sabir hep sabir

avci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
46
0
96
56
A.B.D.
Ben 42 yasindayim ...biz gorucu usuluyle evlendik esimle ...ben 21 esim 27 yasindaydi...gorumcem ve kaynimda nisanliydi...ben kayinvalidemin evine gelin gittim onun avizesi ,sofbeni ,firini,perdesi,buzdolabi,duvar kagidini kullandim...ama eltim evlenirken her seyin en iyisini aldilar mobilyalari bile ozel yaptirildi ...kayinvalidem eltim icin biz onu kizimizin yerine koyucaz diyordu..ben hic bir zaman kizdigimi belli etmedim,hep anne anne diye etrafinda fir dondum...oglum dogduktan sonra kayinvalidem sabah 8 gece 11 bizdeydi.onu evde bulamayan esi dostu bize gelir ,ben hem cocuk bakmaktan, hemde yemek ,bulasik, hizmet etmekten helak olurdum ama inanin hic bir kere ne kocama nede onlara ne bir sey soyledim nede surat yaptim..birde maasimiz az kit kanaat geciniyoruz,kayinvalidem eltime giderken torba torba tasir,onun halisini dikismakinasina varana kadar almistir,,ha bu arada biz eltimle karsilikli oturuyoruz,onun evi dagilmasin diye butun gunu bizde bizde gecirirler birde surekli onun ne kadar temiz oldugundan bahsederdi...

peki bugunku durum nedir biliyormusunuz ,ben yurt disindayim,senede bir kere gidiyorum ,ama herzaman telefonla gorusuyorum..maddi durumumuz cok cok iyi..cocuklarimi kendi istedigim gibi yetistirdim..benim cocuklarimi ornek gosteriyor babaneleri ..

Allah sabrimin mukafatini verdi bana ....

bosuna dememisler sabrin sonu selamettir diye :61:
simdi mutlusunuz huzurunuz yerinde...ALLAH HUZURUNUZU BOZMASIN INSALLAH...AMIN:nazar:

benim annemde 45 yaşında.Babaanemle yaşamıştı.Çok şeyler çekti.Bana hamileyken sırtında ineklere ot getirdiği bir gün beni evde dogurdu annem.
Ogün babaannem çarşıya gezmeye gitmiş ben dogum yapan kadından korkarım demiş.Ve öylece zavallı anneciğimi tek başına bıraktı.O gün beni tek başına evde dogurdu.
Ama şimdi annem ondan çok uzak bir şehir de çok da iyi bir durumda yaşıyor.Telefonla görüştüklerinde beni kim bakacak diyor annemden yine medet umuyor.Annemde eğer düşerse bakarım diyor Allah rızası için.:50:

Ben 42 yasindayim ...biz gorucu usuluyle evlendik esimle ...ben 21 esim 27 yasindaydi...gorumcem ve kaynimda nisanliydi...ben kayinvalidemin evine gelin gittim onun avizesi ,sofbeni ,firini,perdesi,buzdolabi,duvar kagidini kullandim...ama eltim evlenirken her seyin en iyisini aldilar mobilyalari bile ozel yaptirildi ...kayinvalidem eltim icin biz onu kizimizin yerine koyucaz diyordu..ben hic bir zaman kizdigimi belli etmedim,hep anne anne diye etrafinda fir dondum...oglum dogduktan sonra kayinvalidem sabah 8 gece 11 bizdeydi.onu evde bulamayan esi dostu bize gelir ,ben hem cocuk bakmaktan, hemde yemek ,bulasik, hizmet etmekten helak olurdum ama inanin hic bir kere ne kocama nede onlara ne bir sey soyledim nede surat yaptim..birde maasimiz az kit kanaat geciniyoruz,kayinvalidem eltime giderken torba torba tasir,onun halisini dikismakinasina varana kadar almistir,,ha bu arada biz eltimle karsilikli oturuyoruz,onun evi dagilmasin diye butun gunu bizde bizde gecirirler birde surekli onun ne kadar temiz oldugundan bahsederdi...

peki bugunku durum nedir biliyormusunuz ,ben yurt disindayim,senede bir kere gidiyorum ,ama herzaman telefonla gorusuyorum..maddi durumumuz cok cok iyi..cocuklarimi kendi istedigim gibi yetistirdim..benim cocuklarimi ornek gosteriyor babaneleri ..

iyi sabretmissin, ben olsam okadar dayanamazdim ama merak ettim niye birden degisti? para yüzündennmi??

gerçekten rabbim herseyin en iyisini biliyor...konuyu başta okurken acaba dedim bu kadar zahmeti çeken sabır gösteren birinin sonu ne olabilir diye içimden bunu geçiriyordum allah çok iyi bi kapı açar diye içimden geçiriyordum...son paragrafı okuyunca çoookk sevindim...allah mutluluğunuzu daim etsin....:nazar::nazar:

Hay Allah ben de derdin var da sabrediyorsun sandım. Allah mutluluğunu daim etsin cicim...

ne güzel ki sabrınızın mükafatını almışsınız..Rabbim çok büyük..:32:

Size mutluluklar:66:;

güzel bir başlık olmuş, kısa ama net....teşekkürler..:34:

Maşaallah. Allah mutluluğunuzu, huzurunuzu daim eylesin.

annemi okudum sanki :)
annem hala anlatır babanemin zamanında yaptığı eziyetlerini ama artık yaşlandı yapamıyor
karnında bebeği varken bile dövmelere falan kalkışmış,babamda cahilmiş o zamanlar,anasına babasına ses çıkaramazmış, laf söz edemezmiş. annem hala söylenir durur babama, korumadın kollamadın diye ama zamanla evleri şehirleri ayırınca, bide yaşlanmaya başlayınca biraz düzeldi babanemde,
yıldızları pek uyuşmuyor hala ama annem ilgilenir gidip geldikçe, halini hatrını sorar, herkes huzurlu şimdi.
Allah herkesin mutluluğunu daim etsin inşallah.

ben daha 2 yıllık evlıyım bende sabırla yol katledıyorum ama bende sizin gibi biliyorum ve hıssedebılıyorum kı sabrın sonu selamettır... Rabbım herkese hayırlı ve huzurlu bı yuva nasip etsın ınsallah sizin için cok sevındım bu dunyada iyi olkı ne kdr ezılırsen ezıl ıyı ol sonunda en ıyısı sen olursun emınım buna.. sağlıcakla kalın..

süper bir eş-anne-gelin-kız olmuşsunuz tebrikler canım sabrın sonu selamettir diye boşuna dememişler herkese örnek olunacak birisisiniz tekrar tebrik ediyorum görmek okumak duymak istediğim profili çizdiniz.. :71: :46: :46:

ben de sabrede sabrede bıktınız sandım başlıktan. sabır bazen işe yarıyor ama gerçekçi olmak lazım eğer maddi gücünüzü elinize alamasaydınız karı-koca olarak onlara bağımlı olduğunuz ve de dip dibe oturmaya devam etseydiniz bu huzurunuz olamazdı. o yüzden diyorum ki aile, kendi ayakları üzerinde durabilecek, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek 2 yetişkin tarafından kurulmalı. çocukların kız olsun erkek olsun meslek sahibi olması çok önemli çook...

Bişi sorucam affınıza sığınarak merak ettim o çok temiz kıymetli eltiniz ne durumda....

Bakıyormu zamanında kendisini maddi-manevi destekleyen kayınvalidesine?

Back
X