SABAH NAMAZI

Sana bi kitaptan cektgm yaziyi ekliyorum bu beni cok etkilemisti canim

Eklentiler

• IMG-20140914-WA0005.webp
    64,1 KB · Görüntüleme: 202
Sabah namazına nasıl kalkılır diye bi kitap vardı, o kitap çok etkilemişti beni.
Hatta ben 2 sene düzenli olarak kıldım namazımı, sabah namazını da toplasan 3-5 kere kaçırmışımdır. Şimdi bıraktım kılmayı o ayrı tabi

Topu şeytana atmadan önce alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Evet şeytan namazda bile rahatsız eder vesvese verir orası doğru.
Ama siz 3:30 gibi yatıp rem uyku evresi denilen en derin uykuya yeni geçmişken kalkıp şuurunuzu toplayıp namazı düşünemezsiniz zaten. Kusura bakmayın ama şeytana bu konuda iş düşmez bile.

Ayrıca Allah geceyi uyuyalım vücudumuzu dinlendirelim diye yaratmıştır. Siz karanlıkta salgılanan bir çok şey için faydası olan melatonin hormonundan mahrum kalıyorsunuz. Bu da daha sık hasta olmanıza neden olur.
Yattığınız odada telefon veya fişe takılı bir cihaz olmamasına dikkat edin. Çünkü elektromanyetik dalgalar salgılanan hormon değerini düşürüyormuş.

☆Melatonin, kişiden kişiye değişse de yaklaşık olarak 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamaktır. Bunun haricinde melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Bu nedenle lösemi ve diğer kansere yakalananların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları istenmektedir. Yapılan son araştırmalara göre hormonun yaşlanmayı geciktirici etkisi de vardır.☆

Sabah geç kalkıyorsanız her gün biraz daha erkene alıp akşam daha erken yatın. Zamanla düzene girer bence.
Olmadı bir doktora danışın.

bazı şeyleri kalben ve dilimizle isterken fiiliyatımızla da istememiz lazım. yani hem gecenin bi yarısı yatıp hem de sabah namazına kalkamıyorum dersen olmaz.. gerçekten kalkamadığına üzülüyorsan vekalkmayı çok istiyorsan erken yatmayı kendine alışkanlık haline getireceksin.he çok erken yatamıyorum diyorsan hiç olmadı 12de de yatsan kalkabilirsin.

ya uykudan ya namazdan vazgeçeceksin arkadaşım, öncelik meselesi..
bu arada ojeli kız ya nickin..hangi ara sürüyosun ojeyi merak ettim..
malum namaz araları kısa sayılır..

niye 6.30 ? imsak vakti girdikten sonra namazınızı kılabilirsiniz. Güneş doğmadan önceye kadar.

Arkadaşlar tüm tavsiyeleri vermişler, pek birşey kalmamış bize. Her açıdan o kadar geç yatmak bünyeye son derece zararlı. Fizyolojik olsun psikolojik olsun. Tıpkı sporu hayatımıza çıkarmamak üzere sokmamız gerektiği gibi uyku düzenimizi de olması gerektiği gibi ayarlamalıyız. Elden geldiğince. Bakın o zaman nasıl dinç bir şekilde namaza kalkıyorsunuz

Gece yattigimizda sabah namazina kalkacagimiz vakit seytan ensemize 3 dugum atarmis.kalkip abdest aldiktan sonra ise zaten cozuluyor.alarmi 1 er dakika arayla kurun hep calsin yada elinizin uzanamayacagi biryere kurun alarmi mecburen kalkmak zorunda kalin.alarmin sesini yuksek secin.erken yatın. Bunun haricinde daha kalkamiyosaniz azminizle uykuya yenik dusmenizle alakali onuda anca yine siz cozeceksiniz

İmsak vaktini bekler yatardım eğer geç yatma alışkanlığımı değiştiremiyorsam

Sanki beni tarif ettinnn canım yaa napcaz bilemiyorum ama erken yatmak şart bi gelmez iki gelmez sonunda mutlaka gelir uykumuz diye düşünüyorum

Sanki beni tarif ettinnn canım yaa napcaz bilemiyorum ama erken yatmak şart bi gelmez iki gelmez sonunda mutlaka gelir uykumuz diye düşünüyorum

Yakınlarda cami yok mu,ezan sesi gelmiyor mu ? Gelmiyorsa ezanlı saatlerden almanı öneririm.
Ezanı duyunca şartlanmışlıkla kalkılıyor.

Eğer bir kez kalktınca tekrar yatmazsan döngüyü çevirebilirsin.
Namazdan sonra tekrar uyursan gece yine geç yatarsın.Namazdan sonra uyumazsan,gece zaten uykun gelir.

Bir kaç lere kalksanız sonra alışıyor vücut, bende ilk zamanlar epey zorlanıyordum ama iyice alıştım artık.
Ayrıca kitap elbette yarar sağlayabilir ama tamamen sizin istemizle olucak birşey.

6 buçuğa kadar beklemene gerek yok ki. imsak vakti girince kılınabiliyormuş. he hiç olmuyorsa yatmadan üç tane kevser suresi oku yat. iki üç alarm birden kur.

Kacirilan vaktin bile sahidi tutulmamali diye biliyorum.Allah`la senin aran da kalmali 'ojelikiz'.

Bir gece hiç yatma namazı kıldıktan sonra da yatma akşam en geç 11 de zaten uykun gelir yatarsın öyle öyle düzene girer. bir ara bende düzene koymuştum yine bozuldu bende uygulayayım iyi oldu bu konu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…