• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?

Riskli bir durum yoksa hatır için gidilmeli bence.Çok durmazsınız ama onların da gönlü olur,kırgınlık olmaz.Herşey ayarlandıysa sorun çıkarmayın bence.Doktorunuz bi yere gitmeyin derken muhtemelen şehirlerarası yolcuğu kastetmiştir.Yoksa veremli değilsiniz ki hamilesiniz.Orada insanlar size sırtınızda taş taşıtmayacak bi saat oturur iki el çırpar gelirsiniz:)))
Bence:ssz:

görümce nerede yaşıyor,yani uzak bi ilde mi?

bence sen gitmek ve bir şekilde onu bozmak istiyorsun ama bu bana garip geliyor.yani ya hiç gitmem ya da gidersem normal şekilde davranırım.hem gidip hem surat asmak gereksiz.kırıldıysan da söylersin sünnetin zamanı mıydı işte benim durumum malum falan dersin. ama ben ilk başta senin riskli bi gebeliğin var sandım doktor yasakladı falan tarzı yazmışsın ama ikinci msjın daha farklı..

asıl kızdığın ne?

risksiz bir hamileliği nasıl da büyütüyorsunuz.2 hamileliğimde de 1 gün öncesi pikniklerdeydim dağlarda.hatta buralarda doğuracaksın dediler gülüştük ki,hamileliklerim pek kolay değildi.gidip 1 saat otursanız sünnette bir sorun olmaz.kem gözler vs diyorsunuz da hiç mi dışarıya çıkmadınız hamileliğiniz boyunca da aklınıza kötü şeyler getiriyorsunuz:50:

ben anlayamıyorum bazen konu sahiplerini.. ölümcül hasta değilsiniz ki arkadaşım siz, hamilesiniz.. kaldı ki doğum, sancı başlar başlamaz olan birşey de değil.. siz, takılmadığınız için inat yapmak istiyorsunuz anlıyorum da insanların bütün planlarını da size göre ayarlamanızı bekleyemezsiniz ki.. gidip, bir saat oturup gelmek neden sizi yorsun? ben iki doğum yaptım ve son güne kadar da sokaktaydım, hiç birşey olmuyor inanın.. doktorunuzun "kıpırdama" demesi şehirler arası yolculuk veya kendinizi yoracağınız atraksiyonlar için söylenmiş birşey.. yoksa oturduğun yerden kalkmayacaksın değil :34:

riskli bi gebeliğin yok nasıl bi doktormuş ki o bi yere kıpırdama demiş
insanlar 37.haftaya kadar işe gidip çalışıyor değil ki bi kaç saat durup gelmek çok zor olmasa gerek

mesela görümcemi istemeye gelecekler gebeliğimin son haftası olacak büyük ihtimal nişanı da kurban bayramına düşünüyorlar yani öyle bi laf geçti tam belli değil gerçi

kurban bayramında benim kırkım çıkmamış olacak ama hiç sorun etmedim
düşünüyorum belki erkek tarafının şehir dışından gelecek misafirleri var o yüzden öyle istiyorlar

belki onlar ısrar ediyor benim nişanımda kurban bayramında olmuştu abim şehir dışında yaşıyordu izin de alamıyordu mecbur abime göre ayarladım tarihi

çok takılmamak lazım böyle şeylere ne güzel işte git değişiklik olur zaten son zamanlar doğum stresi başlıyor eğlence olur sana da

insanlar 37.haftaya kadar işe gidip çalışıyor değil ki bi kaç saat durup gelmek çok zor olmasa gerek

mesela görümcemi istemeye gelecekler gebeliğimin son haftası olacak büyük ihtimal nişanı da kurban bayramına düşünüyorlar yani öyle bi laf geçti tam belli değil gerçi

düşünüyorum belki erkek tarafının şehir dışından gelecek misafirleri var o yüzden öyle istiyorlar

belki onlar ısrar ediyor benim nişanımda kurban bayramında olmuştu abim şehir dışında yaşıyordu izin de alamıyordu mecbur abime göre ayarladım tarihi

çok takılmamak lazım böyle şeylere ne güzel işte git değişiklik olur zaten son zamanlar doğum stresi başlıyor eğlence olur sana da

benim arkadaşım son 15 günde tatile gitti.ne işin var ya doğumun başlarsa diyenlere de orada dr yok mu cevabını verdi.:1:
gitti tatilini yaptı,gelince de dinlenmiş şekilde doğuma girdi.
bir komşum da gündüz baştan aşağı evini temizledi,camlarını sildi,akşam doğuma gitti.:34:

benim arkadaşım son 15 günde tatile gitti.ne işin var ya doğumun başlarsa diyenlere de orada dr yok mu cevabını verdi.:1:
bir komşum da gündüz baştan aşağı evini temizledi,camlarını sildi,akşam doğuma gitti.:34:

bizde yengemle dalga geçiyorduk sürekli geziyordu son zamanlarda otur azıcık yolda doğurcan derdik
aman ne olacak görmüyorlar mı hamile olduğumu elbet biri hastaneye götürür derdi :1:

Bu arada hamile haliyle tarlada çalışan,tarlada doğum yapan bebeğin göbeğini taşla kesen insanlarda var.
Doğum sonrası iznimi uzatabilmek için hamileliğimin son haftasına kadar çalıştım.Servisle günde bir saat
git akşam bir saat dön hiç bir şey olmadı.Ne kadar çok hareket o kadar kolay doğum :)))
Düğüne gitmekten korkmayın kalkıp halay çekmezsiniz olur biter.Kem gözler içinde 3 Nas 3 Felak okursun
Allahın izniyle korunursun.Hayırlı doğumlar bebeğini sağlıklı büyüt inşallah.

bizde yengemle dalga geçiyorduk sürekli geziyordu son zamanlarda otur azıcık yolda doğurcan derdik
aman ne olacak görmüyorlar mı hamile olduğumu elbet biri hastaneye götürür derdi :1:

kız kardeşimde son güne kadar gezdi,ona da takılıyorlardı,avm lerde doğuracaksın diye:1:

neyse ki çok gezmiş.kolikli bir bebeğimiz oldu.aylarca çıkamadı.çıksalar bile apar topar geri dönmek zorunda kaldılar.bas bas bağıran bir bebekle gezemediler:50:

Kırılmayın ama o kadar saçma geld ki düşünceniz...Sizin hayatnız ayrı onların ki ayrı...Sanki tek doğuran sizmişsiniz gibi insanların her planlarını size göre yapmalarını bekleyemezsiniz değil mi? Banane yengem doğum yapacaksa sonuçta sünneti yapan benim.Aman dur yengem doğum yapsın dinlensin sünnetim kalsınmı diyicem...O kadar saçma ve şımarıkça geldi ki anlatamam...Evet gitmek zorunda değilsiniz ama insanlarda sizin doğumunuzu düşünmek zorunda değil...Bilmiyorum vallaha yine TIKANDIM :) çOK GARİP GELİYOR BANA BÖYLE BENCİLCE ŞEYLER.bİRDE RESMEN SUÇLU GÖRMÜŞSÜNÜZ BİLE BİLE YAPIYOR DİYE...Ben de doğum yaptım,hamile kaldım o yüzden garip geliyor.İnsanlar biraz abartıyor artık.Bende doğumdan hemen önce gezmedeydim hatta tapu dairesinde bir kaç iş için bekliyordum :) Üstelik sancımda yavaştan vardı yani.Öldümmü kaldımmı :)

Görümcen konusunda kendini öyle bir doldurmuşsun ki gitmek istemiyorsun, demişsin zaten eşimin de ablasının işine koşturması hoşuma gitmiyor diye, hamileliğini bahane edip gitmek istemiyorsun durum bu kadar basit.

Madem öyle kendin gitme görümcene risk almak istemediğini söylersin. Ama eşinin gitmesine müdahale etme, düğün masrafları gibi konuları da hiç açma derim. Daha çocuğun doğmamış k.pederinin torun kayırdığını düşünüyorsun. Kendini çok dolduruyorsun...

Offff offfff offff...Nasilda cogunluk hemen gitmezdim hele hele bide esimi göndermezdim yazmis...iste bu yüzdende aileler ici catismalar oluyor...tamam görümce bi düsüncesizlik yapmis olabilir,yada bilerek,yada belkide hic sucu yok oda evli esi ve esinin ailesi var,belki onlar diretti bizrne sizin hamile gelinden cocuk zaten kocaman oldu olcak diye...yani bu sekil yaklasirsaniz zaten ortada hep sorun olur,gitmezdim esimide göndermezdim ne yaaa...Dayi o ve bu dügün bikere olucak onkere degil,kanli bicakli degilseniz gidicek tabiiki...hamileliginiz riskli degilmis ,doguma iki haftaniz kala olucak dügün...ben son günüme kadar hep ayakta normal günlük yasantimi disarda gecirmis durumdaydim,yani eve kapanmaniza gerek yok...ayni sehir icindeyse esinizle bi yarim saatligine bile olsa ugrayip dönersiniz,görevinizi yapmis olursunuz...aaaa baska uzak bi sehirdeyse,tamam ozaman tabiiki riske atmayin,esinizde sizi yanliz birakamaz ne olur ne olmaz diye,arar uygun bi dilde söyle,o baska...ama bi yarim saatlik yola kadar gidip bi saat oturup grlemiycekseniz baya miz mit bi anne adayisiniz ve hamileligi biraz kullaniyorsunuz gibi geliYor bana...hamileyken naz yapmak hos ama bu önemli bi mevzu,sirf uyuz oluyosunuz diye yada araniz biraz acik diye bidaha degistiremiyceniz seyler yapmayin...uzaktaysada zaten kimse sizin kusurunuza bakmasin,oturun oturdugunuz yerde..

canım ben eşimin gitmesini istemiyorum yazdım mı bidaha iyi bi oku istersen ,aksine karışmam dayısı sonuçta eşimede dedim...

Gicikligina yapiyo demissiniz,eminsiniz yani...anladigim kadariylada ayni sehirdesiniz yani bi mesafe,bicok kisi sormus ama buna cevap vermemissiniz...bide sizde bu gicikliga karsilik vermek istiyorsunuz...gidin,dayi yenge olarak yegenin yanina,takin takinizi,oturun bes dakka sevin onu,sonrada vedalasin,eh malum bilindigi halde bi vakte oldu bizde anca bukadar kalabiliriz,deyip bi laf sokun...kalkin gelin...birakin onlar utansin,utanmasalar bile onlar huzusuz olur siz degil hamile halinizle...

yok canım mesafe biz ildeyiz onlar köyde yarım saat yol var aramızda ...en iyisi böyle yapmak galiba ama insan hırsına yeniliyo böyle düşüncelere kapılıyo işte

Canim eger uzak degilse bencede 1 saatligine olsun git derim esinde onun dayisi sunnet bikere oluyo sonucta bende dogumuma gunler kala hep ayaktaydim bisey olmaz Allahin izniyle 1 saat sandalyede otursan bisey olmaz ileride hep yuzune vururlar dahada sikinti yasarsin

bende bunun için sıkıntı yapıyorum gitmeyince e kızın hali ortada zamanında düşünseydiniz demiycekler ,ne fena gelin tenezzül bile etmedi diycekler:27:

Hamileliğin son ayında kapı dışarı çıkmayacak mısın ?
Gezmeye-misafirliğe gitmeyecek misin ?

Kanaman,düşük riskin filan yokmuş.Anlaşıldığı kadarıyla başka şehirlerde de değilsiniz.
Gitmek istemiyorsun,bahane arıyorsun diye düşündüm.
Sonuçta gidip oturacaksın.Rahat etmezsen tebrik edip erken kalkarsınız.

Çocuk gelmiş kaç yaşına...Herhalde Eylül sonu yapacaklar ki Kurban Bayramında evde dinlensin.
Yapmazlarsa araya bayram ve senin doğumun girecek,sünnet seneye kalacak.
Zaten geç kalmışlar,çocuk neredeyse ergenliğe girecek.

canım normal zamanımda olsun hadi şubat tatili olsun annem bakar bebeğe giderim tabi ,sonuçta başka kardeşi yok ben gitmiycemde kim gidicek kesinlikle bahane aramıyorum emrivakilerine kızıyorum çok

Riskli bir durum yoksa hatır için gidilmeli bence.Çok durmazsınız ama onların da gönlü olur,kırgınlık olmaz.Herşey ayarlandıysa sorun çıkarmayın bence.Doktorunuz bi yere gitmeyin derken muhtemelen şehirlerarası yolcuğu kastetmiştir.Yoksa veremli değilsiniz ki hamilesiniz.Orada insanlar size sırtınızda taş taşıtmayacak bi saat oturur iki el çırpar gelirsiniz:)))
Bence:ssz:

ne el çırpması canım ,gidersem zaten tebrik eder biraz oturur döneriz ,el çırpmamı isteyen düşünür...

görümce nerede yaşıyor,yani uzak bi ilde mi?

bence sen gitmek ve bir şekilde onu bozmak istiyorsun ama bu bana garip geliyor.yani ya hiç gitmem ya da gidersem normal şekilde davranırım.hem gidip hem surat asmak gereksiz.kırıldıysan da söylersin sünnetin zamanı mıydı işte benim durumum malum falan dersin. ama ben ilk başta senin riskli bi gebeliğin var sandım doktor yasakladı falan tarzı yazmışsın ama ikinci msjın daha farklı..

asıl kızdığın ne?

asla öyle bi düşüncem yok sesimi bile çıkarmadım söylediklerinde ,öyle bi yapım yok çok şükür ya gitmem ya gerektiği kadar giderim hakettikleri kadar ,bunu nasıl çıkardınız anlamadım :26:

asıl kızdığım durup durup herşey konuşulmuşken dalaga geçer gibi az bi zaman kala söylenmesi ...hep bana hep bana deyip bize gelince yok sayılmak ,benim mesela bi kardeşim var,onlar oğlumun sünnetine rahat rahat gelemedikten sonra benim içim bi garip olur rahat etmez bi dayısı var sonuçta,öyle bişeyden haberi olmayan bi dayıda değil ...

risksiz bir hamileliği nasıl da büyütüyorsunuz.2 hamileliğimde de 1 gün öncesi pikniklerdeydim dağlarda.hatta buralarda doğuracaksın dediler gülüştük ki,hamileliklerim pek kolay değildi.gidip 1 saat otursanız sünnette bir sorun olmaz.kem gözler vs diyorsunuz da hiç mi dışarıya çıkmadınız hamileliğiniz boyunca da aklınıza kötü şeyler getiriyorsunuz:50:

canım siz dağlara çıktınız diye ben çıkamam herkesin hamileliği farklı sonuçta ,bende ödem var biliyomusunuz bilmiyorum ,iki dakika ayakta durayım ayaklarım bildiğiniz somun gibi oluyo .zaten 42 oldular abartısız ,acısını siz düşünün ille risk deyinde düşük riski kanama falnmı olması lazım ,kendini en iyi sen bilirsin gerçekten biryere çıkmıyorum annemlere bile zor gidiyorum ki çünkü oturmak bile yasak ayaklarım sürekli yukarda olucak... kem gözler derken insanlar çok patavatsız bidaha çok üzülüyorum öyle şeyler duyunca birazda bu yüzden pek çıkmıyorum biyere ,mesela geçen bayramda biyere uğradık kadının hiç düşünmeden direk söylediği şet

-böyle ödemlilerin çocuklarıda ödemli oluyo genelde pek yaşamıyolar oldu ,sizde anneymişsininz beni yerinize koyun ne hissederdiniz

ben anlayamıyorum bazen konu sahiplerini.. ölümcül hasta değilsiniz ki arkadaşım siz, hamilesiniz.. kaldı ki doğum, sancı başlar başlamaz olan birşey de değil.. siz, takılmadığınız için inat yapmak istiyorsunuz anlıyorum da insanların bütün planlarını da size göre ayarlamanızı bekleyemezsiniz ki.. gidip, bir saat oturup gelmek neden sizi yorsun? ben iki doğum yaptım ve son güne kadar da sokaktaydım, hiç birşey olmuyor inanın.. doktorunuzun "kıpırdama" demesi şehirler arası yolculuk veya kendinizi yoracağınız atraksiyonlar için söylenmiş birşey.. yoksa oturduğun yerden kalkmayacaksın değil :34:

çok şükür ki hamileyim

ne el çırpması canım ,gidersem zaten tebrik eder biraz oturur döneriz ,el çırpmamı isteyen düşünür...

asla öyle bi düşüncem yok sesimi bile çıkarmadım söylediklerinde ,öyle bi yapım yok çok şükür ya gitmem ya gerektiği kadar giderim hakettikleri kadar ,bunu nasıl çıkardınız anlamadım :26:

asıl kızdığım durup durup herşey konuşulmuşken dalaga geçer gibi az bi zaman kala söylenmesi ...hep bana hep bana deyip bize gelince yok sayılmak ,benim mesela bi kardeşim var,onlar oğlumun sünnetine rahat rahat gelemedikten sonra benim içim bi garip olur rahat etmez bi dayısı var sonuçta,öyle bişeyden haberi olmayan bi dayıda değil ...

canım siz dağlara çıktınız diye ben çıkamam herkesin hamileliği farklı sonuçta ,bende ödem var biliyomusunuz bilmiyorum ,iki dakika ayakta durayım ayaklarım bildiğiniz somun gibi oluyo .zaten 42 oldular abartısız ,acısını siz düşünün ille risk deyinde düşük riski kanama falnmı olması lazım ,kendini en iyi sen bilirsin gerçekten biryere çıkmıyorum annemlere bile zor gidiyorum ki çünkü oturmak bile yasak ayaklarım sürekli yukarda olucak... kem gözler derken insanlar çok patavatsız bidaha çok üzülüyorum öyle şeyler duyunca birazda bu yüzden pek çıkmıyorum biyere ,mesela geçen bayramda biyere uğradık kadının hiç düşünmeden direk söylediği şet

-böyle ödemlilerin çocuklarıda ödemli oluyo genelde pek yaşamıyolar oldu ,sizde anneymişsininz beni yerinize koyun ne hissederdiniz

çok şükür ki hamileyim

tabiiki her hamilelik farklıdır.9 ay yatan,hastaneden çıkmayan tanıdıklarım da var.ama siz de böyle bir durum yok.ayrıca 2 hamileliğimde de aşırı şiştim.terliklerle gezdim.2. hamileliğimde de albümin çıktı.merak etme aslan gibi 2 oğlum var.allaha şükür hiç sağlık sorunu yaşamadık.kalbinizi ferah tutun:34:

canım nişan ayrı sünnet ayrı
nişana gidemedin düğüne gider telafi edersin ama sünnet bikere oluyo ben istemezmiyim eşimle bitane dayısı olarak ele güne karşı gideyim düğünü yapayım

Kırılmayın ama o kadar saçma geld ki düşünceniz...Sizin hayatnız ayrı onların ki ayrı...Sanki tek doğuran sizmişsiniz gibi insanların her planlarını size göre yapmalarını bekleyemezsiniz değil mi? Banane yengem doğum yapacaksa sonuçta sünneti yapan benim.Aman dur yengem doğum yapsın dinlensin sünnetim kalsınmı diyicem...O kadar saçma ve şımarıkça geldi ki anlatamam...Evet gitmek zorunda değilsiniz ama insanlarda sizin doğumunuzu düşünmek zorunda değil...Bilmiyorum vallaha yine TIKANDIM :) çOK GARİP GELİYOR BANA BÖYLE BENCİLCE ŞEYLER.bİRDE RESMEN SUÇLU GÖRMÜŞSÜNÜZ BİLE BİLE YAPIYOR DİYE...Ben de doğum yaptım,hamile kaldım o yüzden garip geliyor.İnsanlar biraz abartıyor artık.Bende doğumdan hemen önce gezmedeydim hatta tapu dairesinde bir kaç iş için bekliyordum :) Üstelik sancımda yavaştan vardı yani.Öldümmü kaldımmı :)

banada bu düşünce çok saçma geldi işte görüş farkı demekki banada onların yaptığı BENCİLCE geliyo ...nedemek yengem gelmesin kardeşinin hiç mi hatırı yok sonuçta düğünü kimler yapar elle yapçaksa buyursun yapsın ,hayırlı olsun ne diyim ...sonuçta benim durumum 9 ay öncesinden belli çocuk 12 yaşına gelene kadar akılları nerdeymiş

Görümcen konusunda kendini öyle bir doldurmuşsun ki gitmek istemiyorsun, demişsin zaten eşimin de ablasının işine koşturması hoşuma gitmiyor diye, hamileliğini bahane edip gitmek istemiyorsun durum bu kadar basit.

Madem öyle kendin gitme görümcene risk almak istemediğini söylersin. Ama eşinin gitmesine müdahale etme, düğün masrafları gibi konuları da hiç açma derim. Daha çocuğun doğmamış k.pederinin torun kayırdığını düşünüyorsun. Kendini çok dolduruyorsun...

gitmiyo doğru o konuda kendimi kesinlikle haklı görüyorum ,sonuçta bi abla olarak hiçbişeylerini görmemişken istemiyorum gerçektende ,sonuçta bizimde düğünümüz oldu gördük kimin ne olduğunu ,ayrıca eşimin bu onların ilk işine koşturması olmuycak önceden yaptıda noldu bi sağol mu aldık e insan bunları görünce istemiyo sizde istmemezdiniz ... gitmemek için bahane aramıyorum bu durumda gerçekten gitmek istemiyorum ama normal zaman olsa seve seve giderim ,nekadar bencil ve duyarsız olsalarda onlara karşı ufacık bi saygısızlığım olmadı

canım zaten eşime gitmemesi için müdahale etmem ,etmedimde öyle bişeyde yazmadım ,ama işte insan önceki şeyleri kafasında toplayınca doluyo gerçekten

tabiiki her hamilelik farklıdır.9 ay yatan,hastaneden çıkmayan tanıdıklarım da var.ama siz de böyle bir durum yok.ayrıca 2 hamileliğimde de aşırı şiştim.terliklerle gezdim.2. hamileliğimde de albümin çıktı.merak etme aslan gibi 2 oğlum var.allaha şükür hiç sağlık sorunu yaşamadık.kalbinizi ferah tutun:34:

sen dayanıklıymışsınız ne güzel malesef ben belli süre sonra ağrıdan yürüyemiyorum,Allah bağışlasın canım çocuklarını

Son düzenleme:
Gidince tas taşıyamayacağınıza göre niye bu kadar abarttınız anlamadım. Düşük riskiniz de yok bi kosede biraz oturur kalkarsınız, abartmayın

kesinlikle gitmezdim...çünkü benim durumumu bile bile sünnet yapmaya kalkışan kişi beni ciddiye almıyor demektir...o halde benden de onu ciddiye almamı beklemesin...asla gitme...bişey olur allah muhafaza bebeğin mi önemli sünnet mi...

kesinlikle gitmezdim...çünkü benim durumumu bile bile sünnet yapmaya kalkışan kişi beni ciddiye almıyor demektir...o halde benden de onu ciddiye almamı beklemesin...asla gitme...bişey olur allah muhafaza bebeğin mi önemli sünnet mi...

bende böyle düşünüyorum ama arkadaşların çoğu beni haksız bulmuş ,kimi zaman KK nın kadınlarını anlamıyorum

Back
X