SAÇ SEVDALISI KIZIM :(

karelibattaniye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
79
38
38
İzmir
Merhaba annişler
Benim 2 yaşında cadımı cadı bir kızım var. Kızıma 5 aylıktan beri kv bakıyor ve kızıma saç tutarak uyumaya alıştırdı ve artık bırakmasını istiyorum çünkü kafamda saç kalmadı istemeden de olsa yoluyor saçlarımı daha öncede bir iki girişimim oldu bu konuda ve diş çıkarma dönemine falan denk geldi o yüzden vazgeçtim ama bebekle falan kandıramadım onların saçına dokunmuyor ıslakken eskiden tiksiniyordu ama gene kokluyordu şimdide durup durup koklayıp mis miss çok güzelmiş diyor bana anneme k.v. yengeme ve 4 yaşındaki kız kuzenine yapıyor bizden başkasına yapmıyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim pedagoga falan gitmeli miyiz

Alışkanlıkları geçirmek için kararlı olduğunu göstermen gerek .birde sen onun hatalı olduğunu söylediğinde sacina dokundugu kişilerin hepsinin onun yanlış yaptığını belli etmesi gerek.

eşimin yeğenide memeyi tutardı sürekli annesi konuşa konuşa çözdü olayı ama kadın krizlere giriyodu ağladığını biliyorum.
gerçi o kendi alıştırmıştı ama olsun

2 yaş anlayabileceği bir yaş olduğu için tek kesin çözüm konuşmaktır bence.

Alışkanlıkları geçirmek için kararlı olduğunu göstermen gerek .birde sen onun hatalı olduğunu söylediğinde sacina dokundugu kişilerin hepsinin onun yanlış yaptığını belli etmesi gerek.

k.v. o konuda biraz gevşek yanı önceki denememizden biliyorum sorduğumda yok koklamıyor ellemiyor diyor ama ben anlıyorum gündüz ağlamasın üzülmesin diye ellettiğini bu seferde ben kötü anne oluyorum kızım kızım babaanne diye tutturuyor

dün akşam eşim anlattı baya çünkü ben kriz geçirdi saçımı yemeye çalıştı eşim aldı karşısına anlattı ama pek fayda etmedi tabi zamanla tekrar tekrar anlatmak gerekecek galiba

kardeşim yapardı onu,parmağına saçı dolaya dolaya uyur, bir de bi çekişi vardı ki sormayın :/ hiç bir şekilde vazgeçiremedik biz.Yalnız yanlışı doğruyu anlayacağı yaşta bana yapamadı mesela, ama ablamın senelerce yoldu saçlarını.Benim kızdığımı, müsaade etmeyeceğimi anlıyordu yapamıyordu.Herkes aynı tepkiyi verirse, yanlış olduğunu anlayabilir.Ama benim ablam gibi kıyamayan çıkarsa arada biraz zor işiniz.

dün akşam eşim anlattı baya çünkü ben kriz geçirdi saçımı yemeye çalıştı eşim aldı karşısına anlattı ama pek fayda etmedi tabi zamanla tekrar tekrar anlatmak gerekecek galiba

hiç bıkmayın anlatmaktan hiç çevrenizde kime yapıyorsa aynı şeyi onlarada söyleyin herkes güzelce bu hareketin ona yakışmadığını söylesin.
ama çevrenizdekilerde sizinle aynı kararlılıkta olmalı bence.

KV nin yaptıgı o kadar yanlış birsey ki. Anlatamam... Resmen çocuğa şimdiden yalan söylemeyi örnekliyor, öğretiyor. Bence yapmasın. Birlikte hareket edin. Yavrucak daha o, bir fidan . Ağlasın biraz sonra başka şeylere alışıp o alışkanlığını unutur. Siz kararlı olun.

benim erkek yegenimde annesinin yada babasinin kulak memesini tutarak dokubarak uyuyordu belli bir zamandan sonra birakti kendiliginden.
kizimda emerken gomlegimi sacimi bisetleri tutarak hareket ettirerek uyuyor ben normal buluyorum ..ama 2 yas icin bilemiycem.
ben soyle yorum getirim.uyuyana kadar birileri yanimizdn ayrilmasin diye tutuyorlar ayrilinca uykuya dalmadiysa anliycaklar.pek akilli bu bidiklar..

kıyamayan var k.v. zaten o yüzdende bu yaşa kadar bıraktıramadım alıştıranda o

Benim tersim baya pistir bilirler bende kendimden korkarım :) ufak ufak kırmadan uyarıyorum şimdilik dün akşamda eşim gitti konuştu bu olay birbirimizi kırma noktasına gelmeden çözülsün istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum çünkü kızım konusunda sırf üzülmesin biz kızmayalım diye yalan söylüyor fark ediyorum

çocuklar mutlaka bişeylerle oynayarak yada tutarak uyurlar o yüzden ben kızım ilk doğduğundan işe başlayana kadar ki dönemde hep gözünün üstüne mendil örterdim oda ona tutup uyurdu sallamazdım bile ne zmn işe başladım uyarmama rağmen böyle oldu bahane BABASIDA SAC TUTARAK UYURDU ki eşim hala elini kafama koyup öyle uyuyor

cocugun kime cektigi belli babaya..semekki babanne ogretmis cocuk nerden bilsin bunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…