Saç Uzatma Yöntemleri Saça kara turp kürü

PrncsMn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
8
4
Merhaba kızlar
Size uzun süre önce uyguladığım ve işe yarayan bir formül vermek istedim.Saçlarım bir dönem çok dökülüyordu ve yavaş uzamaya başlamıştı.Araştırmalarım sonucu kara turp kürünü bulmuştum.Uzun vadeli kullanırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.Birkaç hafta yaptıktan sonra bile minik minik saçlar çıkıp uzadığını farkediyorsunuz., tabi bünyeden bünyeye değişebilir.Bu kür sayesinde benim saçlarım 2x hızında uzamış ve açılan yerlerden yeni saçlar çıkmıştı.İlk 1 yıl sürekli yapsam da daha sonra 2-3 ayda bir yapıyordum artık gerek duymadığım için yapmıyorum,yapmayalı seneler oldu.
1.Öncelikle orta boyuttaki kara turpu rendeleyin ve 3 bardak su ile 20 dk kaynatın.
2.Su soğuduktan sonra posasını yani rendelediğiniz turpu sudan ayırın onu kullanmayacağız. SOĞUMUŞ olan suya 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağı/bademyağı ilave edip iyice karıştırın.
3.Bu karışımı iyice saçınıza yedirerek mümkünse 1-2 saat bekletip yıkayın.Uygulama sayınız arttıkça bu süreyi uzatabilirsiniz.Ben ilk hafta 1 buçuk saat bekletmiştim 2. haftada ise 2 saate çıktım.
!!!İlk uyguladığınızda saçlarınız dökülecek.İlk uygulamada bu normal ölü veya dökülecek olan saçları döküyor ve yerine yeni saç çıkarıyor.2-3 seferden sonra hala dökülmüyorsa problem yok demektir.Eğer 2-3 uygulamadan sonra hala saçlarınız belirgin bir şekilde yani size göre normalin üstünde dökülmeye devam ediyorsa kürü uygulamayı bırakabilirsiniz.Çünkü her yerde dendiği gibi her kür her saça uymuyor bana uyan size uymayabilir, saçlarınız dökülüyor diye de korkmayın onlar zaten 1-2 gün sonra dökülecek olan saçlar endişelenmeyin yani.Ama normalde 2-3 uygulamadan sonra çok az dökülmesi lazım fazla dökülüyorsa sizlik değil demektir.Diğer kürler gibi değildir ben forumdaki herşeyi deneyen biriyim sadece bundan sonuç aldım ve ağır bir kür dolayısıyla yanında başka bir kür kullanmayın.
Haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz.1,5-2 ay kullandıktan sonra 15 gün ara vermeniz gerek çünkü saça alıştırmamanız lazım ki etkisini göstersin.
Saça herhangi bir zararı yok
Turp kükürt, demir, çinko, bakır, fosfor, kalsiyum, selenyum, sodyum, potasyum, mangenez, magnezyum gibi minerallerle; folik asit; A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C ve E vitaminlerini içeriyor.
Yıkadıktan sonra saçımda herhangi bir koku kalmamıştı fakat lütfen çok fazla şampuan kullanarak saçınızı zedelemeyin bunun yerine saçınıza durulama suyu olarak sirkeli su yapabilirsiniz.Bu tarifi yaklaşık 10 arkadaşıma önerdim ve hepsi sonuçtan memnun o yüzden sizle de paylaşmak istedim umarım sizde de işe yarar.
Sevgiler
 
Son düzenleme:
X