• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır sabır ya sabır...

Bexy

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.623
27.687
508
Evet arkadaşlar 6 aydır kayınvalide yanında olupta nasıl konu açmadım diye bende kendime şaşırıyordum.

Ama konu açmamın sebebi kayınvalide degil küçük kaynım.
Kendisi epilepsi hastası. En ufak bir üzüntü stres yaşadığında hemen kriz geciriyor. Hemde en agırından.
Bu yüzden evdeki herkes ona sabırla yaklaşıyor. Evde o ne derse o oluyor. Yani büyük kücük takmıyor her istediğini yaptırıyor.
Benim kızım henüz 9.ayında ve onun bile herşeyine karışıyor. Mesela kv kendi çatalıyla yemek yediriyor ben görüyorum kızıyorum ve temiz kaşik veriyorum. mesela kv coraplarıyla oynatıyor. Kızıyorum. Kimse birsey demeden tamam diyor. Ama bu arkadan başlıyor bik bik konuşmaya sanki abimi o kadin buyutmedi. Pisligede alısacak bu cocuk vs. Bende sen karışma. Evet pisligede alışacak ama kimsenin corabının pisligine yedigi kasıktaki pislige ihtiyacı yok benim cocugumun diye her defasında anlatıyorum.
Bu inatla söylenmeye devam ediyor. En sonunda banane annen abini büyuttüyse o benim çocugum onuda ben büyütüyorum sen karışamazsın dedim.
Yani böyle böyle ufak ufak çileden çıkardı beni.
Simdi gelelim bu gün beni konu actıracak kadar çileden çıkartmasına.
Mutfak salon bitişik. Ve evde her an herkes yemek yiyor çay içiyor evin her yerinden bardak topluyorum bi düzen yok. Ve sürekli benim ellerim bulasıgın içinde. Bende mutfaga sıvı sabun koydum. Bu sabah sıvı sabun bitmişti yeniden doldurdum ve geri yerine koydum. Bu başladı mutfakta el mi yıkanir gidin banyoda yıkayın vs.
Ben kibarca anlatmaya calistim. Ben surekli ellerimi yıkıyorum. Her defasında üst kata çıkamam. Sen kendin burda yıkamak istemiyorsan çıkar üst katta yıkarsin dedim. Ama beyfendi takmış sıvı sabun kutusuna. Onu tezgahta istemiyormuş. Bende sanane ya sanki sen kullanıyorsun mutfagı yeyip içip atıyorsun lavaboya mutfagı ben kullanıyorum ve sabun burda duracak dedim. Ciktim mutfaktan. Geri bi geldim almış sobaya atmış. Ağzına kadar dolu sıvı sabunu. Ya sabır dedim başka bir sabun koydum. Ve geri geldim tekrar atmış sobaya ve ben sabırla 3. Sabunu koydum. Ve evet tam 3 kutu sıvı sabunu sobaya attı. Kv kp evde yok. Bir tek eşimin amcası vardı. Oda kavga etti niye atıyorsun sanane vs dedi. Simdi 4. Kutu sabunu koyacagım. Ama cileden cıktım.
Kendimi zor tutuyorum. Dayanamadım esime anlattım. Sabırlı ol annem gelsin onlara söyle sen bir sey söyleme dedi. 1 degil 2 degil bu ne.
Böyle saçma saygısız bir insan daha önce hiç tanımadım. Simdi iki laf soylesem ayılıp bayılacak. Ama sabırda bir yere kadar gidip gırtlaklamamak için zor tutuyorum kendimi.
Hayır ne yapayım nasıl yaklasayım şaşırdım. Saygısızın teki. Ben mi çok sabirlı davranıyorum. Ağzıma geleni söyleyecegim ama karşımdaki normal düşünebilen bir insan degil ki. Ne yapayım sizce bu olayı büyütüp gideyim mi ailemin yanına. Ya da son 18 gün sabır mı edeyim.
Artik gerçekten doldum taştım.

Not: Niye inatla burda kaldıgimı soranlar icin soyleyeyim kendi ailemin durumu yok şuanda. Gidemiyorum. Annemlerin yanında da 2 tane yengem var. Oraya da gitsem olaylar olaylar....

Son düzenleme:
Her epilepsi hastası böyle mi oluyor bilemiyorum tabii hastalığına vermek gerek ama çok çok sinir bozucu. 18 gün kalmış az daha sabret bari zor ama yapacak bir şey yok

Kac yasinda bu ya bence hastaligini bahane ediyor ne de olsa ne yaparsam susuyorlar diye cekilmez ya esin geldikten sonra ne yapin ne edin kurtulun ordan
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.
Sadece bahane ediyor.
Mesela akşam saat 7 8 hepimiz oturuyoruz haberleri açtıramıyoruz beyfendi televizyondan müzik dinliyor.
Şaka gibi ya kimse sesini çıkartmıyor. Asla kimseye kumanda vermiyor. Ondan başka televizyon izleyebilen yok evde.
Bana çok ters geliyor ya biz babam eve gelince televizyon izlemeyi bırakır ona verirdik direk kumandayı. Yani babam nereyo izlerse biz onu izlerdik. Ama bu şaka gibi.

Ah kıyamam canım benim. Sıkmışsın dişini az daha sabret ama böyle de olmaz ki. Kv ye anlatın yaptığını. Başkasının çocuğu bi de hastalık durumu var öffff çok çetrefilli bi durum.
Kendi kardeşim olsaydı yemişti dayağımı. Ama birşeyde diyemiyorum vallahi daraldım :110:

Sabret son 18 günüymüş eşinin gelmesinin. O zamanı düşünürek bir şekilde geçir ama yaşadığın durumlar hiç sabır edilesi değil farkındayım.

Keske cocugu askerlik olayindan sonra halletseydiniz. En fazla 2 sene gecikirdiniz yani. Cektiginiz seylere deger mi yani.
Canım çocuk konusu sıkıntı olmuyor çünkü o konuda kimseye söz hakkı bile vermiyorum. Ben ne dersem onu yaptırıyorum. Arada olan seyler içinde uyarıyorum.
Ama bu kaynım beni çileden çıkarıyor. Yani siddet yanlısı bir insan değilim ama bunun hakkı kötektir.

Her epilepsi hastası böyle mi oluyor bilemiyorum tabii hastalığına vermek gerek ama çok çok sinir bozucu. 18 gün kalmış az daha sabret bari zor ama yapacak bir şey yok
Açıkçası ben bu durumu kullandığını düşünüyorum. Sinirimi bozan biraz da o zaten bana birşey demezler diye. Inadına yapıyor.

Ben okuyunca sinirlendim.Hasta olması terbiyesiz olması anlamına gelmez.Bu yaptıklarının hastalıkla ilgisi yok.Hasta diye ailesi çoook ama çok şımartmış,üstüne ergenlik de eklenince böyle olmuş işte.

Ben olsam bu kadar sabrettim,bir 18 gün daha sabrederdim.

Back
X