Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

buda çok güzel boya ama bence tizian al

thalia bana bi renk söylermisin bu rengi pek sevmedim. saçımı bob modeli kestiricem uzun olan yerlerinin uçlarını sarı gibi yapcam geri kalanıda kahve istiyorum ama şöyle bi kahve ne çok koyu ne çok açık ortası resimde buladım öle net budur dediğim rojda demirerin göndermştm onu begeniorum sen bana bi tavsiyede bulunur musun ? karamel 8/07 falan nasıl olur ?

Harika olmuş şuan sacına gıpta ettim valla bugun benim başıma gelen kimsenin başına gelmemiştir.

Moralim okadar bozuktu ki sabahtan beri kendime gelmeye çalışıyorum kızlar. Aylardır 8.1 boyatmak için can atıyordum . Bilirsiniz belki okumuşsunuzdur . Bugüne çok profosyonel bir kuaförden randevu almıştım . Tatildeyim bodrumda bir yer şuan ismini bile hatırlamak istemiyorum . Sabah aylardır içiimdeki heyecanla gittim randevulu olduğum için sıra beklemeden tık diye aldılar. Önceden randevu alırken 8.1 diye anlaşmıştık .Hatta kadında saçlarıma 100 liralik bakım hediye edecekti ve köşeyede yazmıştı ben aşşağıda paylaştığım rengi gösterdim .Ben bu renk karar verdim dedim . Kadın baktı , bu 9 tonlarında dedi saçını açarak rahatça ulaşırız sorun etme dedi . İnandım!!! Sonra saçlarımı beklerken dergiye daldım kuaför kadın da bir kahve dedi gitti gelmedi ve ben aliminyum folyoyu bir kaldırdım ve ne göriyim PLATİN SAÇ !!! Çığlık attım . Kadın koşa koşa geldi . Ağğğ dedi unuttuk tüh . Felan hemen yıkadı saçlarımı şok geçirdim bir an . Halbuki 20 dk da okadar açılmaması gerekiyordu derken %12 oksidan kutusu gördüm . Kadına "Bana bu rezilliği açıklayın derhal !"dedim ve Sonra kadın "Durun ben kurutayım onları ondan sonra icabına bakarız " dedi bende "ne yaparsan yap şu saçı kurtar eğer yanarlarsa burayı ben yakarım !!!" dedim ve 4 kişi saçım için seferber oldu .sonra da saçlarımı 8/1 %6 oksidan ile boyadılar ve kadın tam kuruturken ne göreyim ? Daha önceden yaptırdığım saç uçlarımdaki ombreler YANMIŞ YÜN gibi !!! Tepem attı . Masaya çantamı fırlattım . "Bu ne ha bu ne ? " dedim . Kadın "siz gözlerinizi kapatın bir su için ondan sonra gözleriniizi açın size garanti veriyorum saçınız çok güzel olacak , olmazsa sizden para almayacağım" dedi sonra bana bir bitki çayı verdi . Bende çayımı içerken kafama bir şeyler sürdü . Bekletti . Neredeyse kuaföre geleli 3.5 saat olmuştu yani . Sonra saçıma fön cekti tekrar yıkadı bide bi pressledi şok geçirdim . 230 DERECE hemde . sonra yıkadı ve ne göreyim eski saçlarım geri gelmiş hatta en eski saçım geri gelmiş . ama uçlarındaki yanıklar kesilmiş. Katlı da model yaptı onlara . Biraz olsun sinirim geçti . Yatışmış gibiydim . Saçlarım peruk gibiydi sanki benim değillerdi hatta saçlarııma asıldım acaba gerçekmi diye de hakikatten gerçekmiş . Sonra hep hayalini kurduğum saçla olmasada kahve uzun saçla girip omuzlarımdaki sarı saçlarla kuaförden çıkmıştım . Eve geldiğimden beridir yatıyorum . Siz siz olun sakın dalgınlık geçirmeyin sakın ...
Eski saçlarım :
Hayalini kurduğum saç :
Gösterdiğim resim :

Son düzenleme:
okudum simdi canim gecmis olsuun kuaforzede olmussun sende sonucta onlar gelp surekli kontrol etmelydi nese gene brazda olsa telafi etmsler sanirm
dua etsinler saçımın yapısı değişti . şuan sadece saçlarımın rengi biraz istediğim ton degil o kadar . Sonuçta istediğim renk platinin üstüne vuruldu tahmin edilenden açık oldu yani .
Ama boyları kısaldı . Balyajlarım kısmi yerlerdeydi . Hepsini kesince malum şekilsiz oldu şuan maşalayınca çok çirkin olan bir saçlayım . eve gelince kızım biraz moral olsun diye saç kkurutma makinesini soğuk ayarda saçıma şekil yaptı öyle biraz daha rahatladım yani neyse gönlümden geçen olmadı . Eylüle kadar boya vurmayacağım eğer sildirtebilirsem kaç paraysa vericem boya sildirtme yapacağım.

Yazdım hayatım . okursun belki biraz uzun oldu ama
cnm çok geçmiş olsun bende böyle kötü tecrübelerden sonra saç işlerimi kendim yapmaya karar verdim. ve çok memnunum.
senin o ilk saç haline yapılacak işlemi anlatıyorum. yani evde yapabileceğin işlemi... gerçi iş işten geçmiş ama aklında bulunsun. bir kere toz açıcı kullanmayacaksın. 2 kere 2 dört kesin yıpratır. onun yerine 9 luk aksidandan 2 kutu alıp saçına boya sürer gibi sürüp 20 dk bekletseydin sadece 2 ton açılırdı asla sarı olmazdı. üzerine parlak istiyosan 8 numara, küllü istiyosan 8.1 ile (kutularının üstünde çok açık görünür ama senin saçın platin sarı açılmamış olacağı için tatlı bi kumral tutar) boyasaydın ne yıpranırdı ne de sarı olurdu. tatlı bir kumral olurdu. ben artık 8.1 ve 8 i karıştırıyorum ne çok küllü ne çok sarı yansımalı oluyo ve inan herkes rengini soruyo ancak dediğim gibi saçın koyu ise öncesinde 9 luk oksidanla 20 dk bekletmekte fayda var ki bu renkler rahat tutsun. oksidan aslında tek başına bir açıcı değildir. boya ile karıştırılarak kullanılır ama bu şekilde kullananlar var bende kullandım. hatta oksidanla açılmış renk güzel bulunursa öyle bile bırakabilirdin.

bakım içinse en pratik evde hemen yapılabilecek olan bakım saf zeytin yağı ve yumurta sarısı karışımı ile maske yapıp bi kavlu ile sar saçlarını ve 40 dk fln beklet. yıkarken güzelce köpürtürsen yağlı yağlı kalmaz. ayrıca bir aktardan argan yağı alıp onuda kullanabilirsin. argan yağını durulamayacaksın. bu nedenle banyodan sonra diplere sürmeden uçlarına doğru masajla uygula. saçların çok daha yumuşak ve parlak olur.

selam cicisko sölediğin şey saçı yakmıyo mu,bu durum işlem görmüş ve yanmış saça da uygulanır mı merak ettim...

selam cicisko sölediğin şey saçı yakmıyo mu,bu durum işlem görmüş ve yanmış saça da uygulanır mı merak ettim...
selam cnm şimdi şöyle anlatıyım normalde saç boyamak için bir tüp boya ve bir tüp oksidan karıştırılır. oksidan boyanın çalışmasını sağlar. yani her boyama işleminde boya ile karıştırılan bir şey bu. tek başına boya tüpünü sıkıp sürsen saçın boyanmaz. bu markette alınan kitlerde de var ya hani tüpü be beyaz bi sıvıyı sıkıp şişeye çalkalıyosun, işte o sıvı bahsettiğim. bunu neden böyle uzun anlattım şunu demek istiyorum her boyama işleminde saça uygulanmış oluyo yani boyama kadar saça zarar veriyor daha fazlası değil. örneğin asla saçın lastik gibi sünmez. bu açıdan oreale ve ya toz açıcıya göre masum. oksidanın bir kaç derecesi var. ben 9 luk olanını kullanıyorum bu numara kumral ve sarı tonlarında boyalarla karıştırılan kullanılan yani biraz daha güçlü olan bir oksidan. mesela 6 lık oksidan da kahve rengi boyamalarda kullanılır. istersen 6 lıkla deneme yapabilirsin ama madem uygulayacaksın ben 9 lukla dene derim. benim saçlarım yıllardır boyalı ve ben kullandım. bir sıkıntı yaşamadım. sadece saç diplerinde yanma yapabilir biraz katlanacaksın :) ben 20 dk tuttum. daha fazlası zarar verir mi bilemiyorum. sonrasında bir bakım kremi kullanırsan sıkıntı olmaz. bir de tekrar belirteyim saçın sap sarı açılmaz ama 2 ton açılır kahveyse mesela kumral elde edersin üstüne istediğin boyayı daha rahat uygularsın.
bu saç açıcı sprey diye süslü şişelerde bir ton paraya internette fln satılan spreylerin içinde de oksidan var. bu arada oksidanın şişesi sadece 1 tl. saçın uzunsa 2 şişe yeterli olur.

İlk okuyuşumda anlamadım , ikinci okuyuşumda anladım :) bu sabah aldım zeytinyağını sürdüm kafama sonra çıktım güneşe bide saat 8 den 9:30 a kadar (tatil günü 8 de kalktığımı bilmem ya uykularım kaçtı ama eşim çok beğendi oda beni mutlu etti oğluşumda beni tanımadı neyse ) meğersem zeytinyağı saçı açıyormuş . Bir ton değilde çok hafif surrvivordakiler gibi açıldı . Çok hoş oldu saç rengim . Sonra kızım limon suyu ve bal karışımı yaptı . Zeytinyağından sonra son durulama suyuna (maşabaya suyla karıştırdım) sonra saçımı yıkayıp kurulamadan çıktım terasa . şuan terastayım yıkayınca sonucu yazarım birazda boyayı akıtma çabalarım var boyam aktıkca alttaki platinler görünücek biliyorum nasıl olacak hiç bilmiyorum .

Canım bu kit boyalar saçı açamıyor ki ? onların içinden çıkan oksidan değil oksidasyon benim diplerden kestane doğal saçım geliyor . Beyaz gelse her rengi denerim . Ama diplerdeki kestaneleere market boyası tutmuyor. Marketten yıllar önce Voila 7/8 karamel mi ne almıştım ama tutmaz yazıyordu . Ama sanırsam şu tüp boyalar tutuyor . Kızıma almıştım . Thiala yı bekliyoruz. Nolcak bakalım .

Thiala nerelerdesin özlettin kendini ( sen yokken neler oldu neler maydanozlu köfteler

Böyle bir şeye benzedi kızlar . Ama bu röfleli sanırsam ama bu hanımın zemini gibi şuan saçlar .

:)) ben anlatamadım sanırım
siz isterseniz oksidanla saç açma yazıp biraz bakın internetten bende ilk yapmadan önce internetten bakmıştım

arkadaşlar sonuçta burası insanların bildiklerini ve deneyimlerini paylaştıkları bir alan
ben size uyguladığım şeyleri anlattım belki yol gösterir diye
çünkü bende bu işlemleri yapmadan önce internetten aylarca araştırmalar yapmıştım ve başarılı oldum, her ay kuaföre 100 tl verirken artık kendi saçlarımı kendim boyuyorum.
umarım herkes istediği sonuca ulaşır ben evden çıkıcam şimdi herkesi öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…