S.o.s. öneri lütfen

kayınvalidelerimiz aynı!!
Bende politik olamıyorum ve laf sokmalarına dayanamıyorum.
Önceden 3 günde bir mecbur giderdik şimdilerde haftada 1 gidiyorum ama laf sokmalarına dayanamıyorum.
Geçen haftaya kadar hep ne söylese tebessüm eder cevap vermezdim ama artık takk dedi.
Bu gidişimde yine laf soktuğunda anne seviyemizi bozmayalım gibi şeyler söylemeyi düşünüyorum.
Çok mu ağır olur?
Ona onun davrandığı gibi davranıta yüz göz olmak istemiyorum!

Yok canım sakın seviyesine düşme.
Bu şekilde birşey söylersen aranızda tartışma veya sürtüşme çıkabilir.
Buna mahal vermemek için senin yapman gereken tek şey tavrını belli etmek.
Bunu illaki laf ile yapacak değilsin...

Eşim annesine karşı ezilmeme bariz kızıyor.E sen de şunu deseydin diye bana akıl bile veriyor :1:
Bugüne kadar hep olur mu canım, ben öyle şeyler konuşamam derdim.Ki hakkaten öyle gelin-kaynana muhabbetlerinin çok itici ve seviyesiz olduğunu düşünüyorum.Ama mecbur kalınca insan herşeyi düşünüyor.Karşısına geçip unun gibi car car konuşacağıma tek cümleyle onu susturmak istiyorum.Seviye lafı biraz ağır olabilir doğru, düşünüp daha politik bi cümle bulmalıyım.
:1:

Neyseki eşin seni anlıyor bu konuda, demekki annesinin nasıl biri olduğunu biliyor.
Fakat yine de o eşinin annesidir, çok birşey deme derim, böyle daha iyi.
En azından yeri geldiğinde eşin seni savunmasını bilir, size ne dedi, ne yaptı ki diye çıkışabilir.
O yüzden sen herzaman saygından ve güler yüzünden ödün verme.

Fakat mesafe koy... Fazla cevap verme, tenezzül etme.
Ben son zamanlarda bu yöntemi çözdüm.. Yüzüne gülüyorum fakat çok fazla dinlemiyorum.
Kulaksamıyorum dediklerini "sen kimsin ki" modundayım... O da birşey yapamıyor, yanaşamıyor...
Eminim rahatsız bu durumdan, fakat bana tuhaf davrandığı sürece, bende böyle davranmaya devam edeceğim...

Dün akşam beni aradı.
Eşim mesaide olduğu için biliyor evde yalnızdım ve sevgililer günü tabii.
Ben de kendi annemle telefondaydım ve baya uzun sohbet ettik.
Cepten aradı ve ben hala bu arada annemle sabit hattan teldeyim...
"Aradım telefonun meşguldü, hala meşgul!"
"Annem ile konuşuyorum, ondandır... "
"Hmm uzun sürdü gibi geldi birazda" :53:

Arama sebebi de sevgililer günümü kutlamak...

Böyle bir kayınvalidem var işte.
Sana ne yahu, istersem sabaha kadar konuşurum.
Utanmasa ne konuştunuz diye soracak...
Annemle telefonu kapatmadım, iki muhabbet ettik, sağolasın iyiyim faslından sonra "sonra konuşuruz anne, kendine iyi bak, herkese selamlar" dedim ve kapattım.
Kendi annemle konuşmaya devam ettim...

Zamanında çok ben onlara titredim desem yeridir, aman iyi olsunlar, aman iyi bilsinler.
Fakat görüyorum ki ben iyi davrandıkça, samimiyet gösterdikçe salak yerine koyuyorlar.
O yüzden ne saygından ödün vereceksin, ne de kendini ezdirip üzdüreceksin.
Saygısızlık ve arsızlık yapmamak çok önemli, haklı yerde haksız durumuna düşer insan...
:34:

Son düzenleme:
arkadaşım ne tür sorunların olduğunu yazsaydın daha iyi olurdu.
mesela eşinlede sorunun varmı eşin kayınvaldenin gazına gelirmi gibi.

eğer eşin sendne yanaysa melek gelin rolünü oynamanı öneririm eşinle ortak olarak, örneğin kayınvaldenemi gittiniz eşin orda annesine bi laf söylerse sen olurmu öyle anne sen ona bakma gibi bişiler söyleyebilirsin yani o kötü oğlan sen iyi gelin rolünü oynamalısın,
mesela kayınvaldeni arayıp anne akşam size gelelim diyorum ama oğlun çok yorgunum diyor demelisin,
veya eşin bişey aldığında veya yaptığında al anne bunu sana gelinin aldı demeli ozaman gelinim beni seviyor der mutlu olur gariban sevmesen bile böyle oyunlar oynayabilirsin napacaksın bazen böyle beyaz yalanlara başvurmak gerek

eşim annesinin gazına gelmez ama annesini gerekli gereksiz korur. onun gözünde annesi bir melek(! :47: ). bir ara kv ile aramız çok kötüydü zavallı kocacığım ne yapacağını şaşırdı, acaip derecede arada kaldı. ve ikimizle de kavga etti. sürekli alttan alttan laf sokmasına ve "aa ben melek gibi kadınım, sen alıngansın" demesine dayanamıyorum. ve çarpraz bir şekilde aramızı bozmaya çalışıyor. beni kayınbiraderime, eltimi de eşime karşı sürekl kışkırtıyor. en sonunda amacın ulaştı ve şu an eltimle eşim konuşmuyorlar. ve ben eltimi çok seviyorum, çok iyi nlaşıyoruz, kankadan da öteyiz.

Dün akşam beni aradı.
Eşim mesaide olduğu için biliyor evde yalnızdım ve sevgililer günü tabii.
Ben de kendi annemle telefondaydım ve baya uzun sohbet ettik.
Cepten aradı ve ben hala bu arada annemle sabit hattan teldeyim...
"Aradım telefonun meşguldü, hala meşgul!"
"Annem ile konuşuyorum, ondandır... "
"Hmm uzun sürdü gibi geldi birazda" :53:

Arama sebebi de sevgililer günümü kutlamak...

Böyle bir kayınvalidem var işte.
Sana ne yahu, istersem sabaha kadar konuşurum.
Utanmasa ne konuştunuz diye soracak...

:34:

aynı olayı en az birkaç kere yaşadım

eşim annesinin gazına gelmez ama annesini gerekli gereksiz korur. onun gözünde annesi bir melek(! :47: ). bir ara kv ile aramız çok kötüydü zavallı kocacığım ne yapacağını şaşırdı, acaip derecede arada kaldı. ve ikimizle de kavga etti. sürekli alttan alttan laf sokmasına ve "aa ben melek gibi kadınım, sen alıngansın" demesine dayanamıyorum. ve çarpraz bir şekilde aramızı bozmaya çalışıyor. beni kayınbiraderime, eltimi de eşime karşı sürekl kışkırtıyor. en sonunda amacın ulaştı ve şu an eltimle eşim konuşmuyorlar. ve ben eltimi çok seviyorum, çok iyi nlaşıyoruz, kankadan da öteyiz.

Sanki benim kayınvalidemi anlatıyorsun.
Eltim 7 yıllık evli ben ise 4 - 5 aylık.
Dolayısı ile eşimi devamlı eltime karşı doldurmuş kayınvalidem.
Halbu ki eltim gayet iyi niyetli ve düzgün birisi, aramızda gayet iyi.
Kayınvalidem bu duruma bozuluyor, sanki eltim ile geçiniyor olmamız bir yanlış gibi.
Başkası olsa "aman ne iyi evlatlarımıın eşleri geçiniyor, iki kardeş arasında sorun olmaz bari" diye düşünür.

Eşim ise eltimi farklı tanıyor, bu da kötü birşey, çünkü kayınvalidem öyle lanze etmiş.
Şimdi şimdi eltimi tanımaya başladı, benim sayemde.
Normalde eşim abisine bir oturmaya, bir çay içmeye gitmezmiş.
Benim sayemde abisi ile de daha iyi görüşür oldular.
Eşimin abisi ve eşi gayet iyi ve hoş insanlar ben seviyorum onları.
İnsana kardeşinden zarar geleceğini hiç bir zaman düşündüremez bana kimse.
Fakat kayınvalidem bu durumdan memnuniyetsiz, bir ara eltim kayınvalideme "bak kız yeni girdi aramıza, böyle dengesiz davranma, hoş olmuyor" demiş kayınvalidem de "siz beni mi çekiştiriyorsunuz, mikser olmuşsunuz siz" demiş... :53:
Dengesiz insana ne denir, zannediyor biz eltimle oturup onun dedikodusunu yapıyoruz.
Kız ona ne diyor, onun çıkartımına bakın... Enteresan yani...

En güzeli uzak ve mesafeli durmak.
Eşleri de çok fazla arada bırakmamaya çalışmak.
Kısaca kendi işini kendin görmek...
"Annen öyle dedi, bak yine böyle yaptı, yanlış davranıyor - konuşuyor" gibi eşe söylendikçe, ters tepiyor.
O yüzden bazen onlar gibi sinsi ama saygıdan terbiyeden ödün vermeden davranmakta fayda var.
:31:

Back
X