Canım ben anlamadım şimdi, kp sizin keseceğiniz kurban parasını veriyor mu vermiyor mu ?Kurban parasini kp vermiyorki herkes nedem boyle anlamis anlam veremedm
Kp tarafnda adet boyle
Butun cocuklarinin kurbanini kendisi kesiyor
Hayr canm vermiyor ahirdaki kuzularini keserdi her sene 3 cocugunada yillardir boyle imis ben geln geldigimden beride boyleydi yoksa aln bu kurban paraniz demiyor yaniCanım ben anlamadım şimdi, kp sizin keseceğiniz kurban parasını veriyor mu vermiyor mu ?
Ha anladım. Kp hayvan bakıyor ve sizin adınıza kesiyor. Şimdi anladım. Allah razı olsun. Bu sene kesmek zorunda değilsiniz. Üzülme boşver.Hayr canm vermiyor ahirdaki kuzularini keserdi her sene 3 cocugunada yillardir boyle imis ben geln geldigimden beride boyleydi yoksa aln bu kurban paraniz demiyor yani
ee aynı şey.Kp kurbanlari hersene cok onceden alir 4 5 kuzu alir ahirda kendi bakiyor besliyordu kurbandada uc cocucguna kesiyordu. durum bu onlarda hep boyleymis yillardir
Tamam da ahırdaki hayvan, adamin mali.Hayr canm vermiyor ahirdaki kuzularini keserdi her sene 3 cocugunada yillardir boyle imis ben geln geldigimden beride boyleydi yoksa aln bu kurban paraniz demiyor yani
Ağzınıza sağlıkBi kurbanimizi kp kesiyor diyorsun.
Bi parasını kp in verdiğini nereden çıkardıniz diyorsun. Ama siz de vermiyorsunuz belli işte. Adam herkes adına kesiyor.
Din, kurallara göre yasanir. Adetlere göre değil.
Kişiye vacipse kendi kesecek. Borç ile kesme konusunda bile ihtilaflar varken sizinki fazlaca ilginç !
Kurbaninizi kendiniz kesin yahut kesmeyin. Çünkü adet old üzere 3 senedir yapılan saçmalık..
Elbette, o da kurban. Ve geçerli.Bilmeden fetva veriyorsunuz. Birisinin adına hediye etmişse kurban kesilir. O kişi bunu duymuş olması yeterlidir ki konu sahibi de duymuş. O zaman o kurban konu sahibinindir. Şimdi ban yiyeceğim yahu en iyisi susaym.
Şimdi bu konuyu burada tartışmayacagm...Elbette, o da kurban. Ve geçerli.
Ama o hediye kurban, kişinin üstüne vacip olan kurbanin yerine geçmez ki. Olay o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?