• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece Nikah Yapmak

bence yapma bende yapmak istemiyordum ama iki düğünüm oldu uzak yere evliyim annem illa buradada olsun deyince iki düğün yaptım double stres hadi kendi tarafimdaki düğünü annem yaptı masraf olmadı ama o stres o gerilim yeter nikaha cağir herkesi takıları orada taksınlar en mantıklısı o keske bende öyle yapabilseydim
Sizinde zor olmuş hiç istemezken 1 değil 2 dugun :halay:

Çok yaa aşırı masraflı bizim düğünler 40bini bulur herşeyiyle toplam
40 bin 100 bine göre isteyenin özellikle borçsuz evlenenin yapabileceği bir şey.
Gerçi bana göre ona da gerek yok.. Ben bu konularda önce kendimi düşünüyorum.. milleti memnun edip iki saat yedirip içireceğime araba alırım o paraya diye düşünüyorum. Tabi siz benim gibi düşünmeyebilirsiniz. Öncelik meselesi..

Nerede bu fiyatlar? Küçük yer sanırım?

Şimdi van diyecem herkes van düğünlerini bilir 😂 ben önceki yorumlarda denk geldiniz mi bilmem kırgız kökenliyim 82 yılından beri orda yerleşmiş küçük bi köyümüz var herkes birbirine akraba vs vs biz gelenegimize bağlı olduğumuz için dugun masrafı olmuyor o kadar

Şimdi van diyecem herkes van düğünlerini bilir 😂 ben önceki yorumlarda denk geldiniz mi bilmem kırgız kökenliyim 82 yılından beri orda yerleşmiş küçük bi köyümüz var herkes birbirine akraba vs vs biz gelenegimize bağlı olduğumuz için dugun masrafı olmuyor o kadar
20200501_155103.webp

Van güzeldir.. Köyünüz güzelmiş..
Işte Van'da 40 bin Istanbul 100 bin.
Benim kuzenim Aydın'da yaşıyor. Şahane kır düğünü yaptı. 2 sene önce.18 bine. 18 bin verilir. Ama 100 bin çok para ya..
Bir de Istanbul'da ev bark almak zor. O yüzden Istanbul 'da olanlar daha ekonomik düşünmeli derken bazı çiftler borçla 2 saate 80 bin 100 bin veriyor.
Şaşırıyorum.. :KK35:

Yoksa küçük yerde 15 20 bin ödenir..

Van güzeldir.. Köyünüz güzelmiş..
Işte Van'da 40 bin Istanbul 100 bin.
Benim kuzenim Aydın'da yaşıyor. Şahane kır düğünü yaptı. 2 sene önce.18 bine. 18 bin verilir. Ama 100 bin çok para ya..
Bir de Istanbul'da ev bark almak zor. O yüzden Istanbul 'da olanlar daha ekonomik düşünmeli derken bazı çiftler borçla 2 saate 80 bin 100 bin veriyor.
Şaşırıyorum.. :KK35:

Yoksa küçük yerde 15 20 bin ödenir..
Teşekkürler

• Beğen
Reactions: 000
Merhaba kk hanımları,
Nişanlıyım, seneye düğünüm olacak allah izin verirse. Yani düğün olacak diyorum ama emin de olamiyorum yapsam mı yapmasam mı diye.
Daha önce evlilik yapmadım. Önceleri düğün için heyecanlarım da vardı fakat şuan bana külfet gibi geliyor düşündükçe geriliyorum.
Nişanım evde oldu söz, nişan bi arada. Kına gecesi de istemiyorum bir düğün olacaktı ama şuan ondan da emin değilim acaba nikah yapıp geçsem mi diyorum. Sonradan içimde kalır mı onu da bilemiyorum.
Konu açmamın sebebi daha önce benim düşündüğüm gibi düğün yapmadan nikah yapan oldu mu? İçinizde kaldı mı? Keşke dediniz mi? Bu konu sizin için evlilik hayatında sonradan problem oldu mu? Yada düğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler
ben de evlenmeden önce düğün istiyordum ama sonra nikah daha güzel gelmeye başladı nikah yaptık aradaki fark oynamıyorsun bence oda olmasada olur şimdi çok saçma geliyor bana oynamalar kıvırmalar halaylar çok tarzım dışı herşeyin sadesi güzel nikahta çok sade oluyor nikah masanı güzelce süsletirsin güzel bi nikah şekeri sipariş edersin mis gibi olur bence

Nikahtan sonra sevdiklerimle şık bir yemeğe gittim. Düğünüm nikahtan iki ay sonra olmak durumundaydı. Nikahın mı düğünün mü dersen nikahım çok çok daha güzel ve hoş benim anılarımda. Düğün boş kalabalık, gereksiz. Takı geldi, yapmasak gelmeyecekti ha o var. Yapmasam içimde kalır mıydı, kesinlikle hayır.
Şık bir nikah töreni ve ardından en fazla 25-30 kişilik bir yemek ya da kahvaltı, candır.

Nikahla evlendim iyi ki öyle yapmışım içimde de kalmadı. Ama ben hayatım boyunca hiç düğün hayali kurmadım. Belki bu yüzden içimde kalmamıştır. Nikahtan sonra önce nikaha gelen yakınları bir yere yemeğe götürdük ki menü vs belliydi herkes yedi, içti sohbet etti. Sonra akşamına da çok sevdigimiz çift arkadaşımız la eğlenmeye gittik başbaşa. Gayet iyiydi. Paramız cebimizde kaldı. Bir tek davetiye ve nikah şekerlerine bı miktar gitti onun da ücretini söylemeye gerek bile yok:) sade nikah iyidir.

Sahsen düğün yaptım, ama Almanyada genelde yapılan o büyük kalabalık düğünlerden değil. Öyle salonlara da baktık. Ama hem çok büyük hem çok pahali. Birde adam bana "500 kişinin altında düğün yapmıyoruz" dedi. Anam babam 500 kişiyi ben nerden toplayim. Ha olur olmaz herkesi davet etsem taş çatlasa 300 çıkar. Neyise, biz kendimize göre daha küçük güzel bir yer bulduk. Düğünümüzü orda yaptık sadece gerçekten istedigimiz ve sevdiğimiz insanlarla ve çok güzel oldu. Diger düğünlerden olacak olsaydi bende istemezdim çünkü kalabalığı eglendirmekten başka birsey degil. Böylece gerçekten güzel bir kutlama oldu. Onu için içinizden nasıl geçiyorsa öyle davranın derim. Bizde ilk küçük yer olduğu icin aile içinde tepki gördük ama istediğimiz gibi oldu :D

Aileler farkli sehirlerde oldugu için iki dügünümüz oldu. Maddi olarak bizden birsey goturmedi ama gereksizdi, olmasa da olurdu.

Daha kucuk, bahceli, hoş şirin acik alan biyerde ve çok daha az insanla organizasyon olsa yine iyi olurdu. 😑

Dugun beni yordu acikcasi zaten cogu eglenmeye degil oturmaya ve taki takmaya gelmişti, 500 küsür kişinin cogunlugunu hayatimda bikac defa gordum zaten. Sacma sapan biseydi.

Şahsen ben şöyle düşünüyorum; her sene tekrarı olan doğum günü gibi özel günlerimizi bile ufak da olsa bir organizasyonla kutluyoruz sonuçta. Düğün de sevdiğin insanla hayatını birleştirdiğin günün kutlaması bana göre. Üstelik tekrarı yok. Aşırı abartılı organizasyonlara, ömründe görmediğin akrabaları çağırmaya, davula zurnaya vs gerek yok ancak güzel bir kutlama, sevdiklerinle güzel bir yemek üstüne müzikli bir eğlence de olsa bu özel günü kendiniz için kutlayın bence. Amaç başkalarını memnun etmek olmasın, sadece kendi zevklerinize göre minik bir tekne olabilir, ufak bir müzikli restoranla anlaşılabilir illa düğün salonu gibi klişelere ya da otel gibi çok masraflı düğünlere gerek yok. Hele düğün salonu muhabbetini ben de hiç sevmiyorum. Az öz insan çağırıp güzel bir yemekli davet verin.
Sevgililer günü, doğum günü, tanışma yıldönümü vsvs gibi gereksiz birçok şeyin kutlarken evlendiğin günün eğlencesi olmasın mı :) O anılar, fotolar, videolar bir ömür size kalacak. Sonuçta formaliteden evlenmiyorsunuz o günün tadını sonuna kadar çıkarın, yiyin, için, eğlenin, şarkı söyleyin, dans edin :)

Cok gereksiz dugun ,millet eglensin diye para harciyorsun,kenara koyarsiniz
Nikah yapin oncesinde de kina yaparsiniz daha cok eglenirsiniz kucuk bir kalabalikla hemde ekonomik olur

düğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler
Sadece buna cevap vermek gerekirse beklenilen takı gelmez. Takı gelmezse borç harçla yapılmışsa ev düzme olayı orda sıkıntı olur biraz

Ben annemlerin zoruyla kına nişan ve düğün yaptım. Hiç istemiyodum, anlamsız ve gereksiz buluyodum. Ne yazık ki onların dediği oldu.

Gelinlik giymek istemedim, onu da zorla kabul ettirdim. Sade ve şık bi abiye giymiştim. Beni mutlu eden tek şey buydu o süreçte.

Ben düz bi insanım çok gelenekçi olduğum söylenemez. Rahatlıktan yanayım. Dümdüz sakin bi nikahtan sonra güzel bi yemek ve hoop eve geçmek bence çok makul.

Bu sene, eğer izin çıkarsa, oyunsuz, eğlencesiz, fonda hafif bir müzik ile, sahil kenarında sade ve şık, yemekli bir kır nikahı yapmak istiyorum.

Back
X