Bende geçen yıl saç dökülmesi problemi yaşadım.Günde yaklaşık 200 tane dökülüyordu.Denediğim bitkisel ürünler,maskeler asla kalıcı sonuç vermedi.Sığır iliğinden,badem yağına hepsini denedim.Ama dökülme bir süre duruyor,sonra tekrar başlıyordu.
En sonunda uzman bir doktora gitmeye karar verdim.Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa mutlaka bu doktora görünmelisiniz,konusunda büyük bir uzman,Suna Dumankaya da onu önermişti.
Doktor tahlillerime baktı ve demir eksikliği,yüksek oranda kansızlık teşhisi koydu.B12 vitaminim çok düşüktü,iğneler verdi ve işe yaradı.Ayrıca Regaine saç spreyi mucizeler yaratıyor,hem dökülmeyi kesiyor,hem de yeni saçlar çıkarıyor.
Saçları dökülenler dışarıdan sürülen bu bitkisel maskelere fazla itibar etmesin.Sorun ya beslenme ve vitamin eksikliği,ya genetik faktörler,ya hormonlar ya da tiroid.Mutlaka test yaptırınn.Ayrıca fön,boya,röfle gibi kimyasal işlemler asla saçın dökülmesine yol açmazmış,sadece yıpratırmış,doktorum böyle söyledi.
Sakıncası yoksa çare arayanlara doktorumun ismini ve adresini de verebilirim.Memnun kalacağınıza eminim.