Rüya Yorumları rüyamda Hz. Muhammed (s.a.v) 'i gördüm

Bende gördüm peygamberimizi rüyamda. Hemde iki kez tabi yıllar önce. Ozamanlar namaz kılmayı bile bilmiyordum. Sanırım bununla bir ilgisi yok. Hatta kendi kendime onca insan varken neden ben diye kendi kendime sormuştum. Yani herşeyi tam olan birisi değilken neden ben diye?

belki çok yardımsever birisindir. vardır bir hikmeti sana görünmesinin. ne güzel ne mutlu sana. belki birisine öyle bir iyiliğin dokunduki çok sevaba girdin kim bilir?

bu arada yüzünü biraz anlatsana o mübarek insanın, nasıldı :'( canlandırmak istiyorum cemalini peygamber efendimiz (s.a.v.)'in..

anlatsam bi şey olur ? :\

bence onla alakası yok. benimde ibadetlerim tam değil.

katılıyorum namaz kılmayla ilgisi yok bence kalp temizliğiyle alakası var bende üniversite sınavına hazırlanırken çok dardayken görmüştüm dini görevlerimide tam anlamıyla yerine getirmiyordum bile

rüyan çok enteresan. ama sakın kötü yorumlama. ve peygamberimiz (s.a.v) görmüş olmana sevin,ben çok mutlu oldum adına ve bence daha kimseye anlatma,günah çünkü şeytan rahat durmaz benlik aşılar , nefis rahat durmaz.. allah şeytanın ve nefsimizin şerrinden muhafaza etsin bizi..

Peygamberimizi rüyasında gören kişinin anlatması gerçekten günah olduğunu ilk defa duydum :26:bu konuda benide aydınlatırsanız çok memnun olucağım

Peygamberimizi S.a.v rüyasında gören kişi neden anlatamıyormuş etrafına??
Bunun günah olduğunuda kim çıkarmış!! Kimse kafasından hüküm vermesin kızlar...
Böyle birşey yok,tam tersi anlatın ki karşınızdakilerde huzurlansın!
Kötü RÜYA ANLATILMAZ,HUZUR VEREN RUYALAR İSE anlatılır....
Kötü rüyanın şeytandan oldugunu biliyoruz,onun için uyanınca 3 kez solunuza tükürüp nas felak okuyun,hadis var bu konuda.Ama güzel rüya görüyorsanız hamdedin... Şükredin...
Bu konularda en büyük hata RÜYAYI HERKEZİN YORUMLAMASI OLUR...

Zira alimler bile rüya yorumlamaktan cogu zaman kaçınıyorlar,bu çok önemli!
Dikkat etmek lazım...

kural olarak bu rüya anlatılmaz.çünkü diğer rahmani rüyalardan farklıdır. anlatılmasının günahı nerededir? eğerki kişi bunu anlatarak kendi benliğini, nefsini yüceltme gayretine girerse günaha girer.ki hepimiz insanız , gayret olmasada o duygu içimizde belirebilir .olabilir bu durum . önceki yorumumdada belirttiğim gibi şeytan ve nefis illeti mevcut bizde.bu gibi durumlardan sakınmakta fayda var. ancak eğerki peygamber efendimiz ona birşyeler tavsiye etmişse anlatılmasında bi vebal yok, kızlar fetva mercii değilim ben ,elbetteki araştırın bende bunu mustafa karataş hocadan dinlemiştim.

fazileti kaçar rüyanın derler ya o yüzden yani.bir daha girmezmiş rüyana anlatırsan eğer öyle derler

ya canım,dediğini bende duydum yani anlatılmaz derler evet..ama şeyi merak ediyorum bu her rüya için geçerli değil değilmi?yani anlatılmaz denilen rüya her rüya için değildir herhalde demi?bunu biliyormusun?ben her rüyamı yanımdakilerle paylaşırımda yani her etkilendiğim..

canım aynen şuan yazarken bile tüylerim diken diken. Keşke anlatmasaydın dedim bende okur okumaz. Ama sonradan o olmadığını farketmişsin, hayra yor.

bende küçükken 7 yaşındanyken çok iyi hatırlıyorum, mezarlığın kapısında ölen dedemin tam karşısındayım, yanımdada peygamberimiz var elimden tutmuş, ben onun öyle olduğunu biliyorum rüyamda, hatta içimden de geçiriyorum diyorum ki kendi kendime ' peygamber efendimiz böylemiymiş diyorum' o sırada . dedem bana "haydi gel gidelim diyor" peygamber efendimiz de diyor ki " hayır daha onun vakti var" diyor elimden tutuyor ve birlikte gidiyoruz.
orda uyandım. ne kadar saf ve temizmişimki yüce Rabbim bana onu rüyada göstermeyi nasip etti. bir de Peygamber efendimizi rüyasında gören cennete gidermiş bir yerde okumuştum.
tabi bu rüyanın üzerinden uzun yıllar geçti, cennetle alakam kalmadığnı düşünüyorum, Rabbime layık bir kul olamadığmı biliyorum. Dünya işlerine fazla daldım, Allah sonumuzu hayır etsin.

Ölüm hayattaki tek hakikattir insanoğlu için. Buradan yola çıkarsak gerçeğe döneceksiniz, tövbe edeceksiniz olabilir rüyanızın manası. Yani rüyanızı okurken aklıma ilk bu geldi. Onun dışında tabi ki de kendisini görmek iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…