sabahki kavgamız

Konu sahibi, seni o kadar iyi anliyorum ki. Tecrubelerim bana erkeklerin eslerinin giyimi konusunda hep bir tik fazlasini istedigini/isteyecegini ogretti. Ta ki tamamen kendi istedigi sekle burunmemize kadar. Ben de evliligimde kiyafetten dolayi cok sorunlar yasadim hala da yasiyorum. Bazi uyeler demis ki agzinin payini verin, esleri giyiminize karistirmayin veya evlenmeden gormediniz mi adamin ne oldugunu vs vs. agzini payini versen de degismeyen adam degismiyor. Ne oluyor o soyluyor, sen iki soyluyorsun, bir sey degismiyor. Sozler cirkinlesiyor. Kimisi kendini evlenmeden belli ediyor, kimi nisandan sonra ilk sinyali veriyor, kimisi de evlendikten sonra ''koca''lik vasfini kullanarak karisini ''yola getirmeye'' calisiyor. Yillardir su giyim konusunda erkeklerin neden boyle baskici tavir takindigini dusunmekteyim. Ozellikle kendim gibi, konu sahibi gibi kot-tisort gibi olagan seyler giydigi halde kocalarin neden bunu cok uc bir sey gibi algiladiklarini dusunmekteyim. Vardigim sonuclardan biri: ne olursa olsun koca, karisina bir sey yaptirmak istiyor, deniyor belki. Bakalim kadin hemen itaat edecek mi yoksa inada mi bindirecek veya sorgulayacak mi adamin bu istegini. (Cunku erkekler sorgulayan kadindan haz etmez,hemen itaat gordugunde kendini daha bir erkek hisseder.) vardigim diger sonuc: evet, ne yazik ki her kadina o gozle bakiyor boyle tipler. Mesela birindeki bi kirmizi ruj, veya leopar desen pantolon, topuklu ayakkabi, mini etek vs onlar icin her kadini ayni kefeye koymaya yeterli. Bir diger cikarimim ise su: ailesi/ arkadas cevresi muhafazakarsa her ne kadar kocada bu yon o kadar baskin degilse evlendikten sonra eslerini kiyasliyorlar cevrelerindeki kadinlarla ve istiyorlar ki es, bekarlugina oranla daha kapali giyindin. Kimisi bunu tesetture girmeye kadar zorluyor, kimisi de kisa kol, kisa etek, dar pantolon, sort, mayo/bikini yasaklamalarinda birakiyor. Aman Allah'im , simdi sizlerden yazimin uzunlugundan dolayi paparayi yiyecegim. Ama hak verin arkadaslar, su giyim-kusam derdi benim evliligimin merkezindeki temel sorun. Ve hic cozulemiyor. Zaten evliligimix cok yiprandi, karar asamasindayim
üşenmeden okudum :))
çok yerinde tespitler cidden.
kıskançlık yüzünden böyle yaptığını söyleyenler de var ama ben en çok aile ve çevre etkisinde kaldıklarını düşünüyorum.

Çok zor bir durum. Böyle tiplerin sınırıda olmuyor. Bugün hırka giydirir, yarın uzun etek sonra pardesü uzar gider. Ama hiç birinden de tatmin olmaz. Sürekli inceleme, karışma kusur bulma.. Çünkü zihniyetleri bozuk herkesi kendileri gibi sapık kadınların orasına burasına bakıyor sanıyorlar.düzelmezler düzeltemessiniz

Evlenmeden önce giyim tarzınızı bilmiyormuydu eşiniz, insanın sonradan başkası istiyor diye degişmesi zordur.

Etrafimda zamanla degisen birini taniyorum. Ama bu degisimi birkac yil aldi. Ve kari koca arasinda cok buyuk bir ask var. sanirim kocalar, eslerini gercek anlamda sevse, saygi duysa esini oldugu gibi kabullenir. Sanki bizler flort doneminde yanlarinda peceyle, burkayla geziyorduk.

Bilmez mi? Tayt da giyiniyordum, askili da sifir kol da... Tayt disinda hicbirine tek laf etmemisti. Zaten cogu erkek biliyor es adayinin giyimini. Ama iste kopruyu gecene kadar ses cikarmiyorlar. Evlenince degistiririm diyorlar. Aman kocasiz kalmayayim diyenler, beni sevdiginden/kiskandigindan boyle yapiyor diyenler itaat ediyor. Ama aklina yatmayan ben gibi kisiler sorun yasiyor

hanımlar merhaba

Sabah işe giderken giyindim hazırlandım tam çıkmak üzereyken;

(üstümde tişört-pantolon vardı) üstünede kısa kollu uzun hırka giyecektim. )
Eşim eğer iş yerinde hırkasız duruyorsan hakkımı helal etmem dedi. Ben hırkayla duruyorum dedim. Kapalılar nasıl duruyorlar dedi . Bende onlar en azından ince şifon uzun şeyler giyiyorlar dedım. sende oyle giy madem dedi. İş yerimdeki ortamım kapalı çalışmaya izin vermiyorlar malesef...
Sürekli yaşıyoruz bu tartışmayı ki ben çok dikkat ediyorum ama artık bunalttı gerçekten her gün her gün.....
Çıkarken tamam her yeri kapa çıkalım dedi. kapalı zaten dedim. ( bir tek oturma odası açıktı gittim kapadım hemen) off illa bişey diyor gibilerinden sinirlendi. gidiyorum ben dedim normalde beraber çıkıyorduk. defol dedı. tamam dedim çıktım gittim servisi beklemeye. bakındım yanımdan falanda geçmedi.
Şuan konuşmuyoruz. NE yapayım ben bu adama?
yanlış mı okudum
işyerinde hırkasız durursan hakkını helal etmem dio
sen de hırkayla duruyorum dıosun (burda bıtmesi lazım sen hırkayla duruom demişin zaten)
o da cevaben kapalılar nasıl duruo dio hırkayla durdugunu solediğin halde

Sizinle evlenirken farklı mı giyiniyordunuz?evlenirken sizi böyle kabul etmedi mi? Nedir bu erkeklerin eşlerini evlendikten sonra değiştirme isteği anlamadim.

Kot tişörtle gidince ne oluyormuş ki... ? Kimin, nerenize bakacağından şüphe ediyor acaba.. Demek ki kendisi kot ve tişörtlülerde bakacak bir yer buluyor..

Konu sahibi evlenmeden önce flört dönemi oldu mu?Olduysa sizin giyim tarzınızı falan bilmiyor muydu ?
Biliyorsa onaylıyor muydu ?

hanımlar merhaba

Eşim eğer iş yerinde hırkasız duruyorsan hakkımı helal etmem dedi. Ben hırkayla duruyorum dedim. Kapalılar nasıl duruyorlar dedi . Bende onlar en azından ince şifon uzun şeyler giyiyorlar dedım. sende oyle giy madem dedi. İş yerimdeki ortamım kapalı çalışmaya izin vermiyorlar malesef...
Sürekli yaşıyoruz bu tartışmayı ki ben çok dikkat ediyorum ama artık bunalttı gerçekten her gün her gün.....
Çıkarken tamam her yeri kapa çıkalım dedi. kapalı zaten dedim. ( bir tek oturma odası açıktı gittim kapadım hemen) off illa bişey diyor gibilerinden sinirlendi. gidiyorum ben dedim normalde beraber çıkıyorduk. defol dedı. tamam dedim çıktım gittim servisi beklemeye. bakındım yanımdan falanda geçmedi.
Valla okurken sinirlerim tepeme cikti cunku bende esimle bu tarz konulari yasadim ve su an bosanma sebeplerimden biride bu seni cok iyi anliyorum sanki biz hicbisey bilmiyoruzda habire hergun her dk ayni seyler akil vermeler sende insansin bende insanim arkadas gibi olmak varken cocuk gibi davranmak nedir ya bide ustune defol git nesin sen mali misin terbiyesiz bence guzelce al karsina ve konus eger gene ayni seyi tekrarlarsa bundan bi cacik olmaz arkadasim yasadimda soyluyorum ben cok denedim ama anlamadi huy cikar can cikmaz derler ya cok dogru aslinda

hanımlar merhaba

bunun bir degisigi bendede vardi. ailesinden goremedigi duzgun giyimi bende gormesine ragmen begenmez illa bir laf ederdi, cok kavgalar ettim, senden gorenecek degilim dedim. bir kadin olarak kiyafetime erkeklerin yorum yapmasina sinir olurum, sizeneee, kapalilik duzgun giyim birtek bizemi farz.
ama suda var bana defol diyen adamin agzinida yirtarim ise gitmeden, guzelce kavgami ederim, agzima geleni sayarim oyle giderim ise, halen daha icim sogumadiysa mesaj yazarim, pisman ederim diyip diyecegine.

Ota b.ka karışan adamlardan gına geldi artık be.Kendi çaplarında ne düşünüyorlarsa artık neyse ya iyice sinirlenip kötü şeyler yazmak istemiyorum!

Valla Can'ım erkekler böyle ben kapalıyım mesela iki yıldır giydiğim yazlık açık renk ferace gibi bişeyim var hep giydim onu çöp atmaya çıkacaktım eşim diyor ki bunu giyme için görünüyor .. Ne yaparsın ölür müsün öldürür müsün sanki ilk kez giydiğim bişey sanki içinde eşofmanım bluzum yok gibi.. Bi de önceden böyle değil miydi eşleriniz diyen arkadaşlar eşimle ilk tanıştığımız da yeni kapanmıştım ve ben dar pantolon giyen daha kısa tunik giyen makyajsız dışarı çıkmazdım muhabbeti geçtiğinde Aslı'nda kapalı sayılmam çok çünkü tesettür daha dikkat gerektirir demiştim eşim de yoo gayet güzelsin kapalı olmak demek bakımsız olmak demek değil gibi bişey demişti şimdi herseye karışıyor lafımı söylüyorum ama insan yoruluyor bu dengesizlikden çelişki den Allah yardım etsin Can'ım en iyisi sallama he de geç ben çocuk Değilim de

O dert bende de var. Hep daha fazlasını istiyorlar. Daha uzun giy, daha bol giy... Sonu gelmiyor. Eşim hep kapalı ve ev hanımı istermiş ama kısmet değilmiş ona ki ben hem açıktım hem çalışan( niye evlendiyse artık benle). işe gelirken dizlerde tunik giyerim, dar paça pantolon giyemem( ilk 9 ay sadece etek giymiştim düşünün, şimdi nefret ediyorum etekten) kısa kol asla, balkona bile kısa kol çıkamam ( neyin kafasıysa hala anlamış değilim), makyaj yapamam sadece kalem, 7 yıl oldu evleneli hala en büyük sorun kıyafet. Hayattan soğudum resmen.

O dert bende de var. Hep daha fazlasını istiyorlar. Daha uzun giy, daha bol giy... Sonu gelmiyor. Eşim hep kapalı ve ev hanımı istermiş ama kısmet değilmiş ona ki ben hem açıktım hem çalışan( niye evlendiyse artık benle). işe gelirken dizlerde tunik giyerim, dar paça pantolon giyemem( ilk 9 ay sadece etek giymiştim düşünün, şimdi nefret ediyorum etekten) kısa kol asla, balkona bile kısa kol çıkamam ( neyin kafasıysa hala anlamış değilim), makyaj yapamam sadece kalem, 7 yıl oldu evleneli hala en büyük sorun kıyafet. Hayattan soğudum resmen.
Bi örtü eksik niye bu kadar taviz verdiniz ki

Yanlış yaptım işte. Bu kadar fedakârlığa rağmen hala yaranamıyorum:-( Kapalı istediği için ne yapsam istediği gibi olamayacak sanırım. Ki köylerine gittiğimde daha bol giyerim, yemeni takarım. Her şeyden soğudum artık. Alışveriş yapmak bir yana mağaza gezmek bile istemiyorum. Buradan yeni evleneceklere tavsiyem; yok kırgınlık olmasın, yok üzmeyim, yok cicim ayındayız ağzımızın tadı bozulmasın diye sakın taviz vermeyin. Nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Hatta artarak devam ediyor. Kesin ve kararlı olun. Ben öyle yapmadım şimdide yarı mahkum bir hayat yaşıyorum. Pantolona karışır, üzerimdeki tuniğe karışır, boyuna karışır, darlığına karışır, ayakkabıya karışır( topuklu ayakkabı giyemem( boyumda 1.53:-), çantaya karışır( boyundan askılı takamam), makyaja karışır, saçıma karışır ( devamlı toplarım saçımı) vb.vb.vb....

Valla Can'ım erkekler böyle ben kapalıyım mesela iki yıldır giydiğim yazlık açık renk ferace gibi bişeyim var hep giydim onu çöp atmaya çıkacaktım eşim diyor ki bunu giyme için görünüyor .. Ne yaparsın ölür müsün öldürür müsün sanki ilk kez giydiğim bişey sanki içinde eşofmanım bluzum yok gibi.. Bi de önceden böyle değil miydi eşleriniz diyen arkadaşlar eşimle ilk tanıştığımız da yeni kapanmıştım ve ben dar pantolon giyen daha kısa tunik giyen makyajsız dışarı çıkmazdım muhabbeti geçtiğinde Aslı'nda kapalı sayılmam çok çünkü tesettür daha dikkat gerektirir demiştim eşim de yoo gayet güzelsin kapalı olmak demek bakımsız olmak demek değil gibi bişey demişti şimdi herseye karışıyor lafımı söylüyorum ama insan yoruluyor bu dengesizlikden çelişki den Allah yardım etsin Can'ım en iyisi sallama he de geç ben çocuk Değilim de

buyur cozpu sen at o zmn demedinmi?
en sinir oldugumkonu ne yazikki benimde basimda var, eskiden daha fenaydi benim esim, heralde yola getirebilecegini sandi yazik, ama gelmedim, gelmiycem bi yerden sonra inat oluyor insanda. simdilerde bikti heralde pek bisey soylemiyor. ama bir gun anasini grose fabrika ayarlarina geri doner yuzde yuz eminim. anasi bana etek giymek kadinin namusudur demisti, benim giydigim pantolon ona batiyordu zaar. o gun bugundur asla etek giymedim :sampiyon:
anasi bu sokakta guler sesi karsi caddeden duyulur, ablasi yine ayni, sozde alisik oldugu yengeleri cember yemeniyle dolanir, bide utanmadan bana karismaya calisir.
kaba tabirle boyle kocalarin agzini yirtin lutfen kizlar.

Back
X