saçmalıklar silsilesi

bunla da kalmıyorlar, abim de böyleydi evlendi barklandı çoluk çocuğu oldu annem hala kirasını öder çocuklarının masraflarına yardım eder. ki torpille çok iyi bir yerde çok iyi bir maaşla çalışıyor. ama hala annem destek, çünkü yıllarca asalak gibi yetiştirdi hala birşey yapamaz zannediyor. o da alışmış ekmek elden su gölden. umarım kardeşinizle çıkma ihtimaliniz vardır kendinize huzurlu güzel bir ev açarsınız

Alışmaz mı?
Evin hiçbir masrafına el sürmeden paşa gibi yaşıyor. Kıyafeti yıkanır, yemeği önüne gelir, elektrik su her zaman var eksiksiz zaten. Neden çalışıp da kendini yorsun değil mi bizim gibi enayiler varken?

Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. bizde de bir tane abi var.. 40 yasina geldi durum ayni.. ara ara calisir ama cani sikilinca isten cikar..
Aksama kadar yatar.. Allah hidayet versin ikisinede..
Aslinda 3 maas ile ayri eve cikilir ama anneniz mi istemiyor..
Rest cekseniz ya birlikte cikariz yada ben kendim giderim diye.. yada;

Belki kendiniz cikmaya karar verirseniz ev arkadasi bulursunuz..
En azindan bu paraziti cekeceginize ihtiyaclara ortak olacak ev arkasi cekersiniz..

Anneniz evlenip ayrılmış ve tekrar baba evine dönmüş sanırım ama dayı hep oradaydı belki de o da size 'asalak' (sizin tabirinizle) gözüyle bakıyordur. Ayrıca kadınlar bu erkekleri şımartarak gördükleri muameleyi hak ediyorlar. Kendisi 'ben bu yaşta ne yapıyorum' uyanışı yaşamadıkça düzelmez 70 yaşında ayaga yemek götürmek de neymiş.

Anneanne ve dayı siz eve ne kadar katkı yaparsanız yapın bence sonradan dahil olduğunuz için kendilerine muhtaç (ev konusunda) olduğunuzu bile düşünüyor olabilirler. Benim annem de erkek kardeşimi pek Bi sever aynı sevgiyi ben hissetmiyorum kendime karşı mesela. Kadınlar bu erkekleri şımartarak gördükleri muameleyi hak ediyorlar. Kendisi 'ben bu yaşta ne yapıyorum' uyanışı yaşamadıkça düzelmez 70 yaşında ayaga yemek götürmek de neymiş.

Çok sinir bozucu bir durum. Ev arkadaşı bulma şansınız yok mu? Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Facebook'ta çare diye bir grup var, İstanbul'da sürekli ev arkadaşı arayan birileri oluyor. Ve anneanneniz kadar anneniz de suçlu. Çocuklarının rızkını, şımarık, sorumsuz, asalak kardeşine yediriyor demek ki yıllardır. Ama şu da var tabi, çocuklarım yuvalarını kurar gider, yalnız kalırım, bari annemle can yoldaşı olayım diye düşünüyor da olabilir. Valla çok zor. Mantıklı olan dayıyı kapı önüne koymak da, o da olmayacak belli ki. Siz ev arkadaşı seçeneğini zorlayın bence.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. bizde de bir tane abi var.. 40 yasina geldi durum ayni.. ara ara calisir ama cani sikilinca isten cikar..
Aksama kadar yatar.. Allah hidayet versin ikisinede..
Aslinda 3 maas ile ayri eve cikilir ama anneniz mi istemiyor..
Rest cekseniz ya birlikte cikariz yada ben kendim giderim diye.. yada;

Belki kendiniz cikmaya karar verirseniz ev arkadasi bulursunuz..
En azindan bu paraziti cekeceginize ihtiyaclara ortak olacak ev arkasi cekersiniz..
dün şakayla karışık ev taşıma konusu oldu, anneannem hemen atladı siz beni yalnız mı bırakacaksınız, bensiz mi gideceksiniz bilmem ne diye. anlaşılan o ki annem ve kardeşimle bir düzen kuramayacağım. en iyisi tek başıma çıkmak için hazırlık yapmak.

Çok sinir bozucu bir durum. Ev arkadaşı bulma şansınız yok mu? Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Facebook'ta çare diye bir grup var, İstanbul'da sürekli ev arkadaşı arayan birileri oluyor. Ve anneanneniz kadar anneniz de suçlu. Çocuklarının rızkını, şımarık, sorumsuz, asalak kardeşine yediriyor demek ki yıllardır. Ama şu da var tabi, çocuklarım yuvalarını kurar gider, yalnız kalırım, bari annemle can yoldaşı olayım diye düşünüyor da olabilir. Valla çok zor. Mantıklı olan dayıyı kapı önüne koymak da, o da olmayacak belli ki. Siz ev arkadaşı seçeneğini zorlayın bence.
dün şakayla karışık ev taşıma konusu oldu, anneannem hemen atladı siz beni yalnız mı bırakacaksınız, bensiz mi gideceksiniz bilmem ne diye. anlaşılan o ki annem ve kardeşimle bir düzen kuramayacağım. en iyisi tek başıma çıkmak için hazırlık yapmak.

Bence anneniz, kardeşiniz ve siz 2+1 eve çıkın. Anneanneniz de 1000 TL ile geçinemeyince dayınızı pohpohlamayı bırakır. Hem bırakın azıcık hatalarının sonuçlarını gözlemlesin. Yaşlı kadın çok mağdur olursa sadece onu evinize kabul edeceğinizi bildirirsiniz.

Hatalı anneanne evet, ancak onun böyle hatalı davranmasına müsaade eden sizler olmuşsunuz.

Tek başınıza çıkarsanız maddi olarak zorlanırsınız. Ama annenizi ikna edemiyorsanız onu deneyin artık.

Anneniz hayatta mı çalışıyor mu? Onunla beraber ayrı ev kursanız? Kaç kişi yaşıyorsunuz o evde?

Katlanılamaz bir durum öte yandan ev açmak da çok zor asgari ücretle ne desem bilemedim.

Bence anneniz, kardeşiniz ve siz 2+1 eve çıkın. Anneanneniz de 1000 TL ile geçinemeyince dayınızı pohpohlamayı bırakır. Hem bırakın azıcık hatalarının sonuçlarını gözlemlesin. Yaşlı kadın çok mağdur olursa sadece onu evinize kabul edeceğinizi bildirirsiniz.

Hatalı anneanne evet, ancak onun böyle hatalı davranmasına müsaade eden sizler olmuşsunuz.

Tek başınıza çıkarsanız maddi olarak zorlanırsınız. Ama annenizi ikna edemiyorsanız onu deneyin artık.
Tek çıkmayı düşünüyorum evet. Eşyalı, 1+1 falan bir yer bulsam ne kadar tutar ne olur araştırmam lazım. Az bişey kenarda birikmişim var. Az ama. Tek kişinin yemek, fatura giderleri az olur. Yani tam olarak ne yapacağımı bilsem de ne zaman yapabilirim onu bilemiyorum. Öte yandan kendime kızıyorum mesele dayım olsa da olmasa da ailemle yaşadığım için sanki birey gibi hissetmiyorum. Dışarı çıksam biraz geç kalsam hemen telefon ederler. Kimseyi çağırmam misafir olarak. Cidden özel hayatım yok yani genç bir kadına göre daha fazlası olması lazımdı her konuda aslında.

Back
X