Şahsen ben şöyle düşünüyorum; her sene tekrarı olan doğum günü gibi özel günlerimizi bile ufak da olsa bir organizasyonla kutluyoruz sonuçta. Düğün de sevdiğin insanla hayatını birleştirdiğin günün kutlaması bana göre. Üstelik tekrarı yok. Aşırı abartılı organizasyonlara, ömründe görmediğin akrabaları çağırmaya, davula zurnaya vs gerek yok ancak güzel bir kutlama, sevdiklerinle güzel bir yemek üstüne müzikli bir eğlence de olsa bu özel günü kendiniz için kutlayın bence. Amaç başkalarını memnun etmek olmasın, sadece kendi zevklerinize göre minik bir tekne olabilir, ufak bir müzikli restoranla anlaşılabilir illa düğün salonu gibi klişelere ya da otel gibi çok masraflı düğünlere gerek yok. Hele düğün salonu muhabbetini ben de hiç sevmiyorum. Az öz insan çağırıp güzel bir yemekli davet verin.
Sevgililer günü, doğum günü, tanışma yıldönümü vsvs gibi gereksiz birçok şeyin kutlarken evlendiğin günün eğlencesi olmasın mı :) O anılar, fotolar, videolar bir ömür size kalacak. Sonuçta formaliteden evlenmiyorsunuz o günün tadını sonuna kadar çıkarın, yiyin, için, eğlenin, şarkı söyleyin, dans edin :)