Saçlarım

Mor_cicek

Allah yâr, gerisi yalancı bahar.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2016
4.404
4.263
133
Daha çabuk cevap alabilmek için konuyu buraya açtım lütfen bir süre taşınmasın.

Arkadaşlar benim saçlarım son derece gür ve dalgalı, kabarık. biraz katlarım var. omuzlarımda zaten çok uzun da değil. sorun şu ki artık tarayamaz oldum, inanın duşta tararken köpüklü olmasına rağmen tarak saçıma takılıyor kalıyor açmak için resmen kollarım ağrıyana kadar uğraşıyorum. tekrar kat attırmak da istemiyorum bu sefer de saçı topladığıma değmiyor azıcık kalıyor. kat attırmadan bu sorunu nasıl çözebilirim. kremli şampuanlar da bana mısın demiyor

Yıkama sonrası sıkılan spreyler var.
Krem + sprey kullanabilirsin.

Gür ve dalgalı saç sahibi olarak;

Saçımı kremliyorum. Kesinlikle 2'si bir arada kullanmıyorum. Sadece krem, ayrı olandan.
Sonra mandallı toka ile topluyorum kremli halde.
O esnada ben keseleniyorum, sabunlanıyorum, yüzüme peeling yapıyorum vs.
5-10 dk geçiyor. Saç kremli bekliyor.

Sonra suyu açıyorum, tokayı çıkarıp AKAN suyun altında, hem kremi duruluyorum hem saçımı tarıyorum.

Tek yolu bu bende.

Gür ve dalgalı saç sahibi olarak;

Saçımı kremliyorum. Kesinlikle 2'si bir arada kullanmıyorum. Sadece krem, ayrı olandan.
Sonra mandallı toka ile topluyorum kremli halde.
O esnada ben keseleniyorum, sabunlanıyorum, yüzüme peeling yapıyorum vs.
5-10 dk geçiyor. Saç kremli bekliyor.

Sonra suyu açıyorum, tokayı çıkarıp AKAN suyun altında, hem kremi duruluyorum hem saçımı tarıyorum.

Tek yolu bu bende.
peki şampuanladıktan sonra kolay tarayabiliyor musunuz? ben savaş veriyorum bu saçla

Hayır tabi ki
Şampuanlamak daha çok karıştırıyor saçlarımı

Siz şampuanı ayrı, saç kremini ayrı kullanın. Bir deneyin benim yöntemimi.
önce şampuan sonra krem yapsam, tararken yine taranmaz gibime geliyor

Gorumcem yaptirdi hic memnun kalmadi uzarket zor ve sekilsiz oluyo

şu saçları ince ince kıyan, seyrekleştiren şeyden bahsediyoruz değil mi? yani bende bi sıkıntı olmadı hiç. gerçi ben kısa kullanıyorum ama saçım sıktır. o yüzden baya iyi oluyor. ama uzun saçlarda kötü olabilir tabi.

ara makası da kısa süre çözüm oluyor ama sonra yine gürleşiyor

Benim saçlarım çok döküldüğü için banyodan banyoya tarıyorum :olamaz:
Ama toplama şeklide önemli bence ben normalde yukardan döndürerek topuz yaparım pek karışmaz. Yada yıkayınca kurutur düzleştiririm tarağada gerek kalmaz sonrasında.
Elidorun spreyini aldım geçen gün iyi geliyo dene bi istersen

şu saçları ince ince kıyan, seyrekleştiren şeyden bahsediyoruz değil mi? yani bende bi sıkıntı olmadı hiç. gerçi ben kısa kullanıyorum ama saçım sıktır. o yüzden baya iyi oluyor. ama uzun saçlarda kötü olabilir tabi.
Evet o aynen uzundu yaptirdigina pisman oldu baya uzarken cok sacma hal aldi gulmemek icin kndimi zor tutuyodum o haline:KK70:

Şampuanı ikisi bir arada kullanma. Zaten kuaförler de önermiyor onu. Saç kremini en sonra ayrı kullan. Kremledikten sonra tara sonra durula. Benim saçım da gür ve dalgalı. Ama yine de kremden sonra öyle tarama zorluğu çok çekmiyorum. Saçı baya ağırlaştırıyor.
Ayrıca duştan sonra kullanabileceğin krem veya spreyler de var.

Daha çabuk cevap alabilmek için konuyu buraya açtım lütfen bir süre taşınmasın.

Arkadaşlar benim saçlarım son derece gür ve dalgalı, kabarık. biraz katlarım var. omuzlarımda zaten çok uzun da değil. sorun şu ki artık tarayamaz oldum, inanın duşta tararken köpüklü olmasına rağmen tarak saçıma takılıyor kalıyor açmak için resmen kollarım ağrıyana kadar uğraşıyorum. tekrar kat attırmak da istemiyorum bu sefer de saçı topladığıma değmiyor azıcık kalıyor. kat attırmadan bu sorunu nasıl çözebilirim. kremli şampuanlar da bana mısın demiyor
Öncelikle içinde krem bulunan şampuan kullan, saçını kremledikten sonra hem biraz uzun beklet hemde üzerindeki kaygan tabaka bitene kdr durumala saçını ve ayrıca saçını açmak için su altında tarama çünkü daha çok kirarsin saçın uçlarını o da zorlaştırır. Zararsız olan yıkamadan sonra saç açmak için sprey ürünler var onlardan kullanabilirsn... saçlarını ustura ile kestir ve ara ustura atsinlar tabi bu metodu bilen kaç bayan kuaförü var bilmiyorum ama çok işe yarıyor;)

Bu konuda ben de dertliyim
Benim saçlarım çok çabuk kuruyor ayrıca
Kurutma makinesi kullanmama gerek kalmıyor yarım saat sonra çalı süpürgesi gibi sem sert
Ayrıca krem kullanırım yıkamadan önce hind cevizi kremi bekletirim sonrasında sprey kullanıyordum ama onu bıraktım sivilce yapıyor bende diye.
Düzleştirince yumuşuyor. Ama sürekli yapmak eziyet ve sağlıklı gelmiyor ütüleme tarzında olanlar.
Şu kızınki gibi saçlarım:

Şimdi tarak şeklinde olanları çıkmış daha pratik gözüküyor.
Fakat piyasada düzgün bi markanın bu tarz bi ürününü göremedim. O da şöyle:

Benimde aynı .Ben Dowe mavi resimli var onu kullaniyorum .Dus sonrası kremler spreyler bile ise yaramiyor birtek bu iyi geliyor kolayca taraniyor .
Dusta kullanip durulaniyor bu .

brezilya fönü yaptırabilirsin yada yarısını bana verebilirsin benimkilerde aşırı dökülüyor ve bende ne yapsam önüne geçemedim

merhaba benmde saçlarım gayet gür ve dalgalı üstelik boya ve düzleştiriciden hayli yıpranmıştı lakin
ben tangle teezer tarak aldm be blendax kullanıyorum ama kremsiz şampuan yani 2si 1 arada değil çünkü ben kabarık seviyorum :D banyoda saçımı taramıyorum hiç banyodan sonra nemliyken marrekeshin argan oili sürüp tangle teezerle tarıyorum parlak ve yumuşak oldu hatta saçlarım yıpranmış gözüküyodu artık gayet sağlıklı ve yumuşak ;)

Benim saçlarımda çok dolaşır,kalın telli ve dalgalı,kabarırda genelde ama artık çözdüm diyebilirim,hem kabarmıyor,hemde daha düzgün görünuyor.
Organix kullanıyorum şampuan ve krem,kremi baya bekletiyorum duştayken,keseleniyorum o beklerken,kremli haldeyken tarayabiliyorum rahatça.
Çıkıncada muhakkak ya Elseve mucizevi bakım kremi sürüyorum uçlarına yada Urban Care Shake N Repair Milk Treatment onarıci köpük sürüyorum uçlarına,zorlanmıyorum tararken,hemde bakımlı oluyor uçları,daha pürüzsüz gorünüyor hemde. Elseve'in krem olanı ama yağı değil aklinizda olsun. Urban Care'in de turuncusunu kullanıyorum,çokta güzel kokuyor.

Back
X