Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçım döküldü, tepemde açıklık oluştu?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

beyazpapatya14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2019
57
69
3
39
Kızlar bu ara bunu da sorayım. Son zamanlar tez stresi filan derken saçlarım çok döküldü. Toplayınca resmen tepemde beyaz bir açıklık oluşuyor. Bir de stresten elim çok gidiyordu oraya. Bazen yolduğum da oluyordu. Şimdi bunu düzeltmenin bir yolu var mı? Yani dökülen tekrar çıkar mı? Ne tavsiye edersiniz? Hindistan cevizi yağı diyorlar ama bilmiyorum işe yarar mı?

Hindistan cevizi yağı bakım için kullanılıyor daha çok ,siyah sarmısak şampuanı kullanmıştım ben epey saç çıkardı

El ile yolunan saçlar çıkmıyor.
Vücudunuzda B12 ve folik asit seviyenize baktırın, bu iki değer azaldığında saçlar feci dökülüyor.

Tamamen dökülmüş saçlar da çıkar mı?
Abim kel kaldı da
Bence çıkar kendim bu sorundan o kadar çektim ki yıllardır kel değildim ama seyrekti tepede acıklık başlamıştı önce cildiye gittim vitamin eksikliklerini tamamladım sonra da deneye deneye çok şükür buldum afedersiniz kafama sürmediğim bişey kalmamıştı şükürler olsun düzeldi .minoxil bırakılmaması gerek ama 7 ay düzenli kullandım şimdi haftada 2 kez 3 kez sürüyorum ömür boyu kullanılması gerek ama haftada 1 e bile düşer günde 1 kere 3 fıs ile bir minoxil 2 ay rahat gidiyor.

Bizimki öyle değil ama ya
Son birkaç yıldır bildiğin kel yani
Birde ben ona son demlerinde sarımsak yağı terebentin gibi zibilyon tane yağ karışımı bişey söylemiştim. Kalanlar da onunla dökülmüş
Yengem "senin yüzünden kel kaldı kocam" diyordu

Trikotilomani (saç koparma hastalığı) psikolojik bir sorundur, bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim çünkü kopardığınız saçlar yeniden çıkmıyor açık kalır oralar, onun dışında kan değerlerinize baktırın, kansızlık, tiroid gibi sağlık sorunları saç dökülmesine neden olur, eğer sağlık sorununuz varsa tedavi edilmesi lazım ki saçlarınızdaki dökülme dursun, kansızlık vb sorunlarda dışarıdan istediğiniz ürünü kullanın bir işe yaramaz ne yazık ki.

Tamamen kelse olmaz minoxil bölgesel seyreklik için iyi ama kafaya taktırıyorsa ektirsin abiniz çok iyi sonuç aldı tanıdığımız bi abi çok doğal duruyor

Tamamen kelse olmaz minoxil bölgesel seyreklik için iyi ama kafaya taktırıyorsa ektirsin abiniz çok iyi sonuç aldı tanıdığımız bi abi çok doğal duruyor
Abim takmıyor ki
Karısı takıyor
Ne yaptın adama diye soruyorlarmış
Saç ekimi de zormuş ya
Ameliyathane de saatlerce durmak
Ay yapamaz o

Abim takmıyor ki
Karısı takıyor
Ne yaptın adama diye soruyorlarmış
Saç ekimi de zormuş ya
Ameliyathane de saatlerce durmak
Ay yapamaz o
O zaman boşversin erkekte pekte sorun değil kellik ama erkeklerde saç ekimi baya iyi böyle bir çare olması çok güzel

Yok
Babamın saçları o kadar gür ki
Onun için göze batıyor zaten abimde :)
Kan değerlerine baktırdı mı? Saçların dökülmesine neden olacak bir sağlık sorunu var mı?
Eğer hiçbir sağlık sorunu yokken dökülüyorsa ve dökülmesinden psikolojik olarak etkileniyorsa saç ekimini araştırın derim, iyi bir yerde yaptırınca sonuçları gayet güzel oluyor, benim bir akrabamın dökülmüştü, gerçi onun genetikti, babası dedesi gür saçlı değildi ama genç adam bekardı da sorun yaptı, ekim yapıldı şu an memnun veya yakışacağına inanıyorsa komple dazlak yapsın, erkeklerde sorunu çözmek kolay da kadınlarda sıkıntı maalesef :)

Yıllardır saç dökülmesi problemim vardı, artık ileri seviyeye ulaştı ve açıklıklar felaketti.
Gen hastasıymışım uzun uzun yazmayayım fakat 677 ve 1298 geni bozuk olduğunda vücut B12 ve folik asit üretmiyormuş.
Damarlarımı, kan pihti ve vücudumda B12 ve folik asit seviyemi etkiliyormuş.
Bı iki vitamini aynı anda almazsamda hangisini almazsam o vitamin seviyesi 0 Ra iniyor.
Saç dökülmemi bunlar sağlıyormuş.
Hamileliğimde öğrendim bu ciddi rahatsızlıklarımı, ölene kadar bu iki vitamini alacağım ve saçlarım inanılmaz olarak yerine geldi, açıklıktan eser yok. Ve saçlarım dökülmüyor.
Benim herkese tavsiyem saç dökülmesi sağlık sorununa delalet kadınlarda, mutlaka genetiğe baktırın.

Çok geçmiş olsun, erkek tipi dökülme mi oluyordu? Bence de çoğu saç dökülmesinin altında mutlaka bir sağlık sorunu oluyor, aileden gelen genetik saç seyrekliği, mevsimsel veya gebelik nedeniyle dökülmeler zaten kendini belli ediyor ve ileri seviye bir dökülme olmuyor.

Evet artık tepem o kadar açılmıştı ki eşim bı gün kredi kartını önüme attı acil git doktora ne gerekiyorsa yaptır dedi düşünün durumumu keşke bı foton olsaydı da ekleyebilseydim.
Çocuk için uğraşıyorduk en son tüp bebek denememde o kadar sağlıklı yumurta verdim ameliyatta olmuştum sorunlar giderildi.
Tutmayinca ben eşimle genetik taramaya gittim. O ara doğal yolla gebe kaldım sonucu almaya gittigimde sok oldum.
Yukarıda yazdığım iki gen dışında çok ciddi iki gende proglemli çıktı ve biri homozigottu.
Neyse B12 ve folik asiti alırım ölene kadar ama diğer genlerde bozuk olunca damarlarını tıkıyor ve kan pihtilasiyor kan gidişi olmayınca daha da dökülme artiyor tabi ki.
Şimdi kan sulandırıcı verdiler o yetmiyor coraspirin de eklediler.
Bunları kullandığım gibi vitaminlerle saçlarımın dökülmesi anında durdu.
Doğumdan 40 gün sonra da emboli riskim çok yüksek kan sulandırıcıyı 40 gün kullanıcam.
40. cı gün doktora gidicem B12, folik asit miktarlarım ve kan sulandırıcı miktarlarım tekrar belirlenecek ve ömür boyu kullanıcam.
Dediğiniz gibi genetik problem var altinda kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…