- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi Bright crystal
-
bana doğulu bir arkadaşım bizde iki kadın almak çok büyük erkeklik göstergesidir dedi
Evet aynen bu.hani sessiz kalırsak herşey daha da kötüye gider ipin ucu iyice kaçar diye korkuyorum.ama boşa kürek sallamak ta kötü. O kadar umut edip sonuç alamamak..Aslında ben seni anlıyorum. Hani herkes nasıl olsa sonuç vermez diyip pes etmesin şikayetini etsin. Ama işte sanırım ben artık bu sene iyice umutsuzum.
biteceklerini sanmıyorum aileden çevreden dolayıŞu ülkede şu cümleyi kuran insanların olması o kadar acı ki? Ne zaman azalarak biterler acaba?
Arkadaşımın kayınpederi de bir Suriyeli kadınla görüşüyormuş. Akıl alır gibi değil. Akbaba gibi bekliyormuş demek millet.Yani 10 yıldır tanıyabildimse bu konudaki şaşkınlığından anlatıyor ama büyük konuşmayım tabi, neler okuyoruz burda
Sadece ışıd değilki yerel halk da yapıyor.
Ben kendim denk geldim, orda hastaneye gitmiştim , bi tane aracı orda çalışan laboranta Suriyeli kızı yapmaya çalışıyordu, gözümüzün önünde oldu, kızdaannesi ile gelmiş tanışalım vs diye konuşuyorlardı
Öyle tabi canım, benim işyerinde erkek arkadaşları bile kıskanır ama kendi rahat anlatıyor. Kendisine deDedim zaten, benim bu konuda kararım belli, büyük konuşmayım anında biter benim için , ben babamdan annemden bu aldatma yüzünden çok çektim buyüzden tekrar aynı şeyleri yaşayamam
Yaa. Bir de 2 kuma getirmis adam ustune. Cok mu zengin kocan 3 hanima cocuklara sahip cikabiliyor mu dedim ofkemden...icler acisi...48 yasinda kadincagiz saclar bembeyaz baksan 70 yasinda sanirsin.Adama bak ya karısı milletin evine temizliğe gidip para kazanıyor. O kalkmış Suriyeli birine ev açıyor. Şimdi bu kadına o adamın hayattan ne gibi bir arkadaşlığı olabilir. Ne gibi bir faydası desteği dayanağı olabilir. O kadının o kocaya tekme atması lazım.
Ya mevzu tam olarak Suriyeli de değil. Sadece Suriyeli biraz daha masrafsız oluyor.Valla bir değil iki değil ben anlamadım
Kayınvalideme haber gönderenlere ne demeli, onlar Suriyeli de değil üstelik
haklısın kocacım. ayrı kalmak zor. sen orada al bir tane. eşitlik olsun diye bana da suriyeli koca ayarla de. delirince kapatır konuyu belki.Ağzımı mı aradı mı bilmem ama bişeye kızınca filan şaka yollu tehdit etmeye başladı tabi
Valla siz nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama haberlerde neredeyse her gün rastlıyorum. Kadın kocası tarafından öldürülüyor. Ve o kadın gidip ifade vermiş bu adam beni öldürecek diye. Kimse de korumamış.şikayet edemezsiniz, edilse de takmazlar ne demek ya? ben bunu diyenleri anlayamadım. ben bi vatandaş olarak gidip birisi hakkında maddi ya da manevi bi şeyden dolayı şikayet ediyorsam paşa paşa ilgilenecekler, zorundalar, görevleri bu. o hücre eviyle uğraşıyormuş, burda hakim kalmamış hiçbiri sebep değil. valla benim şehrimde gayet adliyelere giriliyor, insanlar görevlerini yapıyor, saçma bi komşu kavgasından dolayı insanların hakkı aranıyor, duruşmalar yapılıyor.
hücre evine girenler özel harekatçılar. bizim şikayetimizle özel harekat polisi ne alaka?
ben gidip bi avukata desem ki ''böyle böyle kardeşim, eşime bu şekilde baskı uyguluyorlar, benim ciddi anlamda psikolojim bozuldu, zaten eşimden uzaktayım, manevi olarak yara alıyorum, psikolojik olarak çöküşe geçtim, ben bu adamlara manevi tazminat açmak istiyorum, açmasak bile en azından bu adamları gidip bi hukuk diliyle uyarın, gözdağı verin, ciddiyeti anlasınlar, bi daha böyle münasebetsizliklere cesaret edemesinler, hadlerini bilsinler'' .
o avukat bu durumda beni geri mi çevirecek? ben tamamen size katılıyorum. bu ülkede her vatandaşın hakkını, psikolojisini korumak için varlar. benimkini de korumak zorundalar.
Kastettigin şehri anladım maalesef orda yaşıyorum eşimin görev icabı ile ama bu şehirde yasanirmi ya başka şehirde iş kurmaya calissaniz biz mecburiyetten yoksa beş dk gene durmam fuzeler çabası sürekli bi bomba seslerii inanın evden dışarı çıkmıyorum kolay kolay Suriye li çok vede hiç güvenli değil konuya gelirsem bilemiyorum kul sonuçta Allah şaşırtmasın Burda öyle olaylar çökmüş duyuyorumMerhaba , aslında çok büyük bi dert değil ama canımı sıkan bişeyi sizle paylaşmak istedim.
Eşim özünde iyi ama dışında duvarları olan mesafeli bi insan , böyle dümdüz , herşeyi olduğu gibi söyleyen fazlaca dürüst biri.
Neyse bu konuda böyle olması yararlı oldu çünkü şu an Suriyelilerin fazlaca olduğu bi şehirde iş kurmaya çalışıyor, zor bi memuriyetten ayrıldı vs.(kendi memleketi orası)
bende Doğum iznindeyim, aslında yanına gidebilirdim ama çocukların okulu vs var ,en iyi mart gibi taşınabileceğim.
Sadede geleyim canımı sıkan şey şu, orada insanlar sürekli şaka yollu seni evlendirelim , 2. Yi al diyorlar, bu 1 değil 2 değil, çoğu insan eşinin üstüne Suriyeli vs almış zaten ,ne biçim bi toplum olmuşuz.
Kayınvalide bile rahatsız olmuş ki biran önce git diyor, yalnız kalmasın, ki oğlunu tanır bunu yapacak biri değil. Kadına bile birkaç kere çevreden haber gönderme gibi bişey olmuş, o da oğlum evli çocukları var diyip geçiştirmiş.
Böyle birkaç kez kulağıma geldi, ama bu akşam ki canımı sıktı, aslında eşim eğlence olsun diye anlattı , ama yan işyerinde işyeri sahibi adam, "abi sen niye yalnızsın gel yine evlen bi karın burda bi karın orda olsun , diye baya söylemiş, eşim de normalde anlatmaz ama adam epey ısrar etmiş, telf da konuşurken laf arasında anlattı.
Yapmaz biliyorum çünkü zaten ıssız adam kendisi , başka bi insana açılması yakınlaşması zordur ama beşer şaşar Allah şaşırtmasın ne diyim.
Çevrenin bu baskısı beni şaşırtıyor ve kızdırıyor, çünkü ilk değil. Böyle sacmalık olur mu .. paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkürler ..
orada calisan birinden ogrendim. Hatta kiza israr etmisler sikayetini çekme diye ama cekmisBir haber duyduğuma çok sevindim. Siz direk birinden mi duydunuz yoksa yetkili (!) kişilerin açıklaması mı? Onlar hep sevgilisiymiş caaanım diyorlar da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?