Bu yoruma yorum yapmak istiyorum ama muhalefet olmak için değil kesinlikle. Sadece bardağın dolu tarafına da bakmak için yazacağım. Sonuçta çok iyi KV ler var, gelinine hiç sıkıntı çıkarmayan. Belki de KV adayı böyle biri. Ya da KV ile birlikte yaşamak zorunda kalanlar için öneri olsun diyelim
1-Gece banyo yapman gerekecek.
Ammavelakin evde kayınvaliden var.Yok öyle cıbıl cıbıl banyoya geçmek.
Giyin bakalım giyin.Öyle banyoya.Dur yavaş ses yapma kadın uyanmasın.
Gece kalktın sıkıştın tuvalete gideceksin.Çıkar bakayım o seksi geceliğini.
Kayınvaliden görür ayıp olur.Üstünü giyin .Bunları yaparken uykun kaçar ama malum evde kayınvalide var.
Ebevayn banyolu bir ev olursa böyle bir sıkıntı yaşanmaz
2-Bugün canın yemek yapmak istemiyor.Dışarda başbaşa yemek istedin.
Aaa ne ayıp kadını evde tek mi bırakacaksın.Önce onun yemeğini pişir sonra git gene gideceksen...
Anlayışlı biri kalkıp kendine bir şeyler hazırlar, hatta gelince evde yemek bulabilir şanslı gelinler
3-Evli arkadaşlarınız size gelecek .Hepsi sizle kafa dengi.
Ama kayınvalide de evde kovacak halin yok ya oturacak sizle...
Karşı apartmanda oturan bir gelin-KV var. YEri gelince KV ile bazzen de sadece eşi ve çocuğu ile çıkıyor dışarı. Bu da KV nin anlayışına bağlı demek ki
5-Sabah kalkış kayınvalideye endekslidir.Yok öyle öğleye kadar yatmak.
Kalkıp yatağını düzelteceksin.Canın mı istemiyor.Aa ayıp kayınvaliden ne düşünür sonra.
Ondan sonra kahvaltıyı hazır edeceksin.Koca kadın hazırlayamaz ya ayıp olur dimi ama...
Normal bir insan kalkınca yatağını düzeltip işine gücüne bakmalı. Çalışan da ev hanımı da bu düzene alışmalı. KV olsa da olmasa da.Kahvaltı hazırlamak da külfet değil bana göre. Yaşlılar zaten erken kalkıp kahvaltıyı hazır ediyor, alışkanlık olmuş çünkü. Bu konuda KV min hakkını yemeyeyim, kalkar hiç ses etmeden kahvaltıyı hazırlar
6-Alışveriş zamanı...Kaynana fazla sevmez müsrif gelin.Zaman tutumlu olma zamanı.
Eş razı olup KV-gelin arasındaki dengeyi korursa KV gık bile diyemez
7-Evde ayaklarını uzatıp kocişinle sinema keyfi yapmak mı...Cık cık cık...
Hemen aklından çıkar hemen.
Kayınvalidenin yannda edepli oturulur
Ne öyle bacaklarını uzatıp tv keyfi yapmak.Hem kayınvalide mahmut tuncer showa bakacak ...
Bir süre sonra aşılacak meseleler bunlar. Tabi ki eşinin kucağına oturup sarılamazsın ama pijamalarla rahatça oturabilir insan
8- Bayramlarda ilk gün sabah kahvaltıya kendi ailene gitmeyide nerden çıkardın.
Kayınvaliden evde.Onun için eve misafir gelir.Boş birarada çıkarsın acele etme.
Benim KV kaç km uzakta, annem dibimde ama ben çoğu kez kahvaltıya falan onun evine gidiyorum. Yapacak olan uzaktan da yapıyor yani
9-Hoppp hamilesin...
Hadi gözün aydın ola gelin hanım.
Lohusa bunalımın da eklendi mevzuya.Kayınvaliden tecrübeli.
Çocuğa o bakar mamasını çayla yapar.Ama o tecrübeli sus ayıp olur.
Bazen gerçekten faydası olur tecrübesi olduğu için, bazense bunalım nedeni. İlk lohusalıkta değil ama çocuk biraz büyüyünce KV çok yardımcı olabilir, tabi hoşgörülü ve anlayışlı bir hanımsa.
10-Tatile mi çıkmak istedin.
Pehh...Kayınvalidene de teklif etmen gerek.Şanslıysan gelmez.
Ama genelde kaynana kısmı tatili sever...
Burada yine eş devreye giriyor. Dengeyi kurabilirse eşiyle başbaşa tatile çıkar, KV ile ayrı bir plan yapılır. Zaten yılda kaç gün tatil var, bence bir orta yol bulunabilir.
İstedikten sonra birçok şeye katlanılır yani. Ama sağlam bir sinir, karşında bazen cozutsa da genelde anlayışlı ve merhametli bir KV, dengeyi kurabilen akıllı bir eş lazım.
Diyeceksiniz ki sen otur o zaman KV ile. Bende o kadar anlayışlı bir KV yok. Azıcık daha anlayışlı olabilse ilişkilerimiz de farklı olurdu zaten. Karşı apartmandaki gelinin kaçta uyandığını perdesinden takip ediyor ve öğleye doğru kalkıyor diye söylenip duruyor elin kızına. Gel de beraber otur şimdi