- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
Agzi olan konusuyor burds bilinmeden yorum yapiliyor kalkip br din hocasina sorulsa cevap alinirBilmeden fetva veriyorsunuz. Birisinin adına hediye etmişse kurban kesilir. O kişi bunu duymuş olması yeterlidir ki konu sahibi de duymuş. O zaman o kurban konu sahibinindir. Şimdi ban yiyeceğim yahu en iyisi susaym.
Konuyu ne kadar guzel saptiryorsunuz gercekten hayretler icersindeyimYorumları da okudum hicbir şey anlamadım konudan. Biraz kendinizi ifade etmeyi öğrenin bence.
Anladığım kadarıyla yorum yapayım. Bir başkasına sorumluluk yıkıp asla plan yapmam. Oldu da mecbur oldum sorumluluğu başkasına yıktım ve plan yaptım, planlarım iptal olursa da kimseyi suçlamam.
Kayınpeder hakli, o sizin kurbanla uğraşsın siz tatil yapın hem parasını onlar ödesin hem de etlerle onlar uğraşsın. Bana çok ters.
Tamam bu sene de kurban kesmeyiverin. Herkesin onceligi farkli ben de tatile gidecegim diye kurban kesmiyorum. Yok sizin icin kurban oncelikliyse otelle konusun belki ikna olurlar. Annenin dedikleri dogru da olabilir. Yillardir calisip ne ev ne araba sahibi olamamissaniz gercekten para idaresini bilmiyorsunuz demek yok ya eviniz ya arabaniz vardir ya da cocuklariniz guzel okullara gidiyordur cok ta kasmaya verek yok. Hayat yasamak icin var.
Bugun ogleden sonra esim ve oglumla birlikte tatile gidecegiz 2 saatlik mesafede gidecegimiz yer esim ogleden sonra ayirliyor izne
Benim is yerinin mayis ayinda antalyada semineri vardi, orayada gitmistk. hem tatil hem seminer icin. Ama yagmurdan yastan tatil felan yapamadik, denize giremedik oglumda giremedi hic birsey anlamadik bizde bari bayrama gidelm dedik..
Bizim kurbanlari normalde kp kesiyor uc cocugu var butun cocuklarini ayirt etmeden.. Biz bayramda olmayacagimiz icin burda kesip dolabimiza koyacaklardi
Dun evimizn anahtarini birakmaya gittik
Kp dediki ;,durumu bu sene musait degilms kurbanlarmizi kesemeyecekmis.
Dun ogrendk
Durum boyle olunca kurban parasini kendi cebimzden verdik ve tatile ayirdigimiz butce uctu :)
Bilseydik tatil isini seneye atardik.. Ama otel rezervasyon yaptirip para odedik o kadar hazirlandik heveslendik
Geldigimz zaman kredi kartina 1500 tl gibi bir borcumuz olacak
3 4 ayda felan kapatirz yavas yavas dedik
Kafa dinlemeye ihtiyacimz var cok agir seyler yasiyoruz
Esimin abisinin en son yapti terbiyesizliklerden sonra Heleki..
Eltim ve gorumcemde birlikte tatile gittiler ,onlar bugun donuyorlar
Acikcasi onlar gitti diyede uzulmek istemedim bende esimle gitmek istedim yine ..
Bugun sabah annemle konustum durumu anlattim.
Cok canimi sktı biz bosuna calisiyormusuz ,keske iptal etseymisiz en azindan 1gunluk odedigimiz para yanarmis ..
Senede iki kere tatile gitmek de neymis antalyadaki tatil bile sayilmazdi!!
Kp tabi kesmesmis biz tatile gidersek
Halbisem onunla alakasi yok .
Biz cok zengn insanlarmiymisiz kim hem tatil hem kurban kaldirabiilirmis vs.
Dedim ki biz bilmiyorduk bilsek tatile gtmezdik daha aksam ogrendik dedim ,
Madem ole hic calismasaymism daha iyiymis calistigimizi fuzili Harciyormusuz artirim yapamiyormusuz birilerine inat birseyler yapiyormusum
Birsuri sey dedi sonra kapatti canm skldı
Gercekten oylemiyiz bizimde kafa dinlemeye cok ihtiyacimiz var tamam belki ekstra kurban cikti ama bilemezdk
Gercekten benm artirim yapamadiktan sonra calismamin bir anlami yok mu butun hevesim kacti hic gidesim gelmiyor artik bu hayatta hersey artirim mi ??,bugunlerimizi cok ararmisiz sizce hakli mi ?
Telefondan paylastigim icin biraz karisik ve yalnis yazim olabilmisse konum k. Bakmayin
Bu arada kp kurban paramizi verdigi icin degil onlarda adet boyle butun cocuklarinin kurbanini olene kadar kendileri kesiyormus 3 senedirde kp kesiyordu
Herkes kurbana takilmis sanirm yalnis Anlasildi
Kp her sene birsuru kuzu alir ahirlari var orda bakardi evleri mustakil
O kuzulardanda bayramda uc cocuguna keserdi
Yillardir boyle imis
Ben gelin geldigimden beride durum bu sekilde bu sene alamadi kuzu sadece bu arada bize laf soyleyen kp degil kendi annem
Boşa canını sıkma, annen işte kendince doğrularını söylemiş. Herkesin doğrusu farklı, boşa canını sıkıp da tatilini de zehir etme. Bence artıracağız diye canımızdan oluyoruz, kimin yarına çıkacağının garantisi varki. Tatilin keyfine bak, annene de tamam de boşverBugun ogleden sonra esim ve oglumla birlikte tatile gidecegiz 2 saatlik mesafede gidecegimiz yer esim ogleden sonra ayirliyor izne
Benim is yerinin mayis ayinda antalyada semineri vardi, orayada gitmistk. hem tatil hem seminer icin. Ama yagmurdan yastan tatil felan yapamadik, denize giremedik oglumda giremedi hic birsey anlamadik bizde bari bayrama gidelm dedik..
Bizim kurbanlari normalde kp kesiyor uc cocugu var butun cocuklarini ayirt etmeden.. Biz bayramda olmayacagimiz icin burda kesip dolabimiza koyacaklardi
Dun evimizn anahtarini birakmaya gittik
Kp dediki ;,durumu bu sene musait degilms kurbanlarmizi kesemeyecekmis.
Dun ogrendk
Durum boyle olunca kurban parasini kendi cebimzden verdik ve tatile ayirdigimiz butce uctu :)
Bilseydik tatil isini seneye atardik.. Ama otel rezervasyon yaptirip para odedik o kadar hazirlandik heveslendik
Geldigimz zaman kredi kartina 1500 tl gibi bir borcumuz olacak
3 4 ayda felan kapatirz yavas yavas dedik
Kafa dinlemeye ihtiyacimz var cok agir seyler yasiyoruz
Esimin abisinin en son yapti terbiyesizliklerden sonra Heleki..
Eltim ve gorumcemde birlikte tatile gittiler ,onlar bugun donuyorlar
Acikcasi onlar gitti diyede uzulmek istemedim bende esimle gitmek istedim yine ..
Bugun sabah annemle konustum durumu anlattim.
Cok canimi sktı biz bosuna calisiyormusuz ,keske iptal etseymisiz en azindan 1gunluk odedigimiz para yanarmis ..
Senede iki kere tatile gitmek de neymis antalyadaki tatil bile sayilmazdi!!
Kp tabi kesmesmis biz tatile gidersek
Halbisem onunla alakasi yok .
Biz cok zengn insanlarmiymisiz kim hem tatil hem kurban kaldirabiilirmis vs.
Dedim ki biz bilmiyorduk bilsek tatile gtmezdik daha aksam ogrendik dedim ,
Madem ole hic calismasaymism daha iyiymis calistigimizi fuzili Harciyormusuz artirim yapamiyormusuz birilerine inat birseyler yapiyormusum
Birsuri sey dedi sonra kapatti canm skldı
Gercekten oylemiyiz bizimde kafa dinlemeye cok ihtiyacimiz var tamam belki ekstra kurban cikti ama bilemezdk
Gercekten benm artirim yapamadiktan sonra calismamin bir anlami yok mu butun hevesim kacti hic gidesim gelmiyor artik bu hayatta hersey artirim mi ??,bugunlerimizi cok ararmisiz sizce hakli mi ?
Telefondan paylastigim icin biraz karisik ve yalnis yazim olabilmisse konum k. Bakmayin
Bu arada kp kurban paramizi verdigi icin degil onlarda adet boyle butun cocuklarinin kurbanini olene kadar kendileri kesiyormus 3 senedirde kp kesiyordu
Herkes kurbana takilmis sanirm yalnis Anlasildi
Kp her sene birsuru kuzu alir ahirlari var orda bakardi evleri mustakil
O kuzulardanda bayramda uc cocuguna keserdi
Yillardir boyle imis
Ben gelin geldigimden beride durum bu sekilde bu sene alamadi kuzu sadece bu arada bize laf soyleyen kp degil kendi annem
Yorum yapan kayınpeder değilki konu sahibinin kendi annesiAma böyle verince de iste yorum yapma haklarını kendinde bulurlar
Evet orayı yanlış anladım kayinpeder laf söyledi zannettim o zaman konu sahibinin annesi versin bir defa hediye kurbanYorum yapan kayınpeder değilki konu sahibinin kendi annesi
KesinlikleElbette, o da kurban. Ve geçerli.
Ama o hediye kurban, kişinin üstüne vacip olan kurbanin yerine geçmez ki. Olay o.
Galiba beni yanlis anladiniz. Annesi bu yorumu yaptigina gore konu sahibini gercekten musrif gormeli. Ben de 2 kisi calisfigi halde zar zor araba alip halen kotu bir evin kredisini zar zor odeyen bir insan olarak bu ulkede hayatin ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ve yorumumun sonu da da cok kasmayin yazdim zaten. Bir daha mi okusaniz yorumumu acaba. Farkettitseniz hem ev hem araba hrm okul demedim. Ev araba veya okul dedim. Tabi su da gercek insan ister istemez kendi hayatiyla kiyasliyor. Iki kisi calisiyor dryince benim aklima daha yuksek yasam sartlari geliyor. Esim ve benim maaslarimiz nisleten daha iyi cunku. Tabi su dediginiz dogru iki kisi calisip evine 2000 tl anca giren de cok aile varBen mi başka ülkede yaşıyorum diye merak ettim yorumunuzu okuyunca. İki kişi çalıştığı halde maaşı geçimine ancak yeten bir sürü hane var. Çünkü insanlar ölümüne sömürülüyor, üç kuruş para veriliyor. Herkes iyi şartlarda yaşamıyor ki bir de birikim yapıp ev, araba koysun üstüne. Bu hayat şartlarında hem yaşayıp, hem çocuğunu okutup meslek sahibi yapan insanlar müthiş para idare edebiliyor diye düşünmüşümdür hep. Konu sahibinin eline geçen parayı ve giderlerini bilmeden bu yorumu yapmak abes olmuş biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?