saçma sapan yorumlar, cezalar !!!!

İnsanların nasıl hissettiğini anlaması açısından gerek vardı.

İnsanların eski mesajlarının önüne dayatılması pek hoş gözükmüyor göze.
Bazen 2. üyelikleri-sahte üyelikleri deşifre etmek için yapıyorsunuz tamam ama açıkcası burada bu mesaj beni şaşırttı.
Bir ders mahiyetinde yaptığınıza göre sorun yok demek ki.

Son düzenleme:
Seni anlayabiliyorum, benimde zoruma gidiyor, üzülüyorum ama artık ben böyle insanları kaale almıyorum..
Zira başkalarını yargılamak, eleştirmek, yaftalamak kolaydır..
Kolay olandır yıkıcı olmak, egoyu tatmin etmek, bencilliği, kibri yükseltmek..
Zor olandır yapıcı olmak, affetmek, benimsemek, alçak gönüllü, HOŞGÖRÜLÜ olmak..
Bu yüzdendir dinimizde kınamak yasaklanmış hatta KINAYAN AYNISINI YAŞAMADAN ÖLMEZ diye de Efendimiz tarafından uyarılmıştır insanlar..
Sen boş ver, gönlünü ferah tut..
KK eskiden böyle değildi, bizler birbirimizin derdi olduğunda haksız olan olsak bile sarar sarmalar iyi etmeye çalışırdık..
Eskiden öyle güzel dostluklarımız vardı ki burada..
Çok arıyorum o günlerini ama ne yazık ki yok..
Başkaları belki gerçek dünyada yansıtamadıkları egolarını tatmin ediyor..
Başkasının acısını anlamak zor iştir çünkü..
Derler ya düşene bir tekme de sen vurma diye..
Ne yazık ki burada düşene bir tekme atmak için bekleyen çok insan var..
Bu da tamamen em-pati yoksunluğundan..
Bu zamanın şartları çok zor, insanlar şu hayatta maddi manevi ne zorluklar yaşıyor ne badireler atlatıyor..
Evet hata da yapıyor, haksızken bunu görmekte istemiyor..
Ama bu başka hiç bir kimseye o insanın hatasını eleştirme, yargılama hakkı vermiyor..
Tabi ki bunları da söylemeliyiz ama neden sivri bir dil kullanmak zorundayız ki?
Neden bir insanın canı çok yanarken biz daha da kanatmak zorundayız ki?
Bu karşıda ki insanı hırçınlaştırmaktan, yanlışları konusunda daha da kör etmekten öteye gider mi?
Onun kalbini acıtmak onu düşündürmeye değilde kızmaya, delirtmeye sevk etmek bize ne fayda sağlar?
Gel gör ki bizler vicdanımızı katlayıp dolaba kaldırmış bir çağa girdik artık..
Umarım bu hastalıklı ruhlarımız iyileşir ve günah ortaya çıkarıp bunu eleştirmekten zevk almak yerine başkası için üzülüp günahları Örtmeye, toplumdan soyutlamak, uzaklaştırmak yerine insan kazanmaya çalışabiliriz bir gün..
Sen üzülme, ALLAH her şeyi görüyor, iyi düşüneni de fesatlık edeni de..
Ve her gönül ettiğini, her düşünce karşılığını bir gün mutlaka bulur..
İyi düşünen iyilik bulur..
Kalp kıran da cezasını çeker..
Rabbim beni böyle yanlışlara düşmekten korusun, yapmışsam da affetsin inşaALLAH..

fedakarlık derken bogazımızdan yemekmı gecmesın bunumu feda edecegım ben ? hamıle kalmayacaktı ha yok kaldı o zaman fedakarlık yapacak dedıgın nokta nedır senın?
her hamıle kalan kanamalı gecırıp ısıne gıdemıyormu , ben nereden bılecegım bunu herkez bunları hesaba alarakmı hamıle kalıyor yok eger hamıle kalıyorlarsa gercekten bende eksıklık var der ozur dılerım

bana dırek bır bebek daha yaparım ama ıs bulamam dıyemı dusunuyorsun dedınız ? oylemı gozukuyor anlamıyorum dedımkı esımın maası borclara gıdıyor benım maasımlada ekmegımızı suyumu alıyoruz ve maasımın kurusu elımıze kalmadan borclarımıza gıdıyor bu durumu ıdare edecek olan elbette bızız

ozeldeyım doktor yatıs verır benı burdan şutlarlar dedim dertmi yanmayayım anlamadım eşinizn madem ocagında calıstıgından bahsetmişsiniz madem öyle çalışmasın efendim çalışıyorsa herşeyi göze alsın

birlikte oldugunuz adama bunu soylıyemıyorsunuz dimi ama karşınızdaki hiç tanımadıgınız belkide tanıdıgımız ama bilmediğimiz kişilere ne yani bebeği feda edip nasılsa bir daha iş bulamam diyemi düşünüyoru gayet rahat söylediniz .

ben sosyal olmak için çalışmıyorum , ben sıgortam yatsın diye calısmıyorum , ben evdeki sorumluluklardan kaçmak için çalışmıyorum , ben şu hayatta var olmaya ac kalmamaya calısıyorum inan suanda cocuklarımın gelecegı ıcın calısıyorum diyemeyeceğim 1 senedir evliyiz o aşamaya henüz gelemedik

sizede kocaman bir aşk olsun diyorum , eğer anneyseniz cocugunuz varsa nelerden bahsettiğimi anlardınız anlamanız gerekti

Son düzenleme:

ha dip not buaradakı bayanlar ınsanlara şöyle yaklaşıyor
iyi korunsaydın madem korunmayıp hamıleyım napabılırım dıyorsunuz dıyorlar
ama ben o bahsettıgınız kurtaj oldugum ay ertesı gun haplarına ragmen gebe kaldım

bu gebeliğim ise isteyerek oldu bilginiz olsun

sen kime neyin dersini veriyosun kazen? insanlar nasıl hissediyormuş öğrenecekmişim. hem de böyle bir yolla
üstte alıntıladığın eski açtığım konu sana aptalca geliyorsa sen kendi bakış açını değiştir derim çünkü konum pek çok kişi tarafından haklı bulundu ve pekçok kişide altına kendi dertlerini yazdı bu mevzuyla ilgili.
ayrıca insanlarla iletişimi öğreneceğim son kişisin bence, yaptığın şeye bakılırsa. işimi çok seviyorum. sadece insanların ter kokmasını, dişlerini fırçalamamalarını, biyere gittiklerinde orda çalışanlara kendi özel hizmetçisi gibi davranmalarını sevmiyorum.
o zaman da sevmiyordum şimdi de. ha sen seviyorsan ona bişey diyemem.
bu arada ben de kınadığın şeyi, bir üyenin konusunu alıntılayarak öfkemi belirtmemi sen de eski bir mesajımı alıntılayıp üstüne bir de aptalcaydı demen de ayrı bir vaka. demek ki neymiş, hatanın da düşüncesizliğin de yaşı başı eğitimi vs. si olmuyormuş. insan heran kınadığını yaparken buluveriyormuş kendini

senin çalışmaman durumunda açlıktan ölme ihtimalin yüzde kaç ?
bak bebeğinin düşük riski varmış. az önce atlamışım bunu afedersin. Peki şimdi o yavruya ne olacak ? çalışmak zorundasın tamam o da ölsün mü ? rapor almayı denedin mi ? beki adamlar anlayışla karşılayacak denedin mi ?
Dün tutturdun illa rapor alamam burada barındırmazlar. gidip konuştun mu ;?

Burada ne kadar eski üye olsanızda, üyelerin eski konularını bilsenizde sanki hayatının içinde gibi yorum yapılamaz.
Fikrini söyler, yorumunu yaparsın bu kadar.
Yargılama , sorgulama, yapmasaydın gibi yorumda bulunma hakkı kimsede yok
Herkes yaşadığını bilir, burada paylaşılan yaşantının , sorunun ancak bir boyutudur.

Cute kimseye hesap vermek zorunda değilsin.
Yaşadığın zorlukları anlayan anlar, anlamayana cevap vermeye, kendini anlatmaya mecbur değilsin.

Son düzenleme:

Kazen eskiden konulara cevap vermezdi :)
Yahu ne kadar değişmiş burası..

şimdi bu arkadaş insanların nasıl hissettiğini anlayıp istediğim tepkiyi de vermiş. Demek ki insanlar bazen böyle çıkışlar yapılıyormuş değil mi ? İşte çok bilmiş davranıp böyle lapin gibi atlarsın

Sen git 2 hafta dolaş gel bakayım .... Bu site sana iyi gelmiyor... Hatta hiç gelmesen de olur...

Saygılar seni seviyoruz

♥gözyaşı♥;31961883 .!.:
Kazen eskiden konulara cevap vermezdi :)
Yahu ne kadar değişmiş burası..

çok ısrar edildi ...
:)

Konu ben gelmeden kapanmış, çoğu konuya, yorumlara müdahale eden ben olduğum ve cezalar sonrası banı kalkan üyelerin bir kısmından adalet lafını duyduğum için, aslında bu konu bana bazı şeyleri açıklamak için iyi bir fırsat.

Cezayı Adminler verir, bazen editör arkadaşlarımda suçlanıyor o yüzden açıklık getireyim, editörlerin cezalarınızla uzaktan yakından ilgisi yok.
Her site gibi kurallarımız var, kurallar ne gerektiriyorsa onu yaparız, Adminler hakim değildir, adalet sağlayıcı değildir, biz kurallara ve üyelerin kurallara uyup uymadığına bakarız.

Her an her topiğe bakmıyoruz, hangi üye hangi konuya ne yazmış takip etmeyiz, hafiyelik yapamayız zaten, site kurallarını okuyup uyacak olan sizlersiniz, uymayanların yorumlarını bildirmekte size düşüyor, KİB (kötü içerik butonu) yaparsınız, bizde bildirdiğiniz yoruma bakarız, kurallara uyulmamışsa ceza verilir.

Birde üyeler ceza alınca şunu söylüyor, bana takıntılısın o yüzden ceza verdin, falanca arkadaşın galiba ona ceza vermemişsin, kayırıyorsun, benim yaptığım yorumdan daha beterleri var onlar niye ceza almadı?

Adminler kimseye takıntılı olamaz, öyle bir seçeneğimiz yok, biz yapılan yorumların kurallara uyup uymadığına bakarız,karakter analizi yapmayız, bu sitede kurallara uymayan herkes istisnasız ceza alıyor, ceza kırmızı üye, siyah üye, yeşil üye diye versiyonu yok, kurallar herkese aynı, kötü bir yorum mu gördünüz o zaman KİB'leyin, siz KİB'lemezseniz biz nerden bilelim kim nerde ne yazmış.

Adalet konusuna tekrar vurgu yapmak istiyorum, biz Adminiz, yargı mercii değil, bizden adalet beklemeyin, kuralları uygulamamızı bekleyin.

iyi yazmışın Mune'cim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…