Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Derisinde Sedef

• Konu Sahibi Konu Sahibi nazberen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi nazberen
Arkadaşlar bende 22 yaşındayım 4 senedir sedef hastasıyım.
Benim ilk 2 sene vucudumun bir kaç yerinde vardı. Egzama diye düşünüyordum.
Egzama diye bir devlet hastanesine tedavi olmaya gittim. Bana 3-4 tane merhem şeklinde ilaçlar verdi , şuanda isimleri aklıma gelmiyor ne yazık ki. Hastalığımın egzama değil sedef olduğunu öğrendim. Dünyam başıma yıkılmıştı gerçekten çünkü daha çok genc yaşındaydım.
Ben bu ilaçları kullanmaya başladığımın 4. gecenin sabahında aynaya baktığımda her yerimin sedef olduğunu gördüm. O ilaçlar benim hastalığımı tetikledi.
Ardından o ilaçları kullanmaya devam ettim ancak bir ilerleme göremedim.
Daha sonra özel hastaneye gitmeye karar verdik , özel hastanede saçma sapan bir sürü test yaptılar.
Dermovate diye bir ilaç yazdı ( ki şuan hala onu kullanıyorum ) o ilaçları kullanmaya başladım.
Ama bu ilaç kortizonlu olduğu için bana aşırı eklem ağrısı yaptı. 7-8 ay kullanmaya devam ettim ve Bahçelievler lepra deri ve zürhevi hastalıkları hastanesine gittim. Bu hastaneden randevu alınması gerçekten çok güç. O da bana farklı ilaçlar verdi ama ve lakin 3-4 ay gittikten sonra onuda bıraktım. Ardından annem Sedef Duasını bir hocaya yazdırdı ve o yazı çıkana kadar menekşe yağının içinde bekletti. Sonra o menekşe yağını vucuduma sürdüm ardından da Antalyaya tatile çıktım. Sonra nasıl oldu ne oldu bilmiyorum ama vucudumdaki sedefler geçti. Sadece saçımdakiler kaldı. Onlarda geçmiyor ne yazık ki.
Saçlı deri ile uğraşması çok zor , bir dönem saçlarım arkası kel kalmıştı. Çok zor günlerdi....
Şimdi dermovate (yeşil olanından) merhem kullanıyorum birde keterol diye bir şampuan.
Bu ikisi beni götürüyor , fiyatlarıda uygun.
Eğer ciddi sedefiniz yoksa doktorlara gitmeyin , yazık günah hem paranıza hemde zamanınıza.
Bir de kendinizle barışık olun :) !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…