Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çıtır çıtır kurudu bianda !!!!!!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

yuanna9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
235
44
118
Merhaba kızlar. Saçlarım platin renk yaklaşık 4 senedir. Bakımı oldukça zor bi renk evet. Saçlarım belime yaklaştı fakat şampuan degistireyim sülfatsız şampuan alayım dedim. Organix şampuanı aldım. Ama bu sampuandan mıdır emin olamadım. Saçlarım kuruyunca bazı bölgeleri böyle yapışmış çıtır çıtır kuru. Yandı desem zaten yıpranmış bakımla toparlanan bi saçım vardı ki boyada sürmediğim dönemde böyle oldu. Ki daha beter yandığı, yıprandığı dönemde bile duştan sonra yumuşacık olurdu.Sülfatsız şampuanın böyle orielle açılmış boyalı saçlara iyi gelmediğni duyduğunuz oldu mu ?

Merhaba kızlar. Saçlarım platin renk yaklaşık 4 senedir. Bakımı oldukça zor bi renk evet. Saçlarım belime yaklaştı fakat şampuan degistireyim sülfatsız şampuan alayım dedim. Organix şampuanı aldım. Ama bu sampuandan mıdır emin olamadım. Saçlarım kuruyunca bazı bölgeleri böyle yapışmış çıtır çıtır kuru. Yandı desem zaten yıpranmış bakımla toparlanan bi saçım vardı ki boyada sürmediğim dönemde böyle oldu. Ki daha beter yandığı, yıprandığı dönemde bile duştan sonra yumuşacık olurdu.Sülfatsız şampuanın böyle orielle açılmış boyalı saçlara iyi gelmediğni duyduğunuz oldu mu ?
Evet oldu . Sülfatsiz şampuan işlem görmüş saçları kurutuyor. Saç kremi kullaniyor musunuz ?

slm yuanna9 . bende sarı yaptım saçlarımı ama platin değil bebek sarısı. nitekim ucları senın kı gibi çıtır çıtır oldu ve kopmaya basladı boyadan ıkı hafta sonra hemen kuaförüme koştum. kendısıne brezilya fönüyle kurtarabilirmiyiz dedim. hayr mahvolur sacların ısı gorurse dedı. keratin yuklemesı yapalım dedı. peki dedim yaklasık ıkı saatlık bır keratin yukelme işlemi yapıldı. once sacımı ozel bı sampuanla yıkadı sonra saclarımı havluyla kurulayıp hemlıyken keratini sürdü. eliyle ince tutuamlar halınde uclara ıyıce yedırdı. sonra özel poşetiyle sardı 20 dk beklettık. sonra sacta kretin varken düz fön cektıler ama asırı bı sekıl yada ısı verılmedı. düşünki dipler biraz nemli kaldı yanı. keratini diplere uygulamadı bu arada. keratının kokusu guzel di internette yazılanlar gibi acı kokusuyla bogan bıseyi yoktu. sonra 20 dk da fönlü halse bekletti sacımı. sonra yıne özel sampuanı ve kremıyle bı kez daha yıkandı sacım. ve düz fön çekildi sac o kadar yumusadı ki fönle hac,m verilemedi. yumuşacık kaygan parlak bi hal aldı. bu arada son yıkamadan sonra sac uclarıma nemlıyken Matrix diye bi markanın argan yağını sürdü. daha dün yaptırdım. artık ayda bir yaptırmayı düşünüyorum. sana saçlarımın fotosunu atıyorum bakarsın. bunu yapmadan önce saclarımın ucu porsuk porsuktu ve sac tellerimin uc kısmı sanki yanmıs bi bakır tel gibi kuru ve kıvrım kıvrım dı.

ha bu arada sülfatsız şampuan bende kullandım. hemde markası nashi idi baya da iyi ücret verdim. ama acayip kurutuyo. ben erzıncan dayım zaten buraların suyu sert saçlarım kazık gibi oldu bi kez kullandıktan sonra rafa kaldırdım. şimdi en son kuaförüme gittiğimde satın aldıgım matrix in şampuanını ve argan yagını da aldım. keratin yuklemeye 60 tl verdim sampuan ve yagla bırlıkde toplam 195 tl verdim.

Doğal şampuanları sadece saçında işlem olmayanları kullanması lazım. Benim sadece saçlarımın ucu boyalı oda kendi tonundan 3 ton açık olduğu halde bitkisel şampuanla yıkanınca ne kadar kremlesem de talaş oluyor resmen düğüm düğüm. Bundan sonra sadece boyalı-kuru saçlara özel şampuan kullanırsanız daha memnun kalırsınız :KK23:

Doğal şampuanları sadece saçında işlem olmayanları kullanması lazım. Benim sadece saçlarımın ucu boyalı oda kendi tonundan 3 ton açık olduğu halde bitkisel şampuanla yıkanınca ne kadar kremlesem de talaş oluyor resmen düğüm düğüm. Bundan sonra sadece boyalı-kuru saçlara özel şampuan kullanırsanız daha memnun kalırsınız :KK23:
Bende hemen kaldırdım şampuanı .normal marketten aldığım şampuanları kullanacağım. Kullanmadığım ürün kalmadı neredeyse dedim niye kuruluğu geçmiyor sonradan aklıma geldi şampuan. Keşke hiç kullanmasaydım ya :(

ha bu arada sülfatsız şampuan bende kullandım. hemde markası nashi idi baya da iyi ücret verdim. ama acayip kurutuyo. ben erzıncan dayım zaten buraların suyu sert saçlarım kazık gibi oldu bi kez kullandıktan sonra rafa kaldırdım. şimdi en son kuaförüme gittiğimde satın aldıgım matrix in şampuanını ve argan yagını da aldım. keratin yuklemeye 60 tl verdim sampuan ve yagla bırlıkde toplam 195 tl verdim.
Canım bende yaptırmıştım keratin yüklemesi ben bi fayda göremedim benim kuaför beceremedi bence. Öyle kaygan parlayan bi saç olmadı. Aslında saçlarım çok kötü durumda da değildi .şampuandan sonra kötüleşti şimdi. Inşallah düzelir ya

Canım bende yaptırmıştım keratin yüklemesi ben bi fayda göremedim benim kuaför beceremedi bence. Öyle kaygan parlayan bi saç olmadı. Aslında saçlarım çok kötü durumda da değildi .şampuandan sonra kötüleşti şimdi. Inşallah düzelir ya

düzelir canım ama kuaförün ne kullandıgı cok onemlı. ben kendı kuaforume sorayım keratin markasını da haber vereyim.

Cnm bnmde saçlarım platin, mayoneez kürü uyguluyorum ve çok mutluyum memnunum, forumda var yazdım. bi arat istersen. kesin çözüm diyorum sana ;) dert değil yani.

Aa burayi gordugum iyi oldu. Organik sampuan alcaktm. Sacimda boya var. İyiki okudum bunlari...

Varan 1:
Sls siz şampuan 2 yıl kullandım.yok saç alışana kadar sertleşiyormuş, yok sls li şampuanlar o an yumuşacık yapıyormuş ama saçın üzerinde tabaka olurmuş da bilmemne olurmuş.Sls siz şampuan kullanırsak uzun vadede süper olurmuş saç da galan filan derken 2 yılım geçti.Artık slsli şampuanımla aşk yaşıyorum 8 aydır.Tabaka mı birikiyor ne birikiyorsa biriksin umrumda değil, saçım ipek gibi olsun tarak kaysın yeter bana.slsli şampuanla tarak girmiyordu saçıma.Benim yeni aşkım Lee stafford şampuan ve krem.
Varan 2:
Platin zor renktir, açıcılar saçı mahveder.Üstüste boyandıkça daha da beter olur durum.arada bir de kuaförün elinde kalır, saçlar yanar.platin saç uzayacağına gitgide kısalır bi de :) sonuçta platin renkli ama süpürgeye dönmüş saçlarla kalakalırsınız.Bu süpürgeliği saklamak için fönledikçe durum daha da beter bir hal alır.Kaçınılmaz son.
Daha doğal sarılar kullanmaya başladım, dipleri ise kumral yaptırıyorum, saçlarım eskisinden çok çok sağlıklı.bence platini bob modeli fln kullananlar yaptırsın, 3 haftada 1 kesim ve dip boyayı ihmal etmesin.uzun saç kullanmak isteyenler ya platini ya da uzun saçı unutsun.
Varan 3:
Çıtır çıtır kurumuş, yanmış saçların tek çözümü kestirmek olmakla birlikte, bazen yanıklar çok üstten başladığı için o kadar kısa kestirmek istemeyiz ve görüntüyü kurtarmaya çalışırız en azından saçımız uzayana kadar.bu durumda 1-saçın gözden çıkarılan kısmı kesilmeli 2-gözden çıkarılamayan kısma maskeler, serumlar,yağlar kullanılmalı.Birkaç ürün tavsiye etmek gerekirse: magicare keratinli maske, kerastase touche finale serum(bu pahalı gelirse TBS üzüm çekirdekli serum), loreal extraordinary saç bakım yağı.3-saç daha çabuk uzasın diye şampuana doğum kontrol hapı, bepanthol, evicap ve kokusuna dayanabiliyorsanız bemix katılmalı, uzadıkça yanık yerleri kestirmeye devam etmeli.
Bu yoldan geçen sene geçtim, Allah düşmanıma vermesin, bir kadının saçının yanması, aşk acısı gibi birşey.

merhabaaa saçlaını yumuşacık yapmış birisi olarak hemen formül veriyorum

argan yağı, zeytinyağı , badem yağı karışımııı ve de watsons ın ballı saç maskesii (aslında argan yağlısı daha iyi dediler ama denemedim onu henüz) sonraaa şampuan olarak da bitkisel şampuan marka isterseniz onu da yazarım.yumuşacık oldular yumuşacık heheh

Back
X