Saçım intihar ediyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
Merhaba. Saç dökülmeme çare bulamadım ve tavsiye üzerine doktora gittim. Doktor baktıktan sonra saçların intihar ediyor dedi. Eğer saçlarını kısa,toplanmayacak şekilde kestirmezsen,vereceğim hiçbir tedavi işe yaramayacak dedi. Elbette kestireceğim ama tesettürlüyüm ben. Nasıl olacak işin o kısmı bilmiyorum. Kısa saça sahip tesettürlü hanımlar,saçınızı bone ile nasıl şekillendiriyorsunuz? Şalınızı,eşarbınızı nasıl bağlıyorsunuz?

Saclariniz ne kadar dökülüyor bilmiyorum. Fakat benim saclarim.oylee cok dökülüyor du ki yataktan kalkinca inanin yatakta bir kafa var gibi ürkütücü gözüküyordu. (Ama basimda aralik bosluk gözükmüyordu)
Vitamin demir d vitamini ozel.sampuan sac kremi falan yazdi doktor. Simdi cok şükür cok daha iyi.

Tesettürlü degilim ama tesettürlü arkadaslarimun bonenin icine ense kismina corap yuvarlayip taktiklarini görmüştüm saç gibi. Belki işinize yarar. Cok geçmiş olsun.. allah sifa versin inşallah ❤

Çok teşekkürler. Benim gür ve güzel saçlarım vardı.Ama şimdi kafama dokunduğumda saç değil,sert bir kafa derisi hissediyorum artık. Ciddi açılmalarım var. Dediğiniz yöntemleri daha önce de kullandım. Sonuç alır gibi oldum ama tam bir toparlama sağlayamadım.

Benimde baya dökülüyor ve inceldiler eskiden baya gürdü saçlarım.
Şampuan ve saç kremini bana yazabilir misiniz
özelden de olur
D vitamini kullanıyorum zaten

Bana kestir dese çok kötü olurum, saçlarım aşırı kıvırcık ve kısa bonus reklamları gibi dolanırım
Ama tesettürlüyken ne sakıncası var anlamadım ben ?

Tesettürden sağlığını yitiriyordur zaten. Kapalı kalması, sürekli bir beze sürtmesi, güneş görmemesi gibi sebeplerden. Uzun süre kapalı olanlarda oluyor.

Doktorun tavsiyesi haricinde kaliteli şampuan kullanın, yapabildiğiniz her an açın. Her duyduğunuz/bulduğunuz yağı saça sürmeyin, yağların arındırıma kısmı da yorabiliyor saçları. Karanfil kürünü araştırın.

konudan bağımsız olarak ve sırf merakımdan sormak istiyorum. neden ille topuz görüntüsü olması gerekiyor ki? yani normal bone üzerine eşarp takınca olmuyor mu?
Saçlar kısa olunca bonenin sağından solundan çıkıyor, bone kayıyor, eşarp kayıyor.

Sağlık sorunum olsa en son düşüneceğim şey eşarbıma nasıl şekil vereceğim olurdu.

.... dan ay takvimine göre saç kesim tarihlerini öğrenin.
Orada saç dökülmesiyle ilgili tarifler de var, tarifleri uygulayanların ve saç kesimi tarihine göre saç kesenleein yorumları da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesettürden sağlığını yitiriyordur zaten. Kapalı kalması, sürekli bir beze sürtmesi, güneş görmemesi gibi sebeplerden. Uzun süre kapalı olanlarda oluyor.

Zaten bu yüzden etrafta saç dökülmesiyle savaşan, saçlarını güçlendirmek isteyen, bakımlarla boğuşan açık kadınlarımız yok dediğiniz gibi (!)

...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…