Sabah uyanamazsin - olmemi diledin sacmaligi?

En ufak tartışmada alıp başını evden gitmek ne ya. Sanki kalkıp bıçak çektiniz adama hey Allah'ım. Üstüne dusmeyin arayıp sormayın. Eşim bana trip atınca hiç unutamıyorum ben. Alttan alta çıldırıyor bu daha hoşuma gidiyor ehe :) gerçi kavgadan sonra gidip başkasında kalsa gelince ne tepki verirdim bilemedim. Bir de evde çocuk olunca insan çok düşünüyor. Sanırım uzun bir süre yokmuş gibi davranirdim.

Niyetim o degildi ama uzaktan da oyle gorunuyorsa demek ki baya alindi.
Allah cocuklarina bagislasin, olmesini asla istemem.
Uzatiyor, gidip orda burda kaliyor.
Eve gelse bu konu uzamazdi.
Bu da beni oldukca kizdiriyor.
Resmen ozelimiz milletin dilinde suan.

Evet kavga/tatsizlik esnasinda o sözün baska bir anlamı çıkmıyor ban göre de. Şimdi sana gaz verenlerde olacak ama bana göre ortada iletisimsizlikten başka bir sorun yok. Belliki birbirinize fazla zaman ayıramıyorum. Benimde küçük cocuklarim var ve eşim yogun çalışır. O 5 dakikaların önemi büyük bazen. Bence gelince oturup sakin bir şekilde konuşun. Boş yerden olay daha fazla büyümesin.

Tartışmanızın üzerine eşiniz size "uyursun da sabah kalkamazsın inşallah" deseydi emin olun siz de ölmenizi diledi diye düşünürdünüz. Başka yerde kalmak çook abartılı tabi ama alınmakta haklı. Açıklama yaptınız mı o anlamda söylemedim diye?

benim eşim de bana buna benzer birşey söylemişti,seneler önce.o, her ne kadar da o anlamda söylemedim dese de yıllardır içimden çıkmadı o lafı.her tartışmamızda aklıma gelir.
ama eşiniz de çocukça davranmış.evi terk etmek,başkasında kalmak bana göre değil.

ama her tartışmamızda da, bu lafını başına kalkarım o da benim kötü yönüm.:KK12:

Bence bu hepimizin kötü yönü kadınlar olarak :)

Konu sahibi bence de lafınız eşinizin anladığı şekilde çıkmış. Keşke demeseydiniz. Bu çocukça hareketler yerine durumu anlatabilirsiniz. Ortada büyük bir sorun var gibi başkasında kalmak filan abartı olmuş.

Sen dün bizim ne için tartıştığımızı daha doğrusu tartışma olmadı o konuştu ben sustu bunu duysan gülmekten ölürsün inan. Karşı komşu ile aram bozuldu beni rehberinden silmiş onun kankası da baktım silmiş bende ortak arkadaşa sordu resmi varmı diye. Var diyince anladım sildiğini ben niye soruyormuşum ona .bayramın 2. Günü şubeden arkadaşları ile pikniğe gittik orada koyun eti yenecekti ben niye yemiyormuşum herkes yiyormuş ben tavuk götürmüşüm onu da yememişim . Oraya büyük bir tencere götürdüm yapılanlar konsun soğumasını diye onun kapağına çok dikkat etmişim kırılmasın demişim ayıpmış malım ne değerliymiş. Arkadaşın oğlu bu tencere çok güzel nereden aldınız demiş bende marka söylemişim ayıpmış. Karşı komşu filan çocukmuş benle görüşmek istemiyorlarsa görüşmesinlermiş. Herkese bahane buluyormuşum filan Daha bir dolu laf yemeğe oturduk ağlattı beni saydı saydı normalde olsa hiç susmam kavga çıkardı öyle zoruma gitti ki sustum. Saat 9 da yatağa yattım gelmiş bana kahve içelim diyor hiç birşey olmamış gibi . 12 de geldi yatağa sırnaşıyor dokunma bana dedim ya miden bulanıyor senin benden geç bunları dedim şimdi konuşmuyoruz bir süre yani yalvarana kadar konuşmayacağım. Senin de söylediğin biraz yanlış anlamaya müsait ama onunda yaptığı yanlış evi terk etmek konuyu başlatılarına yanstmak en nefret ettiğim şey

Ya sabaha uyanmasaydı?
Abim küçükken bakkaldan ekmek almaya gitmiş. Annem abimin sesini duymuş, bakkalcı abimin kulağından tutup bağırıyormuş abim de ağlıyormuş. Annem gitmiş hemen ne yapıyorsun demiş. Bakkalcı da demiş ki senin oğlun çikolata çaldı. Annem abime sormuş yaptın mı diye. Abim de yapmadım anne demiş. Annem de demiş ki “oğlum yalan söylemez, almışsa nerde hani” . Bakkalcı da demiş ki eğer ben yalan söylüyorsam oğlumun ölümünü göreyim diye.
10 dakika geçmemiş oğlu balkondan düşmüş adamın gözünün önüne (bakkal evlerinin altındaymış) ve ölmüş.

Yani demem o ki bu kadar kolay nasıl beddua edebiliyorsunuz? Farzedin ki bedduanız tutmuş eşiniz ölmüş çıkıp gelse sarılır mıydınız yoksa yine üstüne atlar kavga mı çıkarırdınız?
Bu beddua bana edilse asla affetmem.

Ya sabaha uyanmasaydı?
Abim küçükken bakkaldan ekmek almaya gitmiş. Annem abimin sesini duymuş, bakkalcı abimin kulağından tutup bağırıyormuş abim de ağlıyormuş. Annem gitmiş hemen ne yapıyorsun demiş. Bakkalcı da demiş ki senin oğlun çikolata çaldı. Annem abime sormuş yaptın mı diye. Abim de yapmadım anne demiş. Annem de demiş ki “oğlum yalan söylemez, almışsa nerde hani” . Bakkalcı da demiş ki eğer ben yalan söylüyorsam oğlumun ölümünü göreyim diye.
10 dakika geçmemiş oğlu balkondan düşmüş adamın gözünün önüne (bakkal evlerinin altındaymış) ve ölmüş.

Yani demem o ki bu kadar kolay nasıl beddua edebiliyorsunuz? Farzedin ki bedduanız tutmuş eşiniz ölmüş çıkıp gelse sarılır mıydınız yoksa yine üstüne atlar kavga mı çıkarırdınız?
Ama beddua etmemiş ki anlamadınız mı

Ya sabaha uyanmasaydı?

Iyi de ben beddua etmedim ki.
Uyanicam da uyanicam diyince uyanma da gec kal anlaminda dedim.
Bunu esim bana soylese 5 tane alarm kurar inadina uyanirim, lafi baska sekilde anlamam safim baya cunku.
Birden kopurunce neye ugradigimi sadirdim zaten.

Ya sabaha uyanmasaydı?

Iyide kadin beddua etmemiski : (

benim eşim de bana buna benzer birşey söylemişti,seneler önce.o, her ne kadar da o anlamda söylemedim dese de yıllardır içimden çıkmadı o lafı.her tartışmamızda aklıma gelir.
ama eşiniz de çocukça davranmış.evi terk etmek,başkasında kalmak bana göre değil.

ama her tartışmamızda da, bu lafını başına kalkarım o da benim kötü yönüm.:KK12:

Zaten beni delirten ozelimizi boyle ifsa etmesi.
Kendince hakliydi alinmakta, yanlis anladi tamam ama bu hareketiyle o hakkini kaybetti.
Gelince yokmus gibi davranicam bi sure ta ki o gelip konusana kadar cunku sakinlesemiyorum.

Topla eşinin diğer eşyalarını koy taksiye gönder. Senin çocukluklarınla uğraşamam de. Kalbi ne kadar kötüyse uyanamazsın derken uyuyup kalırsın işe geç gidersin demek istedim ama yetti senin evi terketmen artık arkadaşınla kal de. Ben olsam böyle yapardım. Bak paşa paşa nasıl dönecek :)

Bu arada cidden ölmesi anlamında söylemediniz değil mi?

Yok o anlamda soylemedim gercekten.
Iste cocuklar noktasinda tikaniyorum, onlari kimselere veremem, blof icin dahi yapamam :/
Esyalari giderse bu isin donusu olmaz, ordan koparir atarim cunku.

Bunu siz yapsaydınız yani evi terk edip bir arkadaşınızda kalsaydınız birkaç gün, o ne tepki verirdi? Ona göre hareket edin bence!

Asla eve almazdi, alsa bile elime bosanma celbini verirdi.
Hic olacak sey mi kadinin sokaklarda gezip eve gelmemesi , hic erkekligine leke surdurur mu!
Su hareketi yapmasa ozur bile dilerdim ama durdukca resmen demleniyorum, iyice sinirleniyorum orda burda issiz adam gibi gezmesine

En ufak tartışmada alıp başını evden gitmek ne ya. Sanki kalkıp bıçak çektiniz adama hey Allah'ım. Üstüne dusmeyin arayıp sormayın. Eşim bana trip atınca hiç unutamıyorum ben. Alttan alta çıldırıyor bu daha hoşuma gidiyor ehe :) gerçi kavgadan sonra gidip başkasında kalsa gelince ne tepki verirdim bilemedim. Bir de evde çocuk olunca insan çok düşünüyor. Sanırım uzun bir süre yokmuş gibi davranirdim.

Dun arkadasimdayim diyince ki adam bunun is alaninda rakibi sayilir resmen delirdim.
Yaziklar olsun koskoca adam utanmiyor musun arkandan dedikodu edilecegini bilmiyor musun?
Bunu tolere edemem, nasil olur boyle ifsaci olabilirsin yazdim, okunduyu gorup engelledim heryerden.
Sirf daha fazla yazip aramizi germemek icin o da.
Cunku yazdikca sinir katsayim artiyor.
Eve gelince cenemi tutup o yokmus gibi davranmaliyim sanirim.

Bence bu hepimizin kötü yönü kadınlar olarak :)

Konu sahibi bence de lafınız eşinizin anladığı şekilde çıkmış. Keşke demeseydiniz. Bu çocukça hareketler yerine durumu anlatabilirsiniz. Ortada büyük bir sorun var gibi başkasında kalmak filan abartı olmuş.

Kopurunce anlatmaya calistim.
O godzilla gibi ayaklarini yere carpa carpa uzaklasti zaten.
Msj attim yanlis anladin diye.
Yalan soyluyorsun diyor.

insallah sabah uyanamazsin

tuce_tuce tuce_tuce tontriko tontriko bu ne demek? Valla uyur kalırsın anlamında anlaşılmıyor ki adam da öyle anlamamış ki böyle kırılmış. Yoksa öyle olsaydı “ inşallah sabah geç kalırsın” derdi bence.
Ben öyle anladım ki adamın da öyle anladığı için eve gelmediğini düşündüm.

tuce_tuce tuce_tuce tontriko tontriko bu ne demek? Valla uyur kalırsın anlamında anlaşılmıyor ki adam da öyle anlamamış ki böyle kırılmış. Yoksa öyle olsaydı “ inşallah sabah geç kalırsın” derdi bence.
Canım adam öyle anlamadı belki ama kadın beddua etmedi diyor zaten. Ki ben konu sahibini burada çok daha önceki zamanlardan konularından tanıyorum öyle biri değil . İnan asla beddua etmez

Uyanma gec kal anlaminda soyledim.
Benim aklim oyle kinayeye calismaz.
Evi terkedip aileyi rezil etmenin bedelini elbet odeyecek.
Ayiptir.
Erkek adam gidip arkadasinin omzunda " bana uyanma" dedi diye aglar mi.
Komedi mi diyim eline al kicinin terlikle bi guzel tozunu al mi diyim.
Ben yanlis anlamayi duzeltirdim buna firsat vermedi ve hatta gozumde suclu bir ifsacidan baska bisey degil.
Demek ki ciddi bisey olsa gazete mansetlerine tasincam.

Dun arkadasimdayim diyince ki adam bunun is alaninda rakibi sayilir resmen delirdim.
Yaziklar olsun koskoca adam utanmiyor musun arkandan dedikodu edilecegini bilmiyor musun?
Bunu tolere edemem, nasil olur boyle ifsaci olabilirsin yazdim, okunduyu gorup engelledim heryerden.
Sirf daha fazla yazip aramizi germemek icin o da.
Cunku yazdikca sinir katsayim artiyor.
Eve gelince cenemi tutup o yokmus gibi davranmaliyim sanirim.
Haklısınız. Ana bacı da sovseniz mesele ev içinde halledilir. Kol kırılır yen içinde kalır öyle millete malzeme edilmemesi gerekir. Dışarıya saçılan her olay sizin baglarinizdan birini kalıcı olarak koparır. Siz bu olayı unutursunuz ama evden gidip başka yerde kalmasını unutmazsiniz mesela. Karşılıklı konuşup halledilecek çoğu mesele böyle böyle krize dönüyor. Umursamayip bir süre kendi haline bırakmak daha mantıklı. Sinir geçince de oturup ciddi bir şekilde konusun. Öylece kapanıp arada kaynamasin.

Back
X