- 11 Mart 2016
- 11.339
- 48.952
- 598
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
ifrazat
ç. ad
Köken
- balgam, irin, kan, ter gibi, vücuttan çıkan şeyler.
Arapça
Valla bana göre saygı başka şeylerde olmalı. Mesela kimse kimseye elini kaldırmamalı. Kv Kp Görümceler saygılı olmalı. Eşiniz çocuğunuzun ismine saygılı olmalı. Siz eşinizin dışarı arkadaşlarıyla çıkmasına ve bilgisayarda izlediği şeylere saygılı olmalısınız. Bu böyle devam eder. Ama saygıdan ötürü kardeş kardeş yatmakla gaz çıkarmamak arasında fark göremiyorum ben. Doğal ihtiyaç bunlar. Kişisel bildiğiniz psikanalistleri bilmem ama benim bildiklerim de, eşinize makyaj yapmanıza gerek yok. Makyaj zevk işidir. Kimseye süslenip giyinerek kendinizi metalaştırmanıza gerek yok. Ev işleri kadın işi değildir. Saygı, doğal ihtiyaçları kapsamaz. O zaman sevişme de doğal bir ihtiyaç ve ayıp, iğrenç görülüyor toplumumuzca. Kocasına saygı duyan onunla aynı yatağa girmez demek ne kadar abesse bana göre sizin dediğiniz de o kadar abes. İkisi de vücudun ihtiyaçları. Ve ben bu ihtiyaçları eşimin yanında yapamayacaksam, çocuğumun altını değiştirirken de tiksinmem gerekir. "Ama o bebe diğeri koca adam" sadece işin bahanesi. Asıl laçkalık bence budur.
Bence de kültür, birikim, kitap kitap kitap ve saygıKitaplı günler dilerim. Türkçe Arapça kelime köken ayrımı yapmak kültürlü birikimli insanlar için zor değil ayrıca!
Ayrıca Avrupa dediğiniz yer bizden kat be kat kültürlü şuan. En azından neyin doğal ihtiyaç olup neyin ayıp olduğunun farkındalar. Bunu bazen abartıyorlar -mesela reşit olma sınırı- Adamların bir şeyini alacaksak "nezaket" kültürlerini ve bilimlerini alalım.
kişilerin ilişkisini kötü etkilemesi kişiden kişiye değişir,ben ağdayı ve büyük tuvaletimi vs onun yanında yapamam ,oda neden yapmıyorsun benden neden çekiniyorsun der .Hiç tuhafına gitmez benden uzaklaşmaz .Kişiye göre değişen bir düşünce tamamen.İfrazat Türkçe bir kelimedir =)))))
Anlayışlarımız farklı evet, benim eşim bana çok değerlidir, saygısızlık yapmayı sevmem
Ayrıca birinin yanında rahatça gaz çıkartma gibi bir ihtiyacım yok, kimin yanında çıkartacağım sorusu gereksiz benim için =)) Evet pedlerimi kendim alır ve kendim atarım, çöpümü eşimin toplamasına gerek yok =)) Başkalarına göstermediğim azami saygıyı ona gösteririm çünkü onunla bir ömür geçireceğim Allah izin verirse, laçkalık bana göre değil. Bu arada bildiğim bazı psikanalistler Irvin Yalom, Mustafa Topkara vs.... bu durumun ilişkileri kötü etkilediğini söylüyor, kişisel bakımınızı, makyajınızı, tuvalet ihtiyaçlarınızı eşlerinizin yanında yapmamaya dikkat edin diyorlar (zaruri haller dışında)
Velhasıl kültür, birikim, saygı saygı saygı, özellikle ve öncelikle de eşime saygı, hayırlı günler dilerim
Hahahahah bu rahatlık nerden gelıyorben cok sıkışmışsam acık hava ise salarım valla.. kasamam kendimi... evde zaten salarım.
Çok garip bağlantılar kuruyorsunuzEşler arasında gaz çıkarmak saygısızlık olarak görülüyorsa nasıl ilişkileriniz var bilemiyorum. E toplumsal açıdan, ayıp olarak bakarsak "cinsellik" de ayıp? e onu da tuvalette halledebilir?! ikisi de doğal ihtiyaç ikisi de özünde aslında oldukça kulağa kötü gelen şeyler ama karşınızdaki elalem değil eşiniz. Yabancılamayın kendi bedeninizi eşinizin bedenini bu kadar...
çünkü pırtlamak dogal birşeydir.Hahahahah bu rahatlık nerden gelıyor
Ayni sorun bnm esimdede vardi benm yanmda yapma dedm sevmiyorum hoslanmiyorum saygszlik dedim yapmio artik vcye gdio yapcagi zman :)Allah aşkına gaz çıkarmak ne kadr doğru daha doğrusu olabılır ama sevmıyorum ben eşime diyorum okadar gene yanımda yapıyo
HahahahahahhahahaGaz cikarmak dogru bisey bunda yanlis yok.
Senin yaninda yapmasi yanlis olabilir.
Bana da normal ben de yaparım diyenler tuhaf geliyor.
Tamam eşsin, tamam aynı yatağa giriyosun, her halini görüyosun ona da tamam ama bazı şeyler de özel olsun yahu.
Sı*ıyorsunuz bunu herkes biliyor, bu da doğal deyip salona mı yapıyosunuz? Yooo, ee ozaman aman gazım geldi deyip salonun ortasına gelişi güzel salmanın mantığı ne, gazın bastırınca git tuvalete sevdiceğine parfümünü koklatmak yerine mok kokutmana gerek var mı?
Bence kesinlikle saygıyla alakalı. Hamile olursun, hasta olursun, uykulu olursun bunlar normal karşılanır. Ancak tv izlerken eşim totosunu kaldırıp ohhhhh dese tiksinç
Anamla, babamla da çoooook yakınım ama bir kere üşüttüğüm için resmen nasıl çıktı anlamadım yerin dibine girdim kaldı ki seviştiğim adamın yanında havaya gaz topları salacağım o da koklayacak
O zaman eşinizin gaz çıkarmasından niye utanıyorsunuz? Zaten çocuğunuzdan alışkın olmalısınız.
Geçen BDV'de bi konu vardı. Kadıncağızın eşi gece altına kaçırıyormuş. Kadıncağız "ıyyyy iğreniyorum" demek yerine "üşür.. nasıl bir çare bulabilirim hasta olmasından korkuyorum." diyordu. Evlilik böyle bir şey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?