Saç Rengi ve Saç Boyama Saçımda kına denemeleri ( resimli )

• Konu Sahibi Konu Sahibi BBD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BBD

91-----> 77,3
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
3.677
6.591
723
arkadaşlar sabahtan limon suyu ve adaçayıyla hazırladığım kınayı akşam saçımın azcık bir kısmına sürerek ( annem sağolsun =)) uyudum =) bi 8 saat kadar saçımda kaldı kına. saçımın diplerş kendi rengi geri kalan kısmı koyu sarı. çıkan renkse şöyle:
Eki Görüntüle 331894 Eki Görüntüle 331896
flashsız ve flashlı çekimleri ekledim. yalnız kendi saç rengimde tutmamış gibi? ya da iyi sürülmemiş mi acaba ? bilemedim.

yorumlarınız kızlar? hepsini kınalasam güzel olur mu sizce?

Son düzenleme:
diplerede sürmüşmüydün kınayı? oralar olmamış gibi..

bide zaten kına boyanın üstüne tutmaz diye biliyorum ben, kınanın üstünede boya tutmaz hatta.. ama yinede altı kısımlara bir sıcaklık katmış daha yumuşak bir renk olmuş bence.. güneşte de ışıl ışıl görünür. saçada bir zararı yok

canım ben baya araştırdım bu konuyu. açılmış saçlarda da tutuyormuş. hatta kınanın üzerine kendinden koyu bi renk boyadığında da tutuyormuş. sadece açma işlemi olmuyormuş. diplerine sürmüştü annem ama hiç değişiklik olmamış gibi o kısımda, üstelik saç rengim çok koyu da değil. anlamadım :S belki tam sürülemediği içindir.

Kına konusunda tek bildiğim saçı beslediği ve parlak gösteriyor saçı..kendi saçın tutmamış sarı olan kısım tutmuş.. bu konudada bi fikrim yok doğal olarak ama kına mı iyi değildi acaba hani bazı kınalar tutmaz ya.. ya da içine limon ve adaçayı koydun diyemi pek renk tutmamış ay bilmiyorum Renge gelince gayet hoş olmuş ve doğal duruyor canım :)

Saçında boya varsa diplerle boyalı kısımların aynı renk olması imkansız. Çünkü kına direk saçın içine nüfuz etmez normal boya gibi. Zeminde hangi renk varsa ona bağlanır. Saçının tümüne yaparsan dipleri koyu olur ve önceden boyanmış kısımları kızıl olur

Bende eskiden açık kahve boya vardı ve yaptım. Sen bilirsin hepsine yapabilirsin renk farkı olur ama

evet dipler mutlaka koyu olur da hani böyle kahve-bakır arası bi ton yakalayabilsem süper olurdu. kızıllıktan pek hoşlanmıyorum çünkü. dediğiniz gibi kınadan da kaynaklanıyo olabilir diplerin tutmaması. şimdi başka bi yerden aldım kına, biraz da çivit aldım. daha biraz kahveye yakın bi bakır tutmasını istiyorum ama saçımda denicek yer kalmicak sonunda=)) onu da deneyince sonuçları paylaşırım =)

Çiviti nereden temin ediyorsun acaba?

Çiviti nereden temin ediyorsun acaba?

canım ben aktardan aldım ama kınaya benzemesini bekliyordum. bildiğin saks mavisi gibi bişey bu =) özellikle sordum kınaya karıştırılıyor mu saç için diye.. evet dedi adam. ama güvenemedim gene araştırıyorum netten, emin olunca kullanıcam artık =))

Karıştırdığın miktara göre kınayı kahve veya siyah yapıyor, zararsız bir boya ve mavi renkli. Ben kına konusunda doktora yapacam da nerdeyse :) baya araştırdım. Ben aktara sormadım hiç bir sorayım bakalım

çok teşekkürler canım =) ben iki çorba kaşığı kadar kına, yarım limın suyu ve çay demiyle üzerine azcık tarçın ve bi yemk kaşığı kadar da kırmızı biber ekleyerek karışımı hazırladım. ama bi yerde çiviti saça sürmeden önce karıştırmamız gerektiğini okumuştum sanki. bu konuda bilgin var mı acaba ? şu an karıştırmadım çiviti öyle bekliyo karışım =)

Canım çivit karıştırılıyor kendi başına sonra kınaya katılıyor. Fakat çiviti de karıştırdıktan sonra karışımın bekletilmeyip sürülmesi gerekiyormuş hemen

adaçayı , limon .
katma sebebin neydi? daha önce hiç duymamıştım.? faydaları nelerr?:2:

adaçayı , limon .
katma sebebin neydi? daha önce hiç duymamıştım.? faydaları nelerr?:2:

alla canım ben baya okudum forumları bu konuda ( özellikle de yabancı sitelerde) ve en sık limon ya da portakal suyu ve ya sirke kullanılıyormuş rengini iyi versin diye. bir de adaçayı azcık koyulaştırıyormuş diye okumuştum. biber kırmızılık veriyormuş. saçlarım boyalı sarı olduğu için farklı bişeyler deneyip koyulaştırablr miyim onu deniyorum aslında=) bgn kullanacağım kınayı demli çayla hazırladım bitki çayı yerine, akşam bi tutamında denicem gene içine azcık da çivit ekleyerek. bakalım sonuç ne olacak =) paylaşırım.

Canım çivit karıştırılıyor kendi başına sonra kınaya katılıyor. Fakat çiviti de karıştırdıktan sonra karışımın bekletilmeyip sürülmesi gerekiyormuş hemen

sağol canım sabah baktım kınaya üzerinde hafif kahverengileşme vardı ama anca akşama kullanabilicem. kullanmadan önce ne kadar çivit eklesem bi fikrin var mı acaba ? hani böyle bakır kahve bi ton yakalasam süper olur ama kırmızı artı mavi mor olmasın da=))

Bence çok hoş bir bakır olmuş :)
Tarifini alabilirim senden :)

canım kınayı puding kıvamına getircek kadar limon suyu ve adaçayı ekledim sadece. ha bi kaç damla da jojoba yağı kattım gerçi sonuca bi etkisi olduğunu sanmıyorum =) saçların sarı-koyu sarı tonlarındaysa buna yakın bi renk elde edersin sanırım =)

uwww renk çok hoş durmuşşş

uwww renk çok hoş durmuşşş

bugün toplamıştım saçımı bu kınalı tutam da görünüyodu alttan =) görenler rengi beğendi ama sarı yakışıyo değiştirme dediler. hevesim kursağımda kaldı bi çok kişiden aynı şeyi duyunca=)

Canım az katman gerek ama ölçü olarak bilemedim. Kullandığın kınaya göre değişir çünkü. Bir de ben çivit kullanmadım daha önce. Kına hakkında çok deneyimim oldu beş yıldır yaptığım için ama çivit maalesef Tek bildiğim çok katarsan siyaha yakınlaşacağı renginin

tamam canım sağolasın ben azcık katıcam korkumdan =) bakalım ne çıkıcak ortaya. gene altlardan bi tutamda denicem, resimleri paylaşırım =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…