- 19 Mart 2010
- 12.489
- 13.623
- 498
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Ay yok artık ayıp etmiş öyle dediyseİlk torun değil ama benim baya uzun süre bebeğim olmadı. Bi de eşime ayrı bir düşkündür gece gündüz ah oğlumun da çocuğu olmadı der dururdu :) ondan sanırım.
Sezeryan istedim ben ilk bastan itibarenYa zaten art niyetli değil ama bir kilo takıntısı hep var. Hayır kendisini gören de manken sanacak sanki. Takıyor taktıkça bana da yansıtıyor ben de gerildikçe geriliyorum ama evet cevabını veriyorum tabi :)
Aynen inşallah, cehalet işte bilmiyor ama takıyor :)
Ya peki tam zamanında mı doğdu? Nasıl oldu? Anlatır mısınız?
Aynen inşallah, cehalet işte bilmiyor ama takıyor :)
Oooo daha neler neler. Bi kadın varmış gel çocuğu olmayanları götürüyorlar seni de götürelim neler neler. Ben her seferinde böyle bir cehalete ortak olmayacağımı söylüyordum. Şimdi de bak gördün mü sen haklıydın zamanı şimdiymiş diyor. E siz o zaman benim psikolojime çok afedersiniz iyice ettiniz şimdi yeni yeni düşünüyorlar. O da sorarken beni sormuyor. Torunuma iyi bak ha diyor, emir veriyor sanki :) ben de diyorum merak etme annesinden daha iyi ona kimse bakamaz zaten.Ay yok artık ayıp etmiş öyle dediyse
İşte bunlar fazla bilgi vermekten.Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)
Ya çok sevindim sağlıcakla doğurmanıza. İnşallah ben de sağlıklıca 39.haftalara gelirim. Nasıl da isterim. En büyük arzum/Sezeryan istedim ben ilk bastan itibarendoktorumda bunu biliyordu. Ona ragmen 39+4 de dogdu. 3.700 gram. Suyumun fazla oldugunu doktor soyluyordu zaten. Ama dogumda iyice garantiledik. Cocuk doktoru hemen kuveze aldirdi. 2 saat dursun burnu ve cigerleri temizlensin dedi. 6 saat durdu kuvezde. Bu amniyon sivisinin azida coguda malesef sikinti oluyor. Ama endiselencek birsey yok demisti doktor. Siklikla goruluyormus. Sen kalbini ferah tut hic bisi olmaz allahn izniyle
Teşekkür ederim, evet sadece konuşuyorlar ben bu aralar gebelikten böyle gerginim sanırım :)Benim kv de iyi bir kadındır boş laf etmez ama hamileliğimin başlarında kendisinin çok kötü geçen ilk doğumunu anlatmıştı. Soğukkanlı duruşumdan etkilenmeyeceğimi düşündü sanırım.
Ama o susunca "of bu doğum hikayelerini hep dinleyeceğim galiba artık" demiştim. Sustu ve konu öyle kapandı.
Bazen insanlar sadece konuşuyor işte. Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin. Takma boşver..
Teşekkür ederim inşallah. Sizin bebeğiniz nasıl peki? İyidir inşallah. Bir de sizin erken doğum yapmanızın sebebi neydi?Bebegini ins gününde ve sağlıkla kucağına alırsın ınss bende 31 hafta doğum yaptım ama 1300 du bence kilosu gayet iyi KV deler hep kendisiyle kıyaslar takma bencede duymamazliktan gel ins öyle bişey olmaz doktorlar hep en kötüsünü söyler
Çok takılma..benim de karnım su toplamisti ohss olmustum daha hamile olduğumu bilmeden 6 aylik gibiydim ve hamileliği boyunca cok kilo da aldim..bana da hep ikiz mi sen 11 aylik doğuracan heralde diye yorumlar geliyordu şaka yollu..gülüp geçiyordum...bebegin ve senin sağliğin önemli inşallah sağlicakla kucağina alirsin...burdaki yorumlarinı görüyorim böyle bi seye takılmanı beklemezdim..senin de dediğin gibi hormonlar..Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)
İyi çok şükür suan 3 buçuk yaşında benim suyum geldi bir anda o yüzden aldılar doğuma biraz sıkıntılı geçti erken doğum sebepleri oldu göz problemi flan atlattik suan böbrek taşı var sadece ama her bebek bir değilTeşekkür ederim inşallah. Sizin bebeğiniz nasıl peki? İyidir inşallah. Bir de sizin erken doğum yapmanızın sebebi neydi?
Evet sanırım hormonlar çünkü bu aralar baya saçma şeylere takmaya başladım :)) bu arada teşekkür ederim. Her şeyin en hayırlısı olur umarım.Çok takılma..benim de karnım su toplamisti ohss olmustum daha hamile olduğumu bilmeden 6 aylik gibiydim ve hamileliği boyunca cok kilo da aldim..bana da hep ikiz mi sen 11 aylik doğuracan heralde diye yorumlar geliyordu şaka yollu..gülüp geçiyordum...bebegin ve senin sağliğin önemli inşallah sağlicakla kucağina alirsin...burdaki yorumlarinı görüyorim böyle bi seye takılmanı beklemezdim..senin de dediğin gibi hormonlar..
çok geçmiş olsun umarım böbrek taşı da geçer tamamen sağlığına kavuşur. Allah evladınızı size bağışlasın.İyi çok şükür suan 3 buçuk yaşında benim suyum geldi bir anda o yüzden aldılar doğuma biraz sıkıntılı geçti erken doğum sebepleri oldu göz problemi flan atlattik suan böbrek taşı var sadece ama her bebek bir değil
Amin cnm inş hepimizin evladını takma kafana streste sağlar böyle şeyleri hormonlardan de gül gecEvet sanırım hormonlar çünkü bu aralar baya saçma şeylere takmaya başladım :)) bu arada teşekkür ederim. Her şeyin en hayırlısı olur umarım.
çok geçmiş olsun umarım böbrek taşı da geçer tamamen sağlığına kavuşur. Allah evladınızı size bağışlasın.
Teşekkür ederim, bu konu iyi geldi bana. Sağolun.Amin cnm inş hepimizin evladını takma kafana streste sağlar böyle şeyleri hormonlardan de gül gec
Evet sanırım siz haklısınız. Boşuna kafama takmışım :)Büyükler zamanında bizim sahip olduğumu imkanlara sahip olmadıkları için kulaktan dolma bilgilerle geçirdiler bı dönemleri ve hala o bilgiler doğrultusunda yorum yapıyorlar. Ama biz her şeyi okuyoruz biliyoru nasıl daha faydalı olabilirş araştırıyoruz vs. E başkada sorunum yok severi diyorsunuz. Ben bi art niyet görmedim açıkçası sizin için torunu için endişelenen bir babaanne gördüm :)
3 defa erken Doğum yapmış bırı olarak sana tavsıyem gebelıgının tadını çıkar.
Kılosu gayet ıyı.
Yınede erken Doğum rıskın varsa bebeğe daha fazla kılo aldırmanın yoluna bak. Ballı süt. Muz. Tereyağlı ballı ekmek. Bunlar güzel kılo aldırıyor.
Ins vaktınde Doğum yaparsın. Takma kafana onun bunun dedıklerını.
X bırının yakını Doğum yaptı. Hamıleyken aaa bebek 3 hafta önden gıdıyor yok su kadar kıloda cok ırı tosun olcak galıba dıyor. Ogrenıyorum kı mısal 24 haftadaki kılosu Benım hamılelıgım zamanında bende o haftalarda bebegım o kılodaymıs. Ne bu anlıyamıyorum. Bebek doğdu 3300 39. Haftasında. Ben 36 da 3 kg Doğum yaptım. Hıc de tosun doğmadı o çocuk. Anlamıyorum kıyaslamaları. Anlamıyorum ınsanları uzmelerını.
Bosver kafana takma.
Oy 5-6 kilo insan nasıl doğurabilir :) 3500 kilo bize yeter :))) teşekkür ederim sağlıcakla tam zamanında gelsin de inşallah.Buyuk bebek iyi bisey degilki zaten.. eskiler 5-6 kilo cocuk dogurmayi meziyet sanirmis.. kim bilir kac kadin cocuk bu yuzden vefaat etmistir. Malum olanak yoktu o zmnlar.. sen takma.. ayrica o soyledikleri rakamlarda cok gercekci olmuyor her zmn.. dev gibi bi cocuk bekliyordum ben 3.5 kilo dogdu bebegim :) her zmn dogru degil solenilenler
Aminnnn çok teşekkür ederim.Sizin alınganlığınızı hormonlara, kv nin tavrını cahilliğine bağlıyorum :)
Kötü niyet göremedim kesinlikle.
Takmayın kafanıza bebeğiniz sağlıcakla doğar, karnınızda dümdüz olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?