S.o.s. öneri lütfen

gokce80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
48
0
86
Ankara
Kaynanasıyla sorun yaşayan ya da yaşamış olan arkadaşlar neler önerirsiniz ya da paylaşmak istediğiniz bir şeyler var mI? En kesin çözüm aldırmamak, eline koz vermemek biliyorum, ama nasıl? önerilerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler... :116:

burada en onemli koz erkek, erkek ana kuzusu ise işin cok zor, sana peygamber sabrı diliyorum. Ama kocan her ikitarafıda idare edebiliyorsa topu ona at bırak o savaşsın sen asla anasıyla arasına dogrudan girme,asla da gozune sokma, onun bunu görmesini
sagla yeter. Ayrıca çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, bu cok dogrudur, ne kızın ailesi ile damatın nede erkek ailesi ile kızın
coook sık olması beklenemez, bu durumda işin cılkı cıkabilir. Bir taraf karşı tarafı sömürebilir maddi yada manevi acıdan.
Sorununu biraz daha acarsan spesifik cevap yazabiliriz.

Sorunun ne olduğunu bahsetmemişsin.

Fakat bende kayınvalidem ile inişli çıkışlı bir ilişki yaşıyorum diyebilirim.
Çok şükür, aşırı problemlerimiz yok, fakat kayınvalidem iyi laf sokar.
Gereksiz yerde gereksiz laflar eder, gereksiz yere insanın canını sıkar.
Klasik bir kayınvalide işte...

Politik olmakta fayda var, bende politik olmaktan anlayamayanlardanım.
Fakat kendimce çözdüğüm taktik, davranışa göre tavır almak.
Güler yüzlü davranıyorum her daim fakat samimiyetten kaçınıyorum.
Çünkü yüz bulunca, astarını istiyor malesef.

Sen eşine göre nasıl davranman gerektiğini bilirsin.
Hiç bir zaman saygısızlık, hakaret, onun seviyesine inme gibi davranışlarda bulunma.
Kendini ezdirmemek, üzdürmemek içinde mesafeli davranmanda fayda var.
Gerekmedikçe görüşme, mecburiyetler haricinde ben de kayınvalidemle görüşmüyorum.
Çünkü bazen eşimin olmadığı ortamlarda beni çok rencide edebiliyor.
Artık buna müsade etmiyorum...

kayınvalidelerimiz aynı!!
Bende politik olamıyorum ve laf sokmalarına dayanamıyorum.
Önceden 3 günde bir mecbur giderdik şimdilerde haftada 1 gidiyorum ama laf sokmalarına dayanamıyorum.
Geçen haftaya kadar hep ne söylese tebessüm eder cevap vermezdim ama artık takk dedi.
Bu gidişimde yine laf soktuğunda anne seviyemizi bozmayalım gibi şeyler söylemeyi düşünüyorum.
Çok mu ağır olur?
Ona onun davrandığı gibi davranıta yüz göz olmak istemiyorum!

benim de kv aynı!! ve ben de aynen senin gibi başa çıkmaya çalışıyorum. saygısızlık yapmıyorum, ama hiçbirşeyimi de anlatmıyorum. tavır almış gibi görünmemek için seyrek de olsa gidiyorum. benim için burda önemli olan eşim. o ailesine gitmek istemiyorum, veya onları sevmiyorum diye düşünsün istemiyorum, bu yüzden çok mesafeli ama güya görünürde iyi bir ilişkim var. eskiden kv beni ben de onu arar hal hatır sorardık, ama artık hiç ama hiç aramıyorum. nişan dönemimizde çok yaptı bana çünkü. sadece eşimle ziyarete gidiyoruz birkaç haftada bir, orda da yalnız kalmamaya gayret gösteriyorum. eşim olmasa çok güzel ağzının payını verirdim de, susup içimden saydırıyorum sadece.

bence seviyemizi bozmayalım biraz ağır bir söz olur. hak etmediğinden değil yanlış anlama :) ama ne kadar haksız da olsalar eşlerimiz ailelerini koruyor. sen böyle bir söz söylersen yarın bir gün eşin de senin ailene karşı ters bir laf edebilir. maalesef erkekler farkında olmasalar bile ailelerinin etkisinde kalıyor ve kabak bizim veya hiç suçu olmayan anne-babamızın başına patlayabiliyor. ben eskiden eşime anlatırdım annen şöyle dedi, kız kardeşin bunu yaptı kırıldım diye, ama baktım belli bir raddeden sonra onları koruyor bizim aramız açılmaya başlıyor yok yere. artık adlarını bile anmıyoruz evde. eşim yanımda yoksa ve yine dangalakça bir laf etmişse, çok da ağır olmayacak bir şekilde ya cevabını veriyorum veya yüzüm ve tavrımla cevap veriyorum. benimki anladı galiba çünkü eskiye göre çok çok mesafeli ve benden çekiniyorlar artık

Son düzenleme:
evleneli 6 ay oldu, ne kv ne de görümcem bir çöp alıp gelmiş değiller. ev hazırlığı döneminde de ne sözler verildi ama hiçbirşeylerini görmedik. aman yapmasınlar ama karışmasınlar da razıyım. onlara ihtiyacımız yok, kendimiz de çalışır yaparız. eşimin görmesi için ben doğum günlerinde, anneler gününde ve yılbaşında hediyeler aldım ve eşimin gözü önünde verdim onlara. karşılığında onlar bana hiçbirşey almadı :) almayacaklarını biliyordum ama eşim görsün diye aldım. bundan sonra ben de onlara hediye almıycam ama eşim de neden kendi ailene alıyorsun benimkilere almıyorsun diyemiycek. gördü çünkü. çok dürüst olmak iyi değil bu durumlarda kızlar, idare etmek için ali cengiz oyunlarına başvurmamız lazım :S

Eşim annesine karşı ezilmeme bariz kızıyor.E sen de şunu deseydin diye bana akıl bile veriyor
Bugüne kadar hep olur mu canım, ben öyle şeyler konuşamam derdim.Ki hakkaten öyle gelin-kaynana muhabbetlerinin çok itici ve seviyesiz olduğunu düşünüyorum.Ama mecbur kalınca insan herşeyi düşünüyor.Karşısına geçip unun gibi car car konuşacağıma tek cümleyle onu susturmak istiyorum.Seviye lafı biraz ağır olabilir doğru, düşünüp daha politik bi cümle bulmalıyım.

Ah kızlar ben çok dertlıyım bu kv konusunda
okuyunca tuylerım urpermeye basladı
2 hafta once gıtmıstım zatn
2 haftadır cok yogunum evı annemlere tasıdık 1 senelıgıne ev alıcaz bıraz para bırıktımek ıcın yardımcı oluolar bıze.
neyse bu haftasonu gıdelım dedım dun gece eşime hatta
oglu 2 haftadır gıtmıomus işi annesının evıne 5 dk ben gun ıcınde ugruodur dıe dusunuodum
kardesını dovmus annesı oda kızgınlıgından gıtmek ıstememıs bırsure.
yolumu kestı bu sabah geldı bana sen yapıosun annen yapıo benım oglm bu degıl sız dolduruosunuz o annenı Allah nasıl bılıosa oyle yapsın.sende vıcdn yokmu fln fln saydı bana.yolun ortasında nasıl aglıo konusuo resmen rezıl oldum ck utandım kızlar yaa.eimi aradım annen byle boyle dıo dedım bosver onun sorunarı var dedı.ama okdr sıkıldım kı anlatamam.
10 dk aralıklı oturuoru.
evi diorm cok uzaklardan mı alsam.
sizin kv mesafenız nedır?bır fark olurmu acaba kızlar

eşin herşeyin farkında ve yanındaymış ne güzel :) benimki kendi anne babasına laf söylüyor, ama ben bir söyledim iki söyledim üçüncüde baktım olmayan şeylerden bana patlıyor. hmm dedim daha politik olmalıyım, aklımı çalıştırayım :)) benim kv çok kurnaz, eşimin yanında çok fazla belli etmiyor, yalnız bulunca laf sokuyor, veya görümcemi bize kalmaya göndermek istiyor huzurumuz kaçsın diye. yeni evli insanların evinde sürekli kalan genç bir kızın ne işi var? istemedim ben de tepkimi koydum. eşim hem kendi kızkardeşini evde istemiyor, ama ben istemeyince de laf etti birkaç kere. boş yere tartıştık. artık bu insanlar için hiç tartışmak istemiyorum, yeri geldiğinde ben uygun bir cevap veriyorum onlara, eşimle de bunları konu etmiyorum. seninkinin seviyesi düzgün olsa zaten böyle davranmaz :)) düşününce en uygun sözü bulacağına eminim

Saf, cekilirdim, dinlerdim, cevap vermemeden yanaydım,
kendi kuyusunu kendi kazar sürekli bir silah arardi, beni hedefleye bilmek için, ama okadar dengesizdiki, bir şey yapmama gerek yokdu, kendini her haliyle beli ediyordu herkeze. Kisaca sonucda kendi hedefine kendi kurban oldu.

iliskimi başda kesdim, ama bu zaten pilanın bir parçası , Zadece hesapta uymayan bir şey vardı, affedecegimi sanmazsı.

Eklentiler

• $image.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 69

öyle canım geliniz ya, herşeyin altında bizi arıyorlar. annene bile laf etmiş baksana. bence çok yakın oturma. benim kv yarım saat, annem 45 dk mesafede. buna rağmen kv çook müdahale etti bize. biz de karı-koca şimdi hiçbirşeyimizi söylemiyoruz onlara :) eşim güya hiçbirşey söylemediğini zannederdi, ama bunlar ailecek sağdan soldan soru sorup bilgi alırlardı ağzından. şimdi daha az şey anlatıyor, ben hiçbirşeyimi söylemiyorum :) evlilik öncesi görümcem güya yardım veya kalma bahanesiyle gelip dolaplarımı bile açıp eşyalarıma bakardı. ben de saf saf kız kardeşim yok aman ne güzel ne samimiyiz derdim. bazı olaylardan sonra akıllandım, hiçbiriyle tartışmadım ama çok mesafeliyim.

moralım cok bozuktu güldürdü beni:):)

kocanı arkana almadan bir şey yapamazsın.sabret, kocanı sev, bol şükür, bol dua.

ßenim kv oğluna çok düşkün ki çoğu öyledir. bazen çok karışıOdu. asLında fikir sunuOdu diyebilirim ama işte insana batıO. ßende nişanlıma Konustum yeri geldi ağladım. sonra kv gibi konusmaya basladım mesela o bana gülerek bi laf söylüyo şunuda beyaz alsan iyiydii hahahaay gibisinden bende hahahay aaayy olmaz ben gri alıyımmm yaaaaaaa :) diyerek şirinlikler yaptım
Şimdi hiçbişeye karısmadı şükür ama yeri gelince uyarı verebiliyor onda da hakLı olsun okadar tecrübeli kadın neticede bazen haklı olabiliyor:)

yani ilk iş eşiniz sonraki adım da etkiye tepki :)

eşim düşkünşüğü cok yok annesıneama bazen okdr tımsah gozyası dokuo esımde bana patlayabılıo.
ama ne yaptıgımız konusunda esımde bende kesınlıkle soylemeyız.
ben kesınllıkle tartısmaya gırmıorum zaten ama
gel gör dedıgı lafları yazsam agzınız acık kalır cocuguma kadr uzattı lafı dusun.
işe gec kaldım dııp atlatmaya calıstım.
en ıyısı sanırım daha uzak bıyerden evı almak

kimse dört dörtlük gecinemez zaten kendi ailemizle bile sorunlar yasayabiliyoruz ama söz konusu karsı taraf olunca onlar göze batıyo.aynı seyi kendi ailemiz yapsa sonra unuturuz belkide. ama bu size hakvermediğim demek değildir.ben hiç kırmadım bugüne kadar kv.saolsun severde beni ama bi takım seyler karısır hatta cogu seye ama göze batırmadan yapar. biz evlenirken düğün takılarımıza kadar alıp bigün konusu acıldıgında sen herseyi bliyordun demişti bana. o zaman sadece baya kızmıs ve cevap vermiştim. onun dısında severm kv aslında ama biçok seyi banada battı.maddiyata olan düşkünlüğü.çalısmadıgım için calısanları örnek verip bana bi nevi laf sokması(inat üzere calısmadım) buraya geldiği zaman caktırmadan ailemi istememesi farklı bahaneler söleyerek bunu dillendirmesi ve daha bi sürü sey. ama hiçbişi zoruma gitmedide 5 ay önce (kötü niyetli değildi biliyorum ama) kızımı kaybettiğimde bana teselli verenlerden biri kv yanında "ya anneye bişi olsaydı"diye bi laf etti.oda "tabi ya.kızımıda bişi olabilirdi.o nedirki.bi etparcası"demişti ve kaynar sular bosalmıstı kafamdan asagı.evet benim kadar üzüldü ama patavatsızca ettiği bu söz (hemde 2-3 kere söledi) hiç aklımdan gitmiyo gitmicekte sanırım

arkadaşım ne tür sorunların olduğunu yazsaydın daha iyi olurdu.
mesela eşinlede sorunun varmı eşin kayınvaldenin gazına gelirmi gibi.

eğer eşin sendne yanaysa melek gelin rolünü oynamanı öneririm eşinle ortak olarak, örneğin kayınvaldenemi gittiniz eşin orda annesine bi laf söylerse sen olurmu öyle anne sen ona bakma gibi bişiler söyleyebilirsin yani o kötü oğlan sen iyi gelin rolünü oynamalısın,
mesela kayınvaldeni arayıp anne akşam size gelelim diyorum ama oğlun çok yorgunum diyor demelisin,
veya eşin bişey aldığında veya yaptığında al anne bunu sana gelinin aldı demeli ozaman gelinim beni seviyor der mutlu olur gariban sevmesen bile böyle oyunlar oynayabilirsin napacaksın bazen böyle beyaz yalanlara başvurmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…