hmmm tamam nazcım aklımda kulagıma küpe olsun
aynen yaa genel komple lokal belden aşagı değilmiydiki :26::26::26:
opu çok mu zor kiii :26::26::26: hsg den de mi acılı :18::18::18::18::18::18::18::18:
valla hiç narkoz almadım bugüne kdr ama narkozu versinler naparlarsa yapsınlar düşüncesindeyim
inşşallahh nazım inşşallah hayırlısıyla benimde tek dileğim bu
sadece acı sızı olarak değilde beni manevi üzüyo bu süreç zor insanlar saolsun destek yerine hepköstek oluyorlar
yada ilk olacak o yüzden bu kadar karma karışığım
aynen ölee canımm insanlarımız teselli verme özürlüben cevremden kimseye söylemek istemiyrm durumu
saolsunlar bana acıyarak gözlerle bakmaları yada züğürt teselli verişlerini duymak istemiyorum
benim morale ihtiyacım varken moralmanımı yerle br etmelerinden korkuyorum insanların
hayırlısıyla inşşallahh Rabbim duysun dualarımız canımmm
tabiii ranişte kardeş ister anneciği inşşşalllaahhh Rabbim ranişin dualarını kabul eylesin canımmm
menekşemi anneme götürdüm canım annem saksının değiştircek bide ben nası resim atılır bilmiyrm ki burda cahilcan
evet birden çorp söküğü gibi gelecek hersey farkındayım da insanlarla muhatap olmak beni yıpratıyo biraz
yalnız olsam herseyi bu kdr kafama takmazdım herhalde hayatımda aynı evde olmak çok zor
hatta bu zmn kdr dan bile daha zormuş onlar fındık fıstık çerezmiş
şimdi olayın boyutu farklılaştı kimse yüzüme demesede bu evliliğin meyvesi benim yüzümden yok
neysee hayırlısıyla inşşalahh Rabbim sana bana yeterime sarama nazıma
ve bizim gibi ne kdr bebek hasretiyle yanıp kavrulan anne olma hayaliyle yaşayan varsa
Rabbim hepimize nasip eylesin inşşallahhh
" Evliliğinin meyvesi benim yüzümden yok " lafını bir daha duymayayım
Öyle deyip kendini yıpratma politikasına giriyorsun , hem de çevrendekilere de sana haklısınız mesajı veriyorsun
Sanki sen kendi elinle mi o meyvenin gelişine engel teşkil ettin?
Hiç unutmamamız lazım, bizler birer imtihan sürecinden geçiyoruz, senle eşinin de hepimiz gibi imtihanı bu noktada
Benim eşim biz daha nişanlıyken " ya çocuğumuz olmazsa " derdi bazen. Sanki içine doğmuştu yaşayacaklarımız.
Allah büyük hepimizin de olacak inşallah.
Allah razı olsun canım, rabbim senin evladını da sana bağışlasın
Allah tum bebek isteyenlere tez zaman da nasip etsin
Toplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 1 ziyaretçi)
hatres,
sara_28+
Saram tam da ben diyordum ki bu kız nerelerde
çok güzel yazmışsın hatresim
buralardayım canım ama bazen yazmak gelmiyor içimden
nasılsın hatresim nasıl gidiyor hayat
çiçekler konusunda sana soracaklarım var
Teşekkürler efenim
Anlıyorum tatlım, umarım her şey yolundadır:44:
Çok şükür canım iyi diyelim iyi olalım inşallah.Eşimin tansiyonu hep 15 lerde:26::26::26::26::26:
Çok kafaya takıyor, inşallah düzelir, ne kadar moral vermeye çalışsam da canını çok sıkıyor bu konu:44:
Ben de dün kardiyoğa gittim , trombofili testini istedim ilk önce anlamadı, sonra ne için yaptırmak istediğimi söyleyince bir test istedi ama trombofili olarak değilde başka bir şey dediler neyse yarın sonucu alıcam bakalım.
Çiçeklerle ilgili mi, sor hayatım sor
tansiyon 14 - 9 seviyelerindeyse normal kabul edilir ama büyük 15 oldumu accık yükselmiş sayılır ki bu stresle yedikleriyle alakalı olabilir küçük tansiyonu kaç eşinin ayrıca tansiyonun yüksekliği kişinin bünyesine görede değişir mesela bi tanıdığımız vardı hemde 78 -79 yaşında tansiyonu 17 - 18 olsa normal kabul ediyodu bi defasıda 30 a çıktıda öyle hastanelik oldu düşün yani eşine bu aralar yağlı yemekler yapma kızartmalardan uzak tut hamur işi verme limon suyu içir ve yemeklere bol bol sarımsak koy hatta sabahlar bi tane sarımsağı bütün olarak yutsun inallah fayda eder doktor ilaç vermedimi hem merak ettim
çiçeklere gelince şu kalanşoe varya yaprağında su lekeleri varki ben onları yıkamadım acaba senin şu arap sabunu karışımıdan yapsa fayda edermi
bide menekşenin tabağına su koyuyorum suyu çekiyo ama üst toğrağı yine kuru nedenki :44::44::44::44::44::44::44::44:
bide aloe veraların diğerleri iyice çürüdüler hatta biri köküyle elime geldi kökü bile çürümüştü ama bi kökü tutmuş çok küçük ama o yaşıyor yaprağına dokununca anladım onda iş var ama dört kök vermiştinya üçü sizlere ömür çok üzüldüm ama yapacak bişey yok ama birini kurtardık buda sevindirici dimi
dua çiçeğiminde büyük olan kökü tutmaı sanırım ama küçük olan tuttu çelik yöntemiyle ekilen çiçeklerde sanırım küçük olanlar daha çok tutuyo
trombofoli panelini isteyecekti bi test değil bir çok test var içinde sonuçların çıksın bakalım buraya yazarsan benim yaptırdığımla aynımı karşılaştırırız
Saram genelde tansiyonunun büyüğü 15-15, küçüğü de genelde 10 çıkıyor.Ben de eşimin bünyesine bağlı olarak normal diye düşünüyorum ama işyerinde bir defasında 18 çıkınca iş arkadaşları çok panikleyip ambulans çağırmışlar. Ondan sonra da eşim strese girdi tansiyon hastası mıyım diye:26::26:
Bunlar ister istemez canını sıkınca normalde olsa fırlıyor değerleri.
Tavsiyelerin için de teşekkür ederim , eşim artık limonla geziyor nerdeyseSarımsak çok doğru olur ama işe giderken koku yapar endişesiyle yutmak istemeyebilir .Aslında aç karna ve tüm olarak yutulan sarımsak koku yapmıyor, inşallah ikna ederim.
Canım doktor 20 günlük bir takipp çizelgesi sonucuna göre ilaca karar verecek, inşallah ilaca gerek kalmaz.
Canım benim babaannem de doktora başka bir nedenle doktora gitmiş, tansiyonunu doktor 24 görünce bakmış nenem gayet rahat sen bu tansiyonla nasıl yaşıyorsun demiş ama taş gibiydi babaannem.
Canım istediğin bütün çiçeklerine arap sabunlu karışımı yapabilirsin. Ama arap sabununu tamamen doğal olmasına dikkat et.Çünkü ben daha önceleri ne kadar yaptıysam çiçeklerime hiç bir şey olmadı acaip güzelleşirken yeni aldığım sıvı arap sabunuyla denedikten sonra çiçeklerimin yaprakları sarardı. Arap sabunu doğal bir ürün olmasına karşın ona da kimyasal katıyorlar bence,zaten yazıyor üzerinde.
Menekşenin suyu az gelmiş olabilir ondan toprağının üst kısmı kurudur. Yapraklarının durumuna bak eğer çok susadıklarından baktın boyunlarını büküyorlar o zaman tabağına ikinci kez birazcık daha su koyabilirsin
Dua çiçeğinin büyük olan kökü kartlaşmış olduğundan tutmamıştır. Ama neyseki öteki tutmuş.
Aloe veranın bir tanesi bi canlansın artık yavrularından sıkılırsın bile, o kadar çabuk yavrulayan bir bitkidir o
O da çok su istediği için çürütmüştür ötekileri. geçen benimkini de bir iki yavrusu elime geldi
Canım sonuçlarım şimdi çıktı netten. bir sürü test var
WBC RED EDİLMİŞ NUMUNE 6.27 (04/03/2014) 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
RBC RED EDİLMİŞ NUMUNE 4.62 (04/03/2014) 10^6/mL
Numune Pıhtılı -
HGB RED EDİLMİŞ NUMUNE 13.2 (04/03/2014) g/dL
Numune Pıhtılı -
HCT RED EDİLMİŞ NUMUNE 41 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
PLT RED EDİLMİŞ NUMUNE 199 (04/03/2014) 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
MCV RED EDİLMİŞ NUMUNE 88.7 (04/03/2014) fL
Numune Pıhtılı -
MCH RED EDİLMİŞ NUMUNE 28.6 (04/03/2014) pg
Numune Pıhtılı -
MCHC RED EDİLMİŞ NUMUNE 32.2 (04/03/2014) g/dL
Numune Pıhtılı -
PCT RED EDİLMİŞ NUMUNE 0.21 %
Numune Pıhtılı -
MPV RED EDİLMİŞ NUMUNE 10.5 (04/03/2014) fL
Numune Pıhtılı -
PDW RED EDİLMİŞ NUMUNE 16.2 (04/03/2014) %
RDW-CV RED EDİLMİŞ NUMUNE 12.5 (04/03/2014) fL
Numune Pıhtılı -
RDW-SD RED EDİLMİŞ NUMUNE 45.4 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
BASO RED EDİLMİŞ NUMUNE 0.02 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
BASO% RED EDİLMİŞ NUMUNE 0.3 %
Numune Pıhtılı -
LYM# RED EDİLMİŞ NUMUNE 2.06 (04/03/2014) 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
LYM% RED EDİLMİŞ NUMUNE 32.9 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
NORMAL
DEĞERLER BİRİM
MONO# RED EDİLMİŞ NUMUNE 0.41 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
MONO% RED EDİLMİŞ NUMUNE 6.5 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
EOS RED EDİLMİŞ NUMUNE 0.17 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
EOS% RED EDİLMİŞ NUMUNE 2.7 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
NE RED EDİLMİŞ NUMUNE 3.61 (04/03/2014) 10^3/mL
Numune Pıhtılı -
NE% RED EDİLMİŞ NUMUNE 57.6 (04/03/2014) %
Numune Pıhtılı -
Numune pıhtılı ve red edilmiş numune yazıyor, anlamadım pıhtılışma var mı yoksa hastanenin sonuç belgesinin klasik sonuç yazım şekli mi?
sarımsağı pişirirsen yemeklerin içinde koku olmaz canım bütün olarak yutarsada koku olacağını sanmıyorum en azından bi tane yutup denesin rahatsız olursa bi daha yutmaz
büyük tansiyondan çok küçük tansiyon önemli onun 10 olması biraz yüksek ama düzelmeyecek bir şey değil bence hem tansiyon sürekli sabit duran bir şey değil anlık olarak değişir yaşadığımız şartlara göre inşallah kendiliğinden geçer sende eşinde bu stresi yaşamazsınız bi şey daha söyleyeyim panik hiç bir zaman iyi değil arkadaşlarının panik yapması onun daha çok korkmasına ve buna bağlı olarakda tansiyonunu dahada fırlamasına sebeb olmuş çok yüksek olsa bile her zaman soğukkanlığını ve sakinliğini korumalısın ki buda hastaya olumlu yansıyor
ben annemin tansiyonunu ölçerdim çok yüksek olduğunu görür korkardım ama bunu anneme hiç yansıtmazdım önemli değil ama birde doktora gidelim der taksi çağırır en acilinden hastaneye götürüdüm ama anneme hep gülümser ne var bunda şimdi ilaç verip düşürürler gibi şeyler derdim annem hep sen yanımdayken ben hiç korkmuyom çok güzel sakinleştiriyosun derdi ama sen onu bana sor içimde ne fırtınalar kopardı
testlerine gelince hiçbişey anlamadım değerler yazıyo ama referans aralıkları yok bide sanırım kan pıhtılaşması var sende zaten ranada da kan sulandırıcı iğne yapmışsın ya demekki bilmeden iyilik yapmışsın kendine ama doktorunla konuş banada bilgi ver inan bu sonuçların açıklamasını çok merak ediyorum
En iyi sonucu doktorun açıklar canim ama benim yaptırdığım testler bunlar degildi
hmmm tamam nazcım aklımda kulagıma küpe olsun
aynen yaa genel komple lokal belden aşagı değilmiydiki :26::26::26:
opu çok mu zor kiii :26::26::26: hsg den de mi acılı :18::18::18::18::18::18::18::18:
valla hiç narkoz almadım bugüne kdr ama narkozu versinler naparlarsa yapsınlar düşüncesindeyim
inşşallahh nazım inşşallah hayırlısıyla benimde tek dileğim bu
sadece acı sızı olarak değilde beni manevi üzüyo bu süreç zor insanlar saolsun destek yerine hepköstek oluyorlar
yada ilk olacak o yüzden bu kadar karma karışığım
aynen ölee canımm insanlarımız teselli verme özürlüben cevremden kimseye söylemek istemiyrm durumu
saolsunlar bana acıyarak gözlerle bakmaları yada züğürt teselli verişlerini duymak istemiyorum
benim morale ihtiyacım varken moralmanımı yerle br etmelerinden korkuyorum insanların
hayırlısıyla inşşallahh Rabbim duysun dualarımız canımmm
tabiii ranişte kardeş ister anneciği inşşşalllaahhh Rabbim ranişin dualarını kabul eylesin canımmm
menekşemi anneme götürdüm canım annem saksının değiştircek bide ben nası resim atılır bilmiyrm ki burda cahilcan
evet birden çorp söküğü gibi gelecek hersey farkındayım da insanlarla muhatap olmak beni yıpratıyo biraz
yalnız olsam herseyi bu kdr kafama takmazdım herhalde hayatımda aynı evde olmak çok zor
hatta bu zmn kdr dan bile daha zormuş onlar fındık fıstık çerezmiş
şimdi olayın boyutu farklılaştı kimse yüzüme demesede bu evliliğin meyvesi benim yüzümden yok
neysee hayırlısıyla inşşalahh Rabbim sana bana yeterime sarama nazıma
ve bizim gibi ne kdr bebek hasretiyle yanıp kavrulan anne olma hayaliyle yaşayan varsa
Rabbim hepimize nasip eylesin inşşallahhh
Allah tum bebek isteyenlere tez zaman da nasip etsin
Öyle deyip kendini yıpratma politikasına giriyorsun , hem de çevrendekilere de sana haklısınız mesajı veriyorsun
Hiç unutmamamız lazım, bizler birer imtihan sürecinden geçiyoruz, senle eşinin de hepimiz gibi imtihanı bu noktada
Benim eşim biz daha nişanlıyken " ya çocuğumuz olmazsa " derdi bazen. Sanki içine doğmuştu yaşayacaklarımız.
tüp bebek sürecine girdiğinde yaşaman gerekenleri yaşayacaksın ve biz zaten burada sana elimizden gelen desteği verecez hem çok korkulacak bir olay değil emin ol o yüzden hiç kendini kasıp sıkma ve şimdi bunu düşünüp gereksiz stres yaratma
veeee kendini suçlamaktan vazgeç bbu durum ne senin nede eşinin nede bir başkasının suçu sadece Allahın takdiri ve Allahın takdirinin başımızın üstünde yeri var sınavımız buymuş deyip elimizden geleni yapıp gerisini Allaha bırakacaz O doğru zamanda bize evlatlarımızı gönderip bizide sevindirecektir. çünkü biliyoruzki Yaradan kullarını darda bırakmaz yeterki O na sığınalım
dualarına amin diyorum canım
Canım eşimin işi çok yoğun olduğu için eşim çok yoruluyo genelde, o gün de yine hem yorgunluk hem stres üst üste gelince tansiyonu çıkmış diye düşünüyorum ben. Eşimi biraz da arkadaşlarının tutumu çok korkutmuş, şimdi de ne kadar sakinleştirmek istesem de aklına kurt düştü bi kere
Rabbim tüm hastalara hayırlı şifalar versin inşallah.
Canım testlerde kan pıhtılı yazıyor, ordaki klasik bir yazım değilse pıhtılaşma var demek ki. Ya zaten var mı yok mu bunu öğrenmek istiyorum ben.Yoksa bir dahaki tedavide boşuna iğne yemek istemediğim için yaptırdım bu testi.
Canım Rana daki iğneleri bilerek yapıyordum, çünkü önceki bebeğin kaybının bundan olabilme ihtimali üzerinde durulduğu için. Sadece test yaptırmadığım için belki de pıhtılışma yoktu diye kafama takılıp durdu hep.. Ama şimdiki üç tedavimde kullanmama rağmen maalesef sonuç değişmedi
Canım sonuçları doktor yarın olacağı için yarın gidip göstericem ben de merak ediyorum.
canım eşinede sanada çok geçmiş olsun
tüp bebek sürecine girdiğinde yaşaman gerekenleri yaşayacaksın ve biz zaten burada sana elimizden gelen desteği verecez hem çok korkulacak bir olay değil emin ol o yüzden hiç kendini kasıp sıkma ve şimdi bunu düşünüp gereksiz stres yaratma
veeee kendini suçlamaktan vazgeç bbu durum ne senin nede eşinin nede bir başkasının suçu sadece Allahın takdiri ve Allahın takdirinin başımızın üstünde yeri var sınavımız buymuş deyip elimizden geleni yapıp gerisini Allaha bırakacaz O doğru zamanda bize evlatlarımızı gönderip bizide sevindirecektir. çünkü biliyoruzki Yaradan kullarını darda bırakmaz yeterki O na sığınalım
dualarına amin diyorum canım
canım narkozlu olursa opu korkulacak bişey değil bende aynen senin gibi düşünüyordum narkoz versinlerde ne yaparsalar yapsınlar diye ama işte böyle bişey yaşamam gerekiyormuş yaşadım ve geçti
bende hiç narkoz almadım hatta almam gerkende bile vermediler
zamanı gelince yaşaman gerekenleri yaşayacaksın şimdiden kendini strese sokup doğal yoldan gelecek yeğenimizinde yolunu kapatmaki tüpe gerek kalmadan gelsin
hem o söylediklerini hiç duymamış olalım sende kafandan sil benim yüzümden diye bişey yok
biz evliliğe başlarken iyi günde kötü günde diye başlıyoruz aynı sorun eşindede olabilirdi ama benim senin sorunun olarak değil bizim sorunumuz diye yaklaşmak lazım bu duruma taammı
amiiiinnn
aynen katılıyorum
Aleyküm selam prensesim, he valla canım topikte genelde yalnız dolaştım.selamünaleyküm hatrescim topikte bir sen varsın heee
bu arada eşine çok geçmiş olsun inş takip iyi olur ve ilaç almaz
senin sonuçlarda inş güzeldir çıkar canım
anammmm hatreste kaçmış
çok çok çok haklısınız bacılarım canlarım
özür dilerim aslında asıl düşüncelerim bunlar değil
tabiki bu benim bizim hepimizin sınavı
yokdan var eden Yaradanımıza herşey için şükürler olsun
biliyorum herseyin vakti zamanı var Rabbim hepimize nasip edecek işşallahh o güzel duyguyu
zor yada kolay o gün gelince mecburn yaşayacagım yaşamam gereken neyse Rabbimin yazdıgı yazım neyse
aslında bazen kendimi o kdr güçlü hissediyorum ki diyrm Rabbim benim dayanavcagımı bildiği için beni bununla sınıyo
Rabbim dermansız dert vermesin yeterki kale gibi burdayım evalllahhh Rabbimin izniyle
dün canım sıkkındı bayaaaeşimde geç gldi biraz bende saldım kendimi işte
iyiki siz varsınız hayatımda iyiki girmişim kk ye bulmuşum sizleri
Allah hepinizden razı olsun gönlünüzde ne dilekleriniz varsa sizi nlara kavustursun inşşşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?