- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
kızlar 2 yaşında bir kızım var cinsi golden...
bugün tam 7 kere kustu böyle yumurta akı kıvamında sarı daha doğrusu ben işteyim evdekiler söyledi açtılar telefon bana son zamanlarda yabancı hiç bir şey yedirmedim mamasını hiç değiştirmedim sizce ne olmuş olabilir doktorunu aradım üşütmüştür kesin dedi ama ben sabahtan beri ağlıyorum geçmiş konuarıma bakın daha önceki köpeğim 13 yıl baktım 13 yasında vefat etti yeni yeni kendime geliyorum ya kızımda ölürse allah ım ne olur dua edin kötü bir şey olmasın araç bende oldugu için iş çıkışı doktora götürcem doktor neşesi nasıl dedim neşesi gayet iyi hopluyor zıplıyor ama kustu ufak ufak 7 kere dedim o da gelin bakalım dedi içim içimi yiyor şu an gözyaşlarıma hakim olamıyorum yazarken ağlıyorum lütfen bir şey söyleyin bana daha önceden böyle bir sorunu olan var mıydı
veterinere hemen götürdüm ben canım beklemedim bugün gittik iki tane iğne yaptılar özel paket mama verdi bir hafta yicekmiş şu an topuyla oynuyor kızımbugünü ve yarını kusmadan atlatırsak tam sevinicem şu an yarım yamalak sevindim ama şükürler olsun bugüne tabi
veterineri kustuysa artık vermeyin yarında azar azar verin dedi bütün yediğini çıkardı yarın azar azar vericez inşallah yarında çıkarmaz biliyorum hemen iyileşmez ama şu günü keşke atlatsaydık çok üzülüyoum şu an yanımda sarılıp uyyucaz dualarınızı istiyorum ne olur kızım iyileşsinCanim hemen gecmesini bekleme zaten sabah olsun bir bakalim kalbini ferah tut
Dikkati cekerse
1) 812 saat boyunca ağızdan su veya yiyecek vermeyin.NOT: Yiyecek ve su vermeme sadece genç yetişkinler için uygundur ya da normal ve sağlıklı hayvanlar için. Çok yaşlı (10 yılın üzerinde) çok genç (1 yılın altında) veya hasta hayvanlar susuz veya yiyeceksiz bırakılmamalıdır, bu hayvanlar bir veteriner kontrolünden geçirilmelidir2)Yeme, içme yokken kusma yoksa hayvanı biraz buz parçacıkları verin ve hiç kusma olmayana kadar her 23 saatte bir bunu yineleyin.3)Buz parçacıklarıyla hiç kusma oluşmazsa bir parça su ( ¼ fincan oranı küçük köpekler içindir, orta boy köpeklere 1/3 oranında, iri ve devasal köpeklere de yarım fincan) veya suya ek olarak pediatrik elektrolitli bir oral solüsyon ekleyin. Hiç kusma olmazsa her 23 saatte bir tekrar edin.4)Hala hiç kusma yoksa yüksek lifli bir diyet ekleyin:küçük köpekler için bir seferde iki çay kaşığı ,orta boy köpekler için bir seferde bir yemek kaşığı ve iri köpekler için bir seferde iki yemek kaşığı. Hiç kusma olmayana kadar her birkaç saatte bir tekrar edin.Pirinç lapası hazırlayın.5)4872 saat sonrada hiç kusma olmazsa hayvanın normal beslenmesini yavan bir beslenmeyle karıştırın ve yavaş yavaş normal beslenme rejimine dönün.6)Yiyecek ve içecek vermediğiniz halde kusma oluşursa veya kusma yeniden yiyecek ve içecek verdiğinizde oluşursa hayvanı daha ciddi ve hayat tehdidi muhtemelen durumlara kontrol için veterinere götürülmelidir.7)Kusma; ateş ve yorgunluk gibi diğer hastalıklarıyla birlikte oluyorsa yiyecek ve içeceği kesmeyin. Muayene için hayvanı bir veterinere götürün.Kusma, ishal ve yememe yoluyla hayvan vücut sıvılarını kaybediyorsa hızlı su kaybı olmalıdır. Su kaybı: Şoka ve ölüme neden olabilir. Su yerine buz küpleri ya da parçacıkları vermek su kaybını önleyebilir ve kedi ve köpeğiniz kısa zamanda çok su içmesini önler.
geçmiş olsun çok sevindim..
Allah ım ne olur yarın kızım iyileşsin kızlar yarın cuma hepinizden yavrum için dua istiyorum
bencede midesi düzelmedi diye kusmuştur tekrar. yavaş yavaş düzelir. dinlensin bencce uyusun birazz kıyamam onaAllah ım ne olur yarın kızım iyileşsin kızlar yarın cuma hepinizden yavrum için dua istiyorum
veterineri kustuysa artık vermeyin yarında azar azar verin dedi bütün yediğini çıkardı yarın azar azar vericez inşallah yarında çıkarmaz biliyorum hemen iyileşmez ama şu günü keşke atlatsaydık çok üzülüyoum şu an yanımda sarılıp uyyucaz dualarınızı istiyorum ne olur kızım iyileşsin
Allah ım ne olur yarın kızım iyileşsin kızlar yarın cuma hepinizden yavrum için dua istiyorum
Canım bana vet bu gecelik mama verme biraz midesi dinlensin demişti..bu gecelik verme bakalım sabaha kadar kuscak mıyarın gelişmeleri yaz mutlaka merak ederim..dua edicem onun için bu gece
N
Bunlar cok normal seyler aynilarini kendim yasadigimdan biliyorum soguk alginligi hemen gececek bir sey degil oyuzden sabret ne olur,tabi bu surevide veteriner kontrolu altinda gecir ,bak hersey duzelecek bunlar gecicek kizin eski sagligina kavusacak allahin izniyle .
canım benim çok geçmiş olsun.inş.düzelir dur bakalım panik yapma üzülme nolurrr...içim parçalandı şimdi okuyunca.onlar bizim en iyi dostlarımız.benimde geçmişte 2 tane rottweilr im vardı.2side çalındı.çok ağladım arkalarından(( bi daha da almaya cesaret edemedim.ama hep içimde bi özlem var.alsam mı diye düşünüyorum...senin kızın iyileşicek olumsuz düşünme bizide habersizz bırakma
Geçmiş olsun. Aslında tecrübeniz varmış buradaki çoğu insandan daha tecrübellisiniz ama bilirsiniz üşüttüklerinde bile kusarlar kediler köpekler hassas oluyor. İçinizi ferah tutun, düzenli veteriner kontrolünde iyi bakın bir şeycik olmaz.
yarın güzel haberlerle gelmek istiyorum inşallah iyileşir yavrum yorumun için sağol allah razı olsun sizden siz yazdıkça bir nebze iyi şeyler düşünmeye çalşıyorum
Iyileşir canım merak etme. Yerde yatıyorlar bazen fayansta soğuk zeminde falan. Öyle huyları var mıdün kustu 2,3 kez bugün 7,8 kez kustu veterinere gittik iğne oldu özel mama verdi bugünlük sadece ondan veriyim dedim onuda kustu demek şu an midesi bir şey almıyor bütüm umutlarım yarına kaldı inşallah kızım yarın iyileşir
mamasını yemesi sizinle oynaması hep olumlu işaretler, çok kötü birşey olsa bunları yapamaz. kendi oğlumdan biliyorum güzel kedimi vet. hatası yüzünden kaybettiğimde yavrumun önce iştahı kesilmişti, hep yatmıştı. yemek yeme ve oyun isteği oldukça korkmayın. inşallah düzelecek.
diğer oğlumu bende veteriner yüzünden kaybettim kızımıda veteriner yüzünden kaybedermiyim diye çok korkuyorum çok üzülüyorum sabah karşı 3 te 2 kere kustu 3 ten sonra bir daha kusmadı bugün tekrar kusarsa başka bir kliniğe götürcem artık şu an moralim çok bozuk çok üzgünüm hala iştahı yerinde oyun oynaması neşesi yerinde tek temellim bu
diğer oğlumu bende veteriner yüzünden kaybettim kızımıda veteriner yüzünden kaybedermiyim diye çok korkuyorum çok üzülüyorum sabah karşı 3 te 2 kere kustu 3 ten sonra bir daha kusmadı bugün tekrar kusarsa başka bir kliniğe götürcem artık şu an moralim çok bozuk çok üzgünüm hala iştahı yerinde oyun oynaması neşesi yerinde tek temellim bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?