- 7 Ocak 2017
- 971
- 29.984
- 438
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Bana da çocuk 5 in üzerinde doğabilir riske atamam sezeryan olabilirsin demişti doktorum.Buyuk bebek iyi bisey degilki zaten.. eskiler 5-6 kilo cocuk dogurmayi meziyet sanirmis.. kim bilir kac kadin cocuk bu yuzden vefaat etmistir. Malum olanak yoktu o zmnlar.. sen takma.. ayrica o soyledikleri rakamlarda cok gercekci olmuyor her zmn.. dev gibi bi cocuk bekliyordum ben 3.5 kilo dogdu bebegim :) her zmn dogru degil solenilenler
Ya zaten sağlıcakla gelsin de kilo alır çocuklar muhakkak. Yeter ki zamanında sağlıcakla gelsin/ teşekkürler bu arada yorum için.Gene takma sen
1.500 gr az gelmistir kulagina ondan takmistir
Haftasina gore normal heralde
Ay bosver benim kizin bacaklari cubuk kraker gibiydi simdi kolum kadar
Oy maşallah. Nasıl bu derece yanlış ölçebiliyorlar. İlginç gerçekten. Sağlıklı olsunlar da kiloya takmıyorum aslında.Bana da çocuk 5 in üzerinde doğabilir riske atamam sezeryan olabilirsin demişti doktorum.
Inatla normal doğurdum ve 3.700 gram dı bebeğim..
Rakamlara takılmayın gerçektende..
Makarna pılav tarzı da fazla kacırmamak şartıyla bebeğe kılo aldırıyor.Maalesef süt ve süt ürünleri tüketemiyorum. Yani 6 ayıma kadar içtim sonra beni zehirlemeye başladı. Bu yüzden bıraktık. Ama bol muz, kemik suyu, et vs yiyorum. İnşallah sağlıklı olsun tam zamanında gelsin de Allah Kerim. Teşekkür ederim. Sağlıcakla evladınızı büyütün inşallah
Maalesef erken doğum riskim var. Yani su birden boşalıp doğum olabilir ya da Allah korusun bebek plasentadan birden ayrılıp yaşamını yitirebilir. O yüzden hassasım işte. İnşallah öyle şeyler olmaz. Size de geçmiş olsun bu arada. Bebeğinizi doğurdunuz mu sağlıcakla?
Doğru söylüyorsunuz.
Doğuma 1 ay kala bu yorumu yaptı hani son ay bebek daha çok kilo alıyo ya.Oy maşallah. Nasıl bu derece yanlış ölçebiliyorlar. İlginç gerçekten. Sağlıklı olsunlar da kiloya takmıyorum aslında.
Saglikla vaktiyle gelsin insallahYa zaten sağlıcakla gelsin de kilo alır çocuklar muhakkak. Yeter ki zamanında sağlıcakla gelsin/ teşekkürler bu arada yorum için.
Ya Allah evladınızı size bağışlasın. Her şeyin en hayırlısı olsun da tıp da çareler tükenmiyor çok şükür, teşekkürler.Rabbim sağ salim vakti saatinde kucağına almayı nasip etsin inşallah. Kv düşünmeden konuşmuş. Siz bebise odaklanin stresten uzak durun yeter. Ayrıca benim kızım da 30 haftalık doğdu 1550 kiloydu. Yani kilosu gayet iyi canım :))
Ya hep erken doğum yapmışsınız acaba yüksek tansiyon sorununuz mu vardı? Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Çok zordur tabiki. Pilav yiyebilirim inşallah sağlıklı olsun da. Teşekkür ederim.Makarna pılav tarzı da fazla kacırmamak şartıyla bebeğe kılo aldırıyor.
Stres yapıp erken doğumu tetıklemeyın. 36-34-32 de 3 Doğum yaptım. Prematüre annesı olmak zor.
Keyfını sürün hamılelıgınızın.
İnşallah çok teşekkür ederim.hassas olmaniz normal ben 2016 da doğum yaptim şükür bebeğim gayet iyi ınsallah sizde atlatırsınız kavuşursunuz
Ya evet stres yapmamak lazım. 2 ay önce zaten çok kötüydüm bir sürü sorun söylediler şükür onları atlattık da ama o üzüntü stres beni mahvetmişti. gerçekten takmamak gerekiyor. Sonuçta her şey Allahtan/Doğuma 1 ay kala bu yorumu yaptı hani son ay bebek daha çok kilo alıyo ya.
Yanlıs tahmin yürütüp bana son ay aşırı stres yükledi buyüzden de bebeğim doğduğunda 3 ay hiç susmadan ağladı.
Sizin stresiniz bebeğinizi çok etkiler gerçekten buyüzden hep olumlu düşünmeye çalışın ve her söyleneni kafanıza takmayın derim ben
Amin inşallah, çok teşekkürler.Saglikla vaktiyle gelsin insallah
Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)
Hayır yani birden olabilir diyorlar ama son haftaya kadar sorunsuz da gidebilir diyorlar. Bu yüzden sürekli kontrol altındayım. Bir sorun olduğunda hemen doktorumu arıyorum falan. Umarım gerek kalmaz ve erken doğum olmaz. Size de çok geçmiş olsun, ne zorunluklar yaşadığınızı tahmin edebiliyorum ve umarım bir daha aynı sorunları yaşamazsınız.Hıc bır problemım yoktu. Bugün ıyıysem yarın bırden sancım baslıyabılıyordu.
Doktorlar herhangı bırproblem bulamıyordu. Sadece dedıklerı rahım bellı bır agırlıga gelınce taşıyamıyor o yüzden Doğum başlıyor anıden dıye söylüyorlar.
Pekı erken Doğum rıskınız varsa cıger gelıstırıcı ıgnenızı oldunuzmu.
Teşekkür ederim. Haklısınız takmamam gerekiyormuş.Hiç boşuna stres yapma kuzum rahat ve huzurlu geçit hamileliğini benimde suyum fazlaydı gebeligimde.. eskiler biraz bilgileri olmadıkları konuları anlamaya çalışırken densiz yorumlar yapabiliyorlar .. hep büyüklerimden birinin lafina kirildigimda onlar bizim gibi dusunemeyebilirler biz çok farklı bir zaman diliminde yaşıyoruz diye telkin ederim kendimi.. ayrıca bebişinin kilosu haftasına göre çok normal. Hayırlı doğumlar diliyorum sana.
Ya işte sizin su fazla değilmiş ne güzel :) benim de sorun olmaz inşallah bakalım. Sağlıcakla atlatalım da geriye bakınca tatlı bi tebessüm ederim :))takılacak bir şey yok ya ileride kendin bile güleceksin bu duruma.
bana da 6 aydan itibaren doğum yakın mı diyorlardı, doktorum bile suyun mu çok senin ya niye böyle bu göbek demişti. ki yoktu hiçbir şeyim. kızım da 35 haftadan sonra fazla kg alıp iri doğmuştu.
ayy sahi arkadaşlarım ooo bugün de çok hamilesin falan derdi ahaha ne günlerdi ya.
bak unutulup gidiyor.
Aminnn inşallah, sanki kendileri ne doğurmuşlar da bize diyorlar işte. Hey Allahım. Allah evladınızı size bağışlasın.Ben de 38 haftanin sonunda 2.900 Gr bir kız bebek dogurdum.Kayinvalidem direk yüzüme "o karından bu mu çıktı " dediArkadas ne bekliyorsa artık?Ama ben öyle mutluydum ki umursamadim bile.Umarim siz de saglikla mutlulukla kuzunuzu kucağınıza alirsiniz
Sana daha fenasını söyleyimm cnm 45 gün oldu dogum yapali eşim tarfindan daha gelen olmadi. Hemde hicbir sorunumuz yokkenAmin çok teşekkür ederim, inşallah.
İşte riskli gebeliğim olduğunu bildikleri halde bir gün bi tanesi ay dur sana bi çorba yapalım dedikleri bile olmadı. O kadar sorunla yaşadım gelip de geçmiş olsuna gelmediler. Sonra da işte çok düşünüyoruza getiriyorlar zoruma giden de bu/
Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah. Kv mi de takma, zaten artmiyetli olarak söylemediği ortada. Durumunu çok idrak edememiş sadece. Ona düzgünce izah edersen anlar.Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?