• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

S

o büyük laflar sizin dolduruşunuzla çıkıyor olmasın.5 yaşında çocuk gerçekten halam bana bir şey almıyor diye dertleniyorsa bunda bi gariplik ararım kusura bakmayın.kendi açından sordun o yüzden işine gelmediği zaman böyle kaba konuşuyorsun.seni pohpohlayıp evet ya çok haklısın dememizi mi bekliyordun?
Haddini bilerek yorum yapabilirdin mesela ve herkes bana söyler nekadar uysal benim yeğenim hep benden bişeyler ister çıkarı için yanıma yaklaşır diye ama sen haddini bilmeden yorumunu yapamazsın tamammı mahalle kadını gibi konuşuyorsan bu edebini gösterir

Valla 5yaşındaki çocuğun herşeye aklı eriyor neler söylüyor bazen kalakalıyoruz öyle akıllılarki evinde araba gördü onun için istedi pardon ama nasıl bi eleştiri bu biraz haddinizi bilin
Haddini bilmek mi? Hanımefendi az önce sana mı kaldı diye car car yapıyordunuz şimdi haddinizi bilin mi diyorsunuz? :KK48: Çocuk psikolojisinden haberiniz var mı bilmiyorum, bu yaşlarda çocuklar bir kez bile söylenilen şeyleri hemen kaparlar. Yani kusura bakmayında söylediğinizi burda kimseye inandıramazsınız. Aa kötü görümce tü kaka dememizi bekliyorsunuz anlıyorum ama burda apaçık iyi niyetli olmayan bir gelin var sadece.

Ama onun eksik kaldığı yere yapabilecek birşeyiniz yok ki. Böyle şeylerden kin gütmeyin bence. Yaşı küçüktür? Düşünemiyodur. Yada düşünecek olgunlukta değildir. Açıkçası bende yiğenime pek birşey almam ama çocuk bayılıyor bana bunun pek almayla alakası da yok. Biri sizi sevsin diye birşeyler alıyorsanız, yapmacık olmuş oluyor zaten.
Benim yaşımda fazlada ufak değil ama doğru diyorsunuz kendi eksikliği benim anlamadığım her geldiğinde bize hiç uğramazdı çocuğu hiç sormazdı bile ama neyse dikkate alırım dediklerinizi sıcak olsun canımı yesin benim var tek kişi düşünmem onu çünkü eşi var artık diye düşünürüm

Haddini bilmek mi? Hanımefendi az önce sana mı kaldı diye car car yapıyordunuz şimdi haddinizi bilin mi diyorsunuz? :KK48: Çocuk psikolojisinden haberiniz var mı bilmiyorum, bu yaşlarda çocuklar bir kez bile söylenilen şeyleri hemen kaparlar. Yani kusura bakmayında söylediğinizi burda kimseye inandıramazsınız. Aa kötü görümce tü kaka dememizi bekliyorsunuz anlıyorum ama burda apaçık iyi niyetli olmayan bir gelin var sadece.
Defol git ya sen benim nasıl biri olduğumu anlamazsın evinde araba görüşte banada al diyen bir çocuğa psikoloji okumaya gerek yok ayrıca araştırmacı ve bilgili bir bayanım terbiyeni takın öyle yorum yap

Hala olması ve çalışıyor olması yiğenine bir şeyler alması zorunluluğu vermez. İçinden geliyorsa alır. Almasada sevmiyor anlamına gelmez. Ayrıca abisinin kardeşini havalanına bırakmasında ne var anlamış değilim. Ben abilerimden gerekmedikçe bir şey rica etmem. istediğimde yengemler böyle düşünürse çok üzülürüm. Ve son bir şey sormam lazım. Merak ediyorum sizin kardeşiniz böyle durumda söz konusu olsaydı bu düşünceleriniz devam eder miydi?

B
Çocuğu doldurmuşsunuz bence.
Yok tam tersine eşim dedi git halana söyle alsın dedi bende böyle şeylere uyuz olurum alıcak gücüm varken niye ondan istesin ve evde herşeyi olan bir çocuk ama benim uyuz olduğum istediği halde ufakta olsa bişey almaması

Haddini bilerek yorum yapabilirdin mesela ve herkes bana söyler nekadar uysal benim yeğenim hep benden bişeyler ister çıkarı için yanıma yaklaşır diye ama sen haddini bilmeden yorumunu yapamazsın tamammı mahalle kadını gibi konuşuyorsan bu edebini gösterir

ben haddimi gayet iyi biliyorum da siz gerçekten nasıl konuşulması gerektiğini,nasıl evlat yetiştirilmesi gerektiğinden bir habersiniz.çocuğun bu kadar dert etmesi normal böyle bir anneyle kimbilir çocuğunuzun yanında nasıl konuşuyorsunuz.Ben nasıl yorum yapıp yapmayacağımı senden öğrenecek değilim. Buraya derdini yazıyorsan biz de sana dışarıdan nasıl göründüğünü yazıyoruz.işine gelmediği için asıl senin kimseye hakaret etme hakkın yok.Ayrıca mahalle kadını gibi konuşmak nasıl oluyor böyle bir konuşmaya daha önce tanık olmadım.Bu sizin yaptığınız bu tanımlamaya uyuyor mu?

Hala olması ve çalışıyor olması yiğenine bir şeyler alması zorunluluğu vermez. İçinden geliyorsa alır. Almasada sevmiyor anlamına gelmez. Ayrıca abisinin kardeşini havalanına bırakmasında ne var anlamış değilim. Ben abilerimden gerekmedikçe bir şey rica etmem. istediğimde yengemler böyle düşünürse çok üzülürüm. Ve son bir şey sormam lazım. Merak ediyorum sizin kardeşiniz böyle durumda söz konusu olsaydı bu düşünceleriniz devam eder miydi?
Yanlış anladınız beni ama önceki geldiğinde ben dedim ona biz bırakırız seni diye hatta bu gelişinde zorlanıcam dedi ben sakın düşünme araba var bizde dedim.öyle bir insan değilim ama bi soru sordum neler duydum tabiki abisi ama abisi için neler söylüyor sizde benim yerine koyun kendinizi eşinize küstah küstah konuşurken siz nasıl bişey olmamış gibi davranabilirsiniz

B

Yok tam tersine eşim dedi git halana söyle alsın dedi bende böyle şeylere uyuz olurum alıcak gücüm varken niye ondan istesin ve evde herşeyi olan bir çocuk ama benim uyuz olduğum istediği halde ufakta olsa bişey almaması
Bakın 5 yaşındaki bir çocuk araba görünce hala bana araba al diyebilir.Ama şunu demez:

hala bana araba al sen hala değilmisin neden almıyorsun

Slm kızlar.dün biz eşimle gezerken kaynanam aradı görümcem gelmiş yok neymiş yeğnini görmek istiyormuş arkasındanda bırakırmısın havaalanına erken gelirmisin falan demiş telefonda.bende gitmek istemedim sabahtan beri burda zaten niye arayıp gelin demiyorda kendini bıraktırmak için arattırıyor dedim.otobüsle gidemiyo sanki özel şöförü var.oğlum 5yaşında ilk doğduğunda kıyafet aldı çalışıyor ve çok para harcıyor ama birtane bişey almış değil oğluma üstelikte bekar.çocuk bile hala bana araba al sen hala değilmisin neden almıyorsun diyo.kimseden bişey istemez normalde ama çocuk içine dert etmiş demekki.20liraya bişey al dimi yok almıyor.ama güya çok seviyormuş gerçi biraz ilgileniyor ama bilemedim.zaten abisiyle hiç anlaşamazlar.ters ters cevap veriyor bende uyuz oluyorum.siz olsanız bu kıza nasıl davranırdınız her geldiğinde bizde araba var diye biz oraya buraya bırakıyoruz ama burnundan kıl aldırmıyor.ne bi teşekkür ne bi alçak gönüllü olmak kendini beğenmiş hallerde hep artık mesafe koymayı düşünüyorum

işaretlediğim yer dikkatimi çekti
5 yaşında yeğenim bana gelip böyle bişey dese öğretmişler diye düşünürüm k.bakmayın ama
ne bilir o minicik başıyla.
bu arada halası bişey almak zorunda değil
sende onun çocuğu olunca almazsın olur biter :eek:

Defol git ya sen benim nasıl biri olduğumu anlamazsın evinde araba görüşte banada al diyen bir çocuğa psikoloji okumaya gerek yok ayrıca asaştırmacı ve bilgili bir bayanım terbiyeni takın öyle yorum yap
Belli ne kadar araştırmacı ve bilgili(!) olduğunuz, normalde tek kelime edemeyen insanlar gelip burda ahkam kesiyor ya o biraz garip oluyor. Buram buram belli ediyor yani üslubunuz. Bu yaştan sonra size terbiye ile ilgili akıl verememde, o çocuğunuzu dolduruşa getirmemenizi öneririm anca. Açık platformda istediğimi yazarım, kiblendin arkadaşım:KK14:

bende hediye almak zorunda mı ?

o kısma takıldım ..

birde saygı eksikliği var gibi ..

mesafeli ve saygılı olun yeterli ..

çocuk psikolojisinden anlayan bir anne olarak söylüyorum, evet dolduruyorsunuz ama siz bile farkında değilsiniz.. burada ki arkadaşların doldurmaktan kastı oturup onunla konuşmanız değil zaten.. çocuğun yanında annenizle- kardeşinizle bile konuşsanız etkilenir.. ha madem doldurmuyorsunuz o zaman çocuğunuza halası bile olsa bir şey beklememesi gerektiğini öğretin..

diğer konuda da abisi kardeşini uzaya bile götürebilir, biz buna kullanmak değil kardeşlik deriz..

As
ben haddimi gayet iyi biliyorum da siz gerçekten nasıl konuşulması gerektiğini,nasıl evlat yetiştirilmesi gerektiğinden bir habersiniz.çocuğun bu kadar dert etmesi normal böyle bir anneyle kimbilir çocuğunuzun yanında nasıl konuşuyorsunuz.Ben nasıl yorum yapıp yapmayacağımı senden öğrenecek değilim. Buraya derdini yazıyorsan biz de sana dışarıdan nasıl göründüğünü yazıyoruz.işine gelmediği için asıl senin kimseye hakaret etme hakkın yok.Ayrıca mahalle kadını gibi konuşmak nasıl oluyor böyle bir konuşmaya daha önce tanık olmadım.Bu sizin yaptığınız bu tanımlamaya uyuyor mu?
işaretlediğim yer dikkatimi çekti
5 yaşında yeğenim bana gelip böyle bişey dese öğretmişler diye düşünürüm k.bakmayın ama
ne bilir o minicik başıyla.
bu arada halası bişey almak zorunda değil
sende onun çocuğu olunca almazsın olur biter :eek:
Ay ben hayatta oğluma bişey demem ama arkadaşıma söylemiştim bişey alsammı diye aman ne alacaksın o yeğenine ne almış dedi bende eşime söyledim duydu demekki inanın bize bile ne cümleler kullanıyor.demekki duymuş ama ben hayatta demem öyle git alsın diye hatta eşim dedi halana söyle alsın dedi ben kızdım herşeyi var susarmısın dedim.demekki oda benim için böyle düşündü ama ona rağmen hiç tunlamadı

Yanlış anladınız beni ama önceki geldiğinde ben dedim ona biz bırakırız seni diye hatta bu gelişinde zorlanıcam dedi ben sakın düşünme araba var bizde dedim.öyle bir insan değilim ama bi soru sordum neler duydum tabiki abisi ama abisi için neler söylüyor sizde benim yerine koyun kendinizi eşinize küstah küstah konuşurken siz nasıl bişey olmamış gibi davranabilirsiniz
Aranızda neler geçer bilemem. Abisine saygısızca konuşuyorsa bu abisi ile onun arasında halledilmeli diye düşünüyorum. Ben olsam karışmam. Abisi kendini ifade edebilecek biri sonuçta.

çocuk psikolojisinden anlayan bir anne olarak söylüyorum, evet dolduruyorsunuz ama siz bile farkında değilsiniz.. burada ki arkadaşların doldurmaktan kastı oturup onunla konuşmanız değil zaten.. çocuğun yanında annenizle- kardeşinizle bile konuşsanız etkilenir.. ha madem doldurmuyorsunuz o zaman çocuğunuza halası bile olsa bir şey beklememesi gerektiğini öğretin..

diğer konuda da abisi kardeşini uzaya bile götürebilir, biz buna kullanmak değil kardeşlik deriz..
Bende birsürü kitap okudum biliyorum.demekki duymuş evet ama eşim benden izin istemedi sadece gidelimmi dedi bende o gelsin bize niye ayağına gidelim dedim zaten biryere bırakma demedim

Aranızda neler geçer bilemem. Abisine saygısızca konuşuyorsa bu abisi ile onun arasında halledilmeli diye düşünüyorum. Ben olsam karışmam. Abisi kendini ifade edebilecek biri sonuçta.
Evet ama siz benim yerimde olsanız kocanıza küstah konuşurken canım ciğerim yaparmıydınız sadece sordum nasıl davranmalıyım diye

B

Az önce çocuk psikolojisini bilmeye ne gerek var, benim çocuğum maşalah çok akıllı diyen konu sahibesi gitti yerine eşim söyledidiyen konu sahibesi geldi. KK'da değişmez bir kural, konu sahibesi haksızsa --- ama siz neler oldu bilmiyorsunuzz ben birşey yapmadım - diyen yeni yorumlar ortaya çıkıyor.

Bende birsürü kitap okudum biliyorum.demekki duymuş evet ama eşim benden izin istemedi sadece gidelimmi dedi bende o gelsin bize niye ayağına gidelim dedim zaten biryere bırakma demedim

işte bu da eşi doldurmadır.. "siz" gitmeyeceksiniz eşiniz gidecek abisi olan o.. ben de ablayım ama yeri geldiğinde kardeşimin ayağına gitmek benim için zevktir.. bırakın abisi söylesin ne yapacağını..

çocuğunuzun yanında eşinizin ailesi hakkında konuşmayın, yarın daha büyük toparlanması güç olaylar çıkar..

Back
X