Sadece kaynana ile...

yorumlarımızı tek tek okuduysan hepımız ortak sonucunu anlamıssındır sanırım...annede tanımıs ıste senı..bır bıldıgı var demekkı...

bak bır es bulunur ama bır aıle bulunmaz....ısıne gelırse elbette dıyecek sana bende olsam (ERKEK)annemı yalnız bırakmam benım bu sartlarımı kabul eden bırıyle evlenmek ısterım.

bır kere o erkek annesıne deger vermesydı yada annesını yalnız bırakacak olsaydı sana demezdı bastan benım annemle oturrmusun dıye...

adam basta demıs sana ü...sen olmasan bır baskasınada dıycek annemle oturrmusun dıye....

ıkna yoluna gıtsende olmazzz o kosulu koyan adam bunu kabul etmezz....

Evet,ozaman biz ayrı dünyaların insanıyız...Gerçekten iyi olduguna mutlu olduguma inanıyorum ama ileride huzurlu olamıcaksam da, güzel hislerimi içime gömmem lazım ...

İşte benımde bahsettiğim bu aslında kaynana kaynanalıgını bilecek gelinde gelinliğini bildikten sonra sorun olacagını zannetmiyorum, mesela ben kocamla tatile gitmek istediğimde kayanam bana hayır olmaz gidemezsiniz dicek bi tip değil kendi parası maaşı olan bi kadın bende zaten çalışacagım açıklığıma felan hiçbişeyime karışmıyorlar. He bende ayrı oturmak isterdim ama kaynanam bana ,beni geceliğimle gördüğünde ayıplıcak biri değil, hatta daha çok isteyen bir tip...

Ama yine de kimse kimsenin içini bilemez bakalım işte herşey nasip gerçekten cadı biriyse zaten yapamam hayırlısı..

insan evlenene kadar icine girene kadar hic birsey anlayamaz bende kayinvalidmlerle 2 sene oturudum ama calisiyordum esimle dükkanimiz vardi ve kayinvalidem cok sesiz sakin inanki agzi var dili yok dencek bir tip birseyede karismazdi ama zamanla insan gercekten diyorki artik ayri evimi istiyorum diye cocugum oldu 4 aylikdogduktan 2 ay sonrasi ayrildim ailen büyüdükce ev ev üstüne olmuyor bu sefer cocugunuda istedigin gibi yetistiremiyorsun esinle gün geliyor yanliz kalmak istiyorsun gün gelecek tartisacaksin ve 2 sny sonra barisacaksin ama sen bagirdigin icin kayinvaliden surat saliyacak bu herkeste öyle birsey yapmak istiyeceksin kocana romantik bir aksam yemegei yedirceksin mum isiginda o bile olmiyacak bas basa kalmak istiyor insan nekadar iyi olursa olsun ben diyorum keske basta ayirsaydim evimi kötü mü ayirdim evimi? hayir ama 2 sene boyunca evliligimi istedigim gibi yasayamadim balayina bile gidemedim simdi ise iside biraktim cocuguma evimde kendim bakiyorum ve mutluyum cok sükür herkez yerinde iyi olsun tabiki esinde hakli kimse annesini veya babasini yanliz birakmak istemez ama ozamanda yakinlarda bir yerde otura bilirsiniz senin tek dezavantajin kayinbaban olmamasi ve esin hakli olarak annesini yanliz birakmak istemiyor ama bazi arkadaslarinda dedigi gibi ayni apartmandada otura bilirsinz kapiyi kapatinca herkez kendi yerinde mutlu hayirlisi olsun insaallah hakkinda canim

Bak 3-5 konu aşağıda "4 aylık evliyim cahillikle kaynana ile ayrı evde yaşamayı kabul ettim, ayrı ev istiyorum" diye bir konu var.

O damdan düşmüş, sana en iyi aklı o arkadaş verir oku istersen.

insan evlenene kadar icine girene kadar hic birsey anlayamaz bende kayinvalidmlerle 2 sene oturudum ama calisiyordum esimle dükkanimiz vardi ve kayinvalidem cok sesiz sakin inanki agzi var dili yok dencek bir tip birseyede karismazdi ama zamanla insan gercekten diyorki artik ayri evimi istiyorum diye cocugum oldu 4 aylikdogduktan 2 ay sonrasi ayrildim ailen büyüdükce ev ev üstüne olmuyor bu sefer cocugunuda istedigin gibi yetistiremiyorsun esinle gün geliyor yanliz kalmak istiyorsun gün gelecek tartisacaksin ve 2 sny sonra barisacaksin ama sen bagirdigin icin kayinvaliden surat saliyacak bu herkeste öyle birsey yapmak istiyeceksin kocana romantik bir aksam yemegei yedirceksin mum isiginda o bile olmiyacak bas basa kalmak istiyor insan nekadar iyi olursa olsun ben diyorum keske basta ayirsaydim evimi kötü mü ayirdim evimi? hayir ama 2 sene boyunca evliligimi istedigim gibi yasayamadim balayina bile gidemedim simdi ise iside biraktim cocuguma evimde kendim bakiyorum ve mutluyum cok sükür herkez yerinde iyi olsun tabiki esinde hakli kimse annesini veya babasini yanliz birakmak istemez ama ozamanda yakinlarda bir yerde otura bilirsiniz senin tek dezavantajin kayinbaban olmamasi ve esin hakli olarak annesini yanliz birakmak istemiyor ama bazi arkadaslarinda dedigi gibi ayni apartmandada otura bilirsinz kapiyi kapatinca herkez kendi yerinde mutlu hayirlisi olsun insaallah hakkinda canim

haklısın canım çok teşekkürler yorumun için...

şimdi ne diyim tam bilemedim sonuçta anne her zaman erkek evladın yanına yaraşıyo kız çocuğun bakması banada buiraz tuhaf gelyio kadınıda gidecek yeri yoksa eğer olabilir aslında. ama şuda var insan yeni evliyken her konuda rahat olmak istiyo evde bi üçüncü kişi sorun daolabilir sonuçta eşinin ilgisi senden çok annesine kayabilir anesinin yanıda rahat olamayabilir sen bu rahatlığı ancak odanda yaşarsın zor bi durumdasın

Bundan önce başka bir üyeliğim vardı iptal ettirmiştim. O nickimden bir konu açmıştım, "evlenince kayınvalidemle altlı üstlü oturcam" diye. Evimiz yeni yapılıyordu, alt kat bitmişti kayınvalidemgil orda oturuyorlardı. Üst katı da biz evlendikten sonra en geç 1 yıl içinde yaptırıp biz üst kata taşıncaktık. Tabi o süre içinde kayınvalidemlerle oturcaktım. Bunları yazıp burda fikir istedim, aldığım bütün yorumlar asla yapma oldu. Eviniz bitsin öyle yapın düğününüzü, aman diyim düğünü erteleyin ama aynı eve girmeyinle dolu bir sürü bir sürü mesaj.

Ben ne yaptım peki? Dinlemedim. Kimseyi dinlemedim. Dedim ben iyi iyi bir insanım, onlar da iyi nasıl olsa. Geçinir gideriz. Hatta burda konu bile açacaktım bakın böyle dediniz ama öyle olmadı diye :)

Evliliğimin ilk ayları kabus gibi geçti, en güzel günlerim heba oldu. Unutuması zor yaralar aldım, evliliğimiz yaralandı. Şimdi eşimle iyiyiz çok şükür ama, bütün hayallerim bir bir yitip gitti.
Açtığım konuları açıp okursan, yaşadıklarımı bir nebze daha iyi anlarsın. Ben dinlemedim, hayatımın en büyük hatasını yaptım. Sen bari yapma.

Benim kaynanam evlenmeden önce sus pus, hiç bişeye karışmayan çoook anlayışlı bitanecik bir insandı. Şimdi hayatımda en çok nefret ettiğim insanlardan biri o, diğeri de görümcelerim.
Çok sevdiğim annesi gitti, yerine despot dediğim dedik, anlayış yoksunu bir kadın geldi. Ben burdakileri dinlemedim, sen hala şansın varken aklını başına al.

annemin yanında gecelikle geziyorum, kvmin yanında da gezerim demişsiniz ya... gezemezsiniz işte

anneniz bile yeri gelince karışır insana. hele kaynanalar burnunu çıkarmaz. pembe gözlüklerinizi çıkarın kk her zaman haklıdır

annemin yanında gecelikle geziyorum, kvmin yanında da gezerim demişsiniz ya... gezemezsiniz işte

anneniz bile yeri gelince karışır insana. hele kaynanalar burnunu çıkarmaz. pembe gözlüklerinizi çıkarın kk her zaman haklıdır

bukadar yoruma aldım zaten boyumun ölüçüsünü :) tövbe billah :)

kacarak uzaklas bence. es adayin sen boyle bir seyi onersen kabul edecek miydi?kesinlikle hayatini mahvetme.daha oncekiler de yazmis .konulari okursan memnun olan kimse yok olamaz da.egitim seviyesi ise o kadar da ucurum yaratacak bir seviyede degil aranizda.ama birlikte yasamak en onemli sorun

değil aynı evde, aynı apartmanda bile tahammül edemiyorum ben. sakın öyle birşey yapma. hayatının hatasını yaparsın.

ben aynı evde değilim fakat aynı apartmandayım ..
evlenmeden önce aman ne olacak evim ayrı aşım ayrı diye düşünmüştüm hiç problem etmemiştim
ama büyük bir sorun oldu benim için evlendiğime evleneceğime pişman etti şimdiki aklım olsa aşkımdan ölsem böyle birşeyi kabul etmem
ne kadar uzak o kadar iyi
ilişkilerde seviyeli olur yüz göz olunmaz..
hep söylüyorum bundan sonra evleneceklere ilk tavsiyem kaynanaya uzak olun !!

canım dünya iyisi olsa OLMAZZZZZZZZ

en basit bi örnek vereyim

benim kayınvalidem bazı eksileri olsada özünde çok iyidir melek gibidir yılda 1 kez gelirler bütün akşam otutur sesi bile çıkmaz..yine de salonda yanına otururken rahat rahat ayaklarımı uzatıp yatamam, eşimle şakalaşamam ,sarılamam vs...ve bunlar bi evlilikte çok önemli şeyler

kv yeni gitti 2 akşamdır eşimle başbaşayız çocuklarla..inan liseliler gibi hissediyorum canım ne istiyorsa yapabiliyorum bu o kadar önemli ki

Çok önyargılı yaklaşmayı doğru bulmuyorum ben. İlla ki kötü gecinilecek diye bir şey yok. Bence sen kendini ve KV ni tart. Yapılarınız uyumlu mu, sen bazı şeyleri duymamaya görmemeye hazır mısın, KV hoşgörülü ve geçimli biri mi? Eğer cevabın evetse aynı evde yaşanabilir, en azından bir süre denenebilir. Olmazsa yakınınızda bir daire tutup oraya yerleştirirsiniz, gelir gidersiniz.

Yeni evli iken evde KV olması biraz sıkıntı olabilir yalnız. Bir süre başbaşa kalıp evliliğinizi oturttuktan sonra KV ile beraber yaşama düşünülebilir. Sonuçta yaşlı ve yalnız bir kadın. Onu yalnızlığa mahkum etmemek lazım.

Burada en önemli şey kendini, eşini ve KV ni çok iyi tanıyıp tartman. Benim KV çok dominant mesela. Bırak beraber yaşamayı altlı üstlü bile oturamayız mazallah :37:

bence koşar adım kaç ondan :53:
güzelim ben 10 saatlik mesafeden taş koyanları biliyorum evliliğe zor baş ediyorlar sen nasıl baş edeceksin...
yarın birgün birşey olsa evlendiğinde eşinin sana diyeceği şey... annemin bizden başka kimi var hatrım için aldırma.....
ama insan eti insana ağır gelir...
hatta sevgiline sorsan annesi çok iyidir... hatta gezmeyi sever evde pek kalmaz seni rahatsız etmez falan der...hepsiii yalan.......
cnmm birşey olduğunda sen yüz çeviremezsin eşin de yanında olmaz... bence hiç buluşma:27:

Bu yoruma yorum yapmak istiyorum ama muhalefet olmak için değil kesinlikle. Sadece bardağın dolu tarafına da bakmak için yazacağım. Sonuçta çok iyi KV ler var, gelinine hiç sıkıntı çıkarmayan. Belki de KV adayı böyle biri. Ya da KV ile birlikte yaşamak zorunda kalanlar için öneri olsun diyelim :34:

1-Gece banyo yapman gerekecek.
Ammavelakin evde kayınvaliden var.Yok öyle cıbıl cıbıl banyoya geçmek.
Giyin bakalım giyin.Öyle banyoya.Dur yavaş ses yapma kadın uyanmasın.

Gece kalktın sıkıştın tuvalete gideceksin.Çıkar bakayım o seksi geceliğini.
Kayınvaliden görür ayıp olur.Üstünü giyin .Bunları yaparken uykun kaçar ama malum evde kayınvalide var.
Ebevayn banyolu bir ev olursa böyle bir sıkıntı yaşanmaz

2-Bugün canın yemek yapmak istemiyor.Dışarda başbaşa yemek istedin.
Aaa ne ayıp kadını evde tek mi bırakacaksın.Önce onun yemeğini pişir sonra git gene gideceksen...
Anlayışlı biri kalkıp kendine bir şeyler hazırlar, hatta gelince evde yemek bulabilir şanslı gelinler

3-Evli arkadaşlarınız size gelecek .Hepsi sizle kafa dengi.
Ama kayınvalide de evde kovacak halin yok ya oturacak sizle...
Karşı apartmanda oturan bir gelin-KV var. YEri gelince KV ile bazzen de sadece eşi ve çocuğu ile çıkıyor dışarı. Bu da KV nin anlayışına bağlı demek ki

5-Sabah kalkış kayınvalideye endekslidir.Yok öyle öğleye kadar yatmak.
Kalkıp yatağını düzelteceksin.Canın mı istemiyor.Aa ayıp kayınvaliden ne düşünür sonra.
Ondan sonra kahvaltıyı hazır edeceksin.Koca kadın hazırlayamaz ya ayıp olur dimi ama...
Normal bir insan kalkınca yatağını düzeltip işine gücüne bakmalı. Çalışan da ev hanımı da bu düzene alışmalı. KV olsa da olmasa da.Kahvaltı hazırlamak da külfet değil bana göre. Yaşlılar zaten erken kalkıp kahvaltıyı hazır ediyor, alışkanlık olmuş çünkü. Bu konuda KV min hakkını yemeyeyim, kalkar hiç ses etmeden kahvaltıyı hazırlar

6-Alışveriş zamanı...Kaynana fazla sevmez müsrif gelin.Zaman tutumlu olma zamanı.
Eş razı olup KV-gelin arasındaki dengeyi korursa KV gık bile diyemez

7-Evde ayaklarını uzatıp kocişinle sinema keyfi yapmak mı...Cık cık cık...
Hemen aklından çıkar hemen.
Kayınvalidenin yannda edepli oturulur
Ne öyle bacaklarını uzatıp tv keyfi yapmak.Hem kayınvalide mahmut tuncer showa bakacak ...
Bir süre sonra aşılacak meseleler bunlar. Tabi ki eşinin kucağına oturup sarılamazsın ama pijamalarla rahatça oturabilir insan

8- Bayramlarda ilk gün sabah kahvaltıya kendi ailene gitmeyide nerden çıkardın.
Kayınvaliden evde.Onun için eve misafir gelir.Boş birarada çıkarsın acele etme.
Benim KV kaç km uzakta, annem dibimde ama ben çoğu kez kahvaltıya falan onun evine gidiyorum. Yapacak olan uzaktan da yapıyor yani :37:

9-Hoppp hamilesin...
Hadi gözün aydın ola gelin hanım.
Lohusa bunalımın da eklendi mevzuya.Kayınvaliden tecrübeli.
Çocuğa o bakar mamasını çayla yapar.Ama o tecrübeli sus ayıp olur.
Bazen gerçekten faydası olur tecrübesi olduğu için, bazense bunalım nedeni. İlk lohusalıkta değil ama çocuk biraz büyüyünce KV çok yardımcı olabilir, tabi hoşgörülü ve anlayışlı bir hanımsa.

10-Tatile mi çıkmak istedin.
Pehh...Kayınvalidene de teklif etmen gerek.Şanslıysan gelmez.
Ama genelde kaynana kısmı tatili sever...
Burada yine eş devreye giriyor. Dengeyi kurabilirse eşiyle başbaşa tatile çıkar, KV ile ayrı bir plan yapılır. Zaten yılda kaç gün tatil var, bence bir orta yol bulunabilir.

İstedikten sonra birçok şeye katlanılır yani. Ama sağlam bir sinir, karşında bazen cozutsa da genelde anlayışlı ve merhametli bir KV, dengeyi kurabilen akıllı bir eş lazım.

Diyeceksiniz ki sen otur o zaman KV ile. Bende o kadar anlayışlı bir KV yok. Azıcık daha anlayışlı olabilse ilişkilerimiz de farklı olurdu zaten. Karşı apartmandaki gelinin kaçta uyandığını perdesinden takip ediyor ve öğleye doğru kalkıyor diye söylenip duruyor elin kızına. Gel de beraber otur şimdi :37:

Öyle biri varsa, çıksın da müzeye kaldıralım canım... :ssz:

beenn !!! müzeye kaldırın beniii :))) valla canım ben kayınvalidem ve üstüne bonus olarakta kayınpederimle birlikte yaşıyorum 1.5 yıldır hemde 70 metrekare bir evde :)) maşalaahh çoookta severiim cookta ıyı anlaşırız.biz memleketin uzagında biryerde görev yapıyoruz eşimle.onlarda çocuga bakmak için yanımızda kalıyorlar.hatta cocuktan önce hamilelik döneminde gelmişlerdi,hala yanımdalar.hiçbir şikayetim yok cok sukur.o kaynanadan kaynanaya değişir.biraz sen hoşgörülü olursan biraz o iyi niyetli olursa olur gider valla.

ee neye karrar verdın guzeller guzelı...ben bunca yorumun ustune ne evlılıgı derdım:)))

ee neye karrar verdın guzeller guzelı...ben bunca yorumun ustune ne evlılıgı derdım:)))

bende bunca yorumun üstüne hayır! diyorum ama allahtan da korkuyorum ne yalan söyliyim :43:
daha bu fikrimi söyleyemedim çünkü daha yüzyüze gelmedik. 2 yıl bekleyelim sende evin üstüne ev çık dicem altlı üstlü otururuz,beklerim ben dicem. baktım onada hayır diyor. ozaman evli evine köylü köyüne...

Back
X