Sabah Sabah Canımı Sıkan Durum..

Kurbani her ev kendi adına keser kayinbaban vermesi zaten sacma.Vermedi diye alinmamiz abes.Adam da hakli tatile paraniz varsa kurbana da olmali.

Kurbanı da kesmeyiver ama yine git tatiline, olmaz mıydı? Çok saçma. Ben olsam asla tatili iptal etmezdim ibadete ihtiyaç varsa tatile de var. Seneye keserdiniz ne olacak yani...

KP niz önceden söylemeliydi ki sizde kendinizi ona göre ayarlardiniz. Kurbanın da kesin tatilinize de gidin. Tatil için biraz borçlanma olsa da çalışıyorsunuz hiç sorun değil oder kapatir siniz borcunuzu. Biraz dişadonuk bir ailemisiniz? Yani her şeyinizi anlatiyorsaniz eğer kendi anneniz de olsa laf edebiliyor. Bir dahaki sefere tatile gittiğinizi ailenize bile söylemeyin. Sıkma yın canınızı. Evde iki kişi çalışınca herkes iyisini de kotudunu de konuşuyor.

Iyi tatiller iyi bayramlar

Biz de senede iki kere tatile gideriz
Artırıma gelince benim için önemli evet
Birikim yapamadıgımız için ev borcuna girdik ödüyoruz
Bu zManda insAn yarınını düşünerek yasamalı bence
Ama madem tatil işini ayarlamıssınız kurbanı kesmeseydiniz bütceniz yoksa

Kurban kesecek paraniz yoksa kesmeyin tatilinize gidin zaten genel olarakta kurban parasini siz vermiyormussunuz..

Bu konudaki fetva soyle:Kurbanin vacib olmasi icin 80gr altin tutarinda kenarda paran olmasi gerekiyor.Varsa kesmelisiniz.Yoksa kesmeyebilirsiniz.

Anne biraz sert cikmis anlasilan.

Sizin anneniz çok garip bi insan konu sahibi
Çocuğunuzun bakımında bile bir sürü sorun çıkardı.
Bence bu kadar müdahil etmeyin hayatınıza
Üzülen siz olursunuz

Aynen acaba yanlış mi hatırliyorum dedim. Bu hanimın annesiydi di mi herşeye salça olan.

Bence annen garip biri, kendisi mutlu değil ve seni de kendisi gibi asağı çekmeye çalışıyor. Sizi kıskanıyor olabilir. Çocugunuzun baķiminda bile bir dolu gereksiz çıkışı olmuştu. Bence sallamayın, para mevzularını onunla konuşmayıverin. Canınızı sıkmaktan başka ne yardımı olacak ki?

Gidin doya doya eğlenin, para gelir gider, zaman, sağlık gitti mi gelmiyor.

Niye keyfini bozuyorsun ki madem kurbanda olsa ödenecek bi sekilde rahat rahat git tatiline. Annelerhep oyle benim annemde ne zaman tatile filan gitsem bosuna calisiyorsun hep bosuna gidiyor calistigin der. Kendisi calisip birikim yapmis onu gordugu yok hic halbuki. Takilma anneler der. Ama birikim yapin bir yandan da. Keyfinizden de cok kismadan tabiki

Bu sene kesemeyecekmis o yüzden 1300 lira borca girdik demissiniz
aynen konu sahibi kivitiyor adam bas vayagi oduyormus kac yerde yazmis konu sahibi ayrica gorumce elti tatile gitti diye onun da gidesi gelmis normalde alanyada yapmis tatili hayy allahim ne dertler var

Boyle bir adetin oldugunu bilmiyorum. Ama varsa da cok sacma. Sana kurban kesmek dusuyorsa bunu kendi paranla yapmalisin. Sizin yaptiginiz ibadete girmez ha derdiniz ztn kurban kesmek degilmis. Kurban kesmek olsaydi simdi de kurban parasi cikti demezdiniz
Kp de bi yerde hakli cocugunun biri tatilden geliyo biri gidiyo 5 kurus bi katkiniz yok kendini enayi gibi gormus olabilir.

Ya git gez eglenmene bak bende kurbana takilcaktim aciklamayi okudum 2maas var madem calisiosun gezmek seninde hakkin hem senede istersen 9kere tatile git kimene marmariste yasiyorum bodrumluyum gecen hafta antalyaya tatile gittik suan yoldayim izmire geciyorum yarin gecede bodruma donucem ohh be genciz gezmicezde napicaz

Kurban bayramı bizim Dini bayramlarımızdan biri.Burda dini konuşmak yasakmış yeni üyeyim herşeyi tam bilmiyorum.Adet onlarda böyleymiş ama dediğim gibi Dini bayram ve Allah için kurban kesilecek ve söylediğinize göre karı koca çalışıyosunuz durumunuzu koca bi kocabaş kesmeye müsait olmasa bile bi ayağa girebilirsiniz.Bildiğim kadarıyla sizin eviniz geçiminiz ayrı onlardan.O zaman sizin de kendi paranızla kesmeniz farz olmuyor mu size?Sizin takıldığınız konu bu değil.Annenizle konuşmalarınız evet bence annenizin biraz haklılık payı var.Çalışan insanlar bence masraflarından ve özel harcamalarından bi miktar gelecek için birikim yapmalı,ama çalışan insanın yılda 1 kere kafayı dinlemeside gerekir.Bu arada para kurban için gitti diyip üzülme Allah kabul etsin

Onlarda adet boyle
Hersene butun cocuklarinin kurbanini kp kesiyordu bu sene durumu musait olmadigi icin kesemeyecek adetleri boyle imis yoksa kurban paramizi verdigi icin degil
Ama öyle kabul olmuyor diye biliyorum. Kendiniz parasını verip kesmeli ya da kestirmelisiniz.
Yine de benim net bilgim yok ama bir araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…