Sadece kaynana ile...

canım bende yüksek ookul mezunuyum ve eşimde lise mezunu şimdiye kadar aramızda hiç bir sorun olmadı bu konuda. evlendiğimiz sırada çalışıyodum ve maaşımda eşimden fazlaydı sonra işsiz kaldım bebek oldu falan çalışmıyorum eşim çalışıyo. sana kalmış bişey ilerde ezmeye kalkmazsan bundan dolayı eşni ki ezilecek bi durum yok ama bazı burnu kaf dağında olan kadınlar bunu çok yapar. sen yapmazsan bu sorun olmaz.

aynı eve gelince aklı başında iyi bi kv olursa ne ala ama şunuda söyleyim evlenmeden anlayamazsın nekadar iyi olup olmadığını.
benim eşim ilk okul mezunu köyde büyüdü .ama baksan hiç anlamazsın öle biri olduguna .kendi işinin patronu evinin ekmegini fazlasıyla kazanıyor cok şükür cogu üniverste bitirmiş erkekten naha dürüst daha allah korkusu olan daha efendidir .ben lise mezunuyum meslegim kuaförluk .ama evde oturuyorum yan gelıp yatıyorum .yani sölemek istedigim boş işler okumuş ya okumamış adam adam olsun gerisi boş:42:

benim eşim ilk okul mezunu köyde büyüdü .ama baksan hiç anlamazsın öle biri olduguna .kendi işinin patronu evinin ekmegini fazlasıyla kazanıyor cok şükür cogu üniverste bitirmiş erkekten naha dürüst daha allah korkusu olan daha efendidir .ben lise mezunuyum meslegim kuaförluk .ama evde oturuyorum yan gelıp yatıyorum .yani sölemek istedigim boş işler okumuş ya okumamış adam adam olsun gerisi boş:42:

kesinlikle katılıyorum. tabi bazı durumlar için geçerli değil. mesela düşün kadın hakim eşi ilk okul mezunu. tamam çok mutlular hiç eğitimle ilgili sorun yok.. ama her girdikleri ortamda biraz gerilim olacak bundan dolayı. yani çok uç farklılıklar olmadığı sürece sorun olmaz. zaten anlattığım sorunsa mahalle baskısından kaynaklanıyo. bana çok demişleridi aaa üniv. okudun lise mezunu adam yok anlaşamzsınız görüşünüzz farklı olur cart curt. sağolsun iç kimseye karşı yüzümü eğdirmedi. üsteli her ortamda eşim. üniv. mezunu diye övünür. bende diplomalı ev hanımı oldum zaten :).

bide arkadaşım var. kendisi doktora yapıyo. sevgilisi vardı çok ciddiler çocukta süper zekii. oda doktora yapıyo hemde hatrı sayılır bir okul ve bölümde bide ikinci okuluda okuyo.. ama gel görki adam kzın faceine koyduğu resme arkadaşlarına karışır. kız gezmeye çıkamaz kattiyen evden dışarı çıkamaz. dedim ne bu ya kzım sen bukadar oku oku. git doktora yapmış itilmişi bul sende evlenince olursun bir kakılmış. yani okumakla hiiiç alakası yok adamolmanın.

sen hayatınla ilgili iki önemli karar almalısın.birincisi evde yabancı bir insanlar yaşamayı kabul ediyor musun.yeni evli olacaksın.yaşın da küçüktür diye tahmin ediyorum.dünyanın en iyi insanı bile olsa çok zor.özel hayatın olamaz.evde istediğin gibi giyinemezsin.istediğin saatte kalkamazsın.onun ilacıdır,hastanesidir,yemeğidir derken bir bakmışsın hastabakıcı olmuşsun.kendi annenle bile evliliğin ilk yıllarında yaşamak zorken yabancı ile iki kat zor.ikinci konu eğitim farkı.eşin bunu sorun haline getirmemeli.kompleks yapmamalı.bu kadar fedakarlığı yapmaya değer mi bu insan onu düşünmelisin.yoksa sen senin gibi üniversite mezunu olan ve evlenince ayrı evde yaşayacağın başka bir insanla tanışamam mı diyorsun.hakkında hayırlısı olsun.

ikinize bağlı iyi geçinmeniz, ama ne kadar iyi olsada annesi, aynı evde 2 kadın 1 erkek bence olmaz,
kocana sarılıp öpsen, o kıskanır, o sarılsa sen kendini kötü hissedersin eminim,
çok seviyorum, ayrılamam, oda annesini şart koşuyor diyorsun, geleceğin az da olsa belli, ister istemez sorunlar yaşarsınız,
hani kimse kimseye karışmasa da herkes büyüklerle otursa, kira vermese, ama öyle olmuyor işte,
bence arkadaşını yakın bi yerde ev tutmaya ikna et, yada aynı evde rahat olmadan, özelin olmadan yaşamaya göz yumarsın..

Eş ailesiyle yaşanmaz hele hele kayınvalideyle hiç yaşanmaz.
Bu forumda hergün farklı farklı konular açılıyor hiç mi okumadın?
En yenisi kız 4aylık ama pişman .Neden mi ?
Neden olacak kayınvalideyle yaşadığı için.4Aylık evli.
Ama köle isuara gibi hayatı...Gir de oku bak ibretlik cinstten.
Hadi okumam dedin o zaman hemen sana senaryolar yazalım...

1-Gece banyo yapman gerekecek.
Ammavelakin evde kayınvaliden var.Yok öyle cıbıl cıbıl banyoya geçmek.
Giyin bakalım giyin.Öyle banyoya.Dur yavaş ses yapma kadın uyanmasın.

2-Bugün canın yemek yapmak istemiyor.Dışarda başbaşa yemek istedin.
Aaa ne ayıp kadını evde tek mi bırakacaksın.Önce onun yemeğini pişir sonra git gene gideceksen...

3-Evli arkadaşlarınız size gelecek .Hepsi sizle kafa dengi.
Ama kayınvalide de evde kovacak halin yok ya oturacak sizle...

4-Gece kalktın sıkıştın tuvalete gideceksin.Çıkar bakayım o seksi geceliğini.
Kayınvaliden görür ayıp olur.Üstünü giyin .Bunları yaparken uykun kaçar ama malum evde kayınvalide var.

5-Sabah kalkış kayınvalideye endekslidir.Yok öyle öğleye kadar yatmak.
Kalkıp yatağını düzelteceksin.Canın mı istemiyor.Aa ayıp kayınvaliden ne düşünür sonra.
Ondan sonra kahvaltıyı hazır edeceksin.Koca kadın hazırlayamaz ya ayıp olur dimi ama...

6-Alışveriş zamanı...Kaynana fazla sevmez müsrif gelin.Zaman tutumlu olma zamanı.

7-Evde ayaklarını uzatıp kocişinle sinema keyfi yapmak mı...Cık cık cık...
Hemen aklından çıkar hemen.
Kayınvalidenin yannda edepli oturulur
Ne öyle bacaklarını uzatıp tv keyfi yapmak.Hem kayınvalide mahmut tuncer showa bakacak ...

8- Bayramlarda ilk gün sabah kahvaltıya kendi ailene gitmeyide nerden çıkardın.
Kayınvaliden evde.Onun için eve misafir gelir.Boş birarada çıkarsın acele etme.

9-Hoppp hamilesin...
Hadi gözün aydın ola gelin hanım.
Lohusa bunalımın da eklendi mevzuya.Kayınvaliden tecrübeli.
Çocuğa o bakar mamasını çayla yapar.Ama o tecrübeli sus ayıp olur.

10-Tatile mi çıkmak istedin.
Pehh...Kayınvalidene de teklif etmen gerek.Şanslıysan gelmez.
Ama genelde kaynana kısmı tatili sever...

Konu sahibi vakit iyi düşünüp tartma vakti...Kolay gele...

çok bomba oldu:1:
eline sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, alkışlık sözler :46::46::46::46::46:

uzaktan davulun sesi güzel gelir. aynı çatı altına girmeden o kadın yaşlı ve mağdur olur, aynı çatının altında görmesen de diğer odada olduğunu bilmek batar sana.
bence en güzeli onun düzeni bozulmasın ona yakın bir ev tutun. nasıl başlarsan öyle gider. şimdi ayrı evi kabul ettirirsin ama sonra tatsızlık çıkarsa evini ayırmak zor olur.ayırdın diyelim sülale mimler seni "yaşlı ve yalnız bir kadını evinden attı" olur.

Aynı eve gelin gitme vs. fikrine en karşı biriyim belki de ama bu konuda çekimser kaldım
Ne bileyim eşi yok, başka oğlu yok, kimsesi yok kadının
Bence de oğlunun evinde kalmalı ( tabi bahsedilen cadı kaynanalar gibi değilse )
Yalnızca siz yeni evliyken ve arada bazı bazı kızında da kalabilirse iyi olur

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, evladına bile..

ben kayınwalıdemı cok severım..
hayatta en cok sevdıgım ınsanlardan biri..
ben onunla yaşardım mesela..
allah korusun kayınpederıme bısey olsa bırakmam alırım yanıma..
ama işte kayınwalıdem asla benle yaşamaz..
bir ara bende konu acmıstım ev olayından dolayı bı 6 ay falan yaşayalımmı falan dıyorduk..

kayınwalıdem asla olmaz..
sen yenı gelın olucaksın..
sabhalıgınla kocanı ugurlayacaksın..
rahat olamazsın ...
senı cok sevıyorum kızımdan otesın bılıyorsun..
ama ev ev üzerine olmaz demişti..

gelinin ve kaynananın huzuru için ayrı ev olması şart.acaba kaynananın geçinmek için yeterli bütçesi var mı,yoksa belki oğlu bu nedenle birlikte yaşamak istiyor olabilir:44:

gelinin ve kaynananın huzuru için ayrı ev olması şart.acaba kaynananın geçinmek için yeterli bütçesi var mı,yoksa belki oğlu bu nedenle birlikte yaşamak istiyor olabilir:44:

aynı düşüncede olduğumuza sevindim ablacım,k.valide düşmanı değilim ama aynı evde de kalmam :52:

eşinden maaş kalmıştır kalmasa bile oğlu-kızı var elbirliğe ile bir annelerine bakabilirler sanırım.

aynı düşüncede olduğumuza sevindim ablacım,k.valide düşmanı değilim ama aynı evde de kalmam :52:

eşinden maaş kalmıştır kalmasa bile oğlu-kızı var elbirliğe ile bir annelerine bakabilirler sanırım.

ben iş nedeniyle bir süre yaşadım.allaha şükür büyük sorunumuz olmadı.ufak tefekleri görmemezlikten geldik ama ben de gelinle yaşamam,huzurumu bozamam,dermişim:1:

Annem yalnız yaşıyor.
Ablam ve ben evliyiz.
Annem 50 yaşında birlikte yaşamak konusunun hiç lafı dahi geçmedi aramızda .
Çünkü; annecim hamd olsun sağlıklı, evinde rahatça hareket ediyor. Ayrıca evlerimiz onu gönlünce rahat ettirmeye uygun değil.
Biz ablamla ve eşlerimizle mümkün mertebe maddi manevi onu rahat ettirmeye çalışıyoruz.
Birlikte vakit geçiriyoruz.
Yakınında güvendiğimiz aileler var gözünüz arada bir onda olsun diyoruz.
Zaten evi de hiç boş kalmıyor ya ablamlar ya biz ya torunlar ya arkadaşları birlikteyiz.

Kendinizi böyle şartlamayın bence.
Allah göstermesin anne veya babanız yalnız kalsa ilk düşenceniz yanınıza almak olmamalı.
Onlarında bir hayatı var, mahremleri var. Ayrı evde olmaları terk edildikleri anlamına gelmiyor.

Hele ki yeni evliyken kayınvalideniz genç ise, sağlıklı ise ayrı evde yaşayın .
Evliliğinizi, ikili ilişkilerinizi oturtun ve dilerseniz ilerde bebeğiniz olunca belki 3-5 yıl sonra birlikte yaşayın derim ben.
Evliliğin ilk dönemleri güzel olduğu kadar sancılı geçiyor. Konuşulması gereken çok konu oluyor. Öğrenilmesi gereken çok mevzu oluyor.
Bu öğrenme sürecinde 3 kişi olmayın.
Ne bileyim haftada 2 gün kalmaya gidin. Birlikte planlar yapın, dışarda yemek yiyin. Samimiyetiniz yavaş yavaş ilerlesin.

Neden denk olmasınlar? Altı üstü yüksekokul bu.

Neye dayanarak yüksekokulu bu kadar küçümsüyorsunuz?Liseyle yüksekokulu kıyaslamanız bile çok tuhaf.Yüksekokul mezunuyum,hiç de rahatsız olmadım.Sizde altı üstü yüksekokul mezunusuz profilinize bakılırsa.

sağlığında bir sorun yoksa neden kalınıyor ki aynı evde yakında tutulsun ev yine gidilsin ihtiyacı karşılansın aynı evde olunca noluyo anlamadım ben bu adamları , heee kv tutturuyorsa illaki oğlum evlenince beraber yaşayalım diye orası ayrı o zaman o adamdan kaçmak lazım zaten baştan rengini belli etmişşş

Ayrıca hiç anlamadığım bir şey var ki söylemek istiyorum.
" yemeğin hazır olacak"
" hiç yemek pişirmeyeceksin."
" sıcacık eve geleceksin" gibi gerekçelerle birlikte yaşamayı kabul etmesin kimse.

Arkadaşım yoğun çalışan bir mühendis ve kayınvalidesiyle yaşıyor 7 aydır.
İkisi de kendini bilen insanlar maşallah fakat arkadaşım diyor ki;
" Bu akşam ne yapsam ? " diye düşünmek istiyorum.
"Ona göre eve gelirken bir şeyler almak istiyorum."
" Eline sağlık" cümlesini duyayım
" Benim de yemeği yaktım diye hatıralarım olsun hatta " diyor.

Ayrıca hiç anlamadığım bir şey var ki söylemek istiyorum.
" yemeğin hazır olacak"
" hiç yemek pişirmeyeceksin."
" sıcacık eve geleceksin" gibi gerekçelerle birlikte yaşamayı kabul etmesin kimse.

Arkadaşım yoğun çalışan bir mühendis ve kayınvalidesiyle yaşıyor 7 aydır.
İkisi de kendini bilen insanlar maşallah fakat arkadaşım diyor ki;
" Bu akşam ne yapsam ? " diye düşünmek istiyorum.
"Ona göre eve gelirken bir şeyler almak istiyorum."
" Eline sağlık" cümlesini duyayım
" Benim de yemeği yaktım diye hatıralarım olsun hatta " diyor.

Tam tersi de olabilir.

Gelin hem çalışır, hem de evde birilerine hizmet eder.
Kayınvalide nasıl olsa gelin yapmak zorunda diye elini etegini işten çeker.

Yemek yapılmaz, yemek yapılması için gelinin işten eve gelmesi beklenir.
Yemekten sonra bulaşık yıkanmaz, gelinin yıkaması , çayı koyması beklenir vs vs.

Vicdanlı bir kayınvalide eli ayagı tutuyorsa çalışan gelininden beklemez bunları ama,
malesef çevremde o kadar çok örnek var ki bu şekilde olan...

Son düzenleme:
Tam tersi de olabilir.

Gelin hem çalışır, hem de evde birilerine hizmet eder.
Kayınvalide nasıl olsa gelin yapıyor diye elini etegini işten çeker.

Yemek yapılmaz, yemek yapılması için gelinin işten eve gelmesi beklenir.
Yemeten sonra bulaşık yıkanmaz, gelinin yıkaması , çayı koyması beklenir vs vs.

Vicdanlı bir kayınvalide eli ayagı tutuyorsa çalışan gelininden beklemez bunları ama,
malesef çevremde o kadar çok örnek var ki bu şekilde olan...

kaynana yapsa yemekleri,gelin sorun ediyor,evimde yemek yapmak istiyorum,diyor.gelin yemekler yapılsın istese,kaynana yapmıyor velhasıl ayrı ev en iyisi.insanlar hiç bir şekilden memnun olmuyor:34:

kaynana yapsa yemekleri,gelin sorun ediyor,evimde yemek yapmak istiyorum,diyor.gelin yemekler yapılsın istese,kaynana yapmıyor velhasıl ayrı ev en iyisi.insanlar hiç bir şekilden memnun olmuyor:34:

Evet işte kimi yapıyor diye sorun eder, kimi yapmıyor diye :)

Velhasıl bir eve 2 kadın çok :)

sizin gibi düşünen bir arkadaşım evlenmeden önce kayınvalidesiyle yaşamayı kabul etti.
benim annem de yalnız olabilirdi,ben onu bırakabilirmiydim dedi.ve evlendi.

kayınvalidesinin sağlık sorunu yoktu ve çok sessiz bir insandı.evet çok sesizdi ve evlendiklerindede bu değişmedi.

çok küçük örnekler verebilirim size bunula ilgili.kadın hiçbir şeye karışmazdı.ama gece odası olmasına rağmen gidip yatmazdı.koltuğun üzerinde oturduğu yerden uyuklardı ama gidip odasına yatmazdı.onlar 2 ye kadar otursunlar o da otururdu.ki birkaç kez şahit oldum.ama gerçekten kötü niyeti yoktu.arkadaşım bile kötü niyetten yapmadığının farkındaydı.

gerçekten ağzı var dili yoktu.arkadaşım çalışıyordu.mesela anne yatak odasını toplama derdi.ama akşam eve geldiğinde yatak odasını toplu görürdü.(eğer dağınık bırakıp çıktıysa sabah)

anne sen bulaşıkları yıkama,ben gelince yıkarım derdi.ama kadın yıkardı.yıkama derdi çünkü birkaç tane teflon tencereyi bu yüzden atmak zorunda kaldı.

bunun gibi çok küçük görünen sorunlar vardı.zaten evliliğin ilk zamanlarında eşiniz ve sizin birbirinize alışma süreci var ve bu çok sancılı bir dönem.bu küçük görünen sorunlar arkadaşıma dağ gibi görünmeye başladı.3 yıl dayanabildi.çünkü özel hayatları çok çok çok sınırlıydı.

şimdi ayrı evde yaşıyorlar ve kayınvalidesiyle çok iyi arası.eğer kadının sağlık gibi önemli sorunları yoksa uzak olun tatlı olun derim ben.

burada fikir alışverişi yapıyoruz ama hayat sizin hayatınız.en iyi olan en hayırlı olan olur inşallah.

ama birçok arkadaşımız gibi bende söylüyorum.bir eve iki kadın fazla.

Back
X