Sadece içimi dökmek istedim.

Madem böyle bir düzen içindesiniz neden arada ailenizin yanında kalmıyorsunuz hem çocuğa hem size iyi gelir Park bile yok diyorsunuz

Kendim yediriyorum olmuyor.

Her çeşit yemeği yapıyorum. Hepsini özenle hazırlıyorum ama nafile. Doktor sen annesin yediriceksin diye baskı yapıyor.
Kendiniz yedirmeye çalışmayın bırakın kendisi yesin, her gün mü çeşit çeşit yemek yapıyorsunuz şunu yemezse bunu yesin diye? Eğer öyleyse bunu da yapmayın, her gün çocuğunuzun yemesi için bir yemek yapın ve o yemek dışında alternatif sunmayın, yemeği önüne koyun yerse yer, yememek için inat ederse illa ki acıkacak o zaman yer.

Doktorunuzu da mümkünse değiştirin yedireceksin diye baskı yapamaz, çocuk yemiyor işte.
Eskiler der ki çocuğun kendi isteğiyle iştahla yediği bir kaşık yemek bile sizin zorla yedirdiğiniz tabak yemekten daha faydalı.

Kayınvalide izle ya da annenize gidin bir hafta. Ortam değişikliği olur onlar da yedirir siz de dejarj olursunuz. Tek bebek büyütmek çok çok zor birşey

Tek başına bebek bakmak gerçekten çok zor sizi çok iyi anlıyorum. Parka götürüyor musunuz yada Oyun grubu vs düşünebilirsiniz hem siz de kafa dağıtmış olursunuz orda annelerle tanışırsınız iyi gelir. Yemek konusuna gelince kesinlikle beslenme terapisi alın büyüyünce yer diye bi şey yok. Katı gıda yemek istemiyorsa dokunsal hassasiyet gibi problemleri olabilir bunun için destek almanız gerekiyor. Yemek yemesi bile düzelse eminim size çok iyi gelecektir.

Madem böyle bir düzen içindesiniz neden arada ailenizin yanında kalmıyorsunuz hem çocuğa hem size iyi gelir Park bile yok diyorsunuz
Bu sefer eşimle bir aile olamıyoruz. Aramızda sorunlar oluyor. Ben 2 yaşında babamı kaybettim senelerce onun yokluğunu çektim. Şimdi oğlumda babası varken ondan uzak kalsın istemiyorum.

Açıkçası çok bilinçli değilim yemeyen çocuk konusunda bu konuda tavsiye veremem ama şunu söyleyebilirim. 1 buçuk yaşına kadar yemekten de uykudan da karakterden de 1 kere sorun yaşamadığım oğlum, bi anda konuşma geriliği, uykuya direnme, yemek seçme ve sırf sevse de canı istemiyor diye yememe, 2 yaş sendromuna birlikte garip davranışlar yüzünden birden neye uğradığımı şaşırdım. Şimdi sorunların başladığı günün üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Artık konuşuyor, uykusu düzenli, yemesi düzenli, daha uyumlu söz dinleme vs konularında. Yani o günler hiç geçmeyecek sanırdım, 3 saat uyutmaya çalışıp 2 saatinde ağlardım. Uyuyunca bi posta da ağlardım. Hem öğlen hem akşam. Derdini anlatamadıkça hırçınlaştı o hırçınlaşınca bende gerildim. Gerginliğimi el kadar çocuğa aktaramayacağım için eşimle aram açıldı. Sorunlar ne zaman çözülmeye başladı biliyo musunuz?. Eşim bi şekilde işini ayarladı ve yer değiştirdik. Ben dükkana baktım o çocuğa. Ben biraz o stresten uzaklaştım, oğlum benim gerginliğimden uzaklaştı. Eşim daha sakin olduğu için alıştığından farklı yöntemlerle uyutmayı denedi. Böyle böyle kısa sürede uykuya dalmayı tekrar hatırlattık. Yemeye direndiğinde sen bilirsin diyip bıraktım. Çoğu zmaan yemeği önüne koydum dağıtsa da kendi yedi. Malesef bu süreci herhangi bir 2. Bakımveren olmadan çözemeyeceksiniz. Bi de sizde artık yorulmuşsunuz dizinde psikolojik destek almanız lazım. Beslenme konusunda yazılan bişey kstılıyorum hala taneli gıda yemiyorsa mutlaka bi sorun var terapi almalı. Anneniz daha merkezi yerde yaşıyorsa gerekirse bi süre annenizin yanına gidip aynı doktorla düzenli tedavi görün. En temiz çözüm bu.

Kayınvalide izle ya da annenize gidin bir hafta. Ortam değişikliği olur onlar da yedirir siz de dejarj olursunuz. Tek bebek büyütmek çok çok zor birşey
Kayınvalidem bebek konusunda berbat. Ona oğluma emanet ettiğimde yaptığım etkinlikten keyif alamıyorum. Ki zaten ben bakamam dedi kendisi bu yüzden çok bırakmıyorum. Annem Ankara da ben Antepteyim aslında gitmeyi ıstiyorum. Eşimin izin almasını bekliyorum. Oğlumla hayatta otobüste o kadar yolu gidemem ağzımdan burnumdan gelir

Uçakla gidin. Ben o yaşta bebekle çok uçak seyahati yaptım gayet de iyi oluyor. Eşiniz gelince tatile falan gider daha çekirdek aile zaman gecirirsiniz..zaten az bir süre için geliyorsa ailenizle geçirmeyin bu zamani derim .

Bak işte senin eşin çözüm odaklı davranmış. Ben eşime anlatıyorum. Bana işin ne tabi çocuk bakacaksın diyor. Ben yapamam diyor. Altını değiştir diye seksen kez söylüyorum. Dışarı çıkıyorlar bazen balkondan onlara bakıyorum. Geçen bir çocuk oğlumun ağzına taş sokmaya çalışıyor eşim telefonda iş konuşuyor. Ben müdahale ediyorum. Aynı hassasiyete sahip değiliz çoğu konuda bu yüzden anlaşamıyoruz. Eşimin çocukluğu köyde karanbole geçmiş hayatı öyle zannediyor hala

İnanır mısın hiç uçağa binmedim ben hayatımda

Yarın denicem kendi kendine yemesini umarım yer ve bende bu eziyetten kurtulurum.

Ne saçmasapan bir doktor bence işe onu değiştirmekle başlayın. Benim oğlum 28 aylık benzer dertler bende de var yemiyor arkadaş yemiyor ağzında bekletip bekletip sonunda tükürüyor sabır sabır tükeniyorsun sonunda anlıyorum. Ben sizi. Doktor iştahsızlık için kan tahlili yaptı demir eksikliği çıktı ondan dolayı olabilir dedi bize sizinki gibi saçmasapan kocakarı yorumları yapmadı demir ilacı kullanıyoruz

Bunun için bide azar yedim biliyor musun ? Mecbur yedireceksin diye bana çıkıştı.

Yarın denicem kendi kendine yemesini umarım yer ve bende bu eziyetten kurtulurum.
Deneyin, bazı çocuklar yemeği kendisi yemek istiyor, kızım küçükken ben yedirmeye kalkınca ağzını bir kenetlerdi açabilene aşk olsun, kendisinin yemesine izin vermiştim ve yemek sorunu çözülmüştü.
Kuzenimin kızı da annesi bile yedirmesin istiyordu, o da yemeği önüne koyuyor kendisi yiyor ama dediğim gibi günlük bir menü belirleyin yemezse başka alternatif sunmayın, başlarda porsiyonunu da tepeleme yapmayın az tutun, yetmiyorsa o kendisi isteyecektir, hatta onun yemek saatine göre kendinize de yemek saati yapın, aynı yemekten kendinize de koyun masada karşılıklı yiyin.

Oturduğum yer dağın başı her yere arabayla gitmek zorundasınız park bile yok
Hangi semtte oturuyorsunuz? Antep park şehridir, hayret.

Hiç üzülmeyin. Çok iyi bir annesiniz. Hepimizin bir dönem yaşadığı bunalımlar bunlar. Yemek konusunu da kafanıza takmayın. Oğlum da öyle bir bebekti. 6 yaşında, hala aynı. Ben de öyleymişim hatta. Maalesef eşinizin anlayışı değişmedikçe bu durum da değişmez. Burada kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, eşinize de böyle detaylı bahsettiniz mi içinde bulunduğunuz ruh halinden?

Benim eşimde çok istekli değildi. Benim dağıldığımı görünce mecbur kaldı biraz. Yardım etmesi gerektiğini anlaması için 1 sene geçti. Ağlayarak nolur yardım et dediğim çok oldu. Bi de eşim kış uykusu uyur resmen gece uyanması da pek kolay olmuyodu. Bi gün uyanıkken oğlumla yaşananlara şahit oldu. O zaman dank etti. Eşimde görmüyor anlamıyordu işledim demek doğru bi tabir olcak sanırım. Tabi bi de elini yardı dikiş atıldı mecbur dükkana bakamadığı için o çocuğa baktı ben dükkana. Bu şekilde bi 2 hafta geçirince önce napıcanı bilemedi ama sonra öğrendi çözdü. Sonraları baktım direniyor oğlum benimle uyumaya hemen eşimi aradım yer değiştirdik. Önceleri gık mık diyodu ama zamanla o da alıştı. Hatta sorunlar çözüldükten sonra bile çalışası olmadığı günlerde yer değiştiriyorduk. Bana da iyi geldi. Demeye çalıştığım ortamdan uzaklaşmanız nefes almanız lazım. Siz evinizi evim diye değil 4 duvar diye görüyorsunuz. Çok yorucu bu. Çocuk olmasa da öyle.

Eşimde öğrendi bu süreçte çocuk bakmayı. Şimdi hamileyim gözüm arkada kalmadan hem küçük hem büyük çocukla rahatlıkla ilgilenebileceğini biliyorum. Ama bunu ona ben öğrettim. Öyle bi amacı yoktu öyle söyliyim. Bi gece çocuğu yapıp sonra geri çekilip izleyince baba olunmuyor. Bende eşime acıyordum kendi işi elemansız 15 saat ayakta koşturuyor vs. Noldu o bana acıması gerektiğini görüyo muydu? Hayır. Bende ona acımadım. O zaman işler değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…