Sabirr

organikturuncuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2017
4
2
1
29
Merhaba, forumu uzun süredir takip ediyorum fakat üye olup konu açmak bugüne kismetmis.

21 yaşındayım ve yaklaşık 2 aydır görüştüğüm birisi var aileler aracılığıyla tanıştık yani klasik görücü usulü.

Daha sonra tek çıktık 2 aydır normal sevgiliyiz. Artık kafamda şekillendi ve babamla konuşup söz tanışma ne zaman olacağını konuşacaktım. 2 ay kısa bir süre olabilir ama ilk göruste asik oldum hiçte inanmazdim buna ama insanın başına gelmeden anlamiylrmus benim evleneceğim adam bu dedim.

Görüşmede ki amaç evlenmek oldugu icin olaylar hızlı gelişti. Her neyse babamla konuşayım dedim kıyamet koptu. Allah'ım ben nasıl evlenmek istermisim evde bana ne yapiyorlarmis. Ben neden kaçmak istiyormusum babam resmen bana çok afedersiniz azgın muamelesi yaptı. Sen tutusmussun dedi bana. O kadar ağrımaya gitti ki gözlerim doldu ağlamaya başladım. Ben senin rızanın kazanmaya çalışıyorum dedikçe de üstüme geldi. Çok ağır laflar etti. Birde annem yok 9 yıl önce vefat etti o yüzden babamla direkt ben konuşuyorum yüz göz oluyorum.

Birde bu iş için annemin dayısı 80 yaşında dede diyoruz zaten, teyzem ve eniştem bizim eve geldiler. Karşı tarafın iyi insanlar olduklarını vs söylemek için. Enistemde araştırıp sorusturmus babama ben araştırdım iyi insanlar kötü alışkanlıkları yok sende baba olarak sor soruşturdedi .
Onların yanında bişey demedi ama gittikten sonra saydirdi bana. Yine kıyamet koptu.

Ayrıca günah keçisi ilan edilen teyzem var hep o benim aklıma giriyormuş beni yonlendiriyormus güya ben teyzemin sırtına kamburmusum bilmem ne. Asla öyle bir durum söz konusu değil teyzem bize annelik yapti yıllardır babamın kusurlarını örttü. Babamim Rus arkadaşi oldu evimize getirdi aylarca yasadi. Dedemin yazlığı var (annemin babası) bir diğer anahtarı bende o anahtarı alıp kadınla birlikte yazlığa gitti daha neler nelerr.
Ayrıca abim hiçbir konuda arkamda durmadı bana hep karşı oldu.
Bölük pörçük yazıyorum kafamı toparlayamiyorum kusura bakmayın.
En sonunda halam babamla konuşmaya geldi. O tarafa da haber vermek lazım diye haftaya cumartesi gelsinler olsun bitsin dedi hemen de alsınlar dedi. Beni kovar gibi.
Bir şekilde yoluna giriyor herşey ama canımdan bezdim bu günlerde ben yanlış ahlaksız bişey yapıyormuş gibiyim suçlu gibiyim evin içinde kendimi çok yalnız hissediyorum. Ve görüştüğüm insanla da çok mutluyum Allah'a şükür.

Herşey yoluna girecek bu tatsız günler bitecek mi? Sabrın sonunda selamet var mı?

Canım bir sakin ol oncelikle..

Daha 21 yasındasın su an okulunla baska konularla ılgılenıyor olmalıydın.. ve ustelık de 2 aydır tanıdıgın bırıyle nasıl evlenmeye karar verırsın.

Sakın canım sakın boyle anı kararlarla olmaz bu ısler. Babanın soyledıgı sozler agır olmus ama ben aenı hemen evlendırmeme konusunda hemfıkırım kacar gıbı acelen varmıs gıbı yapma.

2 ay çok kısa değil mi? Nişan söz olursa uzun mu sürecek arası?
Baban duygusal davranmış biraz zamanla düzelir bu fikre alışınca.

Babanın yaptığı muamele yerinde hiç kusura bakma, bu ne böyle nereye ne yetiştiriyorsun yani derler adama :temizlik:

Yahu acelen ne? Umarım evlendikten sonra babana hak vermezsin. Zira 2 aylık bir tanışıklık çok riskli

daha çok küçüksün. baban sert tepki vermiş ama bu yaşta neden bu acele hem de 2 aydır görüşüyorsun. evlilik sadece aşkla olmaz...

Baban hakli daha cok erken bence de. Ama tarzi yanlis olmus. Iyi dusun iyi tani. Sonra kendim ettim bba evine donemiyorum diye yazanlari okuyoruz bol bol. Erken evlenip pisman olmayan ben sahsen gormedim

Görücü usulü demissin ama madem görücü usulü baban neden karşı çıksın ki zaten evlenmeni isteyen onlar değil mi? Daha yeni mezun olmuşsun ve çok küçüksün iş bulsana koca eline bakmak neden cazip gelir bir insana??

Erken evlenmeye ben de aşırı karşıyım daha da çok küçüksün de babanın tepkisi bundan dolayı gibi gelmedi bana.Insan küçük olduğunu düşündüğü kızına nasıl azgın muamelesi yapabilir tutuşmuş falan der?İğrenç kesinlikle.

Evi şu an sen çekip ceviriyosun sanırım babanın istenmesi rahatı bozulacağından muhtemelen.2 ay çok az biraz daha ölç tart görüş oldu bittiye getirme ki yagmurdan kacarken doluya tutulmayasın.

Erken evlenmeye ben de aşırı karşıyım daha da çok küçüksün de babanın tepkisi bundan dolayı gibi gelmedi bana.Insan küçük olduğunu düşündüğü kızına nasıl azgın muamelesi yapabilir tutuşmuş falan der?İğrenç kesinlikle.

Evi şu an sen çekip ceviriyosun sanırım babanın istenmesi rahatı bozulacağından muhtemelen.2 ay çok az biraz daha ölç tart görüş oldu bittiye getirme ki yagmurdan kacarken doluya tutulmayasın.
Aynen öyle yorumunuz için çok tesekkur ederim. Babamın şu an korktuğu sorumluluğun ona kalacak olması.
Evin tüm işi ve sorumluluğunu ben yerine getiriyorum ayrıca babaannemle birlikte yaşıyoruz.
Nişan ve evlilik arasini uzun tutacağım.

Merhaba, forumu uzun süredir takip ediyorum fakat üye olup konu açmak bugüne kismetmis.

21 yaşındayım ve yaklaşık 2 aydır görüştüğüm birisi var aileler aracılığıyla tanıştık yani klasik görücü usulü.

Daha sonra tek çıktık 2 aydır normal sevgiliyiz. Artık kafamda şekillendi ve babamla konuşup söz tanışma ne zaman olacağını konuşacaktım. 2 ay kısa bir süre olabilir ama ilk göruste asik oldum hiçte inanmazdim buna ama insanın başına gelmeden anlamiylrmus benim evleneceğim adam bu dedim.

Görüşmede ki amaç evlenmek oldugu icin olaylar hızlı gelişti. Her neyse babamla konuşayım dedim kıyamet koptu. Allah'ım ben nasıl evlenmek istermisim evde bana ne yapiyorlarmis. Ben neden kaçmak istiyormusum babam resmen bana çok afedersiniz azgın muamelesi yaptı. Sen tutusmussun dedi bana. O kadar ağrımaya gitti ki gözlerim doldu ağlamaya başladım. Ben senin rızanın kazanmaya çalışıyorum dedikçe de üstüme geldi. Çok ağır laflar etti. Birde annem yok 9 yıl önce vefat etti o yüzden babamla direkt ben konuşuyorum yüz göz oluyorum.

Birde bu iş için annemin dayısı 80 yaşında dede diyoruz zaten, teyzem ve eniştem bizim eve geldiler. Karşı tarafın iyi insanlar olduklarını vs söylemek için. Enistemde araştırıp sorusturmus babama ben araştırdım iyi insanlar kötü alışkanlıkları yok sende baba olarak sor soruşturdedi .
Onların yanında bişey demedi ama gittikten sonra saydirdi bana. Yine kıyamet koptu.

Ayrıca günah keçisi ilan edilen teyzem var hep o benim aklıma giriyormuş beni yonlendiriyormus güya ben teyzemin sırtına kamburmusum bilmem ne. Asla öyle bir durum söz konusu değil teyzem bize annelik yapti yıllardır babamın kusurlarını örttü. Babamim Rus arkadaşi oldu evimize getirdi aylarca yasadi. Dedemin yazlığı var (annemin babası) bir diğer anahtarı bende o anahtarı alıp kadınla birlikte yazlığa gitti daha neler nelerr.
Ayrıca abim hiçbir konuda arkamda durmadı bana hep karşı oldu.
Bölük pörçük yazıyorum kafamı toparlayamiyorum kusura bakmayın.
En sonunda halam babamla konuşmaya geldi. O tarafa da haber vermek lazım diye haftaya cumartesi gelsinler olsun bitsin dedi hemen de alsınlar dedi. Beni kovar gibi.
Bir şekilde yoluna giriyor herşey ama canımdan bezdim bu günlerde ben yanlış ahlaksız bişey yapıyormuş gibiyim suçlu gibiyim evin içinde kendimi çok yalnız hissediyorum. Ve görüştüğüm insanla da çok mutluyum Allah'a şükür.

Herşey yoluna girecek bu tatsız günler bitecek mi? Sabrın sonunda selamet var mı?
Benim 21 yaşındaki kızımı evlenmek için birileriyle tanistirsalardi ben de kıyameti koparır, bu ise karışanların da burnundan getirirdim. Yaşın daha çok küçük. Oyu düşün bence.

Annenizin babasının yazlığında kadınla kırıştıran babanıza ne söylesem az. Böyle babayı ben adam yerine koymam zaten esas azgın kendisi.
Ama siz çok acele ediyorsunuz neyin acelesi ki evlilik amacıyla tanıştırılıyorsunuz.

Hem aileler aracılığı ile tanıştınız, hem de babana tanışma zamanını sorunca sana birsuru laf saydı? :KK64:
Babanin haberi vardı dolayısı ile tanıştığınızdan.
Ayrıca neden utanılacak bir iş yapasın ki.. Baban eve kadın atarken utanmıyor da..
Ben de kısa süre içinde tanışıp evlendim.
Sana tavsiyem iyi tanıman..
Gelecegin için sağlam temeller atmalısın.İlla ki hemen evlenmek zorunda değilsin.
Duygularına yenilip işte evleneceğim adam diyebilirsin ama, kesinlikle iyi tanı. Huyunu suyunu araştır. Aile içindeki davranışları nedir, saygılı biri mi bunlar önemli.. Senin fikirlerini önemsemesi, sana karşı saygılı olması çok daha önemli..
Sabret biraz.. Geçmez dediğin ne varsa geçiyor bu hayatta. Sinirle aní kararlar verme. Mantıklı düşünüp keşke demeyeceğin şeyler yap. Dua et kalbini ferah tut. Derdimizden büyük Allah var değil mi :)

Aynen öyle yorumunuz için çok tesekkur ederim. Babamın şu an korktuğu sorumluluğun ona kalacak olması.
Evin tüm işi ve sorumluluğunu ben yerine getiriyorum ayrıca babaannemle birlikte yaşıyoruz.
Nişan ve evlilik arasini uzun tutacağım.
anlaşıldı...
kendisi de düzgün babalar gibi dursaymış başınızda o zaman

yalnız arkadaşlara katılıyorum canım 2 ay kısa bir süre
hayırlısı olsun.. aman diakkat

Çalışmayı düşünmüyor musun? Ben de eşimle 21 yaşımdayken tanıştım 28 yaşımda evlendim. O zamana kadar okul bitti askere gitti işlere girildi ancak hazır olduk..

2 ayda tanıdığın adamın “evlenilecek adam” olduğunu kusura bakma 21 yaşındaki sen değil ben bile bu yaşımda anlayamam.. Çok çok acele ediyorsun, gir işine çalış, başka insanları iş hayatını tanı, bir 25 yaşına gelince herşey ama herşey gözüne daha farklı gelecek ve diyeceksin ki “ben 21imde çocukmuşum yaa” Kimse evlen diye arkandan kovalamıyor ve hatta inan evlilik insanın yaşam enerjisini düşürüp kadınları hizmetçi bakıcı yerine koyuyor..

Kimse sana evlendin diye madalya da takmıyor, lütfen iyi düşün, burda erkenden evlenip de kocasının hiç de zannettiği gibi bir adam olmadığını evlendikten sonra anlayan zibilyon tane genç kızımızın konusu var, aç onları oku bari..

Çalış kuzum çalış.Ekonomik özgürlüğün olmadan evlenme asla.

Çok erken 2 ay.Ne kadar tanımış olabilirsin.Bir an önce kurtulmak istiyorsun sanırım ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var.

Kaç yaşında talibin bir de onu merak ettim.

Back
X