N
nazberen
Ziyaretçi
- Konu Sahibi nazberen
-
Sedef Hastaliğina Iyi Gelen Yada Biraz Geçmesine Yardimci Olacak Bi ürün Ot çamur Var Mi? Annemin Kanser Olduğunu öğrendiğim Günden Sonra Saç Derimde Sedef Oluştu Ve Zamanla Yayildi Doktora Gittim Verdiği Ilaçlar Bi Işe Yaramadi.yardim Edinnnn........[/QU
Oöncelikle başın sağolsun,benimde 10 yaşımdan beri saçderimde sedef var çok ama çok fazla şey kullandım bunca yıl ama zaman zaman azalsada bazen arttı ki şu anda yaklaşık bir yıldır artmış durumda.Bi yerden sonra ilaç,krem,özel şampuan hepsini kullanmaktan bıkıyo insan ama hiç bişey yapmadan da olmuyo tabiiki.Benim sana tavsiyem öncelikle senin sedefine neyin iyi geldiğini ve rahatlattığını bulman,mesela yıllar önce kulak arkasına da yayılmıştı,baktım nemlenince azalıyo o gün bu gündür duştan sonra hep vazelin sürerim.Saçta iş biraz daha zor çünkü ürünler genelde yağlı oluyor yada saçı kirli gösteriyor,bunun için sana en az rahatsızlık verecek losyonu seç hem kaşıntıyı azaltıyo hemde bir süreliğine sedefi yavaşlatıyo.Şampuansa senin kendi saç tipine göre yada dökülmeyi önleyici kullanabilirsin.
Sonuçta sedef hafifletilebilen fakat iyileşmeyecek bir deri hastalığı,yapmamız gereken fazla kafaya takmadan,normalliğini benimseyerek,onunla nasıl mutlu yaşarız onu bulmak.
Birde sana en büyük tavsiyem yazın en az bir kere olsun tatil yap ve güneşlen (tabii koruyucuyla) ben işlerimden son 3 yıldır tatile gidemedim ve sanırım ondan arttı.Güneş ve deniz suyu sedefe çok iyi geliyor.
peki saç sedefi ile seboreik dermatit arasındaki fark ne?
bu arada bende bi losyon var adını tam hatırlamıyorum ama markası neostrata eğer istersen sana tam adınıda yazarım, bayadır bende kullanmıyorum ama başlıcam,birde elecon var,zaten bunları eczacıyada sorarak alırsın ama sedef olunca iş bazı ürünler vazgeçilmez oluyo,bunlarda onlardan sadece ikisi.
sedef biraz daha ileri dereceli olması gerek. yani mesela belirttim de yukarda benim dönem dönem pullanma oluyor yüzümde ama sedef kalıcıdır.saç derimde sürekli war tabi ama sedef olmadığını biliyorum.saç derisindeki sedef de saç dökülmesine yol açar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?