- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Stajım başlıyor diye sabahın 5inde kalkıp yazlıktan eve geldim. 8 buçukta belediyedeydim daha çoğu kişi yokken. Masama oturdum plan notlarını mail atıyım oku dedi kadın, yoğunmuşmuş tek başınaymışmış birimdeki diğer çalışan izindeymiş, haftaya daha çok ilgilenecekmişş
o mail atmadan açtım kendim bütün notları okudum kendi notlarımı çıkardım kadın bana diyor ay ben sana mail atacaktım gerek yok dedim ben okudum ne zaman okudun diyor1 saatte bitti bana diyor çalışkanmışsın eeee o zaman iş versene çalışkansam!! Sabahın köründen beri boş boş oturuyorum demin sordum yapılacak bir iş var mı diye bana diyor şimdi şunları bitirip çıkmadan angarya da olsa sana iş vericem diyor kendi staj günlerim aklıma geliyor sıkılmanı da istemiyorum diyor
kusucam burda 1 ay nasıl geçecekkk!!!
Ilk günüm zaten yanına gidip duruyorum kadin çok tatlı ama iş vermiyor benim yanımdaki yazıcıdan çıktısını bile kalkıp kendi alıyor yapıyım ediyim diyorum yok diyor şimdi ben hallederim falan diyor anlamadım valla
onun işi zaten o yazıcı çıktısı almak falan
sana aldırsa ne öğreneceksin ki? ayak işi yapma sakın
tam olarak ne için staj yapıyosun?
yani muhasebe mi vs vs ?
Aslinda cok aktif bir belediyedeyim baya da çalışan var kapı gibi dosyalar yığılmış falan vermiyorlar neyse ya oturup oyun oynuyorum kitap okuyorum napiyimmmm
Hepimiz geçtik bu yollardan:)Stajım başlıyor diye sabahın 5inde kalkıp yazlıktan eve geldim. 8 buçukta belediyedeydim daha çoğu kişi yokken. Masama oturdum plan notlarını mail atıyım oku dedi kadın, yoğunmuşmuş tek başınaymışmış birimdeki diğer çalışan izindeymiş, haftaya daha çok ilgilenecekmişş
o mail atmadan açtım kendim bütün notları okudum kendi notlarımı çıkardım kadın bana diyor ay ben sana mail atacaktım gerek yok dedim ben okudum ne zaman okudun diyor1 saatte bitti bana diyor çalışkanmışsın eeee o zaman iş versene çalışkansam!! Sabahın köründen beri boş boş oturuyorum demin sordum yapılacak bir iş var mı diye bana diyor şimdi şunları bitirip çıkmadan angarya da olsa sana iş vericem diyor kendi staj günlerim aklıma geliyor sıkılmanı da istemiyorum diyor
yeni bir iş de olsa birkaç gün boş geçer.. işi bilmiyorsun kurumu tanımıyorsun vs.
belediyede stajdan beklentin çok olmuş gibi geldi bana..
Stajdan beklentiniz ne ? Staja başlar başlamaz bir bölge verilip direk planını mı yapmayı bekliyordunuz? İlk gün tanışma ve boş oturma ile geçer, ikinci gün ayak işleri (fotokopi) sonra biriminizde ne tür işler yapıldığını öğrenirsiniz. Tam birimin ne iş yaptığını öğrendiğiniz vakit stajınız biter... Bizde geçtik o yollardan.Stajım başlıyor diye sabahın 5inde kalkıp yazlıktan eve geldim. 8 buçukta belediyedeydim daha çoğu kişi yokken. Masama oturdum plan notlarını mail atıyım oku dedi kadın, yoğunmuşmuş tek başınaymışmış birimdeki diğer çalışan izindeymiş, haftaya daha çok ilgilenecekmişş
ben stajyerken bikaç kere ayak işi vermişlerdi, çok sinir olup atarlanmıştım oficeboy muyum ben diye,
sonrasında yanımdan sayısız stajyer geçti hiçbirine getir götür işi vermedim, can sıkıntısından çay kahve getiren olurdu, altta kalmamak için ben de onlara getirirdim, galon galon kafein tüketirdik
tavsiyem: cidden iş öğrenmek istiyorsan iş vermelerini bekleme, masa masa gez, izin iste, yanlarında takıl,
ama tek derdin can sıkıntısıysa konuş, erken çık, kitap götür, nette takıl, dizi falan izle...
Stajdan beklentiniz ne ? Staja başlar başlamaz bir bölge verilip direk planını mı yapmayı bekliyordunuz? İlk gün tanışma ve boş oturma ile geçer, ikinci gün ayak işleri (fotokopi) sonra biriminizde ne tür işler yapıldığını öğrenirsiniz. Tam birimin ne iş yaptığını öğrendiğiniz vakit stajınız biter... Bizde geçtik o yollardan.
Stajdan beklentiniz ne ? Staja başlar başlamaz bir bölge verilip direk planını mı yapmayı bekliyordunuz? İlk gün tanışma ve boş oturma ile geçer, ikinci gün ayak işleri (fotokopi) sonra biriminizde ne tür işler yapıldığını öğrenirsiniz. Tam birimin ne iş yaptığını öğrendiğiniz vakit stajınız biter... Bizde geçtik o yollardan.
İlk gün mü sahaya çıkmışlarAyrıca baska belediyelerde staj goren bazı arkadaşlarımı sahaya bile cikariyorlar demek ki yapan belediye iş de öğretiyor.
İlk gün mü sahaya çıkmışlar
Ne yaptığınızı izleyebilir miyim diyin kabul ederse yanına sandalye çekip takip etmeye çalışın rahatsız etmeden. Haftaya daha rahat anlarsınız işleri. Ben de şu an staj yapıyorum ilk haftam bu şekilde geçti.
Beklentinizi birim şefiniz veya birim müdürünüz ile paylaşa bilirsiniz... Bu arada belediyede tecrübesi olan biri olarak, sizi aydınlatmak istedim...Stajdan beklentim biraz da olsa mesleki bilgi birikimi oluşturmak. Sabah 8 akşam 5 masa başında oturmamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?