Sabah Sabah Canımı Sıkan Durum..

Kp kurbanlari hersene cok onceden alir 4 5 kuzu alir ahirda kendi bakiyor besliyordu kurbandada uc cocucguna kesiyordu. durum bu onlarda hep boyleymis yillardir

yorum yapan sizin anneniz galiba ben öyle anladım kv değil. bu durumda da kp size kurban kestiği için laf söylememiş oluyor zaten.

anneler konuşur öyle bazen, o da kendince haklı. birikim yapmak önemli bir şey bence de, her zaman şu anki gibi çalışma imkanı olmayabilir; dünyanın çok türlı hali var. bu genel bir konu tabi ki. birikim yapmak icin de bugününüzü hiç etmeye gerek yok..

canınızı sıkmamaya çalışın. tatilinize de gidin bence 1500 lira borç ikiniz de çalışıyormuşsunuz dediğiniz gibi ödenir birkaç aya..

Hayr canm vermiyor ahirdaki kuzularini keserdi her sene 3 cocugunada yillardir boyle imis ben geln geldigimden beride boyleydi yoksa aln bu kurban paraniz demiyor yani
Ha anladım. Kp hayvan bakıyor ve sizin adınıza kesiyor. Şimdi anladım. Allah razı olsun. Bu sene kesmek zorunda değilsiniz. Üzülme boşver.

Bi kurbanimizi kp kesiyor diyorsun.
Bi parasını kp in verdiğini nereden çıkardıniz diyorsun. Ama siz de vermiyorsunuz belli işte. Adam herkes adına kesiyor.

Din, kurallara göre yasanir. Adetlere göre değil.
Kişiye vacipse kendi kesecek. Borç ile kesme konusunda bile ihtilaflar varken sizinki fazlaca ilginç !

Kurbaninizi kendiniz kesin yahut kesmeyin. Çünkü adet old üzere 3 senedir yapılan saçmalık..

Kp kurbanlari hersene cok onceden alir 4 5 kuzu alir ahirda kendi bakiyor besliyordu kurbandada uc cocucguna kesiyordu. durum bu onlarda hep boyleymis yillardir
ee aynı şey.
sonuçta onları yemesi bakımı vs paraya vursan aynı paraya denk gelir.
kurbanlar kp in. size ihtiyaç sahibi olarak veriyor. parasını ödemediyseniz kurban sizin değil. eğer kesmeden önce koyunları oğullarına hediye ettiğini belirtirse, sizin malınız ve sizin kurbanınız olur.

annene gelince klasik anne işte. ona göre tatil para israfı, para biriktirmek daha mantıklı. sen nasıl mutluysan öyle davran.

Hayr canm vermiyor ahirdaki kuzularini keserdi her sene 3 cocugunada yillardir boyle imis ben geln geldigimden beride boyleydi yoksa aln bu kurban paraniz demiyor yani
Tamam da ahırdaki hayvan, adamin mali.
O koyunu sizin adınıza kesecek ya hani
Siz al şu parayı baba diyor musunuz, yani ödüyor musunuz ??

Hayatım çalışan kazanan sen değil misin?ister tatile harcarsın ister birikim yaparsın.kimseye laf düşmez.illa birikim yapıcam diye kasılmanın alemi yok.Yarına çıkacağımız belli mi?Zaten elinde olan bir durumda değilmiş ödenmiş parası.Git tadını çıkar.

Adamın gönlünden kopar, su kurbanlar da evlatlarım için der keser. Bu sizin mukellefiyetinizi ortadan kaldirmaz yani. Anlatabildim mi?

Öte yandan kurban da keserseniz tatile de gidersiniz. Yahut birini yapıp birini yapamazsınız.. İstediğinizi yapın. Neden, annen de olsa mevzuya karıştırıyorsunuz? Yada bu kadar etkileniyorsunuz ?

Bu sene kesmeseydiniz keşke. Durum yoksa şart değil ki. Hem tatil daha önemli bana kalırsa. Bütün sene eşek gibi çalışıyoruz, ondan sonra bir hafta tatil için kendimizi kesecek duruma geliyoruz. Azıcık dertlerden uzaklaşmak, kafa dinlemek için çok ağır bedel ödüyoruz bence.

Annenizin sizin aile hayatınıza, bütçenize bu kadar karışması yanlış. Bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Herkes birikim yapmak ister ama hayat şartları malum. Bazen ucu ucuna yetiyor, bazen borçla geçiyor bir ay. İnsanlık hali. Bir evladınız var, normal bunlar. Çok kafaya takmayın bence. Anneniz bütçenizi bu kadar düşünüyorsa çocuğunuza parayla bakmasın ya da ne bileyim orada yediğiniz iki lokma şeyi dert etmesinler. Kırılmanızı istemem ama kendi düzeninizi en iyi siz bilirsiniz. Başkalarını karıştırmayın da dinlemeyin de. Yav he he diyin geçin.

Bu kurban olayını da millet iyice rezilledi yani....parasi olan kurban keser olmayan kesmez. Bu kadar basit. Hiç oyle kayinbabamda adettir cocuklarini. Kurbanini kendi keser demeyin. Çünkü baskasinin kestigi kurban size sevap vermez. Ayrica da kayinbabanizda adet, her sene bir evladı kayinbabanin kurbanini kesecek seklinde olsaydi onlarda adet buymuş der kabul eder miydiniz. Tabiiki hayır..e tabii adamlarin adeti işinize geliyordu simdi işiniz bozuldu..bosverin tatile gidin kurban kesmeyin. Cunku zaten tatilinizden olup kurban kestirecek olmaniz sizi bu kadar üzmüş iken Kestiginiz kurbanin anlamı da kalmamış zaten.

Adetiniz olduğu için kp neden sizin kurbanınızı kesiyor demiyorum adettir olabilir bi sıkıntı yok

Önceden kp ile konuşmadınız mı tatile gideceğinizden bahsetmediniz mi?

Ağzınıza sağlık

Bilmeden fetva veriyorsunuz. Birisinin adına hediye etmişse kurban kesilir. O kişi bunu duymuş olması yeterlidir ki konu sahibi de duymuş. O zaman o kurban konu sahibinindir. Şimdi ban yiyeceğim yahu en iyisi susaym.
Elbette, o da kurban. Ve geçerli.
Ama o hediye kurban, kişinin üstüne vacip olan kurbanin yerine geçmez ki. Olay o.

Yorumları da okudum hicbir şey anlamadım konudan. Biraz kendinizi ifade etmeyi öğrenin bence.

Anladığım kadarıyla yorum yapayım. Bir başkasına sorumluluk yıkıp asla plan yapmam. Oldu da mecbur oldum sorumluluğu başkasına yıktım ve plan yaptım, planlarım iptal olursa da kimseyi suçlamam.

Kayınpeder hakli, o sizin kurbanla uğraşsın siz tatil yapın hem parasını onlar ödesin hem de etlerle onlar uğraşsın. Bana çok ters.

Anneniz neden boyle seylere karisabiliyor ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…