Sadece Çocuk İçin Evlilik Sürdürülür Mü?

Zor bir karar. Eşinin seni sevmediğinden emin misin ? Ben de su anda boşanma aşamasındayim. Eşimin beni sevmemesi ayrılma sebebimiz. Benin de bebeğim var ama dayanamadım daha fazla. Ancak sen eşini sevdiğine emin misin onu da iyi düşün. Bir arkadaş yazmış sevmese terapiste gelemezdi diye hakli. Benimki gelmedi mesela.. İyi düşün..

Benı sevmeyen bırıyle olmam ama eşin senı sevdıgını unutmuştur aşkınım tekrar depreşmesı gerekır biz kadınlar herseye rağmen hala sevıyoruz erkekler öyle degıl onlar için basıt ayrıca sevmeden aynı evde cınsel bırlıktelık olmıyormu napıyorsunuz terapıste bunları soylemesıne gerek Yok bı adamın sevmedıgını bakışından anlarsın sevmıyorum der gece uzerını orter hıc tanımıyormusunuz bu adamı

İçimiz acıyor mu?
Eşinize açıkça sorsanız, belki siz yanlış düşünüyorsunuz, emin olamazsınız

Esinize biraz daha zaman verin
Terapiste devam edin.
Kv ye 15 gunde 1 gitmek bana normal geldi mesela.
Biraz geriye cekin kendinizi.
Sessiz kalin
Gozlemleyin esinizi
Dusuncelerinizi toparlayin

Tam tersine çocuk için boşanılir...yazık birde adamı model diye kopyaliyacak...

Hayır. Çocuk için mutsuz bir evlilik sürdürülmemeli. Benim annem babam sırf bizim için evliliklerini bitirmediler ama onların nefret söylemleri, şiddetli kavgaları şu yaşımda bile hala aklıma gelir bazen sırf bunları düşünüp ağlarım. Çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın. Hiç bir çocuk mutsuz bir ortamda büyümeyi haketmez, çocukken şahit olduğu her kavga gürültü bi yara gibi kalıyor insanda.

Zor bir karar. Eşinin seni sevmediğinden emin misin ? Ben de su anda boşanma aşamasındayim. Eşimin beni sevmemesi ayrılma sebebimiz. Benin de bebeğim var ama dayanamadım daha fazla. Ancak sen eşini sevdiğine emin misin onu da iyi düşün. Bir arkadaş yazmış sevmese terapiste gelemezdi diye hakli. Benimki gelmedi mesela.. İyi düşün..

Ben eşimi çok seviyorum. Zaten çok sevdiğim için dokunuyor bu düşüncesizlikleri. Sevmesem umurumda bile olmaz ki... Belki de ben fazla beklentiye giriyorum, bilemiyorum ki...

Esinize biraz daha zaman verin
Terapiste devam edin.
Kv ye 15 gunde 1 gitmek bana normal geldi mesela.
Biraz geriye cekin kendinizi.
Sessiz kalin
Gozlemleyin esinizi
Dusuncelerinizi toparlayin

Benim problemin oraya gidiş sıklığı değil ki, gittiğimizde tüm günümüzün ölmesi. Mesela ona da diyorum her hafta gidelim ama 2-3 saat kalıp daha sonra başka planlar yapalım. Atıyorum cumartesi günü kahvaltıya gidelim, öğlen 2 gibi kalkıp çekirdek ailemiz ile dışarı çıkalım. Alış-veriş yapalım, oturup eşimle kahve içelim ya da bir yemek yiyelim... Bütün gün orada kalınca hem psikolojik olarak hem de bedenen çok yoruluyorum. Ertesi gün işe yorgun başlıyorum. Çünkü tüm günüm kv ile mutfakta yemek pişirmekle geçiyor... Bir taraftan da bebeğime bakmak zorunda kalıyorum...

Kendince vicdanını rahatlatacak bahaneler biriktiriyor olabilir .(ana-oğulu hasret bırakmaya çalışan gelin olarak çizmek istiyor olabilir sizi kafasında)bu evlilik için elimden gelen herşeyi yaptım ama geçinemiyoruz noktasına getirmek için terapiste gidiyor ama filmin sonunu şimdiden kafasında kurmuş olabilir.Yada kendisi gibi sizinde acı çekmeniz için birtakım şeyleri ksaten yapıyorda olabilir.Sizin yumuşak karnınızın sevgi açlığı olduğunu biliyor bence.

Açıkcası ayrıntılara önem veren biri olarak benimde içim pekde huzurlu olmazdı..sevgi hissedilebilen birşey hissediyorsanız vardır.Bir kadın sevilip sevilmediğini pekala anlar

(Eşimle olan tek problemim sevgisizlik ve annesine çok düşkün olması. Onun dışında herhangi bir problem yok... Aileme karşı da saygılıdır çok. Onlara karşı da inanılmaz düşüncelidir. Siz böyle bir adamla evli kalır mıydınız sırf çocuk için?)
Tek probleminizin sevgisizlik olduğunu söylemişsiniz ,eşinizden bu yönde bir söz yada kesin bir cümle duydunuz mu?Bazen bizlerde duygusal boşlukta olduğumuz zamanlarda olayları kafamızda büyütebiliyoruz, bir sorun olduğunu oda kabul etmiş olmalı ki sizinle birlikte bir yola çıkmış,aslında çoğu kadın için yukarıda yazdığınız iyi sebepler bile evliliği sürdürmek için yeterli çünkü bazıları daha ağır sınavlara tabi kalabiliyor.Benim söylemek istediğim çocuğunuz ,eşiniz ve kendiniz için bu evliliğe biraz zaman vermelisiniz bu geçici bir süreç olabilir kendinize bunu düşünmeyecek uğraşlar bulmaya çalışın,boşanıp tekrar bir yuva kurmak istediğinizde bu hem sizin hemde çocuğunuz için yıpratıcı olabilir,yeni birini tanımaya çalışmak için harcanacak zamanı eşinizle olan sorunu çözmek için harcasanız daha iyi olacaktır.Her çocuk kendi anne -babasıyla büyüyebileceği bir hayat yaşamayı hak eder...

(Eşimle olan tek problemim sevgisizlik ve annesine çok düşkün olması. Onun dışında herhangi bir problem yok... Aileme karşı da saygılıdır çok. Onlara karşı da inanılmaz düşüncelidir. Siz böyle bir adamla evli kalır mıydınız sırf çocuk için?)
Tek probleminizin sevgisizlik olduğunu söylemişsiniz ,eşinizden bu yönde bir söz yada kesin bir cümle duydunuz mu?Bazen bizlerde duygusal boşlukta olduğumuz zamanlarda olayları kafamızda büyütebiliyoruz, bir sorun olduğunu oda kabul etmiş olmalı ki sizinle birlikte bir yola çıkmış,aslında çoğu kadın için yukarıda yazdığınız iyi sebepler bile evliliği sürdürmek için yeterli çünkü bazıları daha ağır sınavlara tabi kalabiliyor.Benim söylemek istediğim çocuğunuz ,eşiniz ve kendiniz için bu evliliğe biraz zaman vermelisiniz bu geçici bir süreç olabilir kendinize bunu düşünmeyecek uğraşlar bulmaya çalışın,boşanıp tekrar bir yuva kurmak istediğinizde bu hem sizin hemde çocuğunuz için yıpratıcı olabilir,yeni birini tanımaya çalışmak için harcanacak zamanı eşinizle olan sorunu çözmek için harcasanız daha iyi olacaktır.Her çocuk kendi anne -babasıyla büyüyebileceği bir hayat yaşamayı hak eder...

Ne kadar mantıklı ve güzel bir yorum yapmışsınız. Teşekkür ediyorum :)

Terapiye devam etmeye karar verdim arkadaşlar. Terapinin sonunda karar vereceğim ne yapacağıma. Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız :)

Back
X