LÜTFEN YARDIM EDİN. SAÇLARIM ÇOK DÖKÜLÜYOR. GÜNLÜK YAKLAŞIK 200 TEL CİVARIDIR BELKİ. SABAH BİR KALKIYORUM YASTIĞIMIN ÜZERİNDE BİR SÜRÜ SAÇ TELİ VAR. NASIL ÖNLEYEBİLİRM BUNU? TOPLU MU DURSA AÇIK MI DURSA HİÇ BİLMİYORUM
KIRILMASIN DİYE TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUM. AMA ENGELLEYEMİYORUM DÖKÜLMELERİNİ
İŞE YARAYACAK BİLDİĞİNİZ DOĞAL BİR KARIŞIM YADA ECZANEDEN ALABİLECEĞİM BİR İLAÇ VAR MI?
Saç Dökülmesi
Günde, normal olarak 80-90 saç kılı dökülür. Bundan fazla dökülme; yaşın ilerlemiş olması, bazı ateşli hastalıklar, tiroid hastalıkları, kansızlık, verem, şeker hastalığı gibi bütün vücudu etkileyen hastalıklardan sonra görülür. Tıp dilinde alopesi adı verilen saç dökülmesi; basit saç dökülmesi ve pelad olmak üzere iki çeşittir.
Saç dökülme nedeneleri -Doğrudan deriden kaynaklanan hastalıklar
-Bazı ilaçlar
-Bazı hastalıklar
-Olağan saç dökülmesi ( Günde ortalama 100 adet saç teli)
-Stres ( Stresin neden olduğu saç dökülmesi / Saç dökülmesinin neden olduğu stres )
-Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı
-Ailesel saç kaybı
-Bölgesel saç dökülmesiGenetik Hastalıklar:Androgenetik Alopesi: Genetik olarak yatkın olanlarda genellikle 20 – 30 yaşları arasında ortaya çıkar. Öncelikle alın bölgesindeki saç çizgisi çekilir. Sonra da tepe bölgesi incelip açılır. Üç etkenin önemli rolü vardır. Bunlar; yaşlanma, erkeklik hormonları ve genler.Diğer nedenler:· Doğum sonrası
· Yüksek ateş, ağır enfeksiyon ve soğuk algınlığı
· Tiroit hastalıkları
· Eksik protein içerikli beslenme
· İlaçlar
· Kanser tedavileri
· Doğum kontrol hapları ( kalıtsal bir yatkınlıkla oluşabilir)
· Demir eksikliği
· Büyük cerrahi girişimler ve kronik hastalıklar
· Mantar hastalıkları
· Saç koparma hastalığıDHT: “Kötü” Testesteron DHT vücuttaki pek çok erkeklik hormonundan biridir. DHT bir erkeğin yaşamının erken dönemindeki gelişim aşamalarında önemlidir; ancak, erkekler yaşlandıkça saç dökülmesinin nedeni haline gelmeye başlar. DHT saç folikülünü gözle görülebilir saç üretemeyecek şekilde küçültür.DHT erkek tipi saç dökülmesinde önemli bir rol oynar.Erkek tipi saç dökülmesi DHT ( dihidrotestosteron )’ un kıl foliküllerine olan aktivitesinden kaynaklanmaktadır.
İnsan saçı normalde büyüme, dökülme ve yeniden büyümeyi içeren bir döngüyü izler. Ancak artmış DHT düzeylerinin büyüme evresinin kısalmasına ve saçın dökülmesi için gereken sürenin kısalmasına katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Bu durum saçların cılızlaşmasına yol açar.DHT’ nin katkısının olduğu durumlar;
-Saçın büyüme evresinin kısalması
-Saç foliküllerinin ilerleyen minyatürizasyonu
-Terminal saç sayısında azalmaDHT’ yi baskılamak artık mümkün....devamı
http://www.naturelim.com/sayfa2.asp?id=979