- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi Bright crystal
-
Ben şimdi Büyükşehirdeyim , doktorum filan burda. Yaşım da var , doğumum riskli, sezeryan olacağım, her dr kabul etmiyoray bence git eşinin yanına tamam öyle yapacak biri değil ama biri kanına girer gider evlilik dışı ilişki yaşar zaten kimsenin günahına girmek istemem ama 3 kruuş paraya bile yapacak insanlar var o kadar zor durumda o kızlar..
inanmıyorum ya hangi şehirde semtte yasıyorsunuz cok merak ettımMerhaba , aslında çok büyük bi dert değil ama canımı sıkan bişeyi sizle paylaşmak istedim.
Eşim özünde iyi ama dışında duvarları olan mesafeli bi insan , böyle dümdüz , herşeyi olduğu gibi söyleyen fazlaca dürüst biri.
Neyse bu konuda böyle olması yararlı oldu çünkü şu an Suriyelilerin fazlaca olduğu bi şehirde iş kurmaya çalışıyor, zor bi memuriyetten ayrıldı vs.(kendi memleketi orası)
bende Doğum iznindeyim, aslında yanına gidebilirdim ama çocukların okulu vs var ,en iyi mart gibi taşınabileceğim.
Sadede geleyim canımı sıkan şey şu, orada insanlar sürekli şaka yollu seni evlendirelim , 2. Yi al diyorlar, bu 1 değil 2 değil, çoğu insan eşinin üstüne Suriyeli vs almış zaten ,ne biçim bi toplum olmuşuz.
Kayınvalide bile rahatsız olmuş ki biran önce git diyor, yalnız kalmasın, ki oğlunu tanır bunu yapacak biri değil. Kadına bile birkaç kere çevreden haber gönderme gibi bişey olmuş, o da oğlum evli çocukları var diyip geçiştirmiş.
Böyle birkaç kez kulağıma geldi, ama bu akşam ki canımı sıktı, aslında eşim eğlence olsun diye anlattı , ama yan işyerinde işyeri sahibi adam, "abi sen niye yalnızsın gel yine evlen bi karın burda bi karın orda olsun , diye baya söylemiş, eşim de normalde anlatmaz ama adam epey ısrar etmiş, telf da konuşurken laf arasında anlattı.
Yapmaz biliyorum çünkü zaten ıssız adam kendisi , başka bi insana açılması yakınlaşması zordur ama beşer şaşar Allah şaşırtmasın ne diyim.
Çevrenin bu baskısı beni şaşırtıyor ve kızdırıyor, çünkü ilk değil. Böyle sacmalık olur mu .. paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkürler ..
Ben şimdi Büyükşehirdeyim , doktorum filan burda. Yaşım da var , doğumum riskli, sezeryan olacağım, her dr kabul etmiyor
Birde orda ev tutamadık ki, daha kurdukları iş henüz getiri vermedi, dışardan öyle görünmüyor tabi .
Bende izinde olduğum için maaş almıyorum.
Ama bebekte bende toparlanayım daha sık gidergelirim , aslında bu mevzu çoktan var ama ben şimdi evdeyim daha çok kafama takıldı
Yani biliyorum ama insan kabul etmek istemiyor pes etmek istemiyor boyun eğmek istemiyor.Bu naiflik değildır herhalde..Yada bilmiyorum yıllardır yurt dışındayım uzaktan davulun sesi hoş gelir misali acaba fazla mı iyimser yaklaşıyorum bu gibi durumlara.?Ne oldu benim güzel ülkeme ya?Ulkedeki butun hukuksuzluklari bir kenara birakiyorum, kac tane kadin kocam beni oldurecek dedi koruma talep etti de öldü bu memlekette. Hala umudun varsa cok naifsin.
Memleketi orası diye. babasının da kurduklarının üstüne bişeyler yapmaya çalışıyor.Su anda bulundugunuz ilde is acma sansiniz yok muydu? Cocuklariniz insanlarin suursuzca 2. Es teklif edebildikleri bir yerde buyumese keske.
Yani biliyorum ama insan kabul etmek istemiyor pes etmek istemiyor boyun eğmek istemiyor.Bu naiflik değildır herhalde..Yada bilmiyorum yıllardır yurt dışındayım uzaktan davulun sesi hoş gelir misali acaba fazla mı iyimser yaklaşıyorum bu gibi durumlara.?Ne oldu benim güzel ülkeme ya?
Belki sadece belli kişiler olsa şikayet edilebilir hani bunu iş haline getiren filan kişiler olsa, ama bunu yapan orda yaşayan halk. Onlar için o kadar normal hale gelmiş, gayet rahat konuşabiliyorlar, hangi birini şikayet edeceksiniz. Yani bu son duyduğum çok barizdi ama daha öncede bu tarz şeyler konuşulmadı değilYani biliyorum ama insan kabul etmek istemiyor pes etmek istemiyor boyun eğmek istemiyor.Bu naiflik değildır herhalde..Yada bilmiyorum yıllardır yurt dışındayım uzaktan davulun sesi hoş gelir misali acaba fazla mı iyimser yaklaşıyorum bu gibi durumlara.?Ne oldu benim güzel ülkeme ya?
Memleketi orası diye. babasının da kurduklarının üstüne bişeyler yapmaya çalışıyor.
Benim zaten 2 yıl mecburi Doğu görevim var , orası benim gidebileceğim yerler içinde batı sayılır, iyi yerlerden
2 yıl sonraya da bakalım , hayat ne getirir kalır mıyız dönermiyiz. Burda ev kalacak zaten
Kızcağızın kalbine indireceksin :)Anlam verememistim mesajlarina simdi aydinlandim. Evet yurt disinda olmanin etkisi buyuk. Babasi meshur diye bir katil cikti daha gecen hapisten, tecavuze ugrayan cocuklarin rizasi oluyor burda, zonguldaktaki kyk yurdundan kiz kaciriliyor ama kizlar ayaklanmasa ort bas edilecek, sonuc ne oldu diye arastiriyorum tek haberde kaciranin serbest birakilmasi var.
Butun bunlar olurken kayinvalideye haber getirenlerin oldugu bir ilde, bu kadar normallesmis yani, polis bu sikayete mi bakicak. Ha ilgileniyor gibi gorunur en fazla. Ama gidip de adamlarla fala konusulursa efsane olur.
zonguldaktaki olayi bizzat biliyorum, kiz gece disari cikabilmek icin böyle bir aksiyon cevirmis. Zaten sevgilisiymis ve girer girmez o kadar odadan kizin odasini bulmus, sonra polise gidince olay kiz sikayetci olmamis tabi ki. Kamu davasi surecek sadece. Ha tabi silahli biri gerçekten gelse kizi kacirsa devletin koruyacak gucunun olmayisini gormus olduk bu olayla.Anlam verememistim mesajlarina simdi aydinlandim. Evet yurt disinda olmanin etkisi buyuk. Babasi meshur diye bir katil cikti daha gecen hapisten, tecavuze ugrayan cocuklarin rizasi oluyor burda, zonguldaktaki kyk yurdundan kiz kaciriliyor ama kizlar ayaklanmasa ort bas edilecek, sonuc ne oldu diye arastiriyorum tek haberde kaciranin serbest birakilmasi var.
Butun bunlar olurken kayinvalideye haber getirenlerin oldugu bir ilde, bu kadar normallesmis yani, polis bu sikayete mi bakicak. Ha ilgileniyor gibi gorunur en fazla. Ama gidip de adamlarla fala konusulursa efsane olur.
O adam arkadaşı değil, orda çevrede çalışan biri, ama bu yüzü nerden bulmuş bilemiyorum, çünkü dediğim gibi o arkadaşları ile bile mesafelidir, çok samimi olmazOkurken esinizin mizacini esime benzettim, mesafeli, dürüst biridir ama benim esim kendisine bu konuların acilmasina kattiyen izin vermezdi, diyelim ki karsidaki kisi munasebetsiz ve birsekilde bunu soyledi, onun ikinci olmazdi. Oyle bir cevap verirdi ki kimse bunu bir kez daha yineleyemezdi. Sonrasinda da birakin sakalasmayi ya da kizinca tehdit gibi konusmayi bu meseleyi agzina almazdi. Yani ben esinizi suclu gördüm. Geri kalanlar zaten degismez,malesef şerefsiz insanlar.
Evet durum cidden vahim görünüyor. Haber izlerim bir çok olayı takipte ederim aslında ama içinde olup yaşamak başka demekki..Anlam verememistim mesajlarina simdi aydinlandim. Evet yurt disinda olmanin etkisi buyuk. Babasi meshur diye bir katil cikti daha gecen hapisten, tecavuze ugrayan cocuklarin rizasi oluyor burda, zonguldaktaki kyk yurdundan kiz kaciriliyor ama kizlar ayaklanmasa ort bas edilecek, sonuc ne oldu diye arastiriyorum tek haberde kaciranin serbest birakilmasi var.
Aslında ben seni anlıyorum. Hani herkes nasıl olsa sonuç vermez diyip pes etmesin şikayetini etsin. Ama işte sanırım ben artık bu sene iyice umutsuzum.Evet durum cidden vahim görünüyor. Haber izlerim bir çok olayı takipte ederim aslında ama içinde olup yaşamak başka demekki..
Desene herkes kendi hakkını kendi savunacak iş başa düşüyor yani?
2016 yeni Türkiyesi.
zonguldaktaki olayi bizzat biliyorum, kiz gece disari cikabilmek icin böyle bir aksiyon cevirmis. Zaten sevgilisiymis ve girer girmez o kadar odadan kizin odasini bulmus, sonra polise gidince olay kiz sikayetci olmamis tabi ki. Kamu davasi surecek sadece. Ha tabi silahli biri gerçekten gelse kizi kacirsa devletin koruyacak gucunun olmayisini gormus olduk bu olayla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?