Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarım dökülüyor ve seyreldi yardım lütfen :((((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

serapkocak

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
5
0
6
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

sizlerden saç seyrelmesi ile ilgili yardım istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.... hikayemi anlatayım; bundan 1 yıl kadar önce zor bir sınav dönemi geçirdim ve aşırı stres altında saçlarım dökülmeye başladı önceleri önemsemedim düzelir diye ama insanlar bana kafana ne oldu ne kadar açılmış demeye başlayınca psikolojim çöktü ve özel hastane saç uzmanı bir doktora gittim bazı tahliller yaptırdı kan vs. ve değerlerin normal dedi sonra adını hatırlayamadığım bir kutu hap, plantur 39 un şampuanını ve toniğini verdi hapı 1 ay kullandım şampuan ve toniği hala kullanıyorum ama işe yaramadı saçlarım çok kötü durumda her sabah işe giderken ne tarafa tarasamda kapatsam diye 1 saat uğraşıyorum saçlarıma bir şey süremiyor ve şekil veremiyorum psikolojim alt üst aynalara bakmak istemiyorum araçlara bindiğimde camlarına bile bakamıyorum kendimi görmeye tahammülüm yok... sizlerden ricam benim yaşadığım sıkıntıyı yaşayıpta bir çözüm bulan saç dökülmesini durduran yeni saçlara kavuşan birileri varsa lütfen kullandıkları yöntemleri benimle paylaşır mısınız inanın duacınız olurum......

((( Ben de şu an çok kötü bi dökülme dönemindeyim. Evde her yer saç. Saçlarım sürekli örülü örgünün arasından çıkıyor. 2 parmak saçım kaldı umarım seninki kadar kötüleşmez Hepsi stresten oluyor bence.. ısırgan sirke yok sinameki bilmem ne yok yani işe yaramadı. Dün gece duş aldım sahurdan sonra da saçıma sarımsaklı zeytinyağı, badem yağı biraz da menekşe yağı ve ampul b vitamini koydum bütün saçıma yedirdim. Üstüne poşet geçirip fön makinesiyle ısıttım sonra havluyla sarıp sabaha kadar öyle uyudum. Öğlen yıkadım saçımı en son sirkeli suyla duruladım. Spor yaptığım için her gün yıkanmak zorundayım. Sahurda 3 avuç saç dökülmüştü sabah 1 avuç gibi döküldü. Yani arka arkaya yıkanan saçın bile bu kadar dökülmesi normal değil.. Duştan sonra da saçımı balık sırtı ördüm bıraktım. Sanki haftada 1 yapsam işe yarayacak gibi cnm.. Elimdeki yağlar bitince hindistan cevizi yağı alcam o çok besliyormuş.

arkadaşlar benim bir dönem şakak kısmımdaki saçlarım dökülmüştü. elimi attığımda direk kafa derim geliyordu. sonra bir arkadaşımdan şunu duyup yaptım. şimdi küçük küçük saçlarım çıkıyor. alnımın ön tarafından bile kalın saçlar çıktı. karışım şöyle bir kaba bepanten iğne ve evigenin iğnesini alıp bir ampul koyun. bir tane yumurta kırın. bir kaşık bal. birer kapakta yılan yağı ve çamterebentin yağı koyun. bunu saçınıza haftada bir kez uygulayın. 2 saat tutun. normali böyle. ama ben haftada 2-3sefer yapıyorum fırsat buldukça. şimdi yine başladım. çoooook dökülüyor saçlarım. tepe bölgem seyreldi gibi. inşallah yine bu karışımın faydasını göreceğim :)

Bu arada bepantenin fiyatı 3.5 evigeninde 4.5 gibi birşey. çok masraflı değil yani. haftada bir kez yapın arkadaşlar. 1 ve 2 ay arasında yeni saçlarınızın geldiğini görürsünüz inşallah. ensenize çok yakın olan yerlere ve saç uçlarınıza sürmenize gerek yok. hepsini güzelce dibe yedirin. ensenize yakın sürerseniz aşağı akıyor kıl, tüy çıkarabiliyor :) ben haftada bir sefer uyguladığımda sonuç almıştım. ama şu an hazırladığım bir kase karışımı haftada iki sefer kullanıyorum. bir sefere fazla geliyor zaten. belki böyle daha da etkili olur dedim :)

denedim ve faydasını görmedim ısırgana başladım şimdi suyunu kullanıyorum o da işe yaramadı bakalım ya umut işte insan bekliyo :)

denedim ve faydasını görmedim ısırgana başladım şimdi suyunu kullanıyorum o da işe yaramadı bakalım ya umut işte insan bekliyo :)

saça uygulanan kürler hemen sonuç verecek şeyler değil zaten. en az iki ay sabırla kullanmak lazım bence. benim tarifini verdiğim karışım alnımda saç çıkmayan yerlerimde çıkarmıştı. benim saç çizgim normalde geridedir. şu an daha iyi durumda.

Karanfil suyu deniyorum 1 haftadir sanki iyi gelcek gibi yaaa of bilmyorum artik sacima dokunmaya korkar oldum

Ya aslinda cok zor birsey degil keske devam ettirseydin koruma adina ayda 2 kere yapin diyorlar daha sonralari

Ya aslinda cok zor birsey degil keske devam ettirseydin koruma adina ayda 2 kere yapin diyorlar daha sonralari
İki senedir bu durum için denemedigim şey kalmadi ve öğrendiğim tek şey belli sabit bir şeyde dev edip saça zarar görmeyi vermeyen kimyasal bo Sampuan kullanma. Ben beslenmeme çok dikkat ediyorum ama dökülmesi hala devam artık eskisi kadarda yıpratmkyor ben o çünkü yapabileceğim en doğru şeyleri yaptım suan sadece ek olarak bir ay üren bi vitamin hapi kullanıyorum son olarakta marlet Sampuani kullanmayi birakip eczaneden Sampuan aldım ve bir daha değiştirmeyip saçımı kimyasal lar ile yormak istemiyorum

Benim saclarim bir ara cok iyidi bunuda zeytinyag sabununa borcluydum.sonra bi ara biraktim ve dokulme sorunu basladi smdi 3 yikamadir yine basladim insallah zmanla duzelir yine

Benim saclarim bir ara cok iyidi bunuda zeytinyag sabununa borcluydum.sonra bi ara biraktim ve dokulme sorunu basladi smdi 3 yikamadir yine basladim insallah zmanla duzelir yine
İnşallah düzelir biz boyle iyi gelen birşeyi bırakıp başka şeylere yöneliyoruz belkide sorun buradadır

Çok garip ama bana iyi gelen en iyi market sampuanodm elidor olmuştu ancak sonra ben içine Vitamine kirip attım ve ek olarakta içtim biranda dokulmeye başladı babam eczaci benim şey demişti kimyasal icinde hem farkli reaksiyon gostermis olabilor hemde vitamin fazlalığı saçını yormuş olabilor dedi o sıra bitkisel kür de yapiyodum çünkü

Sen boyle soylediginde aklima geldi ben o zeytinyagi sabununu birakma sebebim.dalinin icine vitaminler dokup dogum kontrol haplari ezip koymakti saf gibi yaptim hemen atlayip banada hic iyi gelmedi o dokmeye basladi anladm allahtan erkenden biraktim show tvye cikan bi doktor dogum koontrol hapli sampuan kel bile birakabilir dedi o zaman dank etmisti

Hemen ise yaricakk diye atlıyoruz farklı şeylere. Bende böyleyim hemen bide sampuan degistirirdim ama artık dev

Ya valla yazamıyorum resmen kaç tane aynı cevap şeyi çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…