- 24 Nisan 2015
- 6.952
- 7.148
- 398
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
ne var ki bunda gece bızım yatak odasında resmen savas ucakları ucusuyorAllah aşkına gaz çıkarmak ne kadr doğru daha doğrusu olabılır ama sevmıyorum ben eşime diyorum okadar gene yanımda yapıyo
Aynen benimde yaa hamileyken çok gazliydim ve kesinlikle engel olamiyodum bir anda çıkıyordu hatta bir gün eşimle mağazada gezerken gene çıktı rezil oldumHadi yaaee olabilir canim, aradaki samimiyete bağlı, ama rahatsiz olunuyorsa birbirlerinin yaninda yapmasınlar. Mesela ben ilk hamileligimde aşırı derecede gaz problemim vardi davul gibi olmuştum. Mecbur çıkıyordu yani elimde degildi.
Eşler arasında gaz çıkarmak saygısızlık olarak görülüyorsa nasıl ilişkileriniz var bilemiyorum. E toplumsal açıdan, ayıp olarak bakarsak "cinsellik" de ayıp? e onu da tuvalette halledebilir?! ikisi de doğal ihtiyaç ikisi de özünde aslında oldukça kulağa kötü gelen şeyler ama karşınızdaki elalem değil eşiniz. Yabancılamayın kendi bedeninizi eşinizin bedenini bu kadar...
Eşiniz size marketten ped de almamalı bu duruma göre? Kişiye özel sonuçta? Ped çöplerinizi de siz atıyorsunuzdur kesin?Neden yabancılaşalım, sonuçta bu insanlar eşimiz, birbirimizin vücudunu biliyoruz. Mesela eşim benim pedlerimi göremez bu bana yabancılaşması değildir, ifrazat kişiye özeldir paylaşılması gereken bir şey değil. Hepimiz eşlerimizle bu gibi şeyleri yaşamışızdır, kaçar, yanlışlıkla olur vs. Ama kasıtlı olarak sürekli birbirini kötü kokular içinde bırakmanın ne mantığı var. Avrupada yapılıyor çok da normal gibi bir argümanı kabul etmiyorum ben, toplum içinde yapmadığım şeyi eşimede yapmam bu bence saygı meselesidir. Eş olmak paylaşmaktır örneğin bir iki ay evvel kolonoskopi yaptırdım ve eşimle gittim, baygınken silip temizlemiş beni, gazımı çıkarıp giydirmiş. Öncesinde o yaptırdığında bende ona yaptım eş olmak budur, ay üşendim tuvalete gitmeye şurda gaz çıkarim sende kokla demek bana çok kötü geliyor.
ne kadar mı doğruAllah aşkına gaz çıkarmak ne kadr doğru
Eşiniz size marketten ped de almamalı bu duruma göre? Kişiye özel sonuçta? Ped çöplerinizi de siz atıyorsunuzdur kesin?
Evlilik ve aşk iki kişinin tek beden olmasıdır. "Mahremiyet" duygunuz gerekirse o evin içinde karı-koca arasında sıfırlanır. Ben de karı kocanın birbirine tamamen açık olması gerektiğini düşünüyorum. Kocanın yanında rahat rahat yapamayacaksan, kimin yanında rahat rahat yapacaksın? Toplum anlayışlarımız çok farklı. Size göre "ayıp" daha önemli. Karşınızdakinin hayat arkadaşınız olması önemsiz. Bense hayat arkadaşımın yanında gerekirse gaz da çıkartırım gerekirse sesli sümkürürüm de. Aynı yatağa yatıyorsunuz kocayla sonuçta. Toplum tarafından ayıp kabul edilen hiçbir şeyi yapmayın o zaman çünkü iğrenç?
Ayrıca ifrazat nedir? "Vücudun atıkları" demek varken. En azından Türkçe...
ya birtek ben mi basligi irritesici buldum. icerigi okudum daha da sinir bozucu. biliyor musun kizma ama sanki kahveye giren mahallenin bickin delikanlisi gibi baslik atmissin neyse. konunu okuyunca daha onceeksi de girilen birentry aklim geldi. usenmedim kopyaladim. not; dogumdan sonra kocam da beklemisti gazimi. sirtimi sivazlamisti.
sevgilinin yanında osurulur mu?
bizimkiler bundan 38 sene önce tanışmış. peder bey taze tıp öğrencisi, anne kişisi fransız kültür çömezi. annem görüyor babamı, ben bu çocukla tanışıcam diyor arkadaşlarına, yapma diyorlar, biriyle birlikte o. olsun diyor annem; ben beklerim.
babam da boş değil hatuna da serde hovardalık var biraz. bir de; bu kız çok güzel ama kapılırsam bir yıla kalmaz evlenirim ben bunla, daha okul bitmedi, askerlik de var ne bok yicem lan diyor. diyor da pek kaçamıyor, bir sene sonra nişanlanıp fakülte bittiği gibi evleniyorlar. askere de birlikte gidiyorlar. kebap askerlik yaptım diyen pederin karşısına çıkmasın*. gittim diyor peşinden annem, başka bir şey yapmazdım. türk havayolları'nın hosteslik sınavlarını birinci kazanıp reddettim, sevdiğim adamla evlenip ben bunla her şeye varım diyip gittim diyor. önce birlikte askere, sonra yirmi yıl anadolu'nun içinde göt kadar bi kasabaya, anca kırk beşinden sonra kendi memleketlerine, izmir'e... hiç gocunmadım, istedim, karar verdim; kararlarımın arkasında durup sevdiğim adamla aile kurdum, asla aklımdan ufacık bir acaba bile geçmedi ve bu aileyi böyle arada tuttum der. haklı. otuz yıllık annem, bilmez miyim, yerden göğe haklı.
sevdiğin biriyle olmak nedir? vazgeçtiklerin için tek tek fatura tutup ilk kavgada senin yüzünden bunlardan geçtim demek midir? o biri diğer öbürlerini yok ediyor diyip ilişkiyi ciğerci kedisi gibi gözü dışarda sürdürmek midir? başka bir şeyler midir yoksa?
kış ortası... annemle değişmeli nöbet tutuyoruz babamın yanında. kolon rezeksiyonu; kolon ca. öncesinde aylarca, devamında aylarca radyoterapi ve kemoterapi. üzüntüden gözümüzün feri götümüze kaçmış ama peder beyin sadece bilinci açık diye bir yandan nasıl mutluyuz... bu iyi, çünkü daha da iyi olacak, enseyi karartmak yok. ama içimiz paramparça.
aylarca ileostomi, ne yediği belli ne çıkardığı... yandan çarklı gibi gidip geliyoruz tin tin tin sabahın körlerinde radyoloji merkezlerine. cesedi çıkmış gibi geri iade ediyorlar. babamın kuyruk dik ama bunlar bana koymaz diyor, seni yarın donumdan çıkarırım diyor. eski karşıyaka yüzücüsü. akşamına suyun içine ağlamayı öğreniyorum.
aylar sonra tedavisi bitti, son ilaçlarını aldı, kolostomi kapatıldı. beton gibi adam çocuk gibi kaldı. ama aşarız dedi, aşarız dedik; aşarız. bunların hepsini aşarız. burdayız, yanyanayız, demirbaş sayımında eksik yok. birlikte aşarız.
kalın bağırsağı aylardır çalışmıyordu. artık çalışması gerekiyordu.
günlerce annemle babamın osurmasını bekledik. annem sevdiği adamın günlerce kel kafasını osurabilsin diye okşadı.
günlerdir şu başlığı her gördüğümde içim düğüm düğüm oluyordu. geçmiyordu o düğüm. bi osursam rahatlayacakmışım gibi sanki...
nereye mi varıcam, bir yere varmıcam. seni iki kolun iki bacağın olmasa da severim diyip ilk fırsatta başkasına kaçan, her hayalini sevgilisi makina değil sadece insan olduğu için yapamadığında ilişkiyi bitiren, sevginin bağını bacağa geçirilmiş pranga zinciri zanneden bir nesil var dışarıda. yan odada da sevgilisi osursun diye kel kafasını okşayan bi kadın. hangisi gerçek?
ifrazatİfrazat Türkçe bir kelimedir =)))))
Anlayışlarımız farklı evet, benim eşim bana çok değerlidir, saygısızlık yapmayı sevmem
Ayrıca birinin yanında rahatça gaz çıkartma gibi bir ihtiyacım yok, kimin yanında çıkartacağım sorusu gereksiz benim için =)) Evet pedlerimi kendim alır ve kendim atarım, çöpümü eşimin toplamasına gerek yok =)) Başkalarına göstermediğim azami saygıyı ona gösteririm çünkü onunla bir ömür geçireceğim Allah izin verirse, laçkalık bana göre değil. Bu arada bildiğim bazı psikanalistler Irvin Yalom, Mustafa Topkara vs.... bu durumun ilişkileri kötü etkilediğini söylüyor, kişisel bakımınızı, makyajınızı, tuvalet ihtiyaçlarınızı eşlerinizin yanında yapmamaya dikkat edin diyorlar (zaruri haller dışında)
Velhasıl kültür, birikim, saygı saygı saygı, özellikle ve öncelikle de eşime saygı, hayırlı günler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?