Saç Rengi ve Saç Boyama saç rengi açma

karadenizasiyesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
5
0
1
36
kızlar saçımın rengi kumral ve bayağı uzun. saçımın rengini açmak ve canlı durması için ne yapabilirim. bal köpüğü rengi değil de daha altın sarısı gibi. evde yapılabilecek şeyler olsun lütfen

saç açmaya hiç bulaşma derim benim upuzun simsiyah saçlarım açma işlemi yüzünden mahvoldu gitti kısacık saçla kaldım. anca yazın papatya suyu falan sür denize gir çık hemen açıyor kumralsan ama kimyasal bütün işlemlerden uzak tut saçını ben yandım siz yanmayın :((

Canım o saçtan saça değişir saçların kuvvetli ise bir hafta yoğun badem yağı ile bakım yapıp sonra saçın kirli iken saçlarını açabilirsin ama öncesinde derin araştırmalar yapmalısın bu gruba bolca konuşulan konular var saç açarken nelere dikkat etmelisin ne kadar beketmelisin önce nerden açmaya başlamalısın turuncuya kaçacak mı saçların kaçarsa bunu nasıl düzeltirsin bu gibi konular alt araştırmaların tam olursa daha az hata yaparsın
Ben kendim yaptım saçlarım ince telli en uçlarda yıpranma çok oldu iki parmak kadar kestirdim hatta kendim kestim uzun olunca kolay oldu

merhaba, kendi deneyimimden yola çıkarak anlatmak istiyorum, kendi saç rengim kestane. beyazlarımda olduğu için hemen hemen o tonlarda boyalar almaya çalışıyorum ama sizinde bildiğiniz gibi hiçbir zaman arkasındaki öncesi ve sonrası gibi gösterilen renkler çıkmıyor. En son boyadığım markasını hatırlamıyorum ünlü bir marka, kahve diye aldım siyah çıktı. üstünden biraz geçtikten sonra palettenin açıcısını kullanmama rağmen diğer yerler açık fındıkkabuğu rengini aldı ama dipler açılmadı. en son morfose toz açıcı ve yine morfose 30 volümlük oksidan aldım ve karıştırıp sürdüm, bunu yaparken kesinlikle kapalı bir yerde yapmayın veya vantilatör falan olmalı ölüyodum :) sonrasında yanmasından korkup yıkadım ve açık turuncu oldu yani açık bakır renginin akmış hali gibi. sadece saçlarım kurudu (bu arada normalde sağlarım sağlıklıdır) bir hafta dinlerdirdim zeytin ağı yumurta bakımı falan yaptım, sonrasında lorealin mocha kahvesini dip renk, yine lorealin küllü koyu sarı ve adını hatırlamadığım bir markanın şampanya sarısını uçlara ombre yapıp kullanmayı denedim, sonuç; dipler ve uçlar aynı, kumral :KK12: sarılar olması gerektiği gibi sarı olmadı. şu an saçım kumral, bu arada bu işlemi dün akşam yaptım. şu an ise yine birkaç gün saçımı dinlendirip açıcı kullanıp ombre balyaj yapmayı düşünüyorum. yaptığım zaman sonuçları yazarım :)

Eğer saçın boyalı ise c vitamini ile saç açma yöntemini tavsiye ederim. Ben siyah saçta denediğim halde güzel sonuç aldım ki siyah saçı açmak çok zordur.
- 20 adet efervesan c vitamini tabletini ez. ( toz halinde de satılıyormuş ama ben bulamadığım için tablet kullandım)
- Bir miktar kepek şampuanı ilave et. Ve saç köpüğü kıvamına gelene kadar metal olmayan bir kaşıkla karıştır.
- Saçlarına dipten uca uygulayıp, masaj yaparak yedir.
- Saçlarını boneye alıp 2 saat beklet ve yıka.
Bu yöntem sadece boyalı saçlar için geçerlidir. Ve herhangi bir yıpranmaya sebep olmayan bir yöntem sadece geçici bir süre kuruluk yaşayabilirsin.
Doğal saç için ise en etkili yöntem papatya suyu. Özellikle kumral saçta etkili sonuç veriyor.

aynen bunu da denedim ama açmadı, belkide palette açıcı kullandıktan sonra kullandım o yüzden açmamış olabilir

Back
X