Saçma bir şey mi istiyorum?

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
78
Güncel var sayfa 25, kardeşimi almıyorum.
Merhabalar herkese.. Son günlerde aklımı kurcalayan bir soru var. Şimdi benim annem 4 aylık hamile, Allahın izniyle 5 ay kadara doğuracak.
Yaşı genç ama, sağlığı pek iyi değil, enerjisi hiçbir şeye yetmiyor artık. Babam deseniz bayağı yaşlı, aslında ikisi de bebeği istemiyor ama kıyamıyorlar aldırmaya, doğuracak annem. Ben de ilk başta kızdım ettim korunma konusunda, ama Allah vermiş tedbirlerini tam alamamışlar demek ki o an, zaten ben de yavrumu öyle doğurmadım mı... :)

Şimdi oğlum 1 haftalık, annem doğurunca 5 aylık olacak. Ben diyorum ki, kardeşimi de alayım, ikisi hem kardeş hem arkadaş olarak yoldaş olsunlar, ben de ikiz büyütür gibi büyüteyim. Annem de babam da koşamazlar peşine, kara kara düşünüyorlardı. Bizimkilere teklif ettim, hem yurtdışına taşınıyoruz gücümüzün yettiğince iyi eğitimler aldırırız gözünüz arkada kalmaz dedim. Aslında onlar da biliyor ki bebeğin hayatı daha iyi olur, her saat ilgilenen birileri olur, hem yaşıtı dengi bir bebek var. Bunun ileri yaşları da var.

Annem vicdan yapıyor sanırım kötü anne miyim ben diye, açıkça kabul ettim diyemiyor ama istiyor o da belli. Hem ablalar abiler kardeşlerini alır okutur da büyütür de, onu da emziririm hem ablası hem süt annesi olurum dedim.
Saçma bir şey mi istiyorum, bana çok da mantıksız gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz, annem babam rıza gösterirse güzel bir şey olmaz mı? Eşim de bayılır çocuklara, sen istiyorsan ben ayırt etmem beraber büyütürüz, hem eve bir nefes daha olur dedi. Bana çocuk olsun yeter dedi. O da razı yani.

Edit: Henüz kesin verilmiş bir karar yok, kesin olacak bir şey yok, sadece teklif ettim.

Son düzenleme:
Merhabalar herkese.. Son günlerde aklımı kurcalayan bir soru var. Şimdi benim annem 4 aylık hamile, Allahın izniyle 5 ay kadara doğuracak.
Yaşı genç ama, sağlığı pek iyi değil, enerjisi hiçbir şeye yetmiyor artık. Babam deseniz bayağı yaşlı, aslında ikisi de bebeği istemiyor ama kıyamıyorlar aldırmaya, doğuracak annem. Ben de ilk başta kızdım ettim korunma konusunda, ama Allah vermiş tedbirlerini tam alamamışlar demek ki o an, zaten ben de yavrumu öyle doğurmadım mı... :)

Şimdi oğlum 1 haftalık, annem doğurunca 5 aylık olacak. Ben diyorum ki, kardeşimi de alayım, ikisi hem kardeş hem arkadaş olarak yoldaş olsunlar, ben de ikiz büyütür gibi büyüteyim. Annem de babam da koşamazlar peşine, kara kara düşünüyorlardı. Bizimkilere teklif ettim, hem yurtdışına taşınıyoruz gücümüzün yettiğince iyi eğitimler aldırırız gözünüz arkada kalmaz dedim. Aslında onlar da biliyor ki bebeğin hayatı daha iyi olur, her saat ilgilenen birileri olur, hem yaşıtı dengi biri. Bunun ileri yaşları da var.

Annem vicdan yapıyor sanırım kötü anne miyim ben diye, açıkça kabul ettim diyemiyor ama istiyor o da belli. Hem ablalar abiler kardeşlerini alır okutur da büyütür de, onu da emziririm hem ablası hem süt annesi olurum dedim.
Saçma bir şey mi istiyorum, bana çok da mantıksız gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz, annem babam rıza gösterirse güzel bir şey olmaz mı? Eşim de bayılır çocuklara, sen istiyorsan ben ayırt etmem beraber büyütürüz, hem eve bir nefes daha olur dedi. Bana çocuk olsun yeter dedi. O da razı yani.
Tam tahmin ettigim gibi kocaman guzellikle bir kalbin var, ne kadar dogru dusunmussun, yap bu dedigini;)
Allah ikisine de omur versin saglik versin insallah

Tam tahmin ettigim gibi kocaman guzellikle bir kalbin var, ne kadar dogru dusunmussun, yap bu dedigini:KK66:
Allah ikisine de omur versin saglik versin insallah
Durumum, yaşım, enerjim, her şeyim yerinde Allah'a şükür, neden olmasın dedim ben de :)
Amin inşallah, upuzun yaşasınlar.

Bakamayacaklarsa ne guzel dusunmussunuz. Ama ilerde sorun olur mu bilemedim.

Şimdi oğlum 1 haftalık, annem doğurunca 5 aylık olacak. Ben diyorum ki, kardeşimi de alayım, ikisi hem kardeş hem arkadaş olarak yoldaş olsunlar, ben de ikiz büyütür gibi büyüteyim. Annem de babam da koşamazlar peşine, kara kara düşünüyorlardı. Bizimkilere teklif ettim, hem yurtdışına taşınıyoruz gücümüzün yettiğince iyi eğitimler aldırırız gözünüz arkada kalmaz dedim. Aslında onlar da biliyor ki bebeğin hayatı daha iyi olur, her saat ilgilenen birileri olur, hem yaşıtı dengi bir bebek var. Bunun ileri yaşları da var.

Edit: Haberlerde yine takılar kimde kalacak kavgası olmuş onu yayınlıyorlar, gelin damat ilk gecesini karakolda geçirmiş, hey Allahım :KK70:
Emzirme olayı ne olacak? İkisini de emzirebilecek misin?

Seni kırmak istemem ama bence olmaz

Senin yaşın küçük olsa idi annen ben ikisine bakayım sen gençliğini yaşa dese idi sen vermek ister miydin

Maddi durum iyi idi zaten annen
Ayarlasın yardımcı şimdiden

eğitim vs aşamasında da gerekirse destek olursunuz

Bebeğin yeri annesinin yanıdır hem çocuk büyüyünce beni neden annemden ayırdın dese ne yaparsın

Zor bir sorumluluk. Siz alırsınız, evladınız gibi büyütürsünüz ama yarın öbür gün evladınızı terbiye ettiğiniz gibi ettiğinizde annenizin babanızın zoruna gitmesin?
Bir de kişisel tecrübelerimden biliyorum, aile içinden de olsa evlatlık büyütmek zordur. Özellikle de kendinizin de çocuğunuz varsa.
Her zaman onu ayırdığınızı falan söyleyecekler. üstelik de yapmadığınız halde söyleyecekler. Bunları göğüslemeye hazır olun.
Yerinizde olsam ben de aynı teklifi iletirdim ama. İki bebeğin de ömrü uzun ve mutlu olsun.

Neden olmasin ki tabiki olur ne guzel fedakarlik yapiyosun. Ama ikisine birden yetisebilecekmisin oda var tabiki. Iyice düşün taşın derim karar vermeden once.

Bence olmaz gibi. Anne başka abla başka. Allah göstermesin yokluklarında size düşer evet, ama ana babası sağ bebeği neden alasınız ki?
Çünkü annem babam ne sağlıklı, ne çocuğun peşine koşabilirler. Neden kardeşim öyle büyüsün ki?

Bence olabilir. Çünkü aile hem yaş hem sağlık itibari ile sizin kadar iyi imkan veremez. Fakat bir bebek bile zorken 2si çok daha zor. İyice düşünmelisin.
Kesinlikle çok zor olacak, ama altından kalkmaya çalışacağım kabul ederlerse.
Bakamayacaklarsa ne guzel dusunmussunuz. Ama ilerde sorun olur mu bilemedim.
İnşallah olmaz..

Emzirme olayı ne olacak? İkisini de emzirebilecek misin?
İkiz anneleri nasıl emzirirse, öyle emziririm inşallah. Hem oğlum 6 aylık olunca onu emzirmeyi keseceğim. Sıra sıra bana da kolay olacak.

Millet ikiz büyütürken annesine taşınıyor, senin kisi de ikiz büyütmek gibi olcak ,yanında yardımcı olacak mı yurtdışına gittiğinizde?
Yani düşününce güzel bir fikir ama yaşarken nasıl olur bilemedim. Her şeyi, olabilecek kötü ihtimalleri de, göz önüne alıp iyi istişare edip bu karara varmalısınız bence.

Ya ne bileyim, başkasına vermiyorlar ki, ablasına veriyorlar.

Ama küçücük bir bebekten bahsediyoruz.
Anneyle abla bir olabilir mi?

Toplumumuzda yeğenini evlatlık alan aileler var, anne-baba nasıl kıymış da vermiş diyoruz.

Eğer bu kadar küçük alırsanız annesiyle arasında aşılmaz duvar olacak, anne-çocuk bağı kurulamayacak.
Ha deyince de göremeyecekleri bir yerde olacaksınız, o da var.

En azından okula başlama zamanı olsa hem onun da rızası olmuş olur, hem de ailesiyle bağını kurmuş olur o yaşa kadar.

Son düzenleme:
Bence çok güzel düşünmüşsünz yaşlarıda aynı olacak nerdeyse yani ikiz gbi olacaklar. Bence ikisine de yetişirsinz bir sürü ikiz üçüz annesi var :) ztn evlatlık gbi olmaz ki farkı yok abla anne. Şahsen bende ablayım kardeşime annelik yaptığım çok oldu. Sizi anlıyorum :) hayırlısı olsun diyelim sizin için inşallah

Yorumlara da ayrı şaşırıyorum ben.

Anne çocuğu babasına bile bıraksa gitse, kendisi kısıtlı görse hepimiz anneyi haksız görüyoruz, vicdansızlıkla suçluyoruz.

Farkı yok ki, var da ben mi göremiyorum?

Bu arada eminim çok iyi bakarsınız kardeşinize, istekli olduğunuz her cümlenizden anlaşılıyor.
Ama bakabilmek değil mesele.

Yorumlara da ayrı şaşırıyorum ben.

Anne çocuğu babasına bile bıraksa gitse, kendisi kısıtlı görse hepimiz anneyi haksız görüyoruz, vicdansızlıkla suçluyoruz.

Farkı yok ki, var da ben mi göremiyorum?

Bu arada eminim çok iyi bakarsınız kardeşinize, istekli olduğunuz her cümlenizden anlaşılıyor.
Ama bakabilmek değil mesele.
Herkes kendi düşündüğünü söylüyor.

Back
X