Saç Rengi ve Saç Boyama saçınıza kumral kına denediniz mi?

phototaxi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
147
81
28
Ankara
Arkadaşlar yıllar evel siyah hint kınasıyla boyardım saçımı. İçine zeytinyağı katardım saçlarım öyle sağlıklıydı ki öyle uzamıştı ki saç kremi bile kullanmama gerek olmuyordu. Gelin görün ki siyahtan çok sıkıldım. Tabi hint kınasından dönüş yok.. saçımı açtırmayı denedim ve saçım yandı berbat oldu:(( kısacık kestirdim ve beyazlarım da olduğu için boyayla devam ettim. Ama boya saçı mahvediyor ve ben sağlıklı uzun saçlarım olsun istiyorum.
Geçenlerde kumral kınayı keşfettim çok sevindim görünce çünkü kızol saç sevmiyorum hatta kumral ya da kahve rengi saçta da kızıllık sevmiyorum. Kınayı kardım bir tutama denedim ancak içinde kızıllık olan kahve tonu oldu. Yabancı bir sitede kumralla siyah kınayı karıştırıp uygulamış hiç kızıllığı olmayan kahve tonu yakalamış. Benim saçımın uçları sarıya yakın dipleri kumral.
Sizce nasıl olur? Kumral kına deneyen var mı aranızda?

Arkadaşlar yıllar evel siyah hint kınasıyla boyardım saçımı. İçine zeytinyağı katardım saçlarım öyle sağlıklıydı ki öyle uzamıştı ki saç kremi bile kullanmama gerek olmuyordu. Gelin görün ki siyahtan çok sıkıldım. Tabi hint kınasından dönüş yok.. saçımı açtırmayı denedim ve saçım yandı berbat oldu:(( kısacık kestirdim ve beyazlarım da olduğu için boyayla devam ettim. Ama boya saçı mahvediyor ve ben sağlıklı uzun saçlarım olsun istiyorum.
Geçenlerde kumral kınayı keşfettim çok sevindim görünce çünkü kızol saç sevmiyorum hatta kumral ya da kahve rengi saçta da kızıllık sevmiyorum. Kınayı kardım bir tutama denedim ancak içinde kızıllık olan kahve tonu oldu. Yabancı bir sitede kumralla siyah kınayı karıştırıp uygulamış hiç kızıllığı olmayan kahve tonu yakalamış. Benim saçımın uçları sarıya yakın dipleri kumral.
Sizce nasıl olur? Kumral kına deneyen var mı aranızda?

Canim kina bende cok uyguluyorum ama kinada ne olursa olsun mutlak en azindan güneş vurunca kizillik verir buna bence yapacak hic bir sey yok ;) ama sole de bir durum vaf güneş vurunca ortaya cikan Kızil bence boyle siir gibi duruyor , daha parlak birde ben sana sorayım kinaya zeytinyağı koyuyorsun baska ne koyuyorsun ne kadar surede kina yakiyorsun ? Cay koyarsan renk koyulasir bunu biliyor musun ???

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim kina bende cok uyguluyorum ama kinada ne olursa olsun mutlak en azindan güneş vurunca kizillik verir buna bence yapacak hic bir sey yok ;) ama sole de bir durum vaf güneş vurunca ortaya cikan Kızil bence boyle siir gibi duruyor , daha parlak birde ben sana sorayım kinaya zeytinyağı koyuyorsun baska ne koyuyorsun ne kadar surede kina yakiyorsun ? Cay koyarsan renk koyulasir bunu biliyor musun ???

tatlım kınaya ne istersen koy ben zeytin yağı ve argan yağı koyuyorum ama badem yağı çörek otu yağı falan da çok faydalı. normalde de kür olarak bunları karıştırıp sürebilirsin. dökülmeleri önlüyor. kınayı küçük bir tutama uyguladım. henüz başlamadım yani rengini tutturunca başlayacağım. Bugün arkadaşım natürel boya önerdi. kendi kullanıyormuş amonyak yokmuş bitkiselmiş. bi de onu deniycem belki ona da yağ katarım. zaten yağ gibi bişeymiş. kınanın rengini tutturmak zor olacak gibi. çay koyarsam o da kızıllık verir gibi geldi. öyle değilse kulanırım tabi.

tatlım kınaya ne istersen koy ben zeytin yağı ve argan yağı koyuyorum ama badem yağı çörek otu yağı falan da çok faydalı. normalde de kür olarak bunları karıştırıp sürebilirsin. dökülmeleri önlüyor. kınayı küçük bir tutama uyguladım. henüz başlamadım yani rengini tutturunca başlayacağım. Bugün arkadaşım natürel boya önerdi. kendi kullanıyormuş amonyak yokmuş bitkiselmiş. bi de onu deniycem belki ona da yağ katarım. zaten yağ gibi bişeymiş. kınanın rengini tutturmak zor olacak gibi. çay koyarsam o da kızıllık verir gibi geldi. öyle değilse kulanırım tabi.[/QUOTE
Ben dun degil bir onceki gun yaktim kina ama ne yaptim biliyor musun normal su yerine sogan ve azcik sinemaki kaynattim onun suyuna zeytinyagi ve badem yağı koyup kinayla karistirdim kizillik istememe ragmen kizillik olmadi bir rengi hemen tuttu harika bir sey oldu yaw :) ama istediğim koyu kahverengiyi yakaladim bitkisel boyayi annemden biliyorum gerçekten guzel ama ne bileyim kina bana daha iyi geliyor :)

Ben sarı paketli olan hint kınasını denemiştim. Saçlarım kumral, güneşte açılan yerleri altın sarısı. Onun üzerine kumral kına yakınca bakır rengi olmuştu.

saç.webp Bu kınasız hali. Bunun üzerine bildiğimiz kınayı suyla karıştırıp yaktım kıpkırmızı bir kızıl oldu. Yıllar sonra sarı paketteki hint kınasını yaktım, bakır oldu. Şimdi beyazlarım arttığı için yine kına yakmayı düşünüyorum. Ama kırmızı olmasın diye 2 saat bekletmeyi düşünüyorum. Beyazların rengi dönsün yeter.

Back
X