Rüya Yorumları Rüyalara önem verir misiniz?

Anlatmasam daha iyi kendimi yine kötü hissedeceğimden eminim

Kendini bu denli kötü hissetcegin birsey olamaz bir rüya anlatmis olsan bile genellikle anlatmayin derler ve bu rüya ya sizi cok sevindirmis olmali yada cok üzmüs olmaliki bu haldesiniz ? tam olarak sorununuz nedir cevabinizi aldinizmi?

Rüyayı gördüğümle kalırım, bazen yarısında uyanırsam geri yatıp tamamlamaya çalışırım vs vs :D ama hiç anlam yüklemem, şu ne anlama geliyormuş, bu ne anlama geliyormuş diye merak edip araştırmam. İyi bir şeyse iyi zaten, kötü bir şeyse içimi kemirip duracak, hiç gerek yok bence.

Benn hiç önemsemem.Ama annem kötüyse anlatır iyiyse anlatmaz.Onda gördüm bu konudaki önemi yani.Ama benim hala ilgi alanım dışında.Zaten ben her gece rüya görürüm.Hemde yattığım andan sabah kalkana kadar.Ücretsiz sinema modu var bende sanırım.Yinede çok ciddiye almayın derim.Bence oldukça yersiz.

ben abuk subuk rüyalar görürüm.. hemde öyle böyle değil anlam yüklemeye kalksam şimdiye psikolojik olarak çökmüş olmam lazımdı...

en son gördüğüm rüyanın son repliği megafonla yapılan bir anons : ve şeytan diyarbakırı teslim aldı... :KK70::KK70:

Ruyalar her zaman anlamli olmaz ama bilincimizin bize veremedigi mesajlari bilincalti ruyalarda aciga cikartir.

Hic dusunmediginiz olaylar hic dusunmediginiz kisileri farkli sekilde istediginiz veya istemediginiz sekilde gorebilirsiniz. Her ruya herkese anlatilmaz.

Ben genelde anlatirim ama basit seyler veya gelecekle alakasi varsa sorarım ilgili kisiye.
Ama anlatmamak lazim. Cok anlatmak isterseniz suya anlatin, bir kagida yazin, kendi kendinize anlatin.

6. Hissiniz kuvvetli mi? Bunun da önemi büyük. Mesela benim bazı ruyalarim gelecege yonelik oluyor. Cok sevdigim bir hocamin kızını gördüm (oysaki bildigim kadariyla kızı yoktu) baya büyük halini sonra anlattım. Karısının hamile oldugunu bebegin kiz oldugunu ogrendim. Bunun gibi olabilitesi yuksek seyleri anlatirim ama daha büyük ve farklı boyutta ise anlatmamaya ve rüyayı unutmaya gayret ederim.

Ruyalarinizi yonetebiliyor musunuz? Eger bunu basarabilirsen o ruyayi tekrar gormeyi dene. Biraz kendini zorlarsan basarabilirsin ben de yapabiliyorum arada. Ruyanin seyrine gore uzerinde ki streste azalır.

Bazen rüyalar teselli eder kimsenin rüyalardan medet arayacak duruma gelmesini istemem. Rüyalardan başka tutunacak dalının kalmamasını istemem. Rüyalara önem vermeyen birinin rüyalara bağlanır duruma gelmesini istemem.

Ruhsal durumum kötü olduğu için ve ben neden bu kadar iradesizim diye suçluluk duyduğum için bu konuyu açtım. başka bir amacım yoktu. Bu rüya benim için çok önemli.

Benim bir arkadaşım vardı, rüyalarını rüya esnasında kendi istediği gibi yönlendirebiliyordu. Bana çok ilginç gelmişti, lucid rüya mı ne deniyormuş adına da.

Bazen rüyalar teselli eder kimsenin rüyalardan medet arayacak duruma gelmesini istemem. Rüyalardan başka tutunacak dalının kalmamasını istemem. Rüyalara önem vermeyen birinin rüyalara bağlanır duruma gelmesini istemem.

Ruhsal durumum kötü olduğu için ve ben neden bu kadar iradesizim diye suçluluk duyduğum için bu konuyu açtım. başka bir amacım yoktu. Bu rüya benim için çok önemli.

Reelde imkansiz olan bir şeyi ruyanizda gorup teselli mi oluyorsunuz?
Bu farkinda oldugunuz gibi cidden çok kötü bir durum. Bir terapiste gitseniz. Çünkü baglilik haline gelince basiniz fena ağrır. Gormemek sizi daha fazla strese ve uzuntuye dusurur.

Benim bir arkadaşım vardı, rüyalarını rüya esnasında kendi istediği gibi yönlendirebiliyordu. Bana çok ilginç gelmişti, lucid rüya mı ne deniyormuş adına da.

Bu cok nadir ama harika bir sey. Demek ki bilinci kapaliyken tamamen bilinci acik durumuna gelmeden bilincdisindan yonetiyor.
Rüya sirasinda bunu hic basaramadim ama konsantre olup ruyalarin devamini tamamlayabiliyorum ya da yeniden gormek hususunda biraz basariliyim
Arkadasin bunu nasil basarmis? Sorabilme imkanin varsa rica etsem sorup bana yazabilir misin :)

Bazen bana da oluyor o mesela ruyadayken bir yere gidiyorum kendime gitme falan diyorum bide sonra vazgeciyorum ardindan hemen uyaniyorum galiba o sirada bilinc acik oluyor

Bu cok nadir ama harika bir sey. Demek ki bilinci kapaliyken tamamen bilinci acik durumuna gelmeden bilincdisindan yonetiyor.
Rüya sirasinda bunu hic basaramadim ama konsantre olup ruyalarin devamini tamamlayabiliyorum ya da yeniden gormek hususunda biraz basariliyim
Arkadasin bunu nasil basarmis? Sorabilme imkanin varsa rica etsem sorup bana yazabilir misin :)
Şu an sorma imkanım olmasa da zamanında sormuştum ve kendi elinde olmadığını söylemişti. Çok dalgın uyumuyorum, herhalde o yüzden demişti.

ben anlatmam :KK12: gercekten o ruyanin bana bi sir verdigini dusunuyorsam kimseyle paylasmam:63:
ama mesela arkadasim dogum yapti ama onun 2 gun oncesi ben onu hastanede gordum filan,ozaman arayip sordum nasilsin diye,dogum olmus meger..

bende genelde çok takıldığım,üzüldüğüm konularda rüya görürüm.bazen rüyada da üzülürüm bazen teselli bulurum.3,5 senedir fiziksel bir rahatsızlığım var bu gece rüyamda çok ilgili bir doktorla karşılaştım.bana bir sürü şey söyledi,teselli verdim.omzuna yaslanıp ağladım.sabah uyandığımda kendimi acayip rahatlamış hissediyordum kendimi.

bu ve bunun gibi rüyaları büyüsü bozulmasından ziyade, anlatınca bilinçaltım hakkında konuşacaklar,beni teselli etmeye çalışacaklar diye anlatmam kimseye. ara ara aklıma getirip mutlu olurum o kadar :KK51:

bugün hicri takvimin 1. günü ve gökyüzünde yeni ay var ben bu sabah gördüğüm rüyaların önemli olduğunu düşünüyorum

rüya bu ... bu kadar anlam yüklemeyin anlatabilirsiniz bunda bişi yok ama karşınızdaki kişi siz anlatmadan hayırlı olmasını dilemesine özen gösterin...

Rüyalara önem vermem, genelde hatırlamadığım için de anlat(a)mam kimseye. Rüyalar yaşadıklarımızın sonucunda olur; dolayısıyla gelecekle ilgili bir şey söylemezler, söyleyemezler. Zaten dünyada her şey ama her şey mümkün sadece geleceği bilmek mümkün değil o yüzden fala da inanmam; rüyaları yorumlayıp bak yakında evleneceksin ya da hamile kalacaksın işinde yükseleceksin cart curt gibi rüyalardan yorum çıkaranlara da:)

Benim gördüğüm rüya dini içerikliydi. Gelecekten haber değil. Bunu yazınca konu kapanır mi bilmiyorum ama mübarek bir insanın (evliya) kabirdeki sevdiğim yakınımın nasıl durumda olduğunu bildirmesi. Neyse yorumlarınız için teşekkür ederim. Psikolojim iyi değil ve saçmalıyorum. Kusura bakmayın. Herkese hayırlı günler.

Bence bu konuyu çok takmışsınız. Rüyalar bilinç altımızın yansımasıdır. Sen rüyanı nasıl yorumlarsan, o şekilde gelişir. İyi söylersen, iyi olur. Kötü söylersen kötü olur gibi. Hayata iyi yönüyle bakarsanız, hayatta size güzellikler sunar.. Rüyanı başkalarına anlatıp, anlatmamak da sana kalmış. Misal ben içim de tutamam hemen anlatırım. Sık sık rüya görürüm, eşime anlatırım sabah kahvaltısında. hatta üstüne de geyik yaparız. Bazen sırf komiklik olsun diye, hayallerimi, isteklerimi, beklentilerimi rüyam da görmüşüm gibi eşime anlatırım.. Eşime inceden inceye mesaj veririm...

ruyalarıma çok ama çok önem veriyorum,ama maalesef eskısı gıbı olmuyor atık,eskıden gün gıbı netti,anlata anlata bıttı sanırsam,şimdi tek tük,ama çok severım yol gosterıcı ruyaları,iyi ayırt etmek lazım,15-16 yaşında avrupaya gıtmışım,hep vılla tarzı evler,ormanlık alan,çok ilginçtı,yıllar sonra ablam evlendı,avrupanın bır kentıne gitti,bır zaman sonra oraya gezmeye gıttım,ve hep evler vılla,ormanlık,kasaba,çok etkılenmıştım

Back
X