Sabah Sabah Canımı Sıkan Durum..

Tamam bu sene de kurban kesmeyiverin. Herkesin onceligi farkli ben de tatile gidecegim diye kurban kesmiyorum. Yok sizin icin kurban oncelikliyse otelle konusun belki ikna olurlar. Annenin dedikleri dogru da olabilir. Yillardir calisip ne ev ne araba sahibi olamamissaniz gercekten para idaresini bilmiyorsunuz demek yok ya eviniz ya arabaniz vardir ya da cocuklariniz guzel okullara gidiyordur cok ta kasmaya verek yok. Hayat yasamak icin var.

Siz niye kurban kesicem diye uğraşıyorsunuz durumunuz müsait değilmiş tatil parası ödenmiş tatile çıksaydınız ya

Bilmeden fetva veriyorsunuz. Birisinin adına hediye etmişse kurban kesilir. O kişi bunu duymuş olması yeterlidir ki konu sahibi de duymuş. O zaman o kurban konu sahibinindir. Şimdi ban yiyeceğim yahu en iyisi susaym.
Agzi olan konusuyor burds bilinmeden yorum yapiliyor kalkip br din hocasina sorulsa cevap alinir
Aynen seninde dedigin gibi canm
Kp bize hediye ediyor o kurbanlari bize duyuruyor kendisidr bu durumu cok onceden hoclaara sormus zaten
İnsanlar ne kadar acimaszca yorumlar yapiyolar ustelik bilip bilmeden

Konuyu ne kadar guzel saptiryorsunuz gercekten hayretler icersindeyim

Ben mi başka ülkede yaşıyorum diye merak ettim yorumunuzu okuyunca. İki kişi çalıştığı halde maaşı geçimine ancak yeten bir sürü hane var. Çünkü insanlar ölümüne sömürülüyor, üç kuruş para veriliyor. Herkes iyi şartlarda yaşamıyor ki bir de birikim yapıp ev, araba koysun üstüne. Bu hayat şartlarında hem yaşayıp, hem çocuğunu okutup meslek sahibi yapan insanlar müthiş para idare edebiliyor diye düşünmüşümdür hep. Konu sahibinin eline geçen parayı ve giderlerini bilmeden bu yorumu yapmak abes olmuş biraz.

1.sizin para vermediğiniz kurban bildiğim kadarıyla zaten sizin olmaz..

2.biz ailelere tatile gideceğimizi hiç söylemeyiz. Çünkü özellikle eşimin ailesi tatil nedir bilmez. Anca birikim birikim der. Ne gerek var der....Bizimkiler çok tatile gitti ama onlarda eşim acemi ben hamile.. araba ile gidiyoruz o yüzden yoldan korkuyor. Akılları kalsın istemiyoruz.

Boşa canını sıkma, annen işte kendince doğrularını söylemiş. Herkesin doğrusu farklı, boşa canını sıkıp da tatilini de zehir etme. Bence artıracağız diye canımızdan oluyoruz, kimin yarına çıkacağının garantisi varki. Tatilin keyfine bak, annene de tamam de boşver

Kurban adet işi değil dini bir farz, sorumluluktur..
Herkes durumunca kurban keser kesemez hoca değilim fetva veremem ama baştan yanlış kayınpederin yaptığı evlatlarını hazıra alıştırmış..
Bu sorumluluğu evlatlarına vermesi gerekirdi bi baba olarak ha vekaleten kesme işi oluyormus orasını bilemem ama tuhaf geldi neden en baştan konuşmadınız da son bi iki gün kala konuştunuz ilginç..
ama tatile ihtiyacınız var yazdıklarınızdan bunaldığınızı anladım..

Gidin geri alin kurban paranizi kpden. Ayrani yok icmeye... Olmus sizinkisi. Ne diye cikarip veriosunuz hesaplamadiginiz parayi. Kurban kesilmezse ibrahim inip sizi mi kesiyor.

Elbette, o da kurban. Ve geçerli.
Ama o hediye kurban, kişinin üstüne vacip olan kurbanin yerine geçmez ki. Olay o.
Kesinlikle
Benim bildiğim istersen sana 10 tane senin adina kessinler maaşın altının gelirin oraninla kesmek zorunda olduğun bir kurban var o yükümlülük tamamen ortadan kalkiyor mu yani başka birisi hediye edince

Madem tatil programınız var neden son dakika söylediniz eşinizin ailesine? Tatil programınızı yapınca deseydiniz "biz tatile gidiyoruz,kurban işini siz halledeceksiniz değil mi"diye,öğrenmiş olurdunuz kayınpederin bu sene kurban kesmeyeceğini. Ayrıca sizi geçtim ksyınpederiniz neden söylemiyor,yarın bayram yani,gidilecek,alınacak,kesilecek bir sürü iş,son dakikaya bırakılmaz ki.
Aranızdaki iletişimsizlik sorun yaratmış karşilıklı.
Anneniz konusunda şunu söyleyebilirim,boşverin.

Galiba beni yanlis anladiniz. Annesi bu yorumu yaptigina gore konu sahibini gercekten musrif gormeli. Ben de 2 kisi calisfigi halde zar zor araba alip halen kotu bir evin kredisini zar zor odeyen bir insan olarak bu ulkede hayatin ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ve yorumumun sonu da da cok kasmayin yazdim zaten. Bir daha mi okusaniz yorumumu acaba. Farkettitseniz hem ev hem araba hrm okul demedim. Ev araba veya okul dedim. Tabi su da gercek insan ister istemez kendi hayatiyla kiyasliyor. Iki kisi calisiyor dryince benim aklima daha yuksek yasam sartlari geliyor. Esim ve benim maaslarimiz nisleten daha iyi cunku. Tabi su dediginiz dogru iki kisi calisip evine 2000 tl anca giren de cok aile var

Siz eşinizle bir ailesiniz, kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin. Biz böyle karar aldık deyip geçin. Gidin mis gibi tatilinizi yapın. Bütün sene ne için çalışıyorsunuz? Kurban da nasıl içinize sinecekse öyle yapın. İki kişi çalışıyorsunuz, borcunuzu da ödersiniz, birikim de yaparsınız.

Karısıj olmus, o yüzden anladıgım tek yere cevap vereyim. Annenizi haklı bulmadım. Insan sadece birikim icin calısmaz, daha lüks yasayabilmek-heveslerini tamamlayabilmek icin de calısır. Kendi paranızın hesabını sormak annenize bile düsmez.

Madem böyle bir geleneğiniz var, son anda mı belli oluyor kayınpederin kesemeyeceği, garezi mi var son gün haber veriyor?

Anneniz de ölümüne birikim kafasındaysa her şeyi anlatmayın.
Müsrif misiniz bilemiyorum da bu sizi ilgilendirir zaten.

Bence de kurban kesmek zorunda değilsiniz. Durumunuzda müsait değilse. Çalışan insan için tatil gerekli. Hele de aile ile birlikte. Eğer çok tutucu iseniz evinizde oturup kurbanınızı keser bayramınızı büyüklerinizle yaşardınız. Belki kp buna bozulmuştur. Bayramda büyüklerinizle olmadığınıza.

Parayı gectim dolaba yerlestirmeye bari yardim edeydiniz .Tatil icin aceleniz neydi bir gun donra olurdu .Hem parasini ver hem zorlugunu cek .Ben cıldirırdim heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…