• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece Empati kurup yardım edin :(

Merhaba arkadaşlar, size çaresiz olduğum bir durumu anlatacağım. 14 ve 16 yaşında 2 kız kardeşim bana kalmaya geldiler ben evliyim yaş 22. Eşim çok a dan Z ye herseyi düşünüp ilgilenmeye çalıştı onları eglendirmeye ugrastik. Pazartesi günü gece 12 de geldiler bugün perşembe sabahı. Dün geceye kadar herşey çok güzeldi. Vialand alışveriş merkezine gittik , eşim sırf kardeşlerim eğlensin mutlu olsunlar diye sadece girişe çok fazla para ödedi( çünkü biz daha önceden gitmiştik) neyse ye iç gez dolaş. En küçük kardeşim biraz çekingen hala alışamadı eniştesine. Ortancasi ise tam tersi herkese karşı çok konusgandir. Küçük kardeşim utandıgi için teşekkür etmezken Ortancasi olan her durumdan sonra teşekkür etti, oyuncak sirasindayken eşimi ben daha onceden tembihledim onlar genç kız onların yanında bana sarılmak Öpüşmek vs vs yapma diye. Eşim de sırada sıkılırkken bi an kolumu ısırdı benimde canım yaninca bende onunkini isirmaya çalışırken kardeşim bizi resmen azarladi ne yapıyorsunuz siz burda ya çocuklar var gormuyormusunuz diye bi an herkes bize baktı ve yaptığımızda hicbirsey yoktu. Neyse velhasulkelam böyle bi teşekkür etmediği için eşim biraz taktı mi artık anlamadım. Dun de biryere çıkmadk markete gidip alışveriş yaptık abur cubur ne varsa doldurduk eve o arada kizkardesim bir roman beğendi, onuda aldı eşim. okey oynuyorduk evde kız kardeşimle yine alttan alttan atismalari vardı taş toplama durumunda vs. Ama durumun buraya gelicegini düşünmedim. saat 12 falan olduğunda en küçük kız kardeşim uykusu geldiğini ve çık sıkıldığını söyledi ondan 1 el önce tekli oynarken sonra ciftliye dönmüştük. Eşim kardeşimin o lafını duyunca sanki defol git demiş gibi bundan sonra sizle asla okey diye 2 -3 kez üstüne bastırarak söyledi. Oynamazsan oynama ya bizde senle oynamayiz gibi bir karşılık verdik. Sonra geldi direk yatakodasina yattı ben kızların yatağının açtım yatirdim onlari eşimin yanına geldiğimde ise. ( bundan sonra en küçük kardeşim için ( asla iyi davranmayacagim sevmiyorum onu hiçbirşeyi haketmiyor vs vs demeye başladı) diğerine kiyaslamaya başladı. Ona çok iyi davranicam vs vs diye. Bende çok sinirlendim ne demek istiyorsun sen 32 yasindasin onlar senin yarı yaşında kendini onlarlami kiyasliyorsun dedim. Evet ben böyleyim vs vs cevaplara gecistirince çok sinirlendim kalktım kızların yanına gittim. Böyle böyle diyince ağlamaya başladılar. Gece boyunca eşimin yanına 2-3 sefer geldim gittim. Her seferinde Aqua parkı unutun. O kız kardeşini sevmiyorum iyi davranamam artik bize geldiklerinde biryere re goturmicem şimdide goturmeyecegim bu saatten sonra filan demeleri başladı. Kız kardeşlerim de abla biz yarın gidelim vs demeye başladılar. İlk defa ailelerinden ayrılarak tatil amaçlı gelmişlerdi buraya. Dün akşamdan sonra mafoldu hersey. Bu durum karşısında ne yapmalıyım. Bugün kızları göndermek istemiyorum gece 4e kadar sürdü böyle konuş ağla vs. Şuan saat 9 öyle bir uyuyorlarki eşinde ise gitti binbir suratla. Kardeşlerim dün çok üzüldü çok agladilar ortada aslında hicbirsey yokken eşim cok buyuttu kızlar gitmek istiyorlar hatta ben bile kardeşlerine yapılan bu davranış karşısında ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin :KK43: anlatırken tam anlatabildimmi bilmiyorum ( çok caresizim aslında eşim birkaç kere böyle saygısız terbiyesiz durumları aileme yaşattı. Ben defalarca baba evine gittim. Belki 4 belki 5. Ama her seferinde barışık özürler diledi affettim. En son boşandk aileme boşandk demedim. Boşanmadan mahkemede barışık dedim. Yani anlayacağınız şu anki durumda geceden beri uyumuyorum. 14-16 yaşında kardeşlerim kocamdan daha olgular abla sen yeterki üzülme ağlama yuvan bozulmasın biz yarın gideriz, olmaz vs dediğimde tamam abla 1-2 gün birsey olmamış gibi davraniriz yeterki sen üzülme diyebilecek olgunluktalar. Eşim cezalandırılır gibi hiçbirşey yapmayacağım goturmeyecegim onları derken kardeslerimin bu olgunluğu altında eziliyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor inanin kafam kazan gibi çatliyor :KK43:

Kardeşlerin ergenlikteler, eşin çok aşırı tepki vermiş. Siz de hem kardeşlerimin yanında hareketlerine dikkat et demişsiniz hem de adamla birbirinizi yemeye çalışmışsınız. Gece de yemeyip içmeyip aranızdaki tartışmayı gidip kızlara anlatmışsınız. Siz olsanız o kızların yerinde kalmak ister miydiniz? Yapmanız gereken eşinize kardeşlerinizin henüz ergenlikte olduğunu anlatmak, o yaşta çocuklarla s.dik yarıştırmaması gerektiğini söylemek ve olayı da kardeşlerinize yansıtmamaktı ama bir dakika bile beklememişsiniz anlatmak için. Bundan sonrası için Allah kolaylık versin.

Bakınız ben hamileyim ve hormonlarım bu sıcakta tavan yaptığı halde size birşey dememeye özen gösterdim lakin size sizin gibi yorum yazdım ki belki benim üzerinden kendinizi görürsünüz diye düşündüm. Uslup şahsıma ait değil sizin uslubunuza binaen yazmaya çalıştım.
Bende gördüğünüz ve sevmediğiniz o Uslup tamamen size ait :KK66:
Ama ben size sevmedim diyemem çünkü sizi tanımıyorum.Yazdığınız iki cümle için de hakkınız da yargıya da varamam.
Benim yaşım 40 canım ve uslubumu gerçekten merak edersen yaptığım yorumlarda ki özenle seçilmiş kelimelerimi okumanı tavsiye ederim.
Bu arada etki tepki doğurur.Bu yaştan sonra hayal gücümün olup olmadığını kimseden öğrenecek değilim tamam mı? :KK66:
Uzatmayin bosverin. Zaten hamileymissin bak. Uzme kendini yok yere. Burdaki tartismalar kisileri tanimadigin halde bazen sinir bozucu olabiliyor. Bebegin de uzulur. Yazik annesi:)

Kardesın cekıngen mı ? Yo yo bence sadece kusura bakma ama bırazcık terbıyesız..
14 yasında daha mılletın ortasında kocaman adama yaptıgına bak :KK51:
Adam haklı yanı bende yeter artık derdım :KK12:

Yahu okey muhabbeti yarıda kesildi diye mi öfkelendi 32 yaşındaki adam ?

Bu arada genel tabloda da kardeşini uyarmalısın , enişte ile didişmeyi kendine hobi edinmiş .

Bir de evlisin ama boşandınız ama insanlar mahkemede barıştınız sanıyor galiba:KK64::KK64:

Sende niye gidip ağlaştın ki kardeşlerinle ?

Kusura bakma da saçma sapan işler . Herkes bi saçmalamış sizin evde dün gece .
ailecek saçmalamışlar aynen

İmam nikahimiz var ve şuan mahkemesi var iddet muddetini kaldırılması için dava açtık o onaylanır onaylanmaz evleneceğiz tekrar
Evlenicez tekrar derken?
Esinizden bosandinizdmi tekrar barisip evleniyorsunuz? Yoksa esiniz baska biriyle bosandi siz imamnikahlimi yasiyorsunuz?
Kardesleriniz simariklik etmis adam eglensinler diye gezdirmis biseyden memnun olmamislar.esinizde cok abartmis onlar cocuk goturmeyeceksede fazla dillendirmis.

Bence evlenirken tekrar düşünün
Ben olsam kocamin soylediklerini kardeslerime anlatmazdim
Eşim o an sinirle sacmaladi derdim oyle olmali yani 15 yaşında cocukla yarismak ney
Kardesinin biraz nerde ne soylenir bilmesi gerekli. Sonuçta ablasinin eşi

Tüm suç sizde ara bulmak nedir bilmiyor mususnuz siz hiç. Eşiniz ona kötü davranacağım dediğinde o seni çok seviyor çok mutlu oldu ama çekindiğinden sana söyleyemiyor falan deyip olayı başka yöne çekmek çok mu zor. Üstelik adamı defalarca terk etmişsiniz küçük kardeşiniz belki bu yüzden eşinize tepkili sevmiyor yani.
Sizde de aile olacal olgunluğu göremedim ben bu şekilde yürütemezsizin. Olayları göz göre göre çığrından çıkarmuşsınız. Yazık...

Valla canım kusura bakmada ben burda senı ve kardeşini hatalı buldum.. Parkta eşin kolunu ısırabilir bunda anormal bişe yok kardeşinin verdiği tepki yanlış koskoca insanlara öle tepki verilmez. Hadi çocuk diyelim ama eşimden bile daha olgunlar diyosun ? Kardeşin resmen eşinle didişmeyi alışkanlık haline getirmiş. Eşin sinirlenmekte haklı o ağzından çıkanları sinirle söylemiş ama sen gidip en detaylı bi şekilde kardeşlerine anlatıyorsun..

Isterseniz nikahli olun isterseniz nikahsiz, beraber yasadiginiz ortamda veya yetiskinlerin bulundugu bir ortamda istediginiz gibi davranabilirsiniz ama cocuklarin da oldugu bir ortamda birbirinizi isirmaniz cok sacma. Kucuk kardesiniz de cocuk sayilir ve bir cocugun gozunden ne kadar sacma oldugunu dile getirmis. 40 yasinda biri gibi karsisina alip tane tane anlatacak hali yok yani verdigi tepki normal.

Anlattiginiz seyler genel yasaminizin bir ozeti ise kardesleriniz sizden ve kocanizdan daha olgunlar. Ayrica her aktivite sonrasi iki kardesin ayri ayri tekrar tekrar tesekkur etmesi gerekmez. Sadece birisi tesekkur etse yeter. Hatta gidecekleri zaman her sey icin toplu tesekkur etseler bile yeterli. Evlilik onemli ama kardeslerinizi de gucendirmeyin. Kisa surede bosanma durumuna gelmissiniz. Ayni sey tekrar olabilir, birbirinize yabanci olursunuz ama aileniz kardesleriniz yaninizda olur.

Ne saçma düşünüyorsunuz eşinizde sizde,vialand'e götürdünüz diye dönüp dönüp teşekkür mü edecekler?
Kardeşiniz huysuzluk etmiş,haddini aşmışsa siz usulunce söylersiniz olur biter ki zaten eşinizle binbir türlü sorununuza şahit olmuşlar,bu sebeple sizi üzdüğünü bildikleri,babanızın üzerine yürüdüğüne şahit olduklari eniştelerinin elini eteğini öpmeleri,rica minnet davranmaları tuhaf olurdu zaten ki gayette olgun davranmışlar siz anlatınca durumu. O yaştaki insandan beklenen banane yea tepkisidir bunu bilin.
Kardeşlerinizide gücendirmeyin"bakın gezdirdik,para harcadık vs muhabbetine girerek. Misafire,gezmek,tatil amacıyla gelene zaten yapılır bu tip şeyler. Yani ben ailemden böyle gördüm,böylede devam ediyorum,bu sebeple teşekkür etmedi kısmı beni rahatsız etti açıkçası. Ha götürürsün memnun olmaz,surat asar,moral bozar orada o kişi anlarım ama bahsettiğiniz şartlarda gayet iyi vakit geçirmişler ve bunu sizede hissettirmişler.
Ayrıca kocaman kadin neden gece yarısı gidip kızlara anlattınız hemen,ne gerek vardı yani. Eşiniz gidip yüzüne söylemezdi sana kötü davranacağım diye,en fazla soğuk davranırdi,sizde ortamı idare ederdiniz.

İmam nikahimiz var ve şuan mahkemesi var iddet muddetini kaldırılması için dava açtık o onaylanır onaylanmaz evleneceğiz tekrar
Yanlz ben resmi nikah dusunce oda dusuyo die bilyrm. Cok sasrdm.
Esiniz sacmalamis cocukla cocuk olmus bilemedm gercekten size zor seyler yasatmis git gel vs. Peki nasil barstinizki bosaninca anlmadm?

Burada benim takıldığım nokta şu eğlence merkezinde eşin senin kolunu ısırmış sende onu ısırmışsın ufak bir şakalaşma oynaşma vs.her neyse. Adam aykırı bir hareket yapmamış.

15-16 yaşında çocugun 32 yaşındaki adamı azarlaması nedir?? Adam bozulur tabikide Yerini yurdunu bilecek kardeşin.

Okey oynarkende yine aynı şekilde eşine laf sokmaya çalışıyor. Bence eşin çok fazla taviz vermiş. Benim kardeşim o şekilde azarlasa eşimi ben kardeşimi sustururum yaptığının edepsizlik olduğunu söylerim.

Sen eşini haksız çıkarıyorsun da adam daha ne yapsın eğlence merkezine götürmüş, avmlere gidip gezdirmiş, aqua park planı vs. Yapmış, Adam onları eğlendirmeye çalışırken kardeşlerin ne yazıkki hak etmemiş.

Şimdide duygu sömürüsü yapıp biz sizin huzurunuzu bozduk gidelim biz... Ee bi zahmet...

Sonuna kadar okuyamadim ama esiniz hakli 14yas kucuk bir yas degil genc kiz artik tesekkurde edebilir onlar icin birseyler yapmaya calisan enistesine de iyi davranmasini bilmesi de gerekir.size gelince nden esinizle yasadiginiz seyleri anlatiyorsunuz ki yanlis yapmissiniz

Kocanız da siz de bi tuhafsınız. Bi kere kocanız çocuk gibi, kol ısırmalar, çocukla resmen kavga etmeler falan. Yahu onlar daha çocuk. Onu sevicem bunu sevmicem lafları. Ay aynı benim babam. 50'yi geçti ama hala daha 14 yaşındaki kardeşimin en ufak bişeyinde sanki 15 yaşında gibi davranıyor, çoluk çocuk gibi laflar, davranışlar, alınganlıklar falan... Bezdirdi valla bizi. Bundan birkaç sene önce kardeşim daha ilkokula giderken buluştuğumuzda babama doğru kardeşim yavaş yürüdü diye kardeşime "sen beni hiç özlememişsin. Sen benimle görüşmek istemiyorsun ben bundan sonra seni aramayacağım, seni gezdirmeyeceğim" demiş insan. Kocanız bana onu hatırlattı, çekilmez.

Siz de adamın söylediklerini neden kardeşlerinize söylediniz bunu anlamadım. Sizin arayı düzeltmeniz gerekirdi. Çocuk musunuz yahu? Öteki konular hakkında yorum bile yapamıyorum.

Kardeşlere gelince... Evet 14 yaşındaki bir çocuk aslında nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmeli, bilir normalde ama sonuçta yine de çocuk ve ergenler. Ergen tribinin ne olduğunu herkes az çok bilir. Bende de var bi ergen, kız kardeşim. Böyle patavatsızlık etmez ama başka konularda gel bana sor. Elbette eşin yapılan terbiyesizliğe karşı tepki gösterecek ama daha olgun bir şekilde yapabilirdi bence bunu.

Merhaba arkadaşlar, size çaresiz olduğum bir durumu anlatacağım. 14 ve 16 yaşında 2 kız kardeşim bana kalmaya geldiler ben evliyim yaş 22. Eşim çok a dan Z ye herseyi düşünüp ilgilenmeye çalıştı onları eglendirmeye ugrastik. Pazartesi günü gece 12 de geldiler bugün perşembe sabahı. Dün geceye kadar herşey çok güzeldi. Vialand alışveriş merkezine gittik , eşim sırf kardeşlerim eğlensin mutlu olsunlar diye sadece girişe çok fazla para ödedi( çünkü biz daha önceden gitmiştik) neyse ye iç gez dolaş. En küçük kardeşim biraz çekingen hala alışamadı eniştesine. Ortancasi ise tam tersi herkese karşı çok konusgandir. Küçük kardeşim utandıgi için teşekkür etmezken Ortancasi olan her durumdan sonra teşekkür etti, oyuncak sirasindayken eşimi ben daha onceden tembihledim onlar genç kız onların yanında bana sarılmak Öpüşmek vs vs yapma diye. Eşim de sırada sıkılırkken bi an kolumu ısırdı benimde canım yaninca bende onunkini isirmaya çalışırken kardeşim bizi resmen azarladi ne yapıyorsunuz siz burda ya çocuklar var gormuyormusunuz diye bi an herkes bize baktı ve yaptığımızda hicbirsey yoktu. Neyse velhasulkelam böyle bi teşekkür etmediği için eşim biraz taktı mi artık anlamadım. Dun de biryere çıkmadk markete gidip alışveriş yaptık abur cubur ne varsa doldurduk eve o arada kizkardesim bir roman beğendi, onuda aldı eşim. okey oynuyorduk evde kız kardeşimle yine alttan alttan atismalari vardı taş toplama durumunda vs. Ama durumun buraya gelicegini düşünmedim. saat 12 falan olduğunda en küçük kız kardeşim uykusu geldiğini ve çık sıkıldığını söyledi ondan 1 el önce tekli oynarken sonra ciftliye dönmüştük. Eşim kardeşimin o lafını duyunca sanki defol git demiş gibi bundan sonra sizle asla okey diye 2 -3 kez üstüne bastırarak söyledi. Oynamazsan oynama ya bizde senle oynamayiz gibi bir karşılık verdik. Sonra geldi direk yatakodasina yattı ben kızların yatağının açtım yatirdim onlari eşimin yanına geldiğimde ise. ( bundan sonra en küçük kardeşim için ( asla iyi davranmayacagim sevmiyorum onu hiçbirşeyi haketmiyor vs vs demeye başladı) diğerine kiyaslamaya başladı. Ona çok iyi davranicam vs vs diye. Bende çok sinirlendim ne demek istiyorsun sen 32 yasindasin onlar senin yarı yaşında kendini onlarlami kiyasliyorsun dedim. Evet ben böyleyim vs vs cevaplara gecistirince çok sinirlendim kalktım kızların yanına gittim. Böyle böyle diyince ağlamaya başladılar. Gece boyunca eşimin yanına 2-3 sefer geldim gittim. Her seferinde Aqua parkı unutun. O kız kardeşini sevmiyorum iyi davranamam artik bize geldiklerinde biryere re goturmicem şimdide goturmeyecegim bu saatten sonra filan demeleri başladı. Kız kardeşlerim de abla biz yarın gidelim vs demeye başladılar. İlk defa ailelerinden ayrılarak tatil amaçlı gelmişlerdi buraya. Dün akşamdan sonra mafoldu hersey. Bu durum karşısında ne yapmalıyım. Bugün kızları göndermek istemiyorum gece 4e kadar sürdü böyle konuş ağla vs. Şuan saat 9 öyle bir uyuyorlarki eşinde ise gitti binbir suratla. Kardeşlerim dün çok üzüldü çok agladilar ortada aslında hicbirsey yokken eşim cok buyuttu kızlar gitmek istiyorlar hatta ben bile kardeşlerine yapılan bu davranış karşısında ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin :KK43: anlatırken tam anlatabildimmi bilmiyorum ( çok caresizim aslında eşim birkaç kere böyle saygısız terbiyesiz durumları aileme yaşattı. Ben defalarca baba evine gittim. Belki 4 belki 5. Ama her seferinde barışık özürler diledi affettim. En son boşandk aileme boşandk demedim. Boşanmadan mahkemede barışık dedim. Yani anlayacağınız şu anki durumda geceden beri uyumuyorum. 14-16 yaşında kardeşlerim kocamdan daha olgular abla sen yeterki üzülme ağlama yuvan bozulmasın biz yarın gideriz, olmaz vs dediğimde tamam abla 1-2 gün birsey olmamış gibi davraniriz yeterki sen üzülme diyebilecek olgunluktalar. Eşim cezalandırılır gibi hiçbirşey yapmayacağım goturmeyecegim onları derken kardeslerimin bu olgunluğu altında eziliyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor inanin kafam kazan gibi çatliyor :KK43:
eşiniz çocuklaşmış. saçmalamış. 14 15 yaşında ergen bunlar. arada yapar öyle saçmalıklar normal , ben de teşekkür bile edemezdim bazen, çok çekingendim. sen ona inceden işle bence daha çocuklar sen onların yaşındayken düşünebiliyor muydun falan diye bana da böyleler de kafası yerine gelir belki.... yazık küçük olan da ağlamış kıyamam

Kardeşlerine neden durumu anlatiyorsunuz ki ? Ayrica ablasin sen onlara ne yiyismissiniz opusmussunuz ne demek kızmak ? Bnm kardesim bana oyle birsey dese kızarim bence esiniz asıl ona bozulmuş. Bende evimdeki misafir sorun cikarsin istemem elimizden gelen bu derim. Hergun gezmek mi olurmuş ?

Back
X