Sadece bana mı öyle geliyor..? ☹️

Bu kadar sorun oldu derken? Ne kadar dert ettiğimi neye göre karar verebildiniz.. bu konu için bile biriyle tartışmaya girme çabanız da enteresan doğrusu..
Tam anlatmak istediğim profili yansıttınız..tşkler
siz benim tartismaya girmek istedigimi nerden cikardiniz, insanlarin zekasiyla ilgili yorum yapip sonra bu mesaji yaziyorsunuz. Elestirdiginiz seyi yansitiyorsunuz.

Merhabalar..
Gerek iş hayatımdaki tecrübelerim olsun gerek buradaki konulara baktığımda üzülerek söylüyorum ki hemcinslerimin çok önyargılı ve ben merkezli yaşadıklarını düşünüyorum artık..
Sanki çoğu mutsuz olmak için bir bahane arıyor kendine..
Mesela kadınlar kulübündeki konulara bakıyorum çoğu çok gereksiz ..örnek vermem gerekirse kayınvalidem bana hastamısın dedi , eşimi ailesi hiç saymıyor, arkadaşım beni aramadı vs. vs. 😁
Benim düşüncem kadınlarımızın çoğu yapılan her şeyde bir art niyet arıyor.. Eğer bir kötülük gördüyse de illa karşılığını vermeye çalışıyor.

Size de böyle geliyor mu..??
keşke böyle olmasalar diyor musunuz..?? (çünkü mutsuzluklarını bize de yansıtıyorlar.)
Şimdiki hatunlarda prenses sendromu var. Vay kocamın annesi nasıl bana gözlerini belertir, vay kocamın kızkardeşi nasıl bana öf der. Prenseslikten bunlar :süslü: bi de işsizlikten:KK31:

Ay neyse ya benim düşüncem bu. katılırsınız veya katılmazsınız yapabileceğim bir şey yok. teşekkürler
Size katiliyorum ama elestirmiyorum o insanlari, herkes farkli farkli, sizin kücük dediginiz dert hassas insanlar icin cok büyük. Zaten buranin amacida o dertleri paylasip rahatlamakc cözüm aramak.

Size katiliyorum ama elestirmiyorum o insanlari, herkes farkli farkli, sizin kücük dediginiz dert hassas insanlar icin cok büyük. Zaten buranin amacida o dertleri paylasip rahatlamakc cözüm aramak.
Allah kimseye aşamayacağı dert versin inşallah.. sağlık,maddi sıkıntı,geçimsizlik gibi

Bidaha yazayım o zaman. Konu sadece görümce kaynana olayı değil örnek verdim sadece..
Ne diyim buradaki bütün kadınlar haklı dünya kötü o zaman.. 😁
Ayrıca ben sadece burası için söylemedim.. sosyal hayatta da karşılaşabiliyoruz böyleleri ile..
Derdinizi gayet iyi anladim da genellemenizi ve yaftalamanizi yine anlamadim, daha dogrusu kabul edemedim, edemem de..
Sürekli melankolik, dertli, negatif gezen insanları biz de sevimli, dogru bulmuyoruz ama "art niyetli, şu bu" diye niyet okumak da hic dogru degil..

Beni niçin eleştirdiğinizi tam olarak anlamadım.. burda ve dışarda böylelerinin olmasını dile getirmemde ne sakınca var..?

Sizi eleştirmemin sebebi insanları genellemenizi doğru bulmamam.Çünkü çevremdeki hiçbir ''hemcinsim'' bahsettiğiniz şekilde değil.Burada iki konu okuyup,çevreden de iki olay duyup bütün hemcinslerinizi mutsuz,insanlığa düşman ilan etmeniz bana göre saçmalık.Siz nasıl fikrinizi söylüyorsunuz,ben de söylüyorum işte.

bana saçma gelen konuları büyütenleri özel hayatımda kendimden uzak tutuyor, burada rastladığımda ise okumayı bırakıp sağ üst köşedeki çarpıdan çıkış yapıyorum.
siz de öyle yapın.

Peki sizde burda ki konuları dert edip konu açmış olmuyor musunuz ? Büyük ya da küçük ne fark eder parasıyla değil ya herkes içini dokuyor .maksat rahatlamak dertlesmek...

Evlenmeden önce ben de başkalarının dertlerine aynı bu gözle bakardım. Ne saçma şeylere kafayı takıp hayatı kendilerine zindan ediyorlar derdim. İşsizlik bu derdim. İşim de var gücümde. Ekonomik özgürlüğüm elimde. Çalışma hayatım baya yoğun üstelik. Ne kadar büyük konuştuysam hepsini yaşadım. O küçümsediğim dertlerin içinde buldum kendimi. Saçma dediğim ne varsa bir bir önüme geldi. O yüzden yaşamadığın sınanmadığınla konuşma derim. O görümcenin lafları o kaynananın gözlerini BELERTMESİ öyle bir batıyor ki arkadaşım... tüm günümü mahvediyordu çünkü bu insanlarla bir ömür yüzyüze gelmek zorunda kalıyorsun. Eşin seni anlamıyosa senin yanında hayata bakmıyosa tansiyon hastası bi kadın oluyosun arkadaşım gibi. Evi var arabası var çocuğu var işi gücü var ama MUTSUZ. Artık hiç küçümsemiyorum ama. Çünkü aynını yaşadım ve empati yapabiliyorum artık. Umarım sen de burda açılan konuları anlayacak ve hak verecek şeyler yaşamazsın konu sahibi.

Bende bugün bunu düşündüm. Buradaki konulara yorumlara bakınca hep bi art niyet arama olduğunu fark ettim. Mesela eşim doğum yapacak kardeşi için, ona gideriz, dedi. Farklı şehirlerdeyiz bu arada gitsek yatılı gitmek zorunda olacağız. Ben olur gideriz derdim normalde ama burda okuduğum konu ve yorumlar neticesinde yeni doğum yapmış birinin evine gidilmez dedim. Şimdi gitsek art niyetten gitmiş olmicaktık ama buradaki söylemlere bakınca bilerek yük olmak için gitmiş pozisyonuna düşüyoruz.

Ay ben niye dertleneyim ya.. bu konu da bile çoğu kişi dertli birini aramış.. 😁
sadece düşüncemi ve eleştirimi paylaştım..
ozmn bende size böyle konu açmamdan size ne mi demem lazım..??

Bölümün başlığı "bir derdim var" olduğu için dertli birini aramış olmamız çok normal değil mi?
Bdv'nin açılımı "bir düşüncem var" değil farkındaysanız.

Dediğiniz gibi olan insanlar var ya da yok, bunu dert etmediyseniz ne yapalım ki?
Benim çevremde böyle insanlar yok. Siz de çevrenizi değiştirin o zaman. Yapacak başka bir şey yok.

İyi de bundan size ne?

Normal hayatta küçük şeyleri büyüten, negatif insanlarla mümkünse birarda olmamaya çalışırım ama burası öyle değil. Kendi rızanızla girip, okuyorsunuz konuları kimse zorla tutmuyor burada sizi. Bunu dert etmeniz, görümcem beni davet etmedi diye dert edinenle aynı kafa yapısında olduğunuzu gösterir.
Ya da duyar kasmak, taraftar toplamak, bi bakima kendini ispatlamak..
Yine soyluyorum; haddini bilmek ne guzel şey..

e elestırdıgınız seyı bırebır sız yapmıssınız bukadar basıt seyı dert etmıssınız mesela demezler mı ınsana :)
herkesın derdı kendıne kımsenın derdını kucumsemeyın

Çünkü kendi mutsuzluklarını etrafına yansıtıyorlar..
Hayat bu tabiki de bazı sıkıntılarımız dertlerimiz olacak..
ama görümcem beni davet etmedi kaynanam bana hastamısın dedi gibi şeyler dert değil art niyetli olmaktır..
Bu da benim düşüncem..

Bu kadar hayatinizi etkiliyorsa bu gibi yerleri okumayin, yorum yazmayin, size boş gelen dertleri çevrenizdekiler anlatsa da dinlemeyin o zaman. Durduk yere kimsenin derdi bana yansiyip beni mutsuz etmiyor mesela. Dinlemek istersem dinlerim, istemezsem dinlemem veya takmam.

Siz mutlu olun diye derdi oldugu halde kimsenin size pozitif enerji yayma gibi bir zorunlulugu yok. Rahatsiz oluyorsaniz siz o ortamlarda bulunmayin, buralari okumayin. Derdi kucuk veya buyuk banane, sizene???? Bana da gore de senin bunu dert edinmen boş mesela ama napalim?

İnsanların hayatı zor. Hayat zor. Hele de kadın olmak özellikle bazı konularda çok daha ağır yükler taşımamızı sağlıyor. Kimin neye üzülüp neye tepki vereceğine biz karar veremeyiz. İstedikleri konuda yazabilirler. Ben rahatsız olmuyorum. Ya da onları küçük görmüyorum.

Merhabalar..
Gerek iş hayatımdaki tecrübelerim olsun gerek buradaki konulara baktığımda üzülerek söylüyorum ki hemcinslerimin çok önyargılı ve ben merkezli yaşadıklarını düşünüyorum artık..
Sanki çoğu mutsuz olmak için bir bahane arıyor kendine..
Mesela kadınlar kulübündeki konulara bakıyorum çoğu çok gereksiz ..örnek vermem gerekirse kayınvalidem bana hastamısın dedi , eşimi ailesi hiç saymıyor, arkadaşım beni aramadı vs. vs. 😁
Benim düşüncem kadınlarımızın çoğu yapılan her şeyde bir art niyet arıyor.. Eğer bir kötülük gördüyse de illa karşılığını vermeye çalışıyor.

Size de böyle geliyor mu..??
keşke böyle olmasalar diyor musunuz..?? (çünkü mutsuzluklarını bize de yansıtıyorlar.)

Önyargı ve benmerkezci yaşam toplumun genelinde var, geniş aile kavramımız bile kayboldu ilaveten ciddi bir kültür erozyonu da var; günlük yaşam içinde bunlara istemeden maruz kalabiliyoruz ancak kk için bunu söylemek komik, bdv ye derdini yazan türlü türlü insan var, kimi cidden ağır, kimi basit prenses sendromu gibi geliyor insana ama burada konuyu okumamak/yorum yapmamak/yapılan yorumları okumamak gibi seçenekler var. Size basit ya da şımarıklık olarak görüneni okumazsınız olur biter, bunu eleştirmek gereksiz bir duyarlılık bence. Forumda istemediğiniz hiç birşeyi yapma zorunluluğu yok, dert etmeyin bu kadar😊

😁 buradaki konuları okuyup mutsuz olmuyorum tabiki..
Gerçek hayatta böyle insanlarla karşılabiliyoruz.. hep bir savunma halindeler ne desek yanlış anlayabiliyorlar..
gerçi ben uzak durmaya çalışmışımdır. 😁
Çünkü artık hiç kimse yapıcı değil, ayıp örten değil herkes bir eleştiri ve açık aramanın peşinde.

Nasreddin hocanın fıkrasındaki gibi eşeğe baba ve oğulun sırayla binme meselesinde kimsenin hiçbir şeyden memnun olmadığı gibi.

Back
X