• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma bir tatil tartışması

Biz bu hatayı yaptık. Yakın arkadaşlarımızla büyük bir yer tutup gittik. Çünkü sürekli beraberdik zaten ve güzel vakit geçiriyorduk. Ama çok kötü geçti. Bir de sevgili ailesiyle gitmeyi düşünemiyorum. Önceki gittiğinizde ailesi var mıydı.
Bütün tatil yemek ve temizlik bulaşıkla geçti. Tek olsaydık kafama göre takılırdım, dışarıdan yemek söylerdim. Ama grup olunca mecbur uyum sağlaman lazım. Villa yı hergün süpürüp sildik yaa😳 onlar yapınca ben yapmasam olmuyor. Dün temizledik kızlar diyorum. Ben böyle oturamam diyorlar. Tatildeyiz hafif yemek yapalım diyorum .Olmaz canımızın çektiğini yapalım diyorlar. Evimde yapmadığım kadar iş yaptım. Bir daha asla .
Siz de gitseniz böyle olacak. Onlar akraba olduğu için onlar ne derse ona göre hareket edeceksiniz. Bir de böyle grupla gitmek erkeklere iyi oluyor. Hiçbir konuda yardımcı olmuyorlar. Biz yalnız gitseydik iş yapacaksak yemek yapacaksak beraber yapardık. Ama birkaç kadın olunca yapmıyorlar, kadınlarda yaptırmıyor zaten🤷‍♀️

Sorun tatil degil ki, iliskinin ta kendisi. Seven, asik olanlar zaten iliskinin kendisinde can atar basbasa olmak için, bulusmak için. O bile sizde yok.

Birbiriniz hayata farkli bakiyorsunuz ve birbirinizede farkli bakiyorsunzu. Bu iliski zaten yürümez.

Herkes kendi değerini ve yerini kendi belirler. Eski sevgilisi ile baş başa dünyaları gezen adam, bana gelince ailesinin yazlığını layık görüyorsa ve kız kardeşi ve yengeleri ile ona ve ailesine hizmet etmemi bekliyorsa, sırf baş başa zaman geçirelim dedim diye, senin baş başa olma sevdan diyerek sanki bu ilişkiyi bana yardım olsun diye yaşıyormuş gibi bir hava yaratıp, işine gelirse bizde böyle tavrı ile rest çekiyorsa ve sen bu adamı sevgili diye hala koluna takıyorsan bu muameleyi hakediyorsun kusura bakma. Bu adamın eski sevgilisi ile her tatilde kumru gibi baş başa takıldığını bildiğin halde sani ailesinin yanına ilk tatile götürmeye kalktığında kapı önüne koyacaktın. Adamın tatil anlayışı bu olsa hadi neyse ama potansiyeli olduğu eski sevgiliden belli ama sana bu potansiyeli kullanası yok, seni o kadar değerli görmüyor demek ki. Ama bizim milletin kızlarında sorun var, hiçbir resmi sıfatı olmadığı halde adamın ailesinin içine girmeyi, onlarla takılmayı, yemek temizlik yapmayı, ilişkiyş ciddi görmek olarak algıladığı için böyle saçma sapan görüşme ve tatil isteklerine başta balıklama atlıyorlar sonrada başlarına ne gelirse bundan geliyor. Bırak arkadaşım evlenince zaten bütün sülale ile muhattap olacaksınız zaten , neden bu acale? Ayrıca aile ile tanıştırma ilişkiye ciddiyet katan bir şey değildir. Benim 38 yaşında evlenen kuzenim neredeyse ergenliğinden beri takıldığı bütün kızları bırakın anne babasını, bizle bile tanıştırdı. Ailesinin ve bizim tanışmadığımız tek kız arkadaşı şu anki eşidir mesela. Kıza böyle bir teklifle gittiğinde kız haklı olarak; şimdi ne gerek var, önce biz bakalım ilişkimiz nasıl gidecek, baş başa nasılız zaten ilerde istersek ilişkimize resmi bir sıfat vermeye karar verdiğimizde görüşeceğiz demiş. Ben tanımadan kızın bu kendinden emin ve cool duruşuna hasta olmuştum.
Üstelik her etkinlikte kızla aile ortamında bir araya gelen bu arkadaş "evlilik bekleme..yakın ve orta vadede evlilik düşünmüyorum "diye bas bas bağırıyor konu sahibi arkadaşa .Bu kızda zaten delikanlımızın anasını babasını ,kuzenini onun karısını komşusunu hastalık derecesinde sevmiş olmalı ki bayramı kendi anababası ile değil onunkilerle geçirecek🤣

Biz bu hatayı yaptık. Yakın arkadaşlarımızla büyük bir yer tutup gittik. Çünkü sürekli beraberdik zaten ve güzel vakit geçiriyorduk. Ama çok kötü geçti. Bir de sevgili ailesiyle gitmeyi düşünemiyorum. Önceki gittiğinizde ailesi var mıydı.
Bütün tatil yemek ve temizlik bulaşıkla geçti. Tek olsaydık kafama göre takılırdım, dışarıdan yemek söylerdim. Ama grup olunca mecbur uyum sağlaman lazım. Villa yı hergün süpürüp sildik yaa😳 onlar yapınca ben yapmasam olmuyor. Dün temizledik kızlar diyorum. Ben böyle oturamam diyorlar. Tatildeyiz hafif yemek yapalım diyorum .Olmaz canımızın çektiğini yapalım diyorlar. Evimde yapmadığım kadar iş yaptım. Bir daha asla .
Siz de gitseniz böyle olacak. Onlar akraba olduğu için onlar ne derse ona göre hareket edeceksiniz. Bir de böyle grupla gitmek erkeklere iyi oluyor. Hiçbir konuda yardımcı olmuyorlar. Biz yalnız gitseydik iş yapacaksak yemek yapacaksak beraber yapardık. Ama birkaç kadın olunca yapmıyorlar, kadınlarda yaptırmıyor zaten🤷‍♀️
Ay biz cok pasakli ve pisiz demek.Biz balayi icin gitmistik.1 defa bile temizlemedik🤣🤣 zaten tum gun teras ve havuzdaydik.onun disinda disarda tekne turunda vs.Esim ,fiyatlar ucmus artik yalniz gitmemiz imkansiz arkadas grubuyla gideriz dedi.Sizin yasadiklarinizi yasayacakdam ohoo iptal o iş😁

Ay biz cok pasakli ve pisiz demek.Biz balayi icin gitmistik.1 defa bile temizlemedik🤣🤣 zaten tum gun teras ve havuzdaydik.onun disinda disarda tekne turunda vs.Esim ,fiyatlar ucmus artik yalniz gitmemiz imkansiz arkadas grubuyla gideriz dedi.Sizin yasadiklarinizi yasayacakdam ohoo iptal o iş😁
Artık kurbana ortak girer gibi tatile ortak gireceğiz 🤣burada temmuz ağustos dönemi her gün böyle bir konu açılır bence

Elti adaylarıyla tatile gitmek mi? Allahım sen yazdıysan boz, delirmiş olmalısınız.
İsterlerse dünya iyisi olsunlar, ilerde evlenirseniz bir ömürlük dedikodu malzemesi verirsiniz ellerinize.
Kalabalık tatil kafasını da hiç anlamam, insanların çoğunluğu senede bir zor tatil yapıyorken bunu da bir sürü insanın gürültüsüyle birlikte yapmaya nasıl razı oluyor? Böyle bir şeye katlanmak için senede on beş kez falan tatile çıkmam gerekir.

Merhaba hanımlar. Sıkıntım küçük ama buradan fikir duymayı seviyorum. 2 senelik bir ilişkim var. Ama pek baş başa vakit geçirme gibi bir lüksümüz olmuyor. Baş başa sohbet edebilirsek bile mutlu oluyorum ki biz aynı ofisi ortak kullanıyor sayılırız ama verimli ve başbaşa olduğumuz gün sayılıdır.

Bu sene abileri ve sevgili ya da eşleri ve bir arkadaş çiftleri olarak villa kiralayacaklarmış erkek arkadaşıma da sormuşlar o da sorayım biz de geliriz herhalde demiş. Ben de dedim ki gelenlerib hepsi zaten çoğunlukla başbaşa vakit geçiren ve bizden yaşı büyük insanlar ve bir de sonuçta kendisinin ailesi ben pek rahat davranamıyorum. 1 haftalık tatilde de her lafımı her hareketimi düşünmek beni fazla yoruyor. Dedim aynı paraya ikimiz gidelim. Senin bu baş başa olma sevdan diye saydırdı. Bu arada tatil tarihi de bayram... Yani tarih de bana müsait değildi ayrıca. Bunu diyorum ailenden rica et diyor yani bir kendisinin ailesi varmış gibi tavırlar. Şimdi de tartıştık bana hayatımda olacaksan biz böyle toplu tatillere gideiz.i diyor. 2 senelik bir ilişkide 10 senelik evli gibi tatil. Çatlıcam sinirimden
Allah allah çok ilginç buluyorum bu tarz erkekleri. Başbaşa kalmak yerine daha sevgiliyken aileyle tatil ne alaka. O aile sizin hiç bir şeyiniz değil şu an evli değilsiniz nişanlı değilsiniz. Orda bulunmak gibi bir yükümlülüğünüz yok. Gitmeyin siz kendi çiftlerin arasında tek takılsın

Ben çocuktan önce arkadaş tatili yapmadım hiç. Şimdi de başbaşa ayrı yaparız bir de akran çocuklularla yaparız. O da tamamen çocukları nöbetleşe oynatıp daha çok eğlenmek için. Çocuksuz çiftlerin beraber tatil yapması bana gereksiz geliyor.

Merhaba hanımlar. Sıkıntım küçük ama buradan fikir duymayı seviyorum. 2 senelik bir ilişkim var. Ama pek baş başa vakit geçirme gibi bir lüksümüz olmuyor. Baş başa sohbet edebilirsek bile mutlu oluyorum ki biz aynı ofisi ortak kullanıyor sayılırız ama verimli ve başbaşa olduğumuz gün sayılıdır.

Bu sene abileri ve sevgili ya da eşleri ve bir arkadaş çiftleri olarak villa kiralayacaklarmış erkek arkadaşıma da sormuşlar o da sorayım biz de geliriz herhalde demiş. Ben de dedim ki gelenlerib hepsi zaten çoğunlukla başbaşa vakit geçiren ve bizden yaşı büyük insanlar ve bir de sonuçta kendisinin ailesi ben pek rahat davranamıyorum. 1 haftalık tatilde de her lafımı her hareketimi düşünmek beni fazla yoruyor. Dedim aynı paraya ikimiz gidelim. Senin bu baş başa olma sevdan diye saydırdı. Bu arada tatil tarihi de bayram... Yani tarih de bana müsait değildi ayrıca. Bunu diyorum ailenden rica et diyor yani bir kendisinin ailesi varmış gibi tavırlar. Şimdi de tartıştık bana hayatımda olacaksan biz böyle toplu tatillere gideiz.i diyor. 2 senelik bir ilişkide 10 senelik evli gibi tatil. Çatlıcam sinirimden
Evlenince filmin devamını yazın burayada.
ŞAka bir yana, iyi düşünün lütfen ilişkinizi gözden sıkı sıkı geçirin.

Bunun tek bir doğrusu yok bence. Eski bir ilişkim sırf bu sebepten bitmişti bana onu hatırlattınız. Çok arkadaş canlısı bir insandı, hep kalabalık buluşmalar, sormadan yanımıza birini çağırmalar, tek izin günümüzde yapılan toplu planlar... Ayrıldığımızda da biz hiç iki kişilik ilişki yaşamadık demiştim hatta. Onun doğrusu buydu ama. Benden sonraki kız arkadaşıyla da bu şekilde devam etti ilişkisine, kız arkadaşımın arkadaşıydı. Gayet memnundu bu durumdan, demek ki biz birbirimize uygun değildik. Herkesin ilişki yaşayışı, beklentisi, isteği, zevk aldığı durumlar aynı değil. Bir şekilde orta nokta bulunmalı ama bulamıyorsanız da uzatmayın derim. Erkek arkadaşınız zaten bunun hep olacağını belirtmiş size

İsterseniz bana tutucu diyin ama kız tarafının bir ağırlığı olması lazım, özellikle eş ailesine karşı.

Sevgililik derken modern/özgür, iş başa düşünce akrabalara tüm gün çay taşı yoksa terkederim, başka? Sonra da beyler diyor niye hanımlar bu kadar kendini ağırdan satıyor diye. Yaranılmıyor ki. 🤦‍♀️

Yaşı genç olabilir ama önemli olan ruh yaşı. Tatillerde tıkır tıkır pistte danseden bastonlu çiftleri de görüyoruz, yaşı bahane değil.

Daha sevgiliyken romantik tatile eriniyorsa evlenince ne olacak bilmiyorum.

Benim başka bir sorum olacak, tatil dışında boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? Romantik jestler yapar mı, özel günlerde hoş şeyler ayarlar mı? Süpriz yapıp kendinizi özel hissettirir mi?

Back